Kriza srednjih godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mutivoda

#151 Re: Kriza srednjih godina

Post by Mutivoda »

Capajebo wrote: mala odabij! 31.12 - tako da samo tehnicki 90' :oops: :lol:
'dje drugarica :zoka:
nema korištenja tim cakama ba :P :D
tamo je kod vas.
al' malo se zaljuuubila. <3

(p.s. pa dže si živ? zdrav? :kiss:)
tap3ah75

#152 Re: Kriza srednjih godina

Post by tap3ah75 »

Gotovo je bilo kad me brico upitao:
- hoćete li i dlake iz ušiju da vam sredim.
vješalica

#153 Re: Kriza srednjih godina

Post by vješalica »

O'zone wrote:Što Vas interesuje što drugi misle o Vašim postupcima?

Imate manjak samopouzdanja?

Kakve veze ima ako sa 40 ili 50 odlučite da se tetovirate, vozite long board, kupite chopper i vozikate se naokolo ili roadster/cabrio, provodite slobodno vrijeme na play-ki igrajući igrice ili na tehno party-ima....

Kako se barem ove naše generacije 35+ ne mogu da skinu sa tih jbnih stereotipa da kad dođeš do srednjih godina to je košulja, puluver, pantole na peglu, cipele, popodnevni spavanjac....koji k.
Skučeno smo društvo u određenim stvarima,a raskalašeni u negativnim. Nema ništa gore nego na silu živjeti neke faze u životu radi okoline. Koga ba briga hoćeš li sa 50 dubiti na glavi negdje ili skakati sa padobrana?Tetovirat se ili slušat neku muziku....žive ljudi svoj neki život ono što im se sviđa i sl...
Capajebo

#154 Re: Kriza srednjih godina

Post by Capajebo »

Mutivoda wrote:
Capajebo wrote: mala odabij! 31.12 - tako da samo tehnicki 90' :oops: :lol:
'dje drugarica :zoka:
nema korištenja tim cakama ba :P :D
tamo je kod vas.
al' malo se zaljuuubila. <3

(p.s. pa dže si živ? zdrav? :kiss:)
Suti, kupujem sebi jos jednu godinu. Puno za cut, a ne za vidjet napisan broj :mrgreen:
A dobro je. Ustvari vise nego dobro. Samo me ledja zezaju zadnjih 10-15 dana, haman da mi treba masaza neka :mrgreen:
Nema te u biblioteKi :zoka: :kiss:
cendlerbing

#155 Re: Kriza srednjih godina

Post by cendlerbing »

Taj osjećaj kad te i drugi ljudi, osim Roma, stanu zvati "gospođom". :lol:
Ramzess Veliki

#156 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

Svakog uhvati kriza kad skonta da vise nema 20 i nesto. To je prvi znak da ces u grob vrlo brzo. :shock:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#157 Re: Kriza srednjih godina

Post by plain vanilla »

cendlerbing wrote:Taj osjećaj kad te i drugi ljudi, osim Roma, stanu zvati "gospođom". :lol:
Srecom djeca vise nisu kulturna, pa ne ustupaju mjesto u javnom prevozu :mrgreen:
spreca

#158 Re: Kriza srednjih godina

Post by spreca »

pirmin wrote:...ili sto bi se u mom selu reklo:

https://www.youtube.com/watch?v=b_o9HLlqb4Y

8)

Dakle radi se o necemu nezaobilaznom. Znate li ipak nekoga ko ju je neprimjetno ostavio iza sebe?
Kakva su vasa iskustva?
Meni recimo govore da nije normalno da srednjovjecni muskarac slusa elektronsku muziku, nosi sneakerse, ide na basket, vozi long board ...
al´sta cu, ne mogu protiv prirode i natalne karte. :D
Mene uvijek kad narod pocne da prigovara zaboli kurac....dali bi trebao otici doktoru ili naci sta novo i povaliti :oops: :lol: :lol: ....sve zavisi od okolnosti....neces na neku svadbu u trenerci i papucama...ima slucajeva gdje covjek treba biti ugladjen i upicanjen a sve ostalo zabole me Djokan :D
spreca

#159 Re: Kriza srednjih godina

Post by spreca »

plain vanilla wrote:
cendlerbing wrote:Taj osjećaj kad te i drugi ljudi, osim Roma, stanu zvati "gospođom". :lol:
Srecom djeca vise nisu kulturna, pa ne ustupaju mjesto u javnom prevozu :mrgreen:
ni mame vise nisu kulturne :lol: .....Mene su u 20tim zvali ciko :oops: ...one mlade mame im vikale kad ja naidjem ciko prepadnih :twisted: :lol: :lol: :lol: i djeca navikla
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#160 Re: Kriza srednjih godina

Post by Truba »

ja imam krizu

sve više mi se spava...
Ironman_88

#161 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ironman_88 »

Kod nas se brkaju previše stereotipovi sa krizom srednjih godina.
U kasnim 30im još uvijek igrati videoigrice, slušati "modernu" muziku, gledati animirane/crtane filmove, općenito zanimati se za stvari koje se dovode u vezu sa mlađim naraštajima su hobiji/dio identiteta, druga je stvar što je to za prosječnog Balkanca neprimjerno i ne baš normlano.

Kriza srednjih godina je za mene više nešto iznenadno iz vedra neba i onda maksimalno forsiranje te stvari. Npr. neko koga čitav život nisu zanimali motori i on sebi preko noći umisli da mora polagati za motor i odmah kupiti najmoćniju mašinu sa 1000 komada prateće opreme itd. Ili neko koga tetovaže nisu nikad zanimale i preko noći on odjednom sav išaran. Ne kažem da čovjek sa godinama ne razvija nove interese, među njima bude i onih kojima se nije nikad nadao - ali akcije vezane za krizu srednjih godina su uobičajno izhitrene i ne traju dugo.
Njanjavi

#162 Re: Kriza srednjih godina

Post by Njanjavi »

Ama ja ne osjećam uopste da ja nesta moram validovat nesto sto sa 36 kuka slusam trip hop, elektroniku il hip hop, igram video igrice, citam stripove il furam sci fi, grafite i sneakerhead furke.
To je sve meni prirodno jer je zaceto u moje doba i ako iko ima pravo to furat je moja generacija pa i stariji od mene.
Tomahawk11
Globalni moderator

#163 Re: Kriza srednjih godina

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:ja imam krizu

sve više mi se spava...
Pretvaraš se u koalu.
mali jomu

#164 Re: Kriza srednjih godina

Post by mali jomu »

ja sam non-stop u krizi..... :lol:
uglavnomja

#165 Re: Kriza srednjih godina

Post by uglavnomja »

ima jos jedan faktor, pricamo o situaciji u nekoj "srednjoj klasi" sa relativno sredjenim zivotom

covjek sa 50-ak godina ima odraslu djecu koja tad nekako pocinju biti samostalna, u svakom pogledu.
'i covjek odjednom ima puno vise vremena i (malo :D ) vise para ... i kad se sve to doda na prve fizicke promjene, koje ne prate psihicke promjene :D eto cirkusa :oops:

mada, sve je to individualno
Edin H.

#166 Re: Kriza srednjih godina

Post by Edin H. »

tap3ah75 wrote:Gotovo je bilo kad me brico upitao:
- hoćete li i dlake iz ušiju da vam sredim.
Meni reče: “Moraš promijeniti rodni list!” :lol:
mali jomu

#167 Re: Kriza srednjih godina

Post by mali jomu »

uglavnomja wrote: .....eto cirkusa....

samo cirkus..... :thumbup: :thumbup: :thumbup:

prije sam se nekoliko puta uozbiljio..... pa svi pobjegli od mene, i macak mi pobjego na drvo, nije tri dana silazio, pa sam ga poslije morao skidat sa drveta, i kad sam se skonto od tada stalno samo cirkus...... svugdje, po meni sve drugo osim cirkusa je belaj, ozbiljnost je zajebana stvar :oops:
seln

#168 Re: Kriza srednjih godina

Post by seln »

Neka vas srednje godine ne brinu.
Proci ce.
moonca

#169 Re: Kriza srednjih godina

Post by moonca »

mali jomu wrote: prije sam se nekoliko puta uozbiljio..... pa svi pobjegli od mene, i macak mi pobjego na drvo, nije tri dana silazio, pa sam ga poslije morao skidat sa drveta, i kad sam se skonto od tada stalno samo cirkus...... svugdje, po meni sve drugo osim cirkusa je belaj, ozbiljnost je zajebana stvar :oops:
:lol:
Henry Chinaski

#170 Re: Kriza srednjih godina

Post by Henry Chinaski »

Ako je kriza srednjih godina to što rado umočim u 92. godište onda sam taj.
Inače se ponašam i oblačim u skladu sa svojim godinama...
Pasiflora

#171 Re: Kriza srednjih godina

Post by Pasiflora »

uglavnomja wrote:ima jos jedan faktor, pricamo o situaciji u nekoj "srednjoj klasi" sa relativno sredjenim zivotom

covjek sa 50-ak godina ima odraslu djecu koja tad nekako pocinju biti samostalna, u svakom pogledu.
'i covjek odjednom ima puno vise vremena i (malo :D ) vise para ... i kad se sve to doda na prve fizicke promjene, koje ne prate psihicke promjene :D eto cirkusa :oops:
da, to je uglavnom to... zna biti baš patetično, što je neko rekao
Ramzess Veliki

#172 Re: Kriza srednjih godina

Post by Ramzess Veliki »

Ironman_88 wrote:Kod nas se brkaju previše stereotipovi sa krizom srednjih godina.
U kasnim 30im još uvijek igrati videoigrice, slušati "modernu" muziku, gledati animirane/crtane filmove, općenito zanimati se za stvari koje se dovode u vezu sa mlađim naraštajima su hobiji/dio identiteta, druga je stvar što je to za prosječnog Balkanca neprimjerno i ne baš normlano.

Kriza srednjih godina je za mene više nešto iznenadno iz vedra neba i onda maksimalno forsiranje te stvari. Npr. neko koga čitav život nisu zanimali motori i on sebi preko noći umisli da mora polagati za motor i odmah kupiti najmoćniju mašinu sa 1000 komada prateće opreme itd. Ili neko koga tetovaže nisu nikad zanimale i preko noći on odjednom sav išaran. Ne kažem da čovjek sa godinama ne razvija nove interese, među njima bude i onih kojima se nije nikad nadao - ali akcije vezane za krizu srednjih godina su uobičajno izhitrene i ne traju dugo.
... ili recimo jos gore, onaj ko je vozio motore, tetovirao se i uvijek nosio koine hlace i terminatorku odjednom prekonoci pocne da se kupa, brije, nosi odijela ... :shock:
Maraschino

#173 Re: Kriza srednjih godina

Post by Maraschino »

Ima jedna nevidljiva linija koju kada prijedjes pocnes pricati vise o proslosti a manje o buducnosti.
Kada se pocnes ponavljati, pricas iste price...htio ti ili ne, mladost je prosla.

p.s. prije neki dan sjedim sa tipom koji je 12 g. mladji od mene. prica mi nesto sto mi je prije tri dana sve ispricao...ja se smijem i nisam mu nista rekao ali mislim ''jarane ti si u krizi''. :D
moonca

#174 Re: Kriza srednjih godina

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote: ... ili recimo jos gore, onaj ko je vozio motore, tetovirao se i uvijek nosio koine hlace i terminatorku odjednom prekonoci pocne da se kupa, brije, nosi odijela ... :shock:
Haj dobro, odijelo ...nego je zabrinjavajuce sto 'pegla crta na hlacama ' je takva da se mozes osakatiti, porezati tj vene presjeci ako treba ... :oops: :lol: :lol:
Maraschino

#175 Re: Kriza srednjih godina

Post by Maraschino »

Ramzess Veliki wrote:
Ironman_88 wrote:Kod nas se brkaju previše stereotipovi sa krizom srednjih godina.

... ili recimo jos gore, onaj ko je vozio motore, tetovirao se i uvijek nosio koine hlace i terminatorku odjednom prekonoci pocne da se kupa, brije, nosi odijela ... :shock:
gdje je tu zvaka? :D

kako si ovo gore opisao(sto je prilicno tacno), ja sam onda totalna suprotnost. imidz mi je(ne smijem napisati) totalno prepoznatljiv. :D
Post Reply