Slažem se. Ali ne treba se to uopće uzimati za važnu stvar kad dijete izgubi čednost ili život. Ne smijemo se pitati što je dijete bilo napolju, nego što pedofil nije zatvoren? To ponavljam i ponavljam i ponavljam i umorila sam se, ozbiljno. Ali meni se predbacuje da govorim nekakve stvari koje mi na kraj pameti nisu. Incidentna sam do bola.stakasa wrote: Nije u skladu sa 2000 godistem da hoda vani u 00:30, da pusi, da konzumira alkohol... O tome je sva prica
Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
- lua
#76 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Last edited by lua on 15/08/2014 12:51, edited 1 time in total.
- Stjui
#77 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
na drugoj opet brani upotrebu opojnih droga i onda se gđica lua pita ovo: "Zašto živimo u ovakvom nezdravom i bolesnom okruženju?"dezurni_ucenik wrote:Neki dan lua brani Cecu a sada brani prava 14godisnjih djevojcica da ostaju napolju do sitnih nocnih sati.
I hajd recite da turbo folk ne utice na raspad moralnih vrijednosti.
uvijek su se najstrašnije stvari dešavale u te sitne sate,gluha doba što se kaže,lopovsko doba kad sav šljam i otpad ljudskog roda hoda i vreba. ne izlaze takvi ljudi đaba onda kad se normalan narod zatvori u kuću. veće mrge padaju u te sitne sate,kamol' seka od 14 godina. al neka,hajmo pustit curicu da hoda poslije ponoći da ne bi bila "ograničena kao balkon",što kaže ova gospođica.
- stakasa
#78 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Vrati se par stranica unazad i vidices da sam uz tebelua wrote:Slažem se. Ali ne treba se to uopće uzimati za važnu stvar kad dijete izgubi čednost ili život. Ne smijemo se pitati što je dijete bilo napolju, nego što pedofil nije zatvoren? To ponavljam i ponavljam i ponavljam i umorila sam se, ozbiljno. Ali meni se predbacuje da govorim nekakve stvari koje mi na kraj pameti nisu. Incidentna sam do bola.stakasa wrote: Nije u skladu sa 2000 godistem da hoda vani u 00:30, da pusi, da konzumira alkohol... O tome je sva prica
P.S.
Je li predbacuje ili prebacuje?
- nasa
#79 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
pa ocigledno da treba jer je postavljac teme sve udrobio u jedno, a vi napali na @luu koja pokusava upravo objasniti da jedno s drugim nema vezestakasa wrote:Pa zar i o tome treba raspravljat?nasa wrote:Nije ali nije ni razlog da te neko siluje, ubije, namlati...
Eno kazu i za onaj heroin da je steta
Meni licno je odvratno da se ubistvo ove djevojcice koristi kao primjer I povod za temu kojoj je cilj upirati prstom u oskudno odjevene tinejdjerke
-
dezurni_ucenik
#80 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
lua wrote:Bez zajebancije sad tek vidim da niko il' ne razumije šta ja pišem, il' ja pišem nerazumljivo. Kad i gdje sam branila Cecu? Ja branim samo pravo ljudi da slušaju šta hoće. I ko sam ja da ikome držim moralne pridike i o čemu? Namjerno gore boldiram i podvučem, jer znam šta će uslijediti.dezurni_ucenik wrote:Neki dan lua brani Cecu a sada brani prava 14godisnjih djevojcica da ostaju napolju do sitnih nocnih sati.
I hajd recite da turbo folk ne utice na raspad moralnih vrijednosti.
Nemoj se, majke ti ljutiti, ali meni intelekt vrijeđaju takve opaske.Lua sluša turbać, voli Cecu i podržava maloljetnice da ostaju vani do 2. Aferim, ljudi, da mi vi niste rekli, ne bih ni znala koliko sam loša.
Priznala si ,pola ti se prasta.
- lua
#81 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Malo mi fali da stvarno popizdim i da krenem vrijeđati ljude, jer ovoliku količinu gluposti nisam doživjela dugo u svom životu. Suzdržat ću se. I samo ću reći: Svi ste u pravu. Ja slušam Cecu, duvam k'o Košava, podržavam Emira Suljagića, i smatram da djeca trebaju biti napolju do zore, da loču, da se bodu u venu. Jeste. Sve to ja radim. I za sve to sam ja kriva.Stjui wrote:na drugoj opet brani upotrebu opojnih droga i onda se gđica lua pita ovo: "Zašto živimo u ovakvom nezdravom i bolesnom okruženju?"dezurni_ucenik wrote:Neki dan lua brani Cecu a sada brani prava 14godisnjih djevojcica da ostaju napolju do sitnih nocnih sati.
I hajd recite da turbo folk ne utice na raspad moralnih vrijednosti.![]()
uvijek su se najstrašnije stvari dešavale u te sitne sate,gluha doba što se kaže,lopovsko doba kad sav šljam i otpad ljudskog roda hoda i vreba. ne izlaze takvi ljudi đaba onda kad se normalan narod zatvori u kuću. veće mrge padaju u te sitne sate,kamol' seka od 14 godina. al neka,hajmo pustit curicu da hoda poslije ponoći da ne bi bila ograničen kao balkon.
Vi ste svi redom ispravni, imate puno pravo da odlučujete, da sudujete, da zasijedate i da vazite, da osuđujete, da mlatarate. Sve je to sasvim ok i sasvim dobro. Podržavam u potpunosti zadrtost i okretanje riječi. Kad se ne može bolje argumentovati, hajdemo kolektivno biti ograničeni k'o šest balkona.
- CoCoLoCo
#82 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Zatvorite djecu u kuce poslije 10 ba, olaksajte online pedofilima posao
ne mogu vjerovat da se neko i pita cuj sto ce djete vani u ta doba, sta tebe jarane zaboli kurac sto ce djete vani, zivi svoj zivot ko sto si i ti zivjela, i sad bi se kao izdrkavala na omladini, zamisli da tebe neko pod kljuc u ta doba, kad je najsladje zivit u tim godinama, nemoj da se glupi pravimo ba. Krivci za ovako sjeban svjet su upravo takvi, insani koji odrastu u smrdljive psihe koje bi da kontrolisu i loze se da su pametniji od omladine. Koliko me samo puta djeca sjebu svojom genijalnoscu i pamecu, a vas matore smrdljivce i drtine to sjebaje, osjecate se ugrozeno. Eto u cemu je frka. Kolko mi se samo puta u skoli birvaktile desilo da mi nepismena profesorka digne nos kad je pitam nesta smisleno i ukazem na njen propust, u tome je frka. Frka je smrdljivci matori sto kad vam se prestanu kurcine dizat odma pomisljate na rat. U tome je frka. Kad je koji smrdljivac rekao ajmo napravit klincima prostorije za druzenje, omladinski klub, kupit instrumente, NIKAD, al svaka mahala ima pemzionerski klub jarane, svaka. Frka je u liberalima i kvazimodernistima koji su u biti pritajeni totalitaristi, frka je u vama smrdljivcima koji ste navikli zivjet u totalitarizmu pa se sad kao furate na evropske tokove, ne znate bil tamo il vamo, frka je u vama gospodo matora, kenjam vam se na gubave glavurde mutave. Kakav primjer dajete omladini smrdljivci matori, kradi, otimaj, varaj, nema kazne jal si se isprakso, pa normalno da ce i djete gledajuci kako vi uspjevate pozelit isto na slican nacin. Debilcine matore. Al je najlakse rec, a vidi ih, vaki su naki su, sise ovde sise onde, debili kliseizirani, gadite mi se ocami.
-
dezurni_ucenik
#83 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
14 godina jarane,to ti je sedmi osnovne.Nisam znao da se tada pocinje zivjeti.CoCoLoCo wrote:Zatvorite djecu u kuce poslije 10 ba, olaksajte online pedofilima posaone mogu vjerovat da se neko i pita cuj sto ce djete vani u ta doba, sta tebe jarane zaboli kurac sto ce djete vani, zivi svoj zivot ko sto si i ti zivjela, i sad bi se kao izdrkavala na omladini, zamisli da tebe neko pod kljuc u ta doba, kad je najsladje zivit u tim godinama, nemoj da se glupi pravimo ba. Krivci za ovako sjeban svjet su upravo takvi, insani koji odrastu u smrdljive psihe koje bi da kontrolisu i loze se da su pametniji od omladine. Koliko me samo puta djeca sjebu svojom genijalnoscu i pamecu, a vas matore smrdljivce i drtine to sjebaje, osjecate se ugrozeno. Eto u cemu je frka. Kolko mi se samo puta u skoli birvaktile desilo da mi nepismena profesorka digne nos kad je pitam nesta smisleno i ukazem na njen propust, u tome je frka. Frka je smrdljivci matori sto kad vam se prestanu kurcine dizat odma pomisljate na rat. U tome je frka. Kad je koji smrdljivac rekao ajmo napravit klincima prostorije za druzenje, omladinski klub, kupit instrumente, NIKAD, al svaka mahala ima pemzionerski klub jarane, svaka. Frka je u liberalima i kvazimodernistima koji su u biti pritajeni totalitaristi, frka je u vama smrdljivcima koji ste navikli zivjet u totalitarizmu pa se sad kao furate na evropske tokove, ne znate bil tamo il vamo, frka je u vama gospodo matora, kenjam vam se na gubave glavurde mutave. Kakav primjer dajete omladini smrdljivci matori, kradi, otimaj, varaj, nema kazne jal si se isprakso, pa normalno da ce i djete gledajuci kako vi uspjevate pozelit isto na slican nacin. Debilcine matore. Al je najlakse rec, a vidi ih, vaki su naki su, sise ovde sise onde, debili kliseizirani, gadite mi se ocami.
One iz moje generacije sto su tako lumpovale u tim godinama na kraju su ispale najvece kurvetine.
- lua
#84 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Eto taman bih i ja otprilike nešto ovako napisala, ali ima moj Cocoloco.CoCoLoCo wrote:Zatvorite djecu u kuce poslije 10 ba, olaksajte online pedofilima posaone mogu vjerovat da se neko i pita cuj sto ce djete vani u ta doba, sta tebe jarane zaboli kurac sto ce djete vani, zivi svoj zivot ko sto si i ti zivjela, i sad bi se kao izdrkavala na omladini, zamisli da tebe neko pod kljuc u ta doba, kad je najsladje zivit u tim godinama, nemoj da se glupi pravimo ba. Krivci za ovako sjeban svjet su upravo takvi, insani koji odrastu u smrdljive psihe koje bi da kontrolisu i loze se da su pametniji od omladine. Koliko me samo puta djeca sjebu svojom genijalnoscu i pamecu, a vas matore smrdljivce i drtine to sjebaje, osjecate se ugrozeno. Eto u cemu je frka. Kolko mi se samo puta u skoli birvaktile desilo da mi nepismena profesorka digne nos kad je pitam nesta smisleno i ukazem na njen propust, u tome je frka. Frka je smrdljivci matori sto kad vam se prestanu kurcine dizat odma pomisljate na rat. U tome je frka. Kad je koji smrdljivac rekao ajmo napravit klincima prostorije za druzenje, omladinski klub, kupit instrumente, NIKAD, al svaka mahala ima pemzionerski klub jarane, svaka. Frka je u liberalima i kvazimodernistima koji su u biti pritajeni totalitaristi, frka je u vama smrdljivcima koji ste navikli zivjet u totalitarizmu pa se sad kao furate na evropske tokove, ne znate bil tamo il vamo, frka je u vama gospodo matora, kenjam vam se na gubave glavurde mutave. Kakav primjer dajete omladini smrdljivci matori, kradi, otimaj, varaj, nema kazne jal si se isprakso, pa normalno da ce i djete gledajuci kako vi uspjevate pozelit isto na slican nacin. Debilcine matore. Al je najlakse rec, a vidi ih, vaki su naki su, sise ovde sise onde, debili kliseizirani, gadite mi se ocami.
- stakasa
#85 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Joj floskula, jesi li ovo bio na kursu pa zapisivoCoCoLoCo wrote:Zatvorite djecu u kuce poslije 10 ba, olaksajte online pedofilima posaone mogu vjerovat da se neko i pita cuj sto ce djete vani u ta doba, sta tebe jarane zaboli kurac sto ce djete vani, zivi svoj zivot ko sto si i ti zivjela, i sad bi se kao izdrkavala na omladini, zamisli da tebe neko pod kljuc u ta doba, kad je najsladje zivit u tim godinama, nemoj da se glupi pravimo ba. Krivci za ovako sjeban svjet su upravo takvi, insani koji odrastu u smrdljive psihe koje bi da kontrolisu i loze se da su pametniji od omladine. Koliko me samo puta djeca sjebu svojom genijalnoscu i pamecu, a vas matore smrdljivce i drtine to sjebaje, osjecate se ugrozeno. Eto u cemu je frka. Kolko mi se samo puta u skoli birvaktile desilo da mi nepismena profesorka digne nos kad je pitam nesta smisleno i ukazem na njen propust, u tome je frka. Frka je smrdljivci matori sto kad vam se prestanu kurcine dizat odma pomisljate na rat. U tome je frka. Kad je koji smrdljivac rekao ajmo napravit klincima prostorije za druzenje, omladinski klub, kupit instrumente, NIKAD, al svaka mahala ima pemzionerski klub jarane, svaka. Frka je u liberalima i kvazimodernistima koji su u biti pritajeni totalitaristi, frka je u vama smrdljivcima koji ste navikli zivjet u totalitarizmu pa se sad kao furate na evropske tokove, ne znate bil tamo il vamo, frka je u vama gospodo matora, kenjam vam se na gubave glavurde mutave. Kakav primjer dajete omladini smrdljivci matori, kradi, otimaj, varaj, nema kazne jal si se isprakso, pa normalno da ce i djete gledajuci kako vi uspjevate pozelit isto na slican nacin. Debilcine matore. Al je najlakse rec, a vidi ih, vaki su naki su, sise ovde sise onde, debili kliseizirani, gadite mi se ocami.
- ema_
#86 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Najjači su oni koji u nedostatku argumenata posežu za vulgarizmom i prostaklucima.

- CoCoLoCo
#87 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Debilcino ogranicena, nije svako djete kurava ako je u tim godinama vani, imas i normalnih drustava zamisli, i normalnih aktivnosti koje normalan omladinac IMA PRAVO radit kad hoce. Svaka cast ne kazem i ne zastupam ekstremne primjere, al ti svako djete sad trpas u taj kosh tih svojih kurvi vrsnjakinja samo jer je vani u ta doba. Svjet se mjenja, s njim i generacije, danas je prihvatljivo sta nije bilo juce, svaka generacija ima svoje furke, pravila, cejfove, koji si ti kurac da sadasnjoj generaciji pljujes njihove furke, slobode i prava.dezurni_ucenik wrote:CoCoLoCo wrote:Zatvorite djecu u kuce poslije 10 ba, olaksajte online pedofilima posaone mogu vjerovat da se neko i pita cuj sto ce djete vani u ta doba, sta tebe jarane zaboli kurac sto ce djete vani, zivi svoj zivot ko sto si i ti zivjela, i sad bi se kao izdrkavala na omladini, zamisli da tebe neko pod kljuc u ta doba, kad je najsladje zivit u tim godinama, nemoj da se glupi pravimo ba. Krivci za ovako sjeban svjet su upravo takvi, insani koji odrastu u smrdljive psihe koje bi da kontrolisu i loze se da su pametniji od omladine. Koliko me samo puta djeca sjebu svojom genijalnoscu i pamecu, a vas matore smrdljivce i drtine to sjebaje, osjecate se ugrozeno. Eto u cemu je frka. Kolko mi se samo puta u skoli birvaktile desilo da mi nepismena profesorka digne nos kad je pitam nesta smisleno i ukazem na njen propust, u tome je frka. Frka je smrdljivci matori sto kad vam se prestanu kurcine dizat odma pomisljate na rat. U tome je frka. Kad je koji smrdljivac rekao ajmo napravit klincima prostorije za druzenje, omladinski klub, kupit instrumente, NIKAD, al svaka mahala ima pemzionerski klub jarane, svaka. Frka je u liberalima i kvazimodernistima koji su u biti pritajeni totalitaristi, frka je u vama smrdljivcima koji ste navikli zivjet u totalitarizmu pa se sad kao furate na evropske tokove, ne znate bil tamo il vamo, frka je u vama gospodo matora, kenjam vam se na gubave glavurde mutave. Kakav primjer dajete omladini smrdljivci matori, kradi, otimaj, varaj, nema kazne jal si se isprakso, pa normalno da ce i djete gledajuci kako vi uspjevate pozelit isto na slican nacin. Debilcine matore. Al je najlakse rec, a vidi ih, vaki su naki su, sise ovde sise onde, debili kliseizirani, gadite mi se ocami.
14 godina jarane,to ti je sedmi osnovne.Nisam znao da se tada pocinje zivjeti.![]()
One iz moje generacije sto su tako lumpovale u tim godinama na kraju su ispale najvece kurvetine.
- stakasa
#88 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Moze li iko opomenut mongoloida, evo vrjeda sve redom iz posta u postCoCoLoCo wrote:Debilcino ogranicena, nije svako djete kurava ako je u tim godinama vani, imas i normalnih drustava zamisli, i normalnih aktivnosti koje normalan omladinac IMA PRAVO radit kad hoce. Svaka cast ne kazem i ne zastupam ekstremne primjere, al ti svako djete sad trpas u taj kosh tih svojih kurvi vrsnjakinja samo jer je vani u ta doba. Svjet se mjenja, s njim i generacije, danas je prihvatljivo sta nije bilo juce, svaka generacija ima svoje furke, pravila, cejfove, koji si ti kurac da sadasnjoj generaciji pljujes njihove furke, slobode i prava.dezurni_ucenik wrote:CoCoLoCo wrote:Zatvorite djecu u kuce poslije 10 ba, olaksajte online pedofilima posaone mogu vjerovat da se neko i pita cuj sto ce djete vani u ta doba, sta tebe jarane zaboli kurac sto ce djete vani, zivi svoj zivot ko sto si i ti zivjela, i sad bi se kao izdrkavala na omladini, zamisli da tebe neko pod kljuc u ta doba, kad je najsladje zivit u tim godinama, nemoj da se glupi pravimo ba. Krivci za ovako sjeban svjet su upravo takvi, insani koji odrastu u smrdljive psihe koje bi da kontrolisu i loze se da su pametniji od omladine. Koliko me samo puta djeca sjebu svojom genijalnoscu i pamecu, a vas matore smrdljivce i drtine to sjebaje, osjecate se ugrozeno. Eto u cemu je frka. Kolko mi se samo puta u skoli birvaktile desilo da mi nepismena profesorka digne nos kad je pitam nesta smisleno i ukazem na njen propust, u tome je frka. Frka je smrdljivci matori sto kad vam se prestanu kurcine dizat odma pomisljate na rat. U tome je frka. Kad je koji smrdljivac rekao ajmo napravit klincima prostorije za druzenje, omladinski klub, kupit instrumente, NIKAD, al svaka mahala ima pemzionerski klub jarane, svaka. Frka je u liberalima i kvazimodernistima koji su u biti pritajeni totalitaristi, frka je u vama smrdljivcima koji ste navikli zivjet u totalitarizmu pa se sad kao furate na evropske tokove, ne znate bil tamo il vamo, frka je u vama gospodo matora, kenjam vam se na gubave glavurde mutave. Kakav primjer dajete omladini smrdljivci matori, kradi, otimaj, varaj, nema kazne jal si se isprakso, pa normalno da ce i djete gledajuci kako vi uspjevate pozelit isto na slican nacin. Debilcine matore. Al je najlakse rec, a vidi ih, vaki su naki su, sise ovde sise onde, debili kliseizirani, gadite mi se ocami.
14 godina jarane,to ti je sedmi osnovne.Nisam znao da se tada pocinje zivjeti.![]()
- CoCoLoCo
#89 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Mongolid ti se sjeti mutave muzilice koja te odhranila 
- stakasa
#90 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Haj bolan ne bio negdje drugo, premlad si ti za ovih pricaCoCoLoCo wrote:Mongolid ti se sjeti mutave muzilice koja te odhranila
- stakasa
#91 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Naravno, vjeciti balans. Roditelji imaju odgovornost prema svojoj djeci i u tome svemu postoji redosljed - npr goli zivot je vazniji od problema sa neizivljenoscu itd. Mada uopste nema potrebe za iskljucivoscu, da se iskombinovati i jedno i drugo. To znaju roditelji. A nadamo se da ce jednom shvatit i Cocoloco. Mada teskoPet do trinest wrote:Koliko se sjecam kod mnogih je palio u moje vrijeme dok si pod mojim krovom bice ti tako,sad kako je ne znam ali mislim da roditelji su ti koji moraju imat odgovornost za tim gdje je i sta radi njegovo maloljetno dijete.Druga je stvar sto mi opet nismo fermali 2% sta kazu pa radili po svom ali mnoge stvari su se znale pa ti bujrum,prekrsi bices modar,neces izaci vani...
Ja sam doduse uvijek nalazio kompromis sa svojim ali belaj ne bira,pogotovo danas.Opreznost mora biti i kod djece i kod roditelja ogromna.
- lua
#92 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Ne vidim da Cocolocu fale argumenti. A dabome ne fale ni meni. Samo me vrijeđa glupost pojedinaca i ne mogu da se od uvrede odbranim drukčije nego uzvratnom uvredom. Al' evo, suzdržala sam se. Što ne reagova na moj odgovor tebi?ema_ wrote:Najjači su oni koji u nedostatku argumenata posežu za vulgarizmom i prostaklucima.
- ema_
#93 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
lua wrote:Ne vidim da Cocolocu fale argumenti. A dabome ne fale ni meni. Samo me vrijeđa glupost pojedinaca i ne mogu da se od uvrede odbranim drukčije nego uzvratnom uvredom. Al' evo, suzdržala sam se. Što ne reagova na moj odgovor tebi?ema_ wrote:Najjači su oni koji u nedostatku argumenata posežu za vulgarizmom i prostaklucima.
Nisam na tebe mislila sa ovim postom, iako se ne slažemo 100% , uvažavam tvoj stav jer ga znaš iznijeti, pogotovo na ovoj temi.
A onoga ko sastavi post poput dotičnog "loco" (ironije li) , ne mogu smatrati osim ... ma bolje da ne kažem.
- Zatamnjena stakla
#94 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Ma ne interesuje me.
- uglavnomja
#95 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Keiko wrote:@lua Uh al' ga i ti pretjera...
Najveci problem su upravo 'prava' za koja se ti zalazes. Drzanje djece mladje od 16-18 godina u kuci nakon 22.00 nece i ne moze iskorijeniti pedofile, silovatelje, ubice,... Ali ce zastititi djecu od groznih ljudi i pojava u svijetu u kojem zivimo ili ce ih barem manje izloziti opasnostima istih. Po tvojoj logici, nema potrebe cetverogodisnjaka drzati cvrsto za ruku prilikom prelaska ulice jer to nece iskorijeniti udese i nepazljive vozace. Roditelj je moralno i zakonski obavezan stititi dijete, uciti ga i upozoravati na opasnosti iz okruzenja. Kao roditelj, odgovorno tvrdim da bih se lakse nosila sa 'ogranicenoscu' i sputavanjem slobode vlastitom djetetu nego sedmicnim posjetama njegovom grobu znajuci da sam mogla sprijecitu tragediju.
Barem ja ne pretpostavljam da svaki tinejdzer ide vani da bi se drogirao, pio, i sta vec ali mislim da je krajnje glupo i neodgovorno otvoreno dopustati osobama koje su psihicki i fizicki nezrele da u sred noci budu mamci i lake mete pedofilima, silovateljima i ubicama.
pedofili i silovatelji postoje od kad postoje ljudi. ne mogu se iskorjeniti. moze ih drzava zatvoriti 100, sutra ce se pojaviti 101. mozda komsija koji je 40 odina bio normalan, pa da mu nesto pukne u glavi.
zato bolje sprijeciti nego ici na groblje ili imati psihicki i fizicki invalidno dijete.
- lua
#96 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Jasno. Ovdje sam saznala mnogo zanimljivih novosti o sebi. A od tebe bi se moglo i naučit' kako se diskutuje s nekim ko ima dijametralno suprotno mišljenje od tvog.ema_ wrote:]
Nisam na tebe mislila sa ovim postom, iako se ne slažemo 100% , uvažavam tvoj stav jer ga znaš iznijeti, pogotovo na ovoj temi.
A onoga ko sastavi post poput dotičnog "loco" (ironije li) , ne mogu smatrati osim ... ma bolje da ne kažem.
- CoCoLoCo
#97 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Kad se vec igramo pretpostavki, mislim da je realnija pretpostavka da danas djete ima vise susreta sa pedofilnim pojavama iz udobnosti sopstvenog doma, na kompjuteru, nego u reali, znaci x puta bi prije imao neki rahat u glavi ako znam da je djete sa svojim drustvom vani u ne znam koja doba, nego da je laka meta online pedofilcina kojih ima na svakom koraku, but thats just meuglavnomja wrote:Keiko wrote:@lua Uh al' ga i ti pretjera...
Najveci problem su upravo 'prava' za koja se ti zalazes. Drzanje djece mladje od 16-18 godina u kuci nakon 22.00 nece i ne moze iskorijeniti pedofile, silovatelje, ubice,... Ali ce zastititi djecu od groznih ljudi i pojava u svijetu u kojem zivimo ili ce ih barem manje izloziti opasnostima istih. Po tvojoj logici, nema potrebe cetverogodisnjaka drzati cvrsto za ruku prilikom prelaska ulice jer to nece iskorijeniti udese i nepazljive vozace. Roditelj je moralno i zakonski obavezan stititi dijete, uciti ga i upozoravati na opasnosti iz okruzenja. Kao roditelj, odgovorno tvrdim da bih se lakse nosila sa 'ogranicenoscu' i sputavanjem slobode vlastitom djetetu nego sedmicnim posjetama njegovom grobu znajuci da sam mogla sprijecitu tragediju.
Barem ja ne pretpostavljam da svaki tinejdzer ide vani da bi se drogirao, pio, i sta vec ali mislim da je krajnje glupo i neodgovorno otvoreno dopustati osobama koje su psihicki i fizicki nezrele da u sred noci budu mamci i lake mete pedofilima, silovateljima i ubicama.
![]()
pedofili i silovatelji postoje od kad postoje ljudi. ne mogu se iskorjeniti. moze ih drzava zatvoriti 100, sutra ce se pojaviti 101. mozda komsija koji je 40 odina bio normalan, pa da mu nesto pukne u glavi.
zato bolje sprijeciti nego ici na groblje ili imati psihicki i fizicki invalidno dijete.
Sent from Veshkuhinja dok tandrche mashina
- lua
#98 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Kad smo kod reda i kulture, jedan kratki off-topic: ne znam da je u redu i kulturno podvaljivati nekome riječi koje nikad izgovorio nije, čisto iz razloga nerazumijevanja napisanog teksta. Nekad su glupi ljudi opasniji od onih koji imaju oštar jezik. A kad se i jedno i drugo ukomponuje, dobiješ klijentelu koju bi mogao tužiti za klevetu.Pet do trinest wrote: No vratimo se temi ipak nismo mi ti da nekog ucimo kulturi,to se donosi iz kuce...
Just sayin'.
U vezi teme: svako odgaja svoje dijete kako on želi. Nijedno dijete nije krivo ako mu se desi katastrofa koja se maloj Tijani desila. Nisu krivi ni roditelji. Isključivo je kriva bolesna osoba kojoj se to traži. Nikad, u ime humanosti i čovječnosti, ne smijemo sputavati fokus na žrtvu. Nikad. Jer tad pravde nema.
-
macchiato
#99 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Koliko se ja sjecam, bila je neka sportska manifestacija poslije kojeg se sa drugovima vracala kuci, ali se vratila sama nazad na terene jer je zaboravila duksericu. Dalje nema potrebe prepricavati.
Taj Bajmok je mirno mjesto, ja prva sam znala kod nene i dide na selu ostati do rano ujutru sa ostalom djecom, zezali se, smijali. Hocete reci da ni vi nikad niste zalomili sa rajom iz komsiluka poslije ponoci?
Naravno da treba voditi racuna o djeci, nikad ne bih dozvolila da mi se maloljetnik smuca po gradu u gluha doba ili da oblaci minice i izbaci dekolte, ali im treba dopustiti odredjenu slobodu. Gluposti se desavaju svakodnevno, u po' bijela dana, ma na kraju krajeva, moze se i meni i vama odraslim osobama desiti nesto, zgaziti auto, zbost nozem, milion nekih scenarija. I sta sad, je li se svi kolektivno trebamo zakljucati u kaveze ili drzati pod staklenim zvonom citav zivot?
Treba se pozabaviti manijacima, ubojicama, silovateljima, pedofilima, pokusati smanjiti njihov broj na minimum. Kako, ne znam. Ali mi je glupo na bilo koji nacin kriviti zrtve (a cini mi se da ova tema upravo ide u tom pravcu).
Taj Bajmok je mirno mjesto, ja prva sam znala kod nene i dide na selu ostati do rano ujutru sa ostalom djecom, zezali se, smijali. Hocete reci da ni vi nikad niste zalomili sa rajom iz komsiluka poslije ponoci?
Naravno da treba voditi racuna o djeci, nikad ne bih dozvolila da mi se maloljetnik smuca po gradu u gluha doba ili da oblaci minice i izbaci dekolte, ali im treba dopustiti odredjenu slobodu. Gluposti se desavaju svakodnevno, u po' bijela dana, ma na kraju krajeva, moze se i meni i vama odraslim osobama desiti nesto, zgaziti auto, zbost nozem, milion nekih scenarija. I sta sad, je li se svi kolektivno trebamo zakljucati u kaveze ili drzati pod staklenim zvonom citav zivot?
Treba se pozabaviti manijacima, ubojicama, silovateljima, pedofilima, pokusati smanjiti njihov broj na minimum. Kako, ne znam. Ali mi je glupo na bilo koji nacin kriviti zrtve (a cini mi se da ova tema upravo ide u tom pravcu).
- CoCoLoCo
#100 Re: Kud ide ovaj/ovakav svijet i na kome ostaje?
Pa to je ono klasicno Bosansko, samo nek je u kuci pa kako god, zatvori djete u sobu, tu je sigurno, nema veze jel djete sjebano psihicki od tortura takvog odgoja, jel suicidalno, jel je lozi kakav pedofil na netu, samo nek mahala ne vidi da je ono vani poslje 10, a tata sto mlavi mamu, sto guzi komsinku godina svoje cerke, sto pije ko klosar nema veze. Bitno je da je ona kuci poslje 10