KUPUJMO I KORISTIMO DOMAĆE ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
plimpi

Post by plimpi »

koliko uopste ovakve teme poticu razmisljanje?

da li npr. tema poput ove moze da promijeni vas stav? da eto pazite na domace proizvode vise?

bas me zanima sta mislite :-)
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Jucer sam kupila ono tesanjsko brasno i pravila palacinke. Nije lose. :-)
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Hvala bogu da se pocelo sa vizuelizacijom domacih proizvoda. Uvijek je lakse kad vidis znak.
Tesssa

Post by Tesssa »

jao sto je grozan ovaj znak, tek sam ga sada vidjela :-)

A sto se tice domacih proizvoda, jos uvijek mislim da je ambalaza najveci problem.Ali i kvalitet.

Kod mene se kupuje obavezno Klas, neki domaci deterdzenti, jogurti i pavlake i to je to.Ne mogu ja jesti neku domacu cokoladu ako mi se svidja vise Dorina, isto kao sto ne mogu pusiti domace cigare, kad mi ispadne zar svaki put kad je jace otresem, pa se iznerviram.
plimpi

Post by plimpi »

ajoj dinchy, sto si negativna :D

pusci code, valjal ti to?

imas i likvi sapune, deterdzente,

i ilidzanski dijamant naprimjer, sto je to tuđa voda bolja od naše?

jesu ambalaze lose, ali to nije razlog da ne podrzavamo razvoj ekonomije svoje drzave koliko god mozemo - hocemo.

:-)
Tesssa

Post by Tesssa »

plimpi wrote:ajoj dinchy, sto si negativna :D

pusci code, valjal ti to?

imas i likvi sapune, deterdzente,

i ilidzanski dijamant naprimjer, sto je to tuđa voda bolja od naše?

jesu ambalaze lose, ali to nije razlog da ne podrzavamo razvoj ekonomije svoje drzave koliko god mozemo - hocemo.

:-)
pusim ronhill i probala sam sve ove nase cigare, ali jednostavno ne pasu.A volila bi da mi bar jedne pasu, deda mi je bio direktor fabrike nekad, pa bi trebalo nekako cuvat tradiciju :lol:

Deterdzente sam rekla da kupujem :-D

Vodu ne kupujem nikako :)

Ma nisam negativna, cini ti se :wink: , fakat probam sve sto je nase pa izaberem ono sto mi se svidja, al ne mogu nikako na silu da jedem nesto sto mi se ne svidja, kad po slicnoj cijeni mogu kupiti ono sto mi se svidja.

A znak fakat jest kritican :) , na neki nacin sam i kompetentna da to kazem.
van Basten

Post by van Basten »

ne znak što ste toliko zapeli za znak... slažem se da nije čemu al makar nek postoji. Pošto je očito da mu je temelj pri izradi bila naša zastava (što je i logično jer promoviše BiH proizvode) nije se više ni moglo očekivati. Jer, riba od glave smrdi a nama zastava izgleda kako kakva figurica iz nekog IQ testa
BINKA

Post by BINKA »

Ukljucujem se u ovu diskusiju i mislim da je tema odlicna. Znak je po meni dobar i svida mi se sto je onako reci "šljašteći" i lako uočljiv. Nekad ljudima treba 10 min dok nadu ono najvažnije Made in ...... Kupujem domaće i jako sam zadiovoljna.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Kada kupujem jabuke firme Goraždanka, da li ja kupujem jabuke iz Goražda ili...?
alek

#160 Re: KUPUJMO I KORISTIMO DOMAĆE ?

Post by alek »

plimpi wrote:Image
mene ovaj logo podsjeca na zenicu :? ne znam sta u zenici i zasto zenica, ali mi je nekako bas zenicki :D

btw, ja pijem sarajevski kefir :oops: :D
Tesssa

Post by Tesssa »

van Basten wrote:ne znak što ste toliko zapeli za znak... slažem se da nije čemu al makar nek postoji. Pošto je očito da mu je temelj pri izradi bila naša zastava (što je i logično jer promoviše BiH proizvode) nije se više ni moglo očekivati. Jer, riba od glave smrdi a nama zastava izgleda kako kakva figurica iz nekog IQ testa
e to je nas najveci problem "nije nesto, ali barem postoji", bas me zanima ko je radio ovaj logo i koliko su mu platili.
Meni je stvarno grozan i znam puno ljudi koji bi ga napravili 10 puta bolje.
mirness

Post by mirness »

ma bolje i grozan nego nikakav, mada se ja nesjecam da je bio javin konkurs za izradu loga??? ili sam prespavao taj dio
plimpi

Post by plimpi »

znak je radio bojan iz fabrike, a konkurs nije raspisan iz jednostavnog razloga: kupujmodomace je neprofitna organizacija u bukvalnom smislu te riječi-dakle ne ubire nikakav profit za sebe, niti ga nudi onima što je podržavaju na ovaj ili obaj način. dizajneri ne bi radili znak besplatno, pa i nije ni bilo potrebe za raspisivanjem konkursa. fabrika je sasvim dovoljno afirmisana da joj se povjeri jedan takav zadatak. ili nisam u pravu?

znak je takav kakav jeste, baziran na našoj zastavi-obviously, sa debelom političkom pozadinom i dugogodišnjom borbom sa političarima za to da se uopšte pojavi. privredna komora koja bi terbala da radi ovakve stvari, nažalost-ima pametnijeg posla. zato treba zahvaliti i podrzati kupujmodomace, a ne traziti apsolutno svaku mogucu zamjerku.

eno počeo se štampati na proizvodima već :-)

neki sok je u pitanju, ne mogu da se sjetim kako se zove :D
Tesssa

Post by Tesssa »

hahaha, bojan mi je profesor :D
crnjak

#165 Re: KUPUJMO I KORISTIMO DOMAĆE ?

Post by crnjak »

alek wrote:
plimpi wrote:Image
mene ovaj logo podsjeca na zenicu :? ne znam sta u zenici i zasto zenica, ali mi je nekako bas zenicki :D

btw, ja pijem sarajevski kefir :oops: :D
a sta fali zenici??? :-D
nego probajte jogurt zim zenice
rak lijeci bez zajebancije samo ga tesko naci kapacitet fabrike nije bas nesto velik
al je jogurt stari moj
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Znak je super. i Zenica je u BiH.

Kupujmo domace :bih:

Juce u AS... sve i jedan prozvod koji sam kupila bio je domaci. Brasno iz Ustikoline je extra. :) @Pipiju zahvaljujem na skretanju paznje :)

Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

dinchy84 wrote:jao sto je grozan ovaj znak, tek sam ga sada vidjela :-)

A sto se tice domacih proizvoda, jos uvijek mislim da je ambalaza najveci problem.Ali i kvalitet.

Kod mene se kupuje obavezno Klas, neki domaci deterdzenti, jogurti i pavlake i to je to.Ne mogu ja jesti neku domacu cokoladu ako mi se svidja vise Dorina, isto kao sto ne mogu pusiti domace cigare, kad mi ispadne zar svaki put kad je jace otresem, pa se iznerviram.
trebala bi prestatu pusiti :) :D

I ja zaista podrzavam akciju kupovine domacih proizvoda, kad kupujemo kupujemo iskljucivo bosanske mlijecne proizvode, meso, pivo, sokove, cigare :roll: i slicno. Jedino ne-domace sto kupujem (odnosno kupovao) su bili slatkisi, nutella i cokolade (Kinder i Milka).
crnjak

Post by crnjak »

Svemirski_Jebach wrote:
dinchy84 wrote:jao sto je grozan ovaj znak, tek sam ga sada vidjela :-)

trebala bi prestatu pusiti :) :D

I ja zaista podrzavam akciju kupovine domacih proizvoda, kad kupujemo kupujemo iskljucivo bosanske mlijecne proizvode, meso, pivo, sokove, cigare :roll: i slicno. Jedino ne-domace sto kupujem (odnosno kupovao) su bili slatkisi, nutella i cokolade (Kinder i Milka).
znaci svi se slozili pusenje je stetno po zdravlje u svakom pogledu eto vidis kako se samo iznervirala :-D
akcija je fenomenalna ljudi dajte malo duha eto makar malo budite pozitivni jebem ga ja kakve veze ima sto je logo smjesan treba nam malo pozitivnih komentara treba nam podrska
ljudi u pitanju je buducnost nase djece
a sad bi na kraju trebalo doci ono ''hajmoooo bosno bosno bosno hajmoo hercegovino'' :-D
Ministar poljoprivrede

Post by Ministar poljoprivrede »

kupujmo domace, jacajmo domacu ekonomiju... 8)
domaci prehrambeni proizvodi su pravljeni na jedan provjereni prirodan nacin od provjerenih prirodnih sirovina...

ps. mi ne dodajemo arome i pojacivace ukusa kao tamo neki drugi...
crnjak

Post by crnjak »

Ministar poljoprivrede wrote:kupujmo domace, jacajmo domacu ekonomiju... 8)
domaci prehrambeni proizvodi su pravljeni na jedan provjereni prirodan nacin od provjerenih prirodnih sirovina...

eto vidis kad ministar kaze da je tako onda mora da je tako
samo nisi valjda i ti ministre uzeo kakve parice od lobija makar i nasih domacih kao nekad oni od slovenaca hrvata
joj mi smo jedina drzava u kojoj moras lobirati u vlastitoj drzavi da prodajes svoje proizvode u opet vlastitoj drzavi :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Ministar poljoprivrede wrote:kupujmo domace, jacajmo domacu ekonomiju... 8)

Ministar, nemoj da me ljutish :x
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

plimpi wrote:znak je radio bojan iz fabrike, a konkurs nije raspisan iz jednostavnog razloga: kupujmodomace je neprofitna organizacija u bukvalnom smislu te riječi-dakle ne ubire nikakav profit za sebe, niti ga nudi onima što je podržavaju na ovaj ili obaj način. dizajneri ne bi radili znak besplatno, pa i nije ni bilo potrebe za raspisivanjem konkursa. fabrika je sasvim dovoljno afirmisana da joj se povjeri jedan takav zadatak. ili nisam u pravu?

znak je takav kakav jeste, baziran na našoj zastavi-obviously, sa debelom političkom pozadinom i dugogodišnjom borbom sa političarima za to da se uopšte pojavi. privredna komora koja bi terbala da radi ovakve stvari, nažalost-ima pametnijeg posla. zato treba zahvaliti i podrzati kupujmodomace, a ne traziti apsolutno svaku mogucu zamjerku.

eno počeo se štampati na proizvodima već :-)

neki sok je u pitanju, ne mogu da se sjetim kako se zove :D
Ako je Fabrika dovoljno afirmisana, onda treba dati nekima iz BiH koji nisu dovoljno afirmisani da se afirmisu... Siguran sam da postoji mnogo studija, dizajnera, pojedinaca koji bi uradili istu stvar besplatno, samo bolje. Ovo mi opet lici na nasa posla, ti meni, ja tebi...
Bezze
zena21

Post by zena21 »

:oops: Od domacih proizvoda kupujem samo hljeb i cigarete :oops:

so shoot me :roll:
crnjak

Post by crnjak »

zena21 wrote::oops: Od domacih proizvoda kupujem samo hljeb i cigarete :oops:

eto toliko o pozitivnosti pa bona mogla si to zadrzati za sebe ili ako nista definisati to ovako
''od domacih proizvoda najvise volim hljeb i cigarete'' :-D
ovako upucana si
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

zena21 wrote::oops: Od domacih proizvoda kupujem samo hljeb i cigarete :oops:

Ako, ako... :)
Post Reply