Pogrešno razmišljaš.error codes wrote: ↑18/01/2025 16:53 Meni je van pameti kaznjavati nekoga radi jebenog pusenja pored toliko drugih prekrsaja u ovoj jebenoj zemlji.Eto neka krenu od privrednog kriminala pa sve redom.Kada naplate kazne bice nam bolje nego onima na Havajima.
Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-
Naslovnica
#2801 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
-
macchiato
#2802 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Samo mi recite kako je moguće da objekat koji se vodi kao picerija, ima na vratima oznaku "dozvoljeno pušenje"? 
-
eeeeeee
- Mamma Mia!
#2804 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Sretnem nekog koga nisam vidjela neko vrijeme i kaže hajmo na kafu, hajd eto Author. Gledam ponudu, imaju i hranu ali sam odustala da naručim koliko je užasno zagušljivo. Ma gasna komora. Znak zabrane pušenja a pepeljare na stolu. Odjeća morala odmah na pranje.
Zenica
U istom prostoru im je i hotelska recepcija a nema nikakve pregrade.
Mogu misliti dođu gosti i zapljusne ih miris cigareta.
U Zenici?
Pretpostavljam da je objekat manji od 50 m2 pa se na račun toga i posluživanja pića vlasnik opredijelio tako a ignorisao što zakon kaže da nema iznimki za objekte gdje ima i hrana.
Zenica
Mogu misliti dođu gosti i zapljusne ih miris cigareta.
Koja je to?
Pretpostavljam da je objekat manji od 50 m2 pa se na račun toga i posluživanja pića vlasnik opredijelio tako a ignorisao što zakon kaže da nema iznimki za objekte gdje ima i hrana.
- thekupus
#2805 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
u Fuka se puši više nego prije zabrane
-
eeeeeee
#2806 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
I u tom objektu manjem od 50m² zrak mora biti kao za bebe sa specijalnom ventilacijom tako daMamma Mia! wrote: ↑22/01/2025 15:39 Sretnem nekog koga nisam vidjela neko vrijeme i kaže hajmo na kafu, hajd eto Author. Gledam ponudu, imaju i hranu ali sam odustala da naručim koliko je užasno zagušljivo. Ma gasna komora. Znak zabrane pušenja a pepeljare na stolu. Odjeća morala odmah na pranje.
Zenica
Mogu misliti dođu gosti i zapljusne ih miris cigareta.![]()
Koja je to?U Zenici?
Imaš to objašnjeno na stranicama prije.
- Mamma Mia!
#2807 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Znam ja to za ventilaciju ali vlasnici očito ignore. 
U prostoru za pušenje u ugostiteljskim objektima ne smije se konzumirati hrana, dok je konzumiranje pića dozvoljeno.
Pušenje će biti dozvoljeno u svim onim ugostiteljskim objektima u kojima će se moći osigurati posebni prostori za pušenje, shodno odluci vlasnika/korisnika objekta, pa tako i restoranima, uz obvezu ispunjavanja svih potrebnih uvjeta iz Pravilnika. Napominjemo da se u tim slučajevima u prostorima za pušenje ne smije posluživati, kao ni konzumirati hrana.
https://fmoh.gov.ba/stranica/35/zabrana ... i-odgovori

U prostoru za pušenje u ugostiteljskim objektima ne smije se konzumirati hrana, dok je konzumiranje pića dozvoljeno.
Pušenje će biti dozvoljeno u svim onim ugostiteljskim objektima u kojima će se moći osigurati posebni prostori za pušenje, shodno odluci vlasnika/korisnika objekta, pa tako i restoranima, uz obvezu ispunjavanja svih potrebnih uvjeta iz Pravilnika. Napominjemo da se u tim slučajevima u prostorima za pušenje ne smije posluživati, kao ni konzumirati hrana.
https://fmoh.gov.ba/stranica/35/zabrana ... i-odgovori
Tjeranje inata.
-
Hakiz
-
sarajevsko_pivo
#2809 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ma za BiH nema soasa. Ipak je to jedna od najsiromasniji drzava u Evropi.
-
Hakiz
#2810 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ove stvari nisu pitanje novca, pitanje su volje.sarajevsko_pivo wrote: ↑22/01/2025 16:51 Ma za BiH nema soasa. Ipak je to jedna od najsiromasniji drzava u Evropi.
Zakon o neradnoj nedjelji se provodi zato što vlast ima volju da ga provede.
Zakon o pušenju se ne provodi zato što vlast nema volju da ga provede.
To je sve.
-
BadBoy
-
last mohicans
#2812 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ima li iko povratne od inspekcije, obilaze li ove prijavljene, daju li upozorenja i kazne nakon više upozorenja? Treba početi i inspekcije prijavljivati, nema druge. Narod da se izbori kad drzava nije sposobna, tugo moja..ne mogu da se načudim bezobrazluku gazdi i gazdica. Isprinta onaj papir i objekat za pušenje, a nigdje ventilacije. Dijelovi objekta povezani, u jednom se puši, u drugom lafo ne...
-
mali_balon
#2813 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Juce bio u vatri u scc i normalno se pusi....
- Chloe
- Photo mod
#2814 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Juče je kod nas bila Federalna inspekcija, ne znam gdje su sve bili osim da su obišli Dom zdravlja. Kod poznanika cigarete bile na stolu, morao ih odvesti i pokazati gdje izlazi pušiti, gdje su zatekli dva pacijenta i psihologinju kako ćikaju ( odjel za mentalnu podršku).
-
facundo campazzo
#2815 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Puši se najnormalnije gdje god uđem. Ovo za sad ispade smiješno.
- MehmedPasaMoric
#2816 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ima, inspektori izlizali dzonove na cipelama koliko izlaze na teren po prijavama i hodaju po objektimalast mohicans wrote: ↑22/01/2025 18:24 Ima li iko povratne od inspekcije, obilaze li ove prijavljene, daju li upozorenja i kazne nakon više upozorenja? Treba početi i inspekcije prijavljivati, nema druge. Narod da se izbori kad drzava nije sposobna, tugo moja..ne mogu da se načudim bezobrazluku gazdi i gazdica. Isprinta onaj papir i objekat za pušenje, a nigdje ventilacije. Dijelovi objekta povezani, u jednom se puši, u drugom lafo ne...
- Chloe
- Photo mod
#2817 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Juče, u Gospiću, kafa mi se pila, par godina nisam bila, ne znam gdje otići, gdje ima dio za pušače. Uđem u jedan kafić, onako mi se učinilo fino mjesto, ispred lijepo - mogu iznijeti kafu i zapaliti, što mi je čak i draža varijanta nego pušački dio ako nije prozračan, kad unutra sjedi raja i puši. 
- Mamma Mia!
#2818 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Pa možda ima i pojedinaca iz inspekcije koji i sami krše zabranu, gdje još i da zapisuju. Zabranu na papiru ali ne i u praksi. 
Dokad se misle navikavati.
Dokad se misle navikavati.
-
Drugclanbiblioteke
#2819 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Meni su poslali par puta zelim li ostati anoniman i prijaviti imenom i prezimenom nekih 4-5 objekata gdje se krsi.last mohicans wrote: ↑22/01/2025 18:24 Ima li iko povratne od inspekcije, obilaze li ove prijavljene, daju li upozorenja i kazne nakon više upozorenja? Treba početi i inspekcije prijavljivati, nema druge. Narod da se izbori kad drzava nije sposobna, tugo moja..ne mogu da se načudim bezobrazluku gazdi i gazdica. Isprinta onaj papir i objekat za pušenje, a nigdje ventilacije. Dijelovi objekta povezani, u jednom se puši, u drugom lafo ne...
Ja bi da ostanem amoniman
- Logovan
#2820 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Godina 2040, ugostitelji: dajte nam vremena da se naviknemo, nemojte odmah kažnjavati
-
dek
#2821 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Smiješno, niko ne poštuje....gadi mi se sve
- insaneinthebrain
#2822 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
sabura, dok se prilagode. treba im vremena. nije to lahko 
-
foton
#2823 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Ne znam gdje izlazis, ali apsolutno sva mjesta gdje sam bio postuju zabranu pusenja. Ne mogu reci da sam nezadovoljan trenutnim stanjem, napravljen je veliki korak naprijed, naravno moze jos bolje ali poredeci situaciju sa proslom godinom ili proslih 100 godina, odlicno je. I ja bih volio da je zabrana malo brze stupila na snagu, ali ja sam generalno skeptican prema naglim promjenama. Ipak ima ljudi koji su odrasli na cigari i za njih je 2 godine uvodjenja brzo naspram 50 godina njihovog ceifa. Postepene promjene su trajnije.facundo campazzo wrote: ↑23/01/2025 11:20 Puši se najnormalnije gdje god uđem. Ovo za sad ispade smiješno.
Kako god, sad imamo stotina mjesta za izlazak bez dima. Sad i potrosaci trebaju da uticu na ugostitelje da se iskorijeni pusenje ili svede na arhaicni izuzetak/kuriozitet.
-
18mn97
#2824 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Postoje lokali koji imaju istaknutu zabranu pusenja, a ne postuju je. 
- Logovan
#2825 Re: Konzumiranje duhana na javnim mjestima
Možeš li napisati neka mjesta gdje se poštuje zabrana?foton wrote: ↑28/01/2025 09:47Ne znam gdje izlazis, ali apsolutno sva mjesta gdje sam bio postuju zabranu pusenja. Ne mogu reci da sam nezadovoljan trenutnim stanjem, napravljen je veliki korak naprijed, naravno moze jos bolje ali poredeci situaciju sa proslom godinom ili proslih 100 godina, odlicno je. I ja bih volio da je zabrana malo brze stupila na snagu, ali ja sam generalno skeptican prema naglim promjenama. Ipak ima ljudi koji su odrasli na cigari i za njih je 2 godine uvodjenja brzo naspram 50 godina njihovog ceifa. Postepene promjene su trajnije.facundo campazzo wrote: ↑23/01/2025 11:20 Puši se najnormalnije gdje god uđem. Ovo za sad ispade smiješno.
Kako god, sad imamo stotina mjesta za izlazak bez dima. Sad i potrosaci trebaju da uticu na ugostitelje da se iskorijeni pusenje ili svede na arhaicni izuzetak/kuriozitet.