koncert Harija na koševu-otići ili ......
-
RtrnOfSalisbury
#151 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Veliki smo prijatelji, jednom smo razmijenili nekoliko rijeci i da sam mogo iso bi na koncert i hari bi me uveo u bekstejdj pa bi upozno i ninu mozda. Ali nisam mogo i hari ce oprostiti.
Dali ima neko informacije o koncertnijem aktivnostima rizo-a ruze? to se ne bi smjelo propustit !
Dali ima neko informacije o koncertnijem aktivnostima rizo-a ruze? to se ne bi smjelo propustit !
-
s@mson
#152 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
"Ima dana kad nigdje ne treba ici
sjedi kod kuce, obuj papuce
ima noci koje nikad ne mogu proci
gledaj filmove, sanjaj stihove"
ovo me posebno dotaklo...
ima li gdje kupiti kvalitetnih zileta...
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#153 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Upravo sam postupio po ovim stihovima na noć Harijevog koncertas@mson wrote:"Ima dana kad nigdje ne treba ici
-
maxell_sarajevo
#154 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Haj Vi meni sad kazite kad ste toliko pametni na ciji ja koncert onda mogu ici?Tko to po Vama valja u BIH da vrijedi da se ode zbog njega u harem AFH-a
?
- suncica24
#155 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Ne komentiram ukuse, ali... nemoj mi reci da je Hari jedino sto Sarajevo nudi, pa jos to i potezati kao "opravdanje" za odlazak na koncert
Islo ti se, isao, ali... nije da si bio osudjen na to
U slijedecih sedam dana imas:
Cubismo
TBF
Darku Rundeka
Protest
Elemental
Skroz
Dubiozu kolektiv
Zoster
Dvadesetoricu
Prljavo kazaliste
Rigorozne
Aleksandru Radovic
Bombaj stampu
...
cijeli festival elektornske muzike
Tako da... nemoj mi te, "nema izbora"
Islo ti se, isao, ali... nije da si bio osudjen na to
Cubismo
TBF
Darku Rundeka
Protest
Elemental
Skroz
Dubiozu kolektiv
Zoster
Dvadesetoricu
Prljavo kazaliste
Rigorozne
Aleksandru Radovic
Bombaj stampu
...
-
maxell_sarajevo
#156 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Gotivim jedino Bombaj stampu, Prljavo kazaliste, Dubiozu kolektiv,TBFsuncica24 wrote:Ne komentiram ukuse, ali... nemoj mi reci da je Hari jedino sto Sarajevo nudi, pa jos to i potezati kao "opravdanje" za odlazak na koncert![]()
Islo ti se, isao, ali... nije da si bio osudjen na to![]()
Cubismo
TBF
Darku Rundeka
Protest
Elemental
Skroz
Dubiozu kolektiv
Zoster
Dvadesetoricu
Prljavo kazaliste
Rigorozne
Aleksandru Radovic
Bombaj stampu
...
-
Klodovik
#157 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
U2 su na Vertigo turneji zaradili 389 miliona dolara. Na ovoj sadašnjoj turneji očekuje se i veća zarada. Za novac koji platim za njihov koncert, očekujem da sve bude na vrhunskom nivou.Better Man wrote:Svi vi koji ste bili na Hariju i koji ovdje govorite o savršenstvu zvuka i spektaklu, trebali ste biti 10.08.2009. godine na drugom od dva Maksimirska koncerta U2 i da vidite šta je savršeno ozvučen stadion, gdje i onaj pred binom i onaj na tribinama ćuje jednaku kvalitetu zvuka. Nije se rodio taj u Bih koji će umjeti i biti sposoban da ozvući Koševo, samo su U2 to uspjeli da urade. Hari je potvrdio da ne može da rasproda stadion, pa ni da ga napuni besplatno (besplatnan je samo za naivne, jer koncert je plaćen novcima poreskih obeveznika, a to smo mi i niko nas nije zato ništa pitao). U2 u Zagrebu i Hari Na Koševu je jasna dokaz kako se Sarajevo sve više pretvara u selendru i kasabu koju će u budučnosti nastaviti da zaobilaze sve velike muzičke zvijezde, jer ovdje su spektakli raznorazne Cece, Seke, Merlini, Hariji, Halidi i ostale polupismene pjecvaljke i pjevači. Dok je Zagreb zaradio ogromne novce na dva koncerta U2, dotle je Sarajevo i Federacija parama poreskih obveznika platilo koncert Harija.
- ultima_palabra
#158 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
suncica24 wrote:Ne komentiram ukuse, ali... nemoj mi reci da je Hari jedino sto Sarajevo nudi, pa jos to i potezati kao "opravdanje" za odlazak na koncert![]()
Cubismo
TBF
Darku Rundeka
Protest
Elemental
Skroz
Dubiozu kolektiv
Zoster
Dvadesetoricu
Prljavo kazaliste
Rigorozne
Aleksandru Radovic
Bombaj stampu
...
- Neelix
#159 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
tbf, protest, skroz, zoster i sl su inace supermegagiga "kvalitetne" grupe sa super zvukom, "pjesmama", svaka ima binu 3put vecu i ljepsu od harijeve, ozvucenje bolje od u2... 
hajde ba, get real
ne kazem da je hari neki umjetnik, ali porediti koncert na kosevu sa toliko ljudi i tamburanje nekih tamo gorenavedenih... 
hajde ba, get real
-
samo malo
#160 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Mozda bi i Skroz ili Erogene zone imali jace ozvucenje, da ih SDA pogura sa par milioncica ko Harija 
- suncica24
#161 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Izvini, ali je li mi govorimo o grupama i muzici, ili ekstra- turbo - mega stage-u i osvjetljenju?Neelix wrote:tbf, protest, skroz, zoster i sl su inace supermegagiga "kvalitetne" grupe sa super zvukom, "pjesmama", svaka ima binu 3put vecu i ljepsu od harijeve, ozvucenje bolje od u2...
hajde ba, get realne kazem da je hari neki umjetnik, ali porediti koncert na kosevu sa toliko ljudi i tamburanje nekih tamo gorenavedenih...
Ako je raji bilo do ekstra mega efekta, onda su od Exita,Stinga, preko Madone, do U2 mogli to dozivjeti.
Ustedis, strpis se, isplaniras, i ides da uzivas u dozivljaju.
Ma, cak i na koncertu Jamesa Blunta,mogla se osjetiti "svjetska atmosfera. Ali, tamo nije bilo "nikoga".
Znaci, ako je bilo do muzike, nek se ne lazemo da nema ponude u Sarajevu i oko Sarajeva.
Ima. I to, muzicki, tekstualno, porukom i atmosferom bolje od Harija.
To sto kod nas nije toliko popularno, pa...ne moze da dodje do Koseva i mega bine, to je nas problem.
Ne bi ni Hari, a ni Dino dosli, da nije bilo dzabalesku
Znaci, ko voli, voli. Ali, ko ne voli, a pravda se sto je otisao tim da nema desavanja i kvalitetnih svirki u gradu... brate laze.
- sheilak
#162 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Slažem se.suncica24 wrote:Ne komentiram ukuse, ali... nemoj mi reci da je Hari jedino sto Sarajevo nudi, pa jos to i potezati kao "opravdanje" za odlazak na koncert![]()
Cubismo
TBF
Darku Rundeka
Protest
Elemental
Skroz
Dubiozu kolektiv
Zoster
Dvadesetoricu
Prljavo kazaliste
Rigorozne
Aleksandru Radovic
Bombaj stampu
...
-
MUNAFIK
#163 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Sta je ba vlama ljudi???
Svi Vi znate pricati tesko nama s nama samima, vidi nas kakvi smo.... Pa pogledajte kakvi smo, pogledajte kakvi ste... Moze li ista ISTA biti a da se to ne popljuje???
Ruku na srce Hari nije TURBO FOLK ni papanluk ni primitivizam, onaj ko to tvrdi 100% sam siguran da i sam zna da laze, al eto pravi se pametan pa tako ovda pise gluposti, ipak treba sebe hvaliti preko tudjih ledje...
Bio sam na koncertu i bilo je dobro, solidno organizovano, nisam ljubitelj Harija tako da nisam mogao sad nesto posebno uzivati ali sam fino iskoristio i proveo tu noc... Volio bih i ja da sam mogao otici na U2 ali sta je tu je, to sto ja slusam U2 apsolutno mi nedaje za pravo dapljujem po jednom Hariju i onima koji su otisli na njegov koncert... Ovi sto tako pljuju tim dovoljno govore o sebi...
I svjetska atmosvera, svjetske zvijezde... meni je pola tih svjetskih zvijezda jedno obicno smece pocevsi od njihove mozike a o tekstovima da i ne pricam, ali opet ne solim drugima pamet... Al ovdje pojedinima kompleksasima tudje govno MIRISE jer je eto ono svjetsko...

Svi Vi znate pricati tesko nama s nama samima, vidi nas kakvi smo.... Pa pogledajte kakvi smo, pogledajte kakvi ste... Moze li ista ISTA biti a da se to ne popljuje???
Ruku na srce Hari nije TURBO FOLK ni papanluk ni primitivizam, onaj ko to tvrdi 100% sam siguran da i sam zna da laze, al eto pravi se pametan pa tako ovda pise gluposti, ipak treba sebe hvaliti preko tudjih ledje...
Bio sam na koncertu i bilo je dobro, solidno organizovano, nisam ljubitelj Harija tako da nisam mogao sad nesto posebno uzivati ali sam fino iskoristio i proveo tu noc... Volio bih i ja da sam mogao otici na U2 ali sta je tu je, to sto ja slusam U2 apsolutno mi nedaje za pravo dapljujem po jednom Hariju i onima koji su otisli na njegov koncert... Ovi sto tako pljuju tim dovoljno govore o sebi...
I svjetska atmosvera, svjetske zvijezde... meni je pola tih svjetskih zvijezda jedno obicno smece pocevsi od njihove mozike a o tekstovima da i ne pricam, ali opet ne solim drugima pamet... Al ovdje pojedinima kompleksasima tudje govno MIRISE jer je eto ono svjetsko...
- Neelix
#164 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
o koncertu?suncica24 wrote:
Izvini, ali je li mi govorimo o grupama i muzici, ili ekstra- turbo - mega stage-u i osvjetljenju?
-
samo malo
#165 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Vise ne smijes ni reci da je Hari obicni pajac, odmah te okvalifikuju kao kompleksasa
Kako vam ne dosadi vise ta prica "ako je nas, voli ga i obozavaj jer je nas, ako ga ne obozavas, ti si kompleksas koji voli tudje". Halo ba ljudi, nije sve domace po defoltu odmah i sveto i presveto.
Hari Varesanovic je nekada davno bio zabavan pjevac, volio sam njegove pjesme, ona o dolazecem oktobru i kisama sto padaju se obavezno pjevusila na povratku sa mora, jer se savrseno uklapala u tuznu priliku da napustas jadran, more, sunce, plaze, i vracas se u smogom "okupano" Sarajevo. A tuga te drzi dok ne ugledas prva sarajevska svjetla, i tako to.
Ali danas je on grohnuo, nekakav rezimski pjevac kojem je vrhunac karijere nastup na otvaranju soping centra. Ili kad ga stranka "10 najtezih godina" pogura sa tudjim parama pa odradi koncert na Kosevu.
Kako vam ne dosadi vise ta prica "ako je nas, voli ga i obozavaj jer je nas, ako ga ne obozavas, ti si kompleksas koji voli tudje". Halo ba ljudi, nije sve domace po defoltu odmah i sveto i presveto.
Hari Varesanovic je nekada davno bio zabavan pjevac, volio sam njegove pjesme, ona o dolazecem oktobru i kisama sto padaju se obavezno pjevusila na povratku sa mora, jer se savrseno uklapala u tuznu priliku da napustas jadran, more, sunce, plaze, i vracas se u smogom "okupano" Sarajevo. A tuga te drzi dok ne ugledas prva sarajevska svjetla, i tako to.
Ali danas je on grohnuo, nekakav rezimski pjevac kojem je vrhunac karijere nastup na otvaranju soping centra. Ili kad ga stranka "10 najtezih godina" pogura sa tudjim parama pa odradi koncert na Kosevu.
- nosara
#166 Re: koncert Harija na koševu-otići ili ......
Neko spomenu U2... Ma dzabe im one zarulje i 4D... Nikad vise kao na pocetku...