Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
- citroen
#26 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Ovo je vec stoti slucaj da se po ukradeno auto ide u Novu bilu,tj.tamo da se odnese novac i pokupi auto,ali u vecini slucajeva auto uopste nije na toj lokaciji.Znam za jedan slican slucaj,isto trazili da se odnese novac u novu bilu a dok je vlasnik isao tamo s novcem za otkupninu njegov brat nasao auto na parkingu u mercatoru(lozionicka) zastekano,sa skunutim ratkapama,znakovima itd..
-
aldinhandzic
#27 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
2001 godina Laguna serije 2, 1,9 dci 79 kw ili 107 ks 6 brzina, obična tamno plava boja teget, ima aluminiske felge nestandardne 6 krakova alesio,i ukrasni spojler na gepeku iste boje. (tkz. Phase 2). Ima i tkz novija Laguna tkz Laguna 2 + koja ima natpis laguna horizontalno preko cijelog gepeka (moja ima natpis sa desne strane Laguna), zatim novija ima tamnije prednje farove, i ima Lexux štop svjetla ona s krugovima), ima komande za navigaciju pored mjenjača i šminke hibet. Ista ko i moja samo našminkana. Najnovija je naravno Laguna III koja je totalno drugačijeg izgleda.
-
aldinhandzic
#28 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Otiči ću sutra i tamo, pa da vidim. Ništa me ne košta jer blizu radim.
-
aldinhandzic
#29 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Nisam nigdje još objavio oglas osim ove na internetu sarajevo-x, bhtuning, forum renault. Htio sam i na radiju da razglasim, pa da vidimo.AS_sa wrote:bogme prijatelju sumnjivo ... u najmanju ruku .... cuj neka zena hoce uzet pa se ti vrati pa te neki deda prati![]()
to su ti mozda oni skutori( HRVATI) srednjobosanski ... al cudno da nisu auto vratili .... jesil mozda davao gdje u oglase da trazis auto ?? jer je moguce da neko cita te neke poruke tipa trazim auto ukradeno itd. i onda frajer nema lakseg nacina da uzme fine pare .... jel ti laguna neka novija il stariji tip ?? jel mladja od 2006 god ???
-
AS_sa
#30 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
uz tebe smo prijatelju ... ne kosta nas sve razgledat pomalo gdje ko moze ... ja cu vidjeti kad budem isao u travnik (tu sam rodjen, al zivim u Sa ) obicu dosta tih "radnji" po novoj biloj ... imao sam dosta tih obilazaka posto radim u jednoj obavjestajnoj agenciji pa cu svakako pogledat .... cini mi se da takvih nema puno .. pravo si ga skockoaldinhandzic wrote:Nisam nigdje još objavio oglas osim ove na internetu sarajevo-x, bhtuning, forum renault. Htio sam i na radiju da razglasim, pa da vidimo.AS_sa wrote:bogme prijatelju sumnjivo ... u najmanju ruku .... cuj neka zena hoce uzet pa se ti vrati pa te neki deda prati![]()
to su ti mozda oni skutori( HRVATI) srednjobosanski ... al cudno da nisu auto vratili .... jesil mozda davao gdje u oglase da trazis auto ?? jer je moguce da neko cita te neke poruke tipa trazim auto ukradeno itd. i onda frajer nema lakseg nacina da uzme fine pare .... jel ti laguna neka novija il stariji tip ?? jel mladja od 2006 god ???
a ovo ako je mladja od 2006 godine najvjerovatnije ima dosta opreme preko koje se moze nac, mada su to lopovi sve skontali .... zato jos jednu stvar upamtite kupite sebi VOLVO i onda slobodno "prst u uho" ......
-
aldinhandzic
#31 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Hvala prijatelju najljepša. Puno mi pomažu ovakvi odgovori u ovoj teškoj situaciji.
- vjesticanametli
#32 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
volvo
niko mu ne prilazi
zakon 
-
AS_sa
#33 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
VOLVO, VOLVO
ugasis i idi
.... a WW, renault, audi 
-
world
#34 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
eh brate stvarno mi je zao na vrlo ruznim desavanjima, valjda ce biti bolje uz tebe smo svi.....
Sto se tice auta, moje misljenje da trazenje po parkingu i nije neka solucija, nije iznenađenje ako su ti rekli da dođes u Novu bilu, tu su najveci kriminalci i sverceri autima 100%, i auto je tu kod njih... ako mu nisu nedaj Boze nesto uradili.
Ako imas kakvih veza po Travniku, Novom Travniku, Vitezu lahko ces doci do auta, a ako ne onda ti ne preostaje nista nego da tako obilazis po svim tim parkinzima, dođi i gledaj po Novoj biloj, mozda i ugledas auto...
Puno srece
Sto se tice auta, moje misljenje da trazenje po parkingu i nije neka solucija, nije iznenađenje ako su ti rekli da dođes u Novu bilu, tu su najveci kriminalci i sverceri autima 100%, i auto je tu kod njih... ako mu nisu nedaj Boze nesto uradili.
Ako imas kakvih veza po Travniku, Novom Travniku, Vitezu lahko ces doci do auta, a ako ne onda ti ne preostaje nista nego da tako obilazis po svim tim parkinzima, dođi i gledaj po Novoj biloj, mozda i ugledas auto...
Puno srece
- Alfons Kauders
#35 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
nesto slicno se desilo prijatelju... isti fol, lovu u srednju bosnu, a auta nigdje...
ma koliko se cinilo primamljivo platiti par milja za ukradeni auto, rizik je ogroman... u jako puno slucajeva lopovi nece vratiti auto ni nakon uplate... neke ce izrezati za dijelove, a druge ce samo ostaviti negdje u jarku... prije je bilo nepisano pravilo da vrate auto, jer bi inace raja prestala placati, ali sad im je rizik puno veci pa se i ne peglaju oko vracanja auta...
najveci je problem sto dosta ljudi i dalje placa, misleci da lopovi vracaju auta kao prije, ali u zadnje vrijeme sanse da vam vrate auto nakon uplate su jako, jako male...
tako raja zapravo samo hrane lopove i stvaraju jos puno vise kriminala... i meni su krali auto, i jos masi ljudi koje poznajem - moj savjet je da ni pod razno ne dajete lovu... evo na tri zadnja primjera jedan je jaran ispusio uplatu, drugom se nisu ni javili, a meni su manje-vise slucajno pronasli auto...
kad bi raja prestala placati, opao bi i broj kradja i to zestoko... rezanje auta i dilanje takvih dijelova je rizicno, vecina likova padne upravo tu, a ne na kradji... uostalom u bosna je mala, mi nemamo trziste koje moze progutati 2000 izrezanih auta, tako da su se lake pare uvijek uzimale na otkupu... sad kad su prestali vracati auta, vrijeme je i da raja skonta da prestane placati...
ma koliko se cinilo primamljivo platiti par milja za ukradeni auto, rizik je ogroman... u jako puno slucajeva lopovi nece vratiti auto ni nakon uplate... neke ce izrezati za dijelove, a druge ce samo ostaviti negdje u jarku... prije je bilo nepisano pravilo da vrate auto, jer bi inace raja prestala placati, ali sad im je rizik puno veci pa se i ne peglaju oko vracanja auta...
najveci je problem sto dosta ljudi i dalje placa, misleci da lopovi vracaju auta kao prije, ali u zadnje vrijeme sanse da vam vrate auto nakon uplate su jako, jako male...
tako raja zapravo samo hrane lopove i stvaraju jos puno vise kriminala... i meni su krali auto, i jos masi ljudi koje poznajem - moj savjet je da ni pod razno ne dajete lovu... evo na tri zadnja primjera jedan je jaran ispusio uplatu, drugom se nisu ni javili, a meni su manje-vise slucajno pronasli auto...
kad bi raja prestala placati, opao bi i broj kradja i to zestoko... rezanje auta i dilanje takvih dijelova je rizicno, vecina likova padne upravo tu, a ne na kradji... uostalom u bosna je mala, mi nemamo trziste koje moze progutati 2000 izrezanih auta, tako da su se lake pare uvijek uzimale na otkupu... sad kad su prestali vracati auta, vrijeme je i da raja skonta da prestane placati...
- karanana
#36 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
odakle im broj tvog telefona?
jesi li prvo prijavio kradju policiji pa te onda nazvali?
-
djes_ba
#37 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
jarane sretnoaldinhandzic wrote:Ma jarane toliko su mi kratko vremena ostavili da ih je nemoguče bilo odmah zovnuti. Ko na filmu je bilo. Policija to može uraditi ako hoće, ali neće. Opet imam neke nade, pa vidjećemo. Širim glas na sve strane, pa možda urodi plodom.
U auto sam planirao ugraditi alarm, ali kolebao sam se zadnjih mjesec dana dali da ugradim njen orginalni ili Kobru, ali sad je već kasno. Pouzdao sam se u njenu orginalnu zaštitu ali sada čuo sam prave kartice na osnovu broja šasije. Neću javno da spominjem ali neko iz auto servisa im je nezvanično za masne pare prodao kodove od svih renaulta, tako da praznu karticu mogu jednostavno programirati i + tkz. klip za Renault dijagnostiku što je imaju ovlašteni servisi. Razbiju leptir staklo, prikljuće klip i laptop (to je tkz sonda sa odgovarajučim đekom) i otključaju auto dok keks kažeš. Ja sam našao ostatke razbijenog stakla na mjestu gdje sam ga ostavio.
a ovo sam i ja cuo orginal dekoder koji je bio u servisu je nestao i da ce doticni izgubiti licencu jer masovno nestaju renolova vozila
nedo Bog nikome
pogledam i ja po parkinzima ima li sta
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#38 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Vrlo jednostavno imaju nekoga u policiji kome izdiktiraju registraciju i on im kaze ime i prezime. Informacije i eto broja telefona. Profesionalni lopovi su uvezani do bola i imaju ljude na sve strane. Ali naravno mogli su doci i do imena na foru da prate vlasnika pa da upitaju kao slucajno komsiju ili nesto slicno. Ima hiljadu nacina da se sazna ime i broj telefona pogotovo ako je broj dostupan u telefonskom imeniku. Zato skidam kapu onom frajeru sto je roknu onu dvojicu na Darivi kao i onom drugom sto ih je ufatio pa stavio na cirkular da su se od straha bukvalno i usrali i upisali.karanana wrote:odakle im broj tvog telefona?
A ne bi bilo suludo pogledati i na "piku" jer se tamo krije masa lopova pogotovo onih sto prodaju ukradenu robu koja je opljackana iz kuca, auta itd itd.Evo vam npr. jednog: otkucate na "piku" "dragstor" kojeg uredno snadbjevaju sa ukradenom robom koju on preprodaje. Sva tehnicka roba je ukradena!!!!! Mozda pronadjete i ponesto svoje.
Last edited by hrasno38 on 14/09/2010 00:03, edited 3 times in total.
- karanana
#39 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
i ja sam iso na to da imaju nekoga u policiji, neko ko vidi listu i prijave ukradenih auta i imena ljudi i kontakt brojeve.hrasno38 wrote:Vrlo jednostavno imaju nekoga u policiji kome izdiktiraju registraciju i on im kaze ime i prezime. Informacije i eto broja telefona. Profesionalni lopovi su uvezani do bola i imaju ljude na sve strane. Ali naravno mogli su doci i do imena na foru da prate vlasnika pa da upitaju kao slucajno komsiju ili nesto slicno. Ima hiljadu nacina da se sazna ime i broj telefona pogotovo ako je broj dostupan u telefonskom imeniku. Zato skidam kapu onom frajeru sto je roknu onu dvojicu na Darivi kao i onom drugom sto ih je ufatio pa stavio na cirkular da su se od straha bukvalno i usrali i upisali.karanana wrote:odakle im broj tvog telefona?
- poznanik
#40 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Da imaju kontakt u policiji, on bi odmah bio "provaljen". CIPS sistem registruje svaki "upit" za sve podatke. Zna se sa kojeg kompa je zatražena informacija i koja info je tražena.hrasno38 wrote:Vrlo jednostavno imaju nekoga u policiji kome izdiktiraju registraciju i on im kaze ime i prezime. Informacije i eto broja telefona. Profesionalni lopovi su uvezani do bola i imaju ljude na sve strane.karanana wrote:odakle im broj tvog telefona?
U CIPS podacima uglavnom nema brojeva mobitela, ali ni na telekom informacijama. Samo vlasnik vozila može pretpostaviti ili znati kako su kriminalci mogli doći do njegovog imena i broja telefona.
Marka više osiguranju - i glava ne boli. Malo više povjerenja u policiju i još manje ovakvih glavobolja...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#41 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Nije bas tako ali nemam namjeru objasnjavati i naravno da nema u CIPS-u telefona ali kad saznas ime i prezime nazoves informacije i eto ti broja telefona.poznanik wrote:Da imaju kontakt u policiji, on bi odmah bio "provaljen". CIPS sistem registruje svaki "upit" za sve podatke. Zna se sa kojeg kompa je zatražena informacija i koja info je tražena.hrasno38 wrote:Vrlo jednostavno imaju nekoga u policiji kome izdiktiraju registraciju i on im kaze ime i prezime. Informacije i eto broja telefona. Profesionalni lopovi su uvezani do bola i imaju ljude na sve strane.karanana wrote:odakle im broj tvog telefona?
U CIPS podacima uglavnom nema brojeva mobitela, ali ni na telekom informacijama. Samo vlasnik vozila može pretpostaviti ili znati kako su kriminalci mogli doći do njegovog imena i broja telefona.
Marka više osiguranju - i glava ne boli. Malo više povjerenja u policiju i još manje ovakvih glavobolja...
- karanana
#42 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
a kako saznaju broj mobitela na ultra kartici? ne znam jeli u ovom slucaju isto bila ultra, ali i to saznaju. ma neko proviri u "papirni" spisak ukradenih vozila u policiji bez ulaza u cips, i vidi kontakt informacije ostecenih vlasnika.
- Alfons Kauders
#43 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
mislim da su najvece 'rupe' u osiguranju, pogotovo u kojekakvim agencijama koje rade za osiguravajuca drustva... okrenu par brojeva i dobiju ime i prezime, a u slucaju agencija odmah dobiju i kontakt broj...karanana wrote:a kako saznaju broj mobitela na ultra kartici? ne znam jeli u ovom slucaju isto bila ultra, ali i to saznaju. ma neko proviri u "papirni" spisak ukradenih vozila u policiji bez ulaza u cips, i vidi kontakt informacije ostecenih vlasnika.
tu je jos milion klasicnih fazona, raspitivanje po komsiluku, na poslu ili u autopraonama...
u policijski spis nije bas lako proviriti, pogotovo tako brzo nakon kradje auta - cesto se jave i prije nego sto je primjecena ili prijavljena kradja
-
aldinhandzic
#44 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Narode HVALA VAM NAJLJEPŠA još jedanput na podršci. Makar razgovor i trud pomažu u ovakvoj situaciji koja me snašla, maltene sve u istom danu. Nekako opet dobijam nadu da će na kraju opet sve izaći na dobro. To je banda bez morala, ne mogu da vjerujem da mi se ovo sve dešava još uvijek, ali na žalost je tako.
Hvala još jedanput prijatelji. Naravno bilo koju informaciju koju čujete, objavite je na forum ili PM.
Hvala još jedanput prijatelji. Naravno bilo koju informaciju koju čujete, objavite je na forum ili PM.
-
BadBoy
#45 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
A ja baš ovih dana nešto intenzivnije gledam Lagune, planirao sam ako se dođe do kakvih para sebi uzeti jednu takvu. Možda sam je i vidio ne znajući... Brate budem i ja pogledao detaljnije i javim ako išta primijetim.
Inače, upravo je plaćanje otkupnine i najveći problem, ali ja te ljude nikako ne mogu kriviti. U takvom stanju svako bi od nas vjerovatno isto reagovao. Ali zato treba apelovati na ljude da prestanu plaćati, zovnu policiju, i lično mislim da se u casco najmirnije spava. Mada normalno da za to treba para...
Inače, upravo je plaćanje otkupnine i najveći problem, ali ja te ljude nikako ne mogu kriviti. U takvom stanju svako bi od nas vjerovatno isto reagovao. Ali zato treba apelovati na ljude da prestanu plaćati, zovnu policiju, i lično mislim da se u casco najmirnije spava. Mada normalno da za to treba para...
- Phosphorus
#46 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Majstore zelim ti sve najbolje, sto manje sekirancije, bice svega samo neka se zivo i zdravo
Ja se izvinjajem sto upadam ovako padobranski na temu, ali moram postaviti jedno pitanje.
Da li ima neko iskustva sa GPS tracking uredjajima ?
To je po meni prava stvar, sakrijes ga u autu, ili ako je magnet priljepis negdje ispod i sl., i on salje poruke na kojoj se lokaciji nalazi auto. A i nije nesto aman skupo, 100 - 200 KM.
Dakle, imal' iko da je ovo probao, funkcionise li ?
Ja se izvinjajem sto upadam ovako padobranski na temu, ali moram postaviti jedno pitanje.
To je po meni prava stvar, sakrijes ga u autu, ili ako je magnet priljepis negdje ispod i sl., i on salje poruke na kojoj se lokaciji nalazi auto. A i nije nesto aman skupo, 100 - 200 KM.
- Alfons Kauders
#47 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
jammeri se mogu naruciti za 20tak dolara... svi ozbiljniji lopovi ih mogu lako nabaviti... mislim ekipe koje rade malo skuplja auta, jer niko ne ocekuje gps u golfu 2...BuckScrotum wrote:Majstore zelim ti sve najbolje, sto manje sekirancije, bice svega samo neka se zivo i zdravo![]()
-
paprica29
#48 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
Auto ti je ukrao neko iz komšiluka, prodao ga nekome za male pare, a onda od tebe uzeo još 1600 KM i završio priču. Tako ja to gledam.
-
Gost1515
#49 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
upravo ovih dana sam čuo za slučaj gdje je GPS odveo policiju ravno do radionice u jednom gradiću u RS-u ... samo je auto već bilo isječeno ...Alfons Kauders wrote:jammeri se mogu naruciti za 20tak dolara... svi ozbiljniji lopovi ih mogu lako nabaviti... mislim ekipe koje rade malo skuplja auta, jer niko ne ocekuje gps u golfu 2...BuckScrotum wrote:Majstore zelim ti sve najbolje, sto manje sekirancije, bice svega samo neka se zivo i zdravo![]()
-
Desert Wind
#50 Re: Krađa vozila Renault Laguna 2 Novi grad
jbote kako mi je zao coeka..... tacno bi ga rokno da vidim koji je to hohstapler...