Kreme za suncanje.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

valjuga

#101 Re: Kreme za suncanje.

Post by valjuga »

tap3ah75 wrote:Ja nakupovao u Bingu nekih njemačkih po 1.5 KM.
Valjda ćemo ostati živi.
:lol:
Ahhahaha to kralju,i ja sam kupio one hombre nekakve.
Doduše djeci sam kupio nakve skupe al i ja imam svijetal ten i zelene oči pravi sam kandidat za izgorit...
Ali ja te jeftinije koristim odavno k nisam izgorio do sad.
zlo zlo

#102 Re: Kreme za suncanje.

Post by zlo zlo »

valjuga wrote:
tap3ah75 wrote:Ja nakupovao u Bingu nekih njemačkih po 1.5 KM.
Valjda ćemo ostati živi.
:lol:
Ahhahaha to kralju,i ja sam kupio one hombre nekakve.
Doduše djeci sam kupio nakve skupe al i ja imam svijetal ten i zelene oči pravi sam kandidat za izgorit...
Ali ja te jeftinije koristim odavno k nisam izgorio do sad.
ombre je ok krema
teuta06

#103 Re: Kreme za suncanje.

Post by teuta06 »

Ja sam uzela isto iz binga ilido neka i today (obe 20 faktor).... i nisam izgorila... a bilo me stvarno strah... pa sam probala jedanput...i...a niveu imala sa strane..
Stvarno štite... tako sad kombiniram s ovim skupljim

Marmeladu sam stavila jedan dan..dva puta... preko kreme za suncanje.. na prsima sam malo izgorila (vjerovatno nisam dobro namazala kremu za suncanje) i noge.. dobila sam boju...

Ali ne bih vise te marmelade... niti maslinovo ulje... kod nas ljudi ne znaju nista umjereno... ev gledam jednu ženu, mazala se s mrkvinim uljem (je l se tako zove)... pretjerala.... jest skroz tamna... noge i tijelo super izgledaju... ali lice je bas unistila... ne izgleda nikako ok :zoka:
Xavier1

#104 Re: Kreme za suncanje.

Post by Xavier1 »

teuta06 wrote:Ja sam uzela isto iz binga ilido neka i today (obe 20 faktor).... i nisam izgorila... a bilo me stvarno strah... pa sam probala jedanput...i...a niveu imala sa strane..
Stvarno štite... tako sad kombiniram s ovim skupljim

Marmeladu sam stavila jedan dan..dva puta... preko kreme za suncanje.. na prsima sam malo izgorila (vjerovatno nisam dobro namazala kremu za suncanje) i noge.. dobila sam boju...

Ali ne bih vise te marmelade... niti maslinovo ulje... kod nas ljudi ne znaju nista umjereno... ev gledam jednu ženu, mazala se s mrkvinim uljem (je l se tako zove)... pretjerala.... jest skroz tamna... noge i tijelo super izgledaju... ali lice je bas unistila... ne izgleda nikako ok :zoka:
Sve to zavisi od tena. Imas osoba kojima krema nije ni potrebna, a imas i onih koje gore i sa najvecim faktorom.
Meni nisu jasne osobe koje imaju svjetliji ten i pate se przeci se na suncu za nesto malo bojice.
teuta06

#105 Re: Kreme za suncanje.

Post by teuta06 »

Naravno da ima.... meni se godinama nije koza gulila... i ove godine kad sam dosla s mora.. tek nakon 15 dana.. pocne mi se gulit samo desno koljeno... nista strasno.. al mislim da je od marmelade
dobar osjecaj

#106 Re: Kreme za suncanje.

Post by dobar osjecaj »

teuta06 wrote: ... ev gledam jednu ženu, mazala se s mrkvinim uljem (je l se tako zove)... pretjerala.... jest skroz tamna... noge i tijelo super izgledaju... ali lice je bas unistila... ne izgleda nikako ok :zoka:
e to ulje/tinktura na bazi mrkve me zanimalo.
Euphoria

#107 Re: Kreme za suncanje.

Post by Euphoria »

teuta06 wrote:Naravno da ima.... meni se godinama nije koza gulila... i ove godine kad sam dosla s mora.. tek nakon 15 dana.. pocne mi se gulit samo desno koljeno... nista strasno.. al mislim da je od marmelade
Mislim da se koza guli ondje gdje "izgori" odnosno naglo plane. Ako se ten postepeno dobiva, nece se guliti.
Better Man

#108 Re: Kreme za suncanje.

Post by Better Man »

Najbolje kreme za zaštitu od sunca su medicinske što se prodaju u apotekama. Jest da su skuplje nego ove u marketima tipa Nivea itd., ali kad se namažeš nema šanse da izgoriš i još se ne moraš često mazati kao s Niveom itd. I zapamtite nema osobe kojoj nije potrebna krema za zaštitu od sunca. To što neko ima tamniji ten i koža mu ne pocrveni, ne znači da nije izgorio i da mu sunčeve zrake ne nanose štetu koži.
Zizi505

#109 Re: Kreme za suncanje.

Post by Zizi505 »

Better Man wrote:Najbolje kreme za zaštitu od sunca su medicinske što se prodaju u apotekama. Jest da su skuplje nego ove u marketima tipa Nivea itd., ali kad se namažeš nema šanse da izgoriš i još se ne moraš često mazati kao s Niveom itd. I zapamtite nema osobe kojoj nije potrebna krema za zaštitu od sunca. To što neko ima tamniji ten i koža mu ne pocrveni, ne znači da nije izgorio i da mu sunčeve zrake ne nanose štetu koži.
Meni vala isto, i Niveu i npr. Avene, koja je kupljena u apoteci moram često mazati.
Koju kremu ti preporučuješ?
Better Man

#110 Re: Kreme za suncanje.

Post by Better Man »

zizi505 wrote:
Better Man wrote:Najbolje kreme za zaštitu od sunca su medicinske što se prodaju u apotekama. Jest da su skuplje nego ove u marketima tipa Nivea itd., ali kad se namažeš nema šanse da izgoriš i još se ne moraš često mazati kao s Niveom itd. I zapamtite nema osobe kojoj nije potrebna krema za zaštitu od sunca. To što neko ima tamniji ten i koža mu ne pocrveni, ne znači da nije izgorio i da mu sunčeve zrake ne nanose štetu koži.
Meni vala isto, i Niveu i npr. Avene, koja je kupljena u apoteci moram često mazati.
Koju kremu ti preporučuješ?
Ne znam kako se zove. Znam da je Švicarska i da mi je sestra dala. Provjerit ću, pa napišem.
Post Reply