Kriza srednjih godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bodkin

#101 Re: Kriza srednjih godina

Post by Bodkin »

pirmin wrote:...ili sto bi se u mom selu reklo:

https://www.youtube.com/watch?v=b_o9HLlqb4Y

8)

Dakle radi se o necemu nezaobilaznom. Znate li ipak nekoga ko ju je neprimjetno ostavio iza sebe?
Kakva su vasa iskustva?
Meni recimo govore da nije normalno da srednjovjecni muskarac slusa elektronsku muziku, nosi sneakerse, ide na basket, vozi long board ...
al´sta cu, ne mogu protiv prirode i natalne karte. :D
Sta je srednjovjecni?
Sve sto si naveo je glupost totalna. Sta treba, da prekine zivjeti?

Ps. Osim sto ne znam sta je long board :D
dječak sa šibicama

#102 Re: Kriza srednjih godina

Post by dječak sa šibicama »

Kriza srednjih godina nema jasno definiran pocetak i kraj, ona pocinje onda kad je subjekt pocinje osjecati.
Dakle psiha.
Hakiz

#103 Re: Kriza srednjih godina

Post by Hakiz »

dobar osjecaj wrote:
Hakiz wrote:Ulaganja u sebe. Znam koliko truda treba da sa 50 žena izgleda tako da 10 godina mlađe kažu da bi voljele izgledati kao ona.
Meni sve to djeluje budalasto, površno i često nedostojanstveno ako se ljudi pate preko svake mjere da bi se svidjeli drugima, zadržali nekoga uz sebe ili smanjili nekome u Golfu 2 osjećaj depresije i očaja svojim opuštenim nadlakticama. Svašta se trpa u pojam "ulaganje u sebe".
Ah, neke to rade stvarno radi sebe, druge radi drugih, kao i svi mi uostalom. Imaš ljude koje sretnima čini to da usreće druge. Ta su pitanja prisutna otkako postojimo, još na njih nismo odgovorili, i nećemo nikada odgovoriti. Zato su ovakve rasprave besmislene, sve se svede na to šta ja mislim ili volim, ali ne postoji opšti odgovor. Sva ta pitanja odnosa među ljudima su takva. Treba ih istraživati, ali nema odgovora koji će sve objasniti.
Edin H.

#104 Re: Kriza srednjih godina

Post by Edin H. »

moonca wrote:
dječak sa šibicama wrote:
Ima li veceg znaka krize srednjih godina od pretjeranog broja plasticnih operacija, recimo.
Kad se cudimo holivudskim glumcima i glumicama, tamo nekim svjetki popularnim umjetnicima, zasto su tako nesretni pa se ukokaju ili predoziraju a kao imaju sve. Nemaju oni nista, nisu sretni, kako rece boris beker kad dodjes na vrh tamo nema nicega i osjecas se da si na kraju besmislenog puta. Ali eto da ne idem sad na tu temu.

Strah od starenja, moj konacni odgovor :D
Plasticne operacije nisu posljedica kriznih godina jer statisticki osobe u 20 -im ih vise rade-sto je drugi pokazatelj krize.

Popularni to rade donekle zbog posla kojim se bave, mada im je ujedno i rizik.

Problem je samo psiha- gdje sam, zasto sam tu, zasto nisam tamo i da li cu doci do --tamo?
J... ga, lijepo izgleda :oops:

Image

Ovaj hadzo je recimo imao 62 operacije
samsonsam

#105 Re: Kriza srednjih godina

Post by samsonsam »

Ah, neke to rade stvarno radi sebe, druge radi drugih, kao i svi mi uostalom. Imaš ljude koje sretnima čini to da usreće druge. Ta su pitanja prisutna otkako postojimo, još na njih nismo odgovorili, i nećemo nikada odgovoriti. Zato su ovakve rasprave besmislene, sve se svede na to šta ja mislim ili volim, ali ne postoji opšti odgovor. Sva ta pitanja odnosa među ljudima su takva. Treba ih istraživati, ali nema odgovora koji će sve objasniti.
Odgovor postoji i vrlo je jednostavan. Nek svako gleda svoja posla i svima potaman.

Prihvati ljude onakvim kakvi su (bilo kojih godina) i to je to, nema tu nikakve filozofije.
moonca

#106 Re: Kriza srednjih godina

Post by moonca »

Osobe koje imaju djecu , koja su u braku, pocinju da vode 'njihove zivote' -to je tek prava kriza. Te osobe treba prepoznati i tretirati.

Ne upadaju svi u krize.Sve je naravno individualno. :-)
Edin H.

#107 Re: Kriza srednjih godina

Post by Edin H. »

Bodkin wrote:
pirmin wrote:...ili sto bi se u mom selu reklo:

https://www.youtube.com/watch?v=b_o9HLlqb4Y

8)

Dakle radi se o necemu nezaobilaznom. Znate li ipak nekoga ko ju je neprimjetno ostavio iza sebe?
Kakva su vasa iskustva?
Meni recimo govore da nije normalno da srednjovjecni muskarac slusa elektronsku muziku, nosi sneakerse, ide na basket, vozi long board ...
al´sta cu, ne mogu protiv prirode i natalne karte. :D
Sta je srednjovjecni?
Sve sto si naveo je glupost totalna. Sta treba, da prekine zivjeti?

Ps. Osim sto ne znam sta je long board :D
Zapanjujuci je broj matoraca na ovom forumu sto ne furaju long board. :D
pirmin

#108 Re: Kriza srednjih godina

Post by pirmin »

pizarro wrote:i moj jedanaestogodisnji sestric fura taj long board :D
Imam 650m od stanice metroa do posla.
Tih 650m su nekad ko 650km. E zato, bich pliz :D , mi ovako nesto treba:

https://www.youtube.com/watch?v=4ilAJz2Mmow

8)
Hakiz

#109 Re: Kriza srednjih godina

Post by Hakiz »

samsonsam wrote:
Odgovor postoji i vrlo je jednostavan. Nek svako gleda svoja posla i svima potaman.

Prihvati ljude onakvim kakvi su (bilo kojih godina) i to je to, nema tu nikakve filozofije.
Da je to tako jednostavno.

Imaš ljude koji su stvarno uvjerenja da individualne slobode, pri čemu ne mislim samo na zakonska ograničenja u smislu da ne smiješ tući, ubijeti, silovati kako hoćeš, nego da čak i zakonom dozvoljene radnje i slobode treba ograničiti u svrhu opšteg dobra. I ti ljudi imaju pravo na svoje vrijednosti.

Ja sam uvjeren da nema odgovora, naročito jednostavnog. Ali, ko zna, možda i griješim.

UIsput, znam jednu koja sa nešto više od 40 ima Lolita look. I zgodna je. Da, neka radi šta hoće, ali stvarno nije lijepo vidjeti je. Ali, možda je ova izjava posljedica podsvjesnog uticaja okoline.
Last edited by Hakiz on 26/08/2018 17:24, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#110 Re: Kriza srednjih godina

Jel ima kakav long board sa ruckama, ono kao trotinet? to bi ja vec vozio :D
O'zone
Globalni moderator

#111 Re: Kriza srednjih godina

Post by O'zone »

Image
pustopoljina

#112 Re: Kriza srednjih godina

Post by pustopoljina »

pirmin wrote:
pizarro wrote:i moj jedanaestogodisnji sestric fura taj long board :D
Imam 650m od stanice metroa do posla.
Tih 650m su nekad ko 650km. E zato, bich pliz :D , mi ovako nesto treba:

https://www.youtube.com/watch?v=4ilAJz2Mmow

8)
Posto si covjek u godinama za tebe je bolje nesto sa šćapom, npr.elektricni romobil.
Edin H.

#113 Re: Kriza srednjih godina

Post by Edin H. »

O'zone wrote:Image
:lol: :lol: :lol:

Je li ovo pirmin? :D
DZONPI

#114 Re: Kriza srednjih godina

Post by DZONPI »

Au opasno.Meni je 55 kuka i da izvines ja ga jebem ko kaze da je isti ko sa 30.Pocinjes prvo od kondicije,misicne mase,guzovi narasli,zubi poceli malo da mjenjaju boju,hasim nije ko nekad,sad je zornjak u 12 sati e to je vise popodnjevnjak.Onda nasluso si se svega u zivotu,nagledo,fazon je sta to moze sad da te zainteresuje.Ja sam naso hobi putovanje,eto to me ko malo vadi ali da nije kriza jasta je.Pa nekad se drmo skivi a piva se mezila,sad drmnes 2 ljute nisi dobar,halo nemozes vise ni pojest ko,nekad,te smeta ljuto,te masno,te preslatko.Mislim ja sam super sto se tice izgled kilaza odjeca vecinom sportski ali da ima promjena ima i to kakvih.
Maraschino

#115 Re: Kriza srednjih godina

Post by Maraschino »

sta vam je to? :roll:
dječak sa šibicama

#116 Re: Kriza srednjih godina

Image

eovo je za nas dedavce
bluesjunior

#117 Re: Kriza srednjih godina

Post by bluesjunior »

DZONPI wrote:Au opasno.Meni je 55 kuka i da izvines ja ga jebem ko kaze da je isti ko sa 30.Pocinjes prvo od kondicije,misicne mase,guzovi narasli,zubi poceli malo da mjenjaju boju,hasim nije ko nekad,sad je zornjak u 12 sati e to je vise popodnjevnjak.Onda nasluso si se svega u zivotu,nagledo,fazon je sta to moze sad da te zainteresuje.Ja sam naso hobi putovanje,eto to me ko malo vadi ali da nije kriza jasta je.Pa nekad se drmo skivi a piva se mezila,sad drmnes 2 ljute nisi dobar,halo nemozes vise ni pojest ko,nekad,te smeta ljuto,te masno,te preslatko.Mislim ja sam super sto se tice izgled kilaza odjeca vecinom sportski ali da ima promjena ima i to kakvih.
Džes generacijo...sto ga ti nabroja stari :-D
pirmin

#118 Re: Kriza srednjih godina

Post by pirmin »

dječak sa šibicama wrote:Image

eovo je za nas dedavce
Dobar. :thumbup:
Samo ga jos motorizovati. :D

Pretvorise temu u dasku, klasicni sarajevoX refleks. :mrgreen:
pizarro

#119 Re: Kriza srednjih godina

Post by pizarro »

trebao si ipak ovaj dio sa long board-om zadrzati za sebe :D
samsonsam

#120 Re: Kriza srednjih godina

Post by samsonsam »

Pretvorise temu u dasku, klasicni sarajevoX refleks. :mrgreen:
Prvo se krena sa matorcima sa mladjim zenama pa udri po botoxu i plasticnoj hirurgiji a zavrsi se na dasci :D

E to ti je ta kriza :wink:
radostan dan

#121 Re: Kriza srednjih godina

Post by radostan dan »

ja DŽuturuma na mite, ocam....
Last edited by radostan dan on 26/08/2018 19:58, edited 1 time in total.
DZONPI

#122 Re: Kriza srednjih godina

Post by DZONPI »

Pa tako ti je nema suplje,ovdje komentarisu o krizi srednjih godina a nemaju pojma dok ne osjete na svojoj kozi.
insomnia78

#123 Re: Kriza srednjih godina

Post by insomnia78 »

Kaki kurac kriza. Nije mi nikad u zivotu bolje bilo
Capajebo

#124 Re: Kriza srednjih godina

Post by Capajebo »

cendlerbing wrote:

Sad zavisi da li srednje godine ocjenjuješ brojem ljeta ili mentalnim prekidačem za lunjanje po kafanama :?

Off. :lol:
I jedno i drugo. Vjerovatno kombinacija :mrgreen:
Ali dobro, ti si tek sredina dvadesetih. Isto toliko mi je tamnica :D
demagog

#125 Re: Kriza srednjih godina

Post by demagog »

Nije kriza srednjih godina ako neko cijeli zivot vozi long board i hoda u tenama i farmerkama pa to i dalje radi u pedesetim godinama. Kriza je kad se neko u svojim dvadesetim ili tridesetim ufurao u “zreli” fazon i onda odjednom sa pet banki se sjeti da voli sve sto vole mladi i skoci na long board (metaforicki receno).

Inace slazem se s ovim sto je rekao da je strah od starenja uzrok.
Post Reply