Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
-
aldinhandzic
#76 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Da, na žalost stvarno je tako. Kad čitaš po novinama jebote nađu ga sa 6 kila droge i puste ga za par mjeseci, i mnogih drugih slućajeva gdje se dobiju mizerne kazne. Ma samo da je zakon čvršći ni lopov ne bi rizikovao,ali na žalost ovo je kao Bejrut.
-
Oticon
#77 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
više ništa nije ko što je bilo, sada auto ni na minutu ne ostavljam a da mu ne stavim kandžu, kuću isto tako, uvuče se neka paranoja, ...ne daj Bože nikome. no da crnjak bude veći, lopova osude za krađu mog i još tri ili četiri auta, pazi sad, na godinu dana. uračunaju mu pritvor (tri mjeseca), ode u zenicu još 3-4 mjeseca i to je to, eno ga slobodno se šeće, vozi pasata od 50-ak hiljada, a nije zaposlen...........[/quote]
Ako ti je sigurnost samo lavlja kandža...onda nisi siguran. Meni su ukrali auto zaključano lavljom kandžom tako što su slomili volan!
Ako ti je sigurnost samo lavlja kandža...onda nisi siguran. Meni su ukrali auto zaključano lavljom kandžom tako što su slomili volan!
- potpuni stranac
#78 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Ako ti je sigurnost samo lavlja kandža...onda nisi siguran. Meni su ukrali auto zaključano lavljom kandžom tako što su slomili volan![/quote]Oticon wrote:više ništa nije ko što je bilo, sada auto ni na minutu ne ostavljam a da mu ne stavim kandžu, kuću isto tako, uvuče se neka paranoja, ...ne daj Bože nikome. no da crnjak bude veći, lopova osude za krađu mog i još tri ili četiri auta, pazi sad, na godinu dana. uračunaju mu pritvor (tri mjeseca), ode u zenicu još 3-4 mjeseca i to je to, eno ga slobodno se šeće, vozi pasata od 50-ak hiljada, a nije zaposlen...........
u pitanju je g2
-
Oticon
#79 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Ako ti je sigurnost samo lavlja kandža...onda nisi siguran. Meni su ukrali auto zaključano lavljom kandžom tako što su slomili volan![/quote]
u pitanju je g2
, kažu da se volani kod njih ne lome lako.[/quote]
Zar postoji nešto što je neko izmislio a da to Bosanac nije slomio???
u pitanju je g2
Zar postoji nešto što je neko izmislio a da to Bosanac nije slomio???
- Bourne
#80 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Haveru znam kako ti je jer sam sve isto prosao i osjetio na svojoj kozi doduse sa SRETNIM zavrsetkom, ali mi je skratilo 10 god. zivota...ispred kuce mi je ukraden auto(?) i ostvljen broj mob.(065......) da nazovem sto sam i napravio trazili su 1500 €...slicno kao kod tebe cenkanje itd...onako u izbezumljenom stanju bog mi otvori oci pa nazvah Policiju...da NE duljim otisli smo u istu potpisali neke dokumente(a cijelo vrijeme sam odugovlacio-pregovarao s lopvima cenkajuci se šatro za cijenu) i onda je policija sve preuzela na sebe...i tako je krenuo tocak koji se vise nije mogao zaustaviti u cemu sam i ja ucestvovao tj. u indetificiranju i lokaciji kriminalaca koji su se nalazili na teritoriji RS-a...o samoj AKCIJI POLICIJE NECU PISATI iz razumljivih razloga(P.S. cijelo vrijeme sam bio s' njima-policijom tj. u akciji hvatanja lopova)...ali ovom prilikom moram POHVALITI jedinicu policije koja se bavi samo ovim slucajevima...profesionalni,opremljeni naj suvremenijom opremom u sta sam se licno uvjerio, samo ljudi nisu dovoljno placeni za opasan posao koji obavljaju...ovom prilikom ih sve PUNO PUNO PUNO pozdravljam i zahvaljujem na svemu sto su ucinili a oni znaju ko su...da NE duljim uhvaceni na djelu (autu)...sta da ti kazem mozda si napravio gersku sto odmah nisi pozvao policiju, ali znam kako je u takvom stanju covjeku mozak stane...i da ovo s oglasima hmmm po meni mozda nisi trebao ni to jer sad i oni znaju koji se i kakav auto trazi...NE vjerujem da ce ga tek tako negdje ostaviti na vidnom mjestu!!!Uglavnom drzise brate ako JA slucajno naletim na tvoje auto zovem te ...
- Bourne
#81 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
LaHko jos lakse ako "NEKO" doticni prodaje auto na autopijaci...hodaju po pijaci i razgledaju koji im auto odgovara... priđu vlasniku aha đes kako si sta ima koliko auto...šatro pravo zainteresovani, pitaju vlasnika kako ce doci do njega, a ovaj "naivan" misleci evo kupca, da broj. mob. fix. ime prezime adresu ako treba i maticni brojkaranana wrote:a kako saznaju broj mobitela na ultra kartici?
- iceman ze
#82 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Sinoc je na podrucju Novog grada, ukradena Golf IV, crne boje, alu petokrake-orginal VW, lako je prepoznati, zato sto joj je volan na desnoj strani. Procitao sam citavu temu, stvarno mi je zao svih Vas koji na ovaj nacin kuburite sa ovom vrstom organizovanog kriminala. Evo hodam citav dan po pakinzima, trazim, s obzirom da mi se radi o bliskom rodjaku. Izvinjavam se pokretacu ove teme, sto ovdje stavljam, ali dosta raje i ne cita ovakve teme, a vidim da je sva raja koja se javila ok. Isao sam vec na Trebevic, ostali su mi ovi trzni centri po gradu.Pokusacu naci koju fotografiju ako budem uopste je i imao. Hvala unaprijed.
-
aldinhandzic
#83 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Ma u tom momentu kad je nazvao nisam imao izbora. U glavi je haos, mali slomio nogu, supruzi teško, lopov zove hoće da rasturi auto i govori mi imaš rok 10 minuta da kreneš ma katastrofa. Kakva je to nemoralna stoka, mati moja s kim sam ja pregovarao. A znao je sve ama baš sve o meni i situaciji. Makar radi djeteta je mogao izaći u susret, a ja kreten htio na pošteno. Ne znam te noći život mi se totalno promjenio. Al opet vidim ima još uvijek fine raje. Ovi forumi makar su mi duši pomogli, jer ne može više pod kožu.
Jarane što se golfa tiče imaš podršku na alipašinu polju ako ga ugledam javim se odmah. Sutra planiram u dužu šetnju, ko zna možda nas sviju obradujem.
Jarane što se golfa tiče imaš podršku na alipašinu polju ako ga ugledam javim se odmah. Sutra planiram u dužu šetnju, ko zna možda nas sviju obradujem.
-
djana h
#84 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Spomenula sam vec na drugoj temi da poznam par osoba kojima je auta ukradeno,s nekim porodicama sam bila stalno u kontaktu dok su ganjali da im se auto vrati.Muka teska,nezna covjek sta mu je najpametnije uraditi a stvore ti takav pritisak da poludis i cinis nevjerovatne stvari za koje ti poslije nikad nije jasno kako si izdrzao i ostao pri pameti.Jednim poznanicima su lopovi slali kurire cak u kucu.Jadan covjek i zena su cak bili prisiljeni s njima piti kafu i pregovarati o otkupu vlastitog auta.Kao da su ga oni ukrali lopovima, a ne obratno.aldinhandzic wrote:Ma u tom momentu kad je nazvao nisam imao izbora. U glavi je haos, mali slomio nogu, supruzi teško, lopov zove hoće da rasturi auto i govori mi imaš rok 10 minuta da kreneš ma katastrofa. Kakva je to nemoralna stoka, mati moja s kim sam ja pregovarao. A znao je sve ama baš sve o meni i situaciji. Makar radi djeteta je mogao izaći u susret, a ja kreten htio na pošteno. Ne znam te noći život mi se totalno promjenio. Al opet vidim ima još uvijek fine raje. Ovi forumi makar su mi duši pomogli, jer ne može više pod kožu.
-
aldinhandzic
#85 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Bože dragi, PREGOVARATI sa osobama koje su ti ukrale auto, još i da platiš što su ti ga ukrali. Izostavio sam jedan sitni manje važan detalj u mojoj prići da kada me je nazvao lopov i da zna moju situaciju ali ipak moram platiti troškove krađe i garažiranja auta koje košta 120 eura dnevno i da je meni u interesu da mi bude jeftiniji otkup. Mati moja šta se ovo dešava u ovom našem društvu.
-
djana h
#86 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Nista ti ne preostaje,nazalost,nego da se max smiris.Nadrealno nam je normalno i logicno,nazalost,ali takvo nam je drustvo i u takvom vremenu zivimo.aldinhandzic wrote:Bože dragi, PREGOVARATI sa osobama koje su ti ukrale auto, još i da platiš što su ti ga ukrali. Izostavio sam jedan sitni manje važan detalj u mojoj prići da kada me je nazvao lopov i da zna moju situaciju ali ipak moram platiti troškove krađe i garažiranja auta koje košta 120 eura dnevno i da je meni u interesu da mi bude jeftiniji otkup. Mati moja šta se ovo dešava u ovom našem društvu.
- Edin H.
#87 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
aldinhandzic wrote:Bože dragi, PREGOVARATI sa osobama koje su ti ukrale auto, još i da platiš što su ti ga ukrali. Izostavio sam jedan sitni manje važan detalj u mojoj prići da kada me je nazvao lopov i da zna moju situaciju ali ipak moram platiti troškove krađe i garažiranja auta koje košta 120 eura dnevno i da je meni u interesu da mi bude jeftiniji otkup. Mati moja šta se ovo dešava u ovom našem društvu.
- Bourne
#88 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Ne bih da te razocaram ali mislim da NEma nista od auta...nego pokusaj se sabrati okrenuti novi list i nastaviti dalje, mada mislim da nece biti lahko...meni su nabili pritisak koji i dan danas imam a prije toga nisam "znao" sta je to...malo mi je cudno da zna sve o tebi...moja laicka predpostavka je, da ti je auto ukrao neko ko te dobro zna ili stanuje blizu tebe, u to sam 1000000000% siguran, i kao sto je neko prije mene napisao prodao za sitne pare drugom citaj automafiji...aldinhandzic wrote:Bože dragi, PREGOVARATI sa osobama koje su ti ukrale auto, još i da platiš što su ti ga ukrali. Izostavio sam jedan sitni manje važan detalj u mojoj prići da kada me je nazvao lopov i da zna moju situaciju ali ipak moram platiti troškove krađe i garažiranja auta koje košta 120 eura dnevno i da je meni u interesu da mi bude jeftiniji otkup. Mati moja šta se ovo dešava u ovom našem društvu.
-
aldinhandzic
#89 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Nadam se da nije tako, ali kako dani idu, sve sam više uvjeren, da je već i isječen ili da je otišao van granica BiH, a i niko se više ne javlja. A evo i semestar na fakultetu počinje uskoro. Htio ne htio moram dalje. Ali nadu ne gubim jer ima raznih slučajeva i varijanti. Mada ovaj lopov što me je nazvao mislim da nije ukrao auto nego je načuo i iskoristio priliku. Obično otkup traže trećinu vrijednosti, a ovaj je tražio 1600, drugo na pitanje ima li oštečenja rekao je da nema, a našao sam ostatke razbijenog stakla, i rekao mi je da ponesem karticu od Lagune, a promjene kod. Ma kad sam se sabrao ispao sam naivan do zla boga, ali u toj situaciji mislio sam samo da dođem do auta.
-
AS_sa
#90 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
ma jooj ljudi kakva nam je drzava dobro nam i nesto vise ne kradu .... jesul sami lopovi prije nekog vremena izjavili dobro je dok vam krademo samo auta ..... 
- Topla voda
#91 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
ja sam izgleda jedan od rijetkih koji je nasao svoj auto.
uzeo tri cetiri dana slobodno i od parkinga do parkinga,sve sto gravitira rsu,doduse bilo je to prije 5-6 godina,sad ih stekaju i po parkinzima trznih centara.
ako je u gradu mozes ga naci,a mislim da si probao vec,ja sam svoje nasao iza nekih garaza na dobrinji c5,prema lukavici.
nagodba ovo ono,i ja trazio,malo ih zavlacio tih tri cetri dana,poslije ih zvao da im kazem nesto ,nedostupan broj bio.
a sad izgleda da je mrka kapa,malo je i policija povecala njima rizik pregovaranja,ipak padaju te ekipe pomalo zadnjih par godina,tako da ja ne mogu biti pametan.
u svakom slucaju,sretno ti,jebi ga ,tu si lovu ispusio ko svako ko se prvi put srece s tim stvarima.
bojim se samo da ti je auto vjerovatno vec odradjeno na drugoj starni i isjeceno,a da imaju ekipu koja od tih vlasnika pored toga sto su im ukrali auto,pokusavaju da izvuku jos koju hiljadu maraka,na varijantu dodji tamo ,dodji vamo....
to auto,ako ti ne smeta sto cu reci,nije nikad ni bilo u srednjoj bosni ,nego je odvuceno i isjeceno u rsu...a lovu si bacio.
nije afirmativno,al eto,tako ja mislim,pamet u glavu sljedeci put sa autom i to je to.zivot ide dalje
uzeo tri cetiri dana slobodno i od parkinga do parkinga,sve sto gravitira rsu,doduse bilo je to prije 5-6 godina,sad ih stekaju i po parkinzima trznih centara.
ako je u gradu mozes ga naci,a mislim da si probao vec,ja sam svoje nasao iza nekih garaza na dobrinji c5,prema lukavici.
nagodba ovo ono,i ja trazio,malo ih zavlacio tih tri cetri dana,poslije ih zvao da im kazem nesto ,nedostupan broj bio.
a sad izgleda da je mrka kapa,malo je i policija povecala njima rizik pregovaranja,ipak padaju te ekipe pomalo zadnjih par godina,tako da ja ne mogu biti pametan.
u svakom slucaju,sretno ti,jebi ga ,tu si lovu ispusio ko svako ko se prvi put srece s tim stvarima.
bojim se samo da ti je auto vjerovatno vec odradjeno na drugoj starni i isjeceno,a da imaju ekipu koja od tih vlasnika pored toga sto su im ukrali auto,pokusavaju da izvuku jos koju hiljadu maraka,na varijantu dodji tamo ,dodji vamo....
to auto,ako ti ne smeta sto cu reci,nije nikad ni bilo u srednjoj bosni ,nego je odvuceno i isjeceno u rsu...a lovu si bacio.
nije afirmativno,al eto,tako ja mislim,pamet u glavu sljedeci put sa autom i to je to.zivot ide dalje
- karanana
#92 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
sta znaci "pamet u glavu sljedeci put"?
zastita, kasko, nocne straze....?
pa sve mogu izbjeci.
pa sve mogu izbjeci.
- Mahalac
#93 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Da li se ista pouzdano zna o pricama koje po gradu pricaju svi vlasnici Renaulta....neoficijelno ali svi pricaju.
Je li se to zaista dogodilo i je li iko snosio posljedice zbog toga, mislim je li se dokazalo da je istina.
Je li se to zaista dogodilo i je li iko snosio posljedice zbog toga, mislim je li se dokazalo da je istina.
- Topla voda
#94 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
znaci da ako je u nerkeza smajlagica,kod pumpe,da ne ostavlja auto tamo na parkingu sa kojeg su jos prosle godine postane slike nekog junkija,kako obija auta i krade stvari iz njih,od forumasa koji zive u okolnim zgradama, nego nek uzme garazno mjesto preko ulice,na vojnickom za 30-40 km mjesecno u kro radu.karanana wrote:sta znaci "pamet u glavu sljedeci put"?
pa sve mogu izbjeci.
ako je auto mladje,naravno i kasko.
al ovo nije ono sto njemu treba,naknadni savjeti...zato sam mu i rekao,pripazi se sljedeci put,mom su drugu dva golfa 2 ukrali sa istog mjesta na ciglanama.u dva mjeseca, jos prije 10-11 godina,cirka svaki po 10milja maraka bio.
zato ,kazem,pazi se ubuduce,to je najbolji savjet...sta da mu drugo kazem?
- jedna tamo
#95 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
ovo je fakat žalosno al istinito...
čovjek na miru ne može ni spavat...i ja se bojim....
čovjek na miru ne može ni spavat...i ja se bojim....
-
aldinhandzic
#96 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
U toku dana se smirim, ali svako jutro ustajem u 6 u znoju maltene, i tako mi teško bude da hoču da puknem. Štediš, i zadnju marku dadneš za auto , ma da te duša zaboli, j.... li im m.... . Al jedna pozitiva, žena mi se operisala, i oporavlja se. Neki tromb kreno prema srcu uzrokovano sekiracijom, pa su ga uspjeli eliminisati.
Last edited by aldinhandzic on 19/09/2010 11:37, edited 1 time in total.
-
aldinhandzic
#97 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Evo sad čitam na internetu kako ih obijaju. razbiju leptir staklo, uđu u auto i imaju već pripremljenu karticu sa kodom auta na osnovu broja šasije koja se poruči, ili nabave praznu karticu koja se prekodira na kod auta iz baze Renaulta koja je lopovima dospjela u ruke. Ma sve je to povezano. Ništa ne razvaljuju, upale ga kao vlastito. Ko li im je mogao dati kodove ??? Hm... Neću na forumu o tome puno ali zna se već... odakle je nezvanično procurilo. Krađe Renaulta su poćele od 2009 godine, dio auta se rastavlja, dio završi na Kosovu i Crnoj gori, a skuplja idu na Bliski istok. To govore statistike.
- citroen
#98 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Brate to je najvaznije,da se supruga oporavlja a auto ce se nabaviti opet ABD,nemoj robovati autu,znam da je to sve tebi tesko palo ali ima i gorih stvari,ne daj boze.....aldinhandzic wrote:U toku dana se smirim, ali svako jutro ustajem u 6 u znoju maltene, i tako mi teško bude da hoču da puknem. Štediš, i zadnju marku dadneš za auto , ma da te duša zaboli, j.... li im m.... . Al jedna pozitiva, žena mi se operisala, i oporavlja se. Neki tromb kreno prema srcu uzrokovano sekiracijom, pa su ga uspjeli eliminisati.
- jedna tamo
#99 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
jest bitno je da ti je supruga dobro a biće auta samo zdravlja...
mom bratu su isto nedavno razbili leptir staklo i ukrali radio....
mom bratu su isto nedavno razbili leptir staklo i ukrali radio....
- Alfons Kauders
#100 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
meni su isto inspektori pricali pocetkom godine, kad su meni odradili auto... kazu da su krenuli raditi megane ko ludi, rastavljaju ih, ali ih i voze za tursku... na brod u cg, pa lagano to turaka - dole ih proizvode, pa je trazena roba...aldinhandzic wrote:Evo sad čitam na internetu kako ih obijaju. razbiju leptir staklo, uđu u auto i imaju već pripremljenu karticu sa kodom auta na osnovu broja šasije koja se poruči, ili nabave praznu karticu koja se prekodira na kod auta iz baze Renaulta koja je lopovima dospjela u ruke. Ma sve je to povezano. Ništa ne razvaljuju, upale ga kao vlastito. Ko li im je mogao dati kodove ??? Hm... Neću na forumu o tome puno ali zna se već... odakle je nezvanično procurilo. Krađe Renaulta su poćele od 2009 godine, dio auta se rastavlja, dio završi na Kosovu i Crnoj gori, a skuplja idu na Bliski istok. To govore statistike.
ne moze cojvek ba vise bit pametan, prije su krali vw i audi, mercedese i bmw, sad rade skoro sve... jedino japance ne diraju, a i to je samo pitanje vremena... oni ce se uvijek prebaciti na ono sto raja masovno pocne nabavljati, evo npr. grad je pun peugeota 307, jeftini, masa raje ih uvozi... mogu se kladiti da ce za godinu dvije njih poceti odradjivati ko ludi, jer ce trebati dijelova...
jbg druze, pokusaj se ne sikirat... sljedeci put se nemoj uvaliti do zadnje marke u auto, pogotovo ako je neki stariji model na kojem se kasko ne isplati... svasta se moze desiti i mimo kradje, udesi, vandalizam itd... u komsiluku su prije nekoliko mjeseci zapalili liku auto, nako iz obijesti, frajer nit se bavio kakvim sumnjivim poslovima niti se kome zamjerio... stoka jebes ga...