hamza_sa wrote:Plavo-bijeli wrote:Op3r4t0r wrote:U svakom slucaju budes li htio urokati sebe, prije toga urokaj komsiju

meni je ovo prvo palo na pamet.. nego stvarno ne mogu da vjerujem da ima takvih ljudi

i da zovi non stop policiju, reci da ti je život ugrožen te da ti je prijetio itd itd... izmisli nešta

reci da ti je ugroženo i dijete a i čitava porodica..
p.s slučajno umjesto "uredi" otišao na citiraj :/
Vjerujte da ovo nimalo nije sala, kada kazem o eventualnom suicidu.
Zadnja patrola koja je dolazila prije prad dana, cak je jedno vrijem eprovela kod mene u stanu i ostali su sokirani zvukovima koji dolaze iz komsijinog stana.
Mislim da ne vrijedi zvati vise policiju, jer rezultata nema, ai ovim zvanjem sam vec ugrozio svoju porodicu. Bojim se zbog tipova koji se krecu u njegovoj blizini da mi neko od clanova porodice ne nastrada.
Delikatna situacija. Medjutim nije nerjesiva.
Ja uvijek zagovaram mirno rjesavanje bilo kakvog spora, pa cu tako nastupiti i ovaj put, iako te shvatam da bi najradije stvar rijesio na nemiran nacin, ali to samo moze pogorsati cijelu situaciju mnogo vise, nego sto ce ti je pogorsati mirnim putem. U svakom slucaju nesto moras preduzeti, s obzirom na ono kako si opisao u svom prvom postu. Stvar se nece rijesiti sporazumno ocigledno.
Znaci idemo redom:
1. to sto zoves policiju je dobra stvar. to sto sjede sa tobom i slusaju buku je takodjer dobra stvar. ono sto nije dobra stvar je sto nakon sjedenja policija ode bez ijedne preduzete pravne aktivnosti iz njihove nadleznosti. znaci zovi policiju i insisistiraj da na licu mjesta pisu prijavu doticnom komsiji. Bez prekrsajne prijave kao da ti nisu ni dosli. kazna za to sto ti opisujes je minimum 500 KM.
Znaci svaki put kad prave buku zovi policiju i trazi da pred tobom napisu prekrsajni nalog komsiji. Pa kad se nabere 10 naloga to je minimum 5000 KM. Ako komsija nema da plati...ima fino zatvor gdje se novcana kazna mijenja za zatvorsku. Jedan dan=50 KM.
2. Pored ovog pod brojem jedan, imas na raspolaganju jos jednu vrlo efikasnu mogucnost. Podnosenje tuzbe zbog smetanja posjeda direktno na Opcinskom sudu Sarajevu protiv svoga komsije sa isticanjem zahtjeva za privremenu mjeru kojom bi se naredilo tuzenom ubustavljanje svih radnji koje dovode do smetanja.
Toplo preporucavam angazovanje advokata jer sa advokatom stvar postaje ozbiljnije i protivna strana se skroz drugacije ponasa u cijeloj situaciji. Ovdje ne treba zaboraviti da ujedno mozes potrazivati i naknadu nematerijalne stete(dusevne bolove, narusenost zdravlja, umanjenja zivotna aktivnost itd) zbog smetanja posjeda-prekomjernom i nezakonitom bukom.
3. U slucaju da komsija prijeti tebi ili clanovima tvoje porodice ili ne do Bog bila sta pokusa da ucini tebi ili njima...lijepo pravac policija i davanje izjave na zapisnik i prijavljivanje komsijinog ponasanja kao krivicnog djela. Ukoliko policija ne zeli da to ucini, imas ti licno mogucnost da napises krivicnu prijavu kantonalnom tuziocu i predas je preporucenom postom ili u pisarnici tuzilastva. Ovdje opet sugerisem angazovanje advokata.