Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sheilak

#76 Re: Komsija i ja!

Post by sheilak »

Zasto policija reagira tako anemicno? :? Ako su bili tu dok je lik dernecio i ako su ga upozorili, a on ih nije poslusao, zar ga nisu trebali privesti? Ili ga se boje?

Zasto bi ti napustao svoj stan? Zasto se uvijek nasilnicima popusta?

Ne znam da li imas jos snage za to, ali amrica ima pravo. Napadni mu sponzora, tj. onoga ko mu je omogucio da dobije stan. Taj ce ga onda primiriti. Nemoj ici u direktan konflikt s njim, nego nadji jaceg od njega da ga smiri.
zonbirile

#77 Re: Komsija i ja!

Post by zonbirile »

sheilak wrote:Zasto policija reagira tako anemicno? :? Ako su bili tu dok je lik dernecio i ako su ga upozorili, a on ih nije poslusao, zar ga nisu trebali privesti? Ili ga se boje?

Zasto bi ti napustao svoj stan? Zasto se uvijek nasilnicima popusta?

Ne znam da li imas jos snage za to, ali amrica ima pravo. Napadni mu sponzora, tj. onoga ko mu je omogucio da dobije stan. Taj ce ga onda primiriti. Nemoj ici u direktan konflikt s njim, nego nadji jaceg od njega da ga smiri.
-----------------
200 eura i bolovaće malo duže
sokkia

#78 Re: Komsija i ja!

Post by sokkia »

Zamjena stana ( kad bi bila moguća) i odlazak u podstanare bi bila predaja.Pa ko je on da se nemože urazumit i da se seliš zbog njega?Policija pa ako treba i 20 puta je zovi pa inspekcije pa sud ali moraš se borit.Sila je zadnje rješenje mada moram reći da se ja lićno nebi ni toga dugo ustručavo.Ja sam imao problem sa komšijom tako što bi on iznosio kasetofon na balkon i puštao maksimalno muziku po cjeli dan .To je naročito volio da radi kad bi meni došli gosti i kad smo sjedili vani u hladnjaku.E onda ja jedan dan parkiram auto tik pod njegov balkon i pustim muziku do daske i odem odatle na par sati.Vjerujte poslije toga nikad više nije iznio taj kasetofon i pustio muziku.Sve u svemu najvažnije ti je da nesmiješ klonuti.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#79 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

ovo sam pisao na onoj temi "nepodnosljivi susjedi":

neznate vi sta je muka... komsija mi 70% gluh i uvijek glasnije slusa tv. po nesreci 68 generacija pa kad se napusi i zaspe pred tv....ja vama te muke objasnit nemogu. nit zaspati nit probudit ga.... nemojte dalje da pricam...

sretnem ga preko dana i kazem mu. i znas sta mi odgovori: jebi me , sta cu kad necujem..

nit ga tuci nit tuzit, nista...
nita glava , nita krila nita noge..nita neosjecam! :D
nokia6170

#80 Re: Komsija i ja!

Post by nokia6170 »

hamza_sa wrote:
Plavo-bijeli wrote:
Op3r4t0r wrote:U svakom slucaju budes li htio urokati sebe, prije toga urokaj komsiju :wink: :bih:
meni je ovo prvo palo na pamet.. nego stvarno ne mogu da vjerujem da ima takvih ljudi :x i da zovi non stop policiju, reci da ti je život ugrožen te da ti je prijetio itd itd... izmisli nešta ;) reci da ti je ugroženo i dijete a i čitava porodica..

p.s slučajno umjesto "uredi" otišao na citiraj :/

Vjerujte da ovo nimalo nije sala, kada kazem o eventualnom suicidu.

Zadnja patrola koja je dolazila prije prad dana, cak je jedno vrijem eprovela kod mene u stanu i ostali su sokirani zvukovima koji dolaze iz komsijinog stana.

Mislim da ne vrijedi zvati vise policiju, jer rezultata nema, ai ovim zvanjem sam vec ugrozio svoju porodicu. Bojim se zbog tipova koji se krecu u njegovoj blizini da mi neko od clanova porodice ne nastrada.
Delikatna situacija. Medjutim nije nerjesiva.

Ja uvijek zagovaram mirno rjesavanje bilo kakvog spora, pa cu tako nastupiti i ovaj put, iako te shvatam da bi najradije stvar rijesio na nemiran nacin, ali to samo moze pogorsati cijelu situaciju mnogo vise, nego sto ce ti je pogorsati mirnim putem. U svakom slucaju nesto moras preduzeti, s obzirom na ono kako si opisao u svom prvom postu. Stvar se nece rijesiti sporazumno ocigledno.

Znaci idemo redom:

1. to sto zoves policiju je dobra stvar. to sto sjede sa tobom i slusaju buku je takodjer dobra stvar. ono sto nije dobra stvar je sto nakon sjedenja policija ode bez ijedne preduzete pravne aktivnosti iz njihove nadleznosti. znaci zovi policiju i insisistiraj da na licu mjesta pisu prijavu doticnom komsiji. Bez prekrsajne prijave kao da ti nisu ni dosli. kazna za to sto ti opisujes je minimum 500 KM.
Znaci svaki put kad prave buku zovi policiju i trazi da pred tobom napisu prekrsajni nalog komsiji. Pa kad se nabere 10 naloga to je minimum 5000 KM. Ako komsija nema da plati...ima fino zatvor gdje se novcana kazna mijenja za zatvorsku. Jedan dan=50 KM.

2. Pored ovog pod brojem jedan, imas na raspolaganju jos jednu vrlo efikasnu mogucnost. Podnosenje tuzbe zbog smetanja posjeda direktno na Opcinskom sudu Sarajevu protiv svoga komsije sa isticanjem zahtjeva za privremenu mjeru kojom bi se naredilo tuzenom ubustavljanje svih radnji koje dovode do smetanja.
Toplo preporucavam angazovanje advokata jer sa advokatom stvar postaje ozbiljnije i protivna strana se skroz drugacije ponasa u cijeloj situaciji. Ovdje ne treba zaboraviti da ujedno mozes potrazivati i naknadu nematerijalne stete(dusevne bolove, narusenost zdravlja, umanjenja zivotna aktivnost itd) zbog smetanja posjeda-prekomjernom i nezakonitom bukom.

3. U slucaju da komsija prijeti tebi ili clanovima tvoje porodice ili ne do Bog bila sta pokusa da ucini tebi ili njima...lijepo pravac policija i davanje izjave na zapisnik i prijavljivanje komsijinog ponasanja kao krivicnog djela. Ukoliko policija ne zeli da to ucini, imas ti licno mogucnost da napises krivicnu prijavu kantonalnom tuziocu i predas je preporucenom postom ili u pisarnici tuzilastva. Ovdje opet sugerisem angazovanje advokata.
Last edited by nokia6170 on 07/12/2010 15:57, edited 2 times in total.
hamza_sa

#81 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

zonbirile wrote:a šta ostale komšije,pa i oni moraju čuti dernek
Moram ti reci da se ovdje ne radi samo o derneku. To je konstantno lupanje, udaranje, bubnjanje nevjerovatne jacine. Vjeruj da u pojedinim momentima imam osjecaj da dva njegova sina se igraju kamenim loptama. Nisu to mala djeca pa docvjek kaze hajde proci ce i to. Tos su decki od 14-15 godina.

Zgrada je slabo naseljena, kod nas u haustoru od 32 stana ima nan 15-ak, ali su svi razbacani.
Topla voda

#82 Re: Komsija i ja!

Post by Topla voda »

nokia,dobar prijedlog :thumbup:
Desert Wind

#83 Re: Komsija i ja!

Post by Desert Wind »

Jbo mater kako covjeku budu ruke vezane - i kad procita komentare nije ni cudo sto pomislja da si sam prekrati muke - ako skota odlezi ma nije kulturno nije fino picke materine, ako ga prijavljujes legalno karine dodju i slusaju zajedno stravu i uzas, kaze tuzit ga - pitate li se vi ima li covjek para za vukljanje po sudovima na slucajevima koji traju 5 godina... U pet godina moze 5 puta krepat i slom zivaca dobit...

Ma to treba silom kao i sve ostalo u nasoj usljivoj ezdea drzavi - takvi smo - takav nam je mentalitet - zakon jaceg - ako sutis pizda si ako ne poduzimas nista picka si.

Al' te evo molim ja od srca nemoj vise da si pomislis oduzet zivot - i ako vec dodje do toga jaruga - prvo raznesi skota u 100 picki materina pa onda sam sa sobom providi.

Ja sam jednom imao jednu seljacinu u ulazu koja je štemala drva na zajednickom balkonu svog sprata i samo me je jednom probudio tutnjavom u 8 ujutro sletio sam mu u pidzami sa bajonetom iz rata i "fino" mu objasnio da kladice i kloceve iznese vani i nek tuHa 24/7 - to su i ostali culi i vise nikad nijedan ljakan nije pravio buke....
hamza_sa

#84 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Prije sat vremena sam ponovo isao u policiju da se konsultujem sa njima, jer poslije sinocnjeg njihovog dolaska na vrata tom monstrumu, nastala je ludnica, koja me je i ponukala da potazim pomoc na forumu.

Pitao sam ih sta vise da radim i koja je iduca adresa na koju da se obratim.

Rekli su mi da u toku dana oni mogu samo dolaziti i opominjati doticnog, dok iz 22:00 mogu doci i pisati mu prijavu, ali da to onda mora ici na sud, uz moje svjedocenje i svjedocenje jos nekoga od komsija, ali da se to po njima ne isplati, jer znas kakvi su nasi sudovi.

Sto se tice narusavanja Zakona o javnom redu i miru (licno sam im to spomenu) sef smjene mi je rekao da zna da dnevna buka ne smije prelaziti granicu od 40 dB, ali da u kantonu cak ni ta neka inspekcija nema taj aparat koja mjeri buku, a ne policija.

Helem, drago mi je da su se normalni ljudi ovdje javili kako bi mi pomogli, ali molim vas nemojte me pozivati da cinim nasilje. Imam malo dijete i suprugu. Ne bih volio da se njima nesta desi. Cak sam sinoc cuo povike da ce mi je*ati mater itd.

U svakom slucaju hvala vam svima na suosjecanju i podrsci, kao i na savjetima.

Znam da je mnogima tesko shvatiti situaciju u kojoj se nalazim. Nazalost evo vec 3 dana nista ne jedem, ne spavam. Dijete mi dozivljava prave traume.

Medjutim na kraju sam shvatio da je u ovoj drzavi nemoguce rijesiti bilo sta regularnim putem, a na neki drugi nacin, kao sto je nasilje. Niti sam spreman na to, a po najmanje sam fizicki u mogucnosti.

Ponovo vam se svima zahvaljujem i molim administraciju da ako moze zakljuca temu.
bosan

#85 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

Ma ne zakljucavaj je Hazime ,cekaj ,nesto ce se skontat.
nokia6170

#86 Re: Komsija i ja!

Post by nokia6170 »

hamza_sa wrote:Prije sat vremena sam ponovo isao u policiju da se konsultujem sa njima, jer poslije sinocnjeg njihovog dolaska na vrata tom monstrumu, nastala je ludnica, koja me je i ponukala da potazim pomoc na forumu.

Pitao sam ih sta vise da radim i koja je iduca adresa na koju da se obratim.

Rekli su mi da u toku dana oni mogu samo dolaziti i opominjati doticnog, dok iz 22:00 mogu doci i pisati mu prijavu, ali da to onda mora ici na sud, uz moje svjedocenje i svjedocenje jos nekoga od komsija, ali da se to po njima ne isplati, jer znas kakvi su nasi sudovi.

Ovo ti je laz velika. Poslusaj me i uradi kako sam ti rekao.

Ukoliko ti budu poceli istu pricu reci im fino sljedece: Prekrsajna prijava je sankcija za narusavanje javnog reda i mira. Pisanjem prekrsajne prijave se automatski otpocinje prekrsajni postupak. Prekrsajni postupak se moze pokrenuti u roku od godinu dana od cinjenja prekrsaja. Kada on napise prekrsajni nalog/prijavu...u roku od 8 dana je tvoj komsija duzan da plati novcanu kaznu.

Tvoj komsija ako se ne slaze sa prekrsajnim nalogom, naglasavam ON mora otici u policiju u reci da se ne slaze sa tim napisanim i onda se prekrsajni nalog upucuje na prekrsajnom sudu gdje tvoj komsija mora pobijati sadrzaj prekrsajnog naloga...ali naglasavam ON-tvoj komsija to mora raditi. To ne moras raditi niti ti, niti policija. Ukoliko komsija propusti da u roku od 8 dana izrazi svoje neslaganje sa prijavom, ta prijava postaje konacna i izvrsna i protiv nje vise nema prava zalbe.

Upamti, kod ovakvih situacija je sud uvijek na strani policije u pogledu vjerodostojnosti sadrzaja opisanom u prekrsajnom nalogu.

Sudovi su nasi prilicno OK i ne vjeruj policiji kada ti bacaju prasinu u oci. Insistiraj na pisanju prekrsajnog naloga. Jednom napisan prekrsajni nalog se ne moze povuci jer policija zaduzuje prekrsajne naloge i mora svaki pravdati jer se oni evidentiraju po brojevima.
Priorat

#87 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

Desert Wind wrote:Jbo moter kako covjeku budu ruke vezane - i kad procita komentare nije ni cudo sto pomislja da si sam prekrati muke - ako skota odlezi ma nije kulturno nije fino picke materine, ako ga prijavljujes legalno karine dodju i slusaju zajedno stravu i uzas, kaze tuzit ga - pitate li se vi ima li covjek para za vukljanje po sudovima na slucajevima koji traju 5 godina... U pet godina moze 5 puta krepat i slom zivaca dobit...

Ma to treba silom kao i sve ostalo u nasoj usljivoj ezdea drzavi - takvi smo - takav nam je mentalitet - zakon jaceg - ako sutis pizda si ako ne poduzimas nista picka si.

Al' te evo molim ja od srca nemoj vise da si pomislis oduzet zivot - i ako vec dodje do toga jaruga - prvo raznesi skota u 100 picki materina pa onda sam sa sobom providi.

Ja sam jednom imao jednu seljacinu u ulazu koja je štemala drva na zajednickom balkonu svog sprata i samo me je jednom probudio tutnjavom u 8 ujutro sletio sam mu u pidzami sa bajonetom iz rata i "fino" mu objasnio da kladice i kloceve iznese vani i nek tuHa 24/7 - to su i ostali culi i vise nikad nijedan ljakan nije pravio buke....
Priorat

#88 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

sanabe wrote:
Priorat wrote:ovo sam pisao na onoj temi "nepodnosljivi susjedi":

neznate vi sta je muka... komsija mi 70% gluh i uvijek glasnije slusa tv. po nesreci 68 generacija pa kad se napusi i zaspe pred tv....ja vama te muke objasnit nemogu. nit zaspati nit probudit ga.... nemojte dalje da pricam...

sretnem ga preko dana i kazem mu. i znas sta mi odgovori: jebi me , sta cu kad necujem..

nit ga tuci nit tuzit, nista...
nita glava , nita krila nita noge..nita neosjecam! :D

pa kupi mu slusalice, za TV :zoka: , imal to? mora biti, sve su izmislili, valjda i to :D
a i meni bi jedne trebale, za starog :roll: :-)

jbg, onda bi i ovaj hamzin trebao hamzi kupiti slusalice.. :D
nemozes ba, covjek gluh nemozes mu nista. ni zakonski ni putem price. barem iskren pa kaze jebi me, sta cu!! :D
Desert Wind

#89 Re: Komsija i ja!

Post by Desert Wind »

Priorat wrote:
Desert Wind wrote:Jbo moter kako covjeku budu ruke vezane - i kad procita komentare nije ni cudo sto pomislja da si sam prekrati muke - ako skota odlezi ma nije kulturno nije fino picke materine, ako ga prijavljujes legalno karine dodju i slusaju zajedno stravu i uzas, kaze tuzit ga - pitate li se vi ima li covjek para za vukljanje po sudovima na slucajevima koji traju 5 godina... U pet godina moze 5 puta krepat i slom zivaca dobit...

Ne kontam jaro?? mOter il sta?
Priorat

#90 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

Desert Wind wrote:
Priorat wrote:

Ne kontam jaro?? mOter il sta?

ma ono ba," glova iz banovica". sjecas se?
bosan

#91 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

I prikupljaj dokaze .Ako ti prijeti to moras snimiti ali ne da on vidi.Radi pametno.Sve snimaj i buku i prijetnje.
Ali ti ni u kom slucaju ne prijeti njemu silom vec samo zakonom,jer on moze te prijetnje upotrijebiti protiv tebe.
Je li i on dobio stan kao i ti od boracke organizacije ili grada ,pa da pokusas i tamo rijesiti svoj problem.Da neko od njih razgovara s njim.Ili da dobijes na nekoj drugoj lokaciji stan.
Al u svakom slucaju ne napustaj stan ,jer si onda na ulici. Ako odes u podstanare moze te zadesiti ista sudbina,da naletis na idiota.I sta onda?
Ako hoces da skupimo pa da ti uradimo kakvu izolaciju na plafonu da bar malo ublazimo tu buku i napravimo vam zivot podnosljivijim.Slobodno reci.
nokia6170

#92 Re: Komsija i ja!

Post by nokia6170 »

Ja garantujem sljedece:

Nakon prvog napisanog prekrsajnog naloga na iznos od 500 KM taj komsija ce ti jebati mater, prijeteti, vristati, galamiti itd.

Nakon treceg napisanog naloga ce jos uvijek vrijedjati i pricati okolo kako si picka itd.

Nakon 7. napisanog naloga ce prestati da se javlja.

Nakon 10. napisanog naloga, komsija ce doci da porazgovarate i ljudski to rijesite da ti vise ne zoves policiju i ne pisu vise naloge

Zivi bili pa vidjeli ;)
bosan

#93 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

nokia6170 wrote:Ja garantujem sljedece:

Nakon prvog napisanog prekrsajnog naloga na iznos od 500 KM taj komsija jebati mater, vristati, galamiti.

Nakon treceg napisanog naloga ce jos uvijek vrijedjati i pricati okolo kako si picka itd.

Nakon 10. napisanog naloga, komsija ce doci da porazgovarate i ljudski to rijesite da ti vise ne zoves policiju i ne pisu vise naloge

Zivi bili pa vidjeli ;)
Ama nakon drugog ce on doc sa kilom kafe i rahatlokumom :D :D
Desert Wind

#94 Re: Komsija i ja!

Post by Desert Wind »

Zato je u svemu najbitnije da se primjereno ponasa i da od policajaca trazi svu potrebnu dokumentaciju i relevantne akcije.
nokia6170

#95 Re: Komsija i ja!

Post by nokia6170 »

bosan wrote:
nokia6170 wrote:Ja garantujem sljedece:

Nakon prvog napisanog prekrsajnog naloga na iznos od 500 KM taj komsija jebati mater, vristati, galamiti.

Zivi bili pa vidjeli ;)
Ama nakon drugog ce on doc sa kilom kafe i rahatlokumom :D :D
Da ne zaboravim spomenuti da ce jedan od komentara Komsije biti zasigurno: pa za sta sam se ja ovo borio, vidite sta mi drzava radi...to mi je hvala jel sto sam RVI ginuo za vasu djecu bla bla bla :roll: Naravno vjerovatno i ti imas ovakve misli, ali je drasticna razlika u tome sto tebe maltretiraju i tvoju porodicu, a ne ti druge...pa i ima rezona da tako razmisljas.
nokia6170

#96 Re: Komsija i ja!

Post by nokia6170 »

najbitnije je od policajca koji dodje na uvidjaj insisistirati da pred tobom napise prekrsajni nalog. to je najbitnije...one price pisacu kasnije kad dodjem u stanicu ne pije vode, jer nece napisati nista.

ukoliko policajac nece da napise prekrsajni nalog pred tobom, lijepo trazi njegove podatke i reci mu da ces ga prijaviti internoj kontroli zbog nesavjesnog i neprofesionalnog obavljanja sluzbe....da vidis samo kako ovi obicni drotovi utrtaju na spomen interne kontrole :D
Last edited by nokia6170 on 07/12/2010 16:52, edited 1 time in total.
Altsa

#97 Re: Komsija i ja!

Post by Altsa »

postoji li mogucnost da preselis u neki od stanova koji nisu nikome dodjeljeni-praznih (u zgradi), a da vratis stan u kojem si sada...
hamza_sa

#98 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Altsa wrote:postoji li mogucnost da preselis u neki od stanova koji nisu nikome dodjeljeni-praznih (u zgradi), a da vratis stan u kojem si sada...
U cetvrtak sam zakazao sastanak kod nadleznih koji su nam dodijelili stan da pokusam i sa tom solucijom, mada sam vec dobio neke naznake da od toga nema nista, ali vrijedi pokusati.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#99 Re: Komsija i ja!

Post by PipiDugaDevetka »

Malo sam pogledao tvoje ranije diskusije. Heroju, pomoći će ti forumaši, siguran sam:
hamza_sa wrote: 08.11.1994. godine ostace mi najtuzniji dan u mom sjecanju i jedan od najtezih koji sam prezivio. Iako je od samog pocetka tog dana kada smo oko 01:00 sati krenuli na Bjelasnicu, sve ukazivalo da ce se desiti nesta lose, cak je i moj neki unutrasnji predosjecaj slao iste signale, svjesno sam odbijao takvu mogucnost, upravo iz razloga zbog kojeg smo i poslani na taj teren. Zadatak je bio: „spasiti sto se spasiti moze!!!“. Tu se ne moze desiti nista dobro, ali covjek je takvo bice da mu nada posljednja umire, pa tako i meni. Nadao sam se da se nece nista ruzno desiti. Medjutim, vec na „prvu“ belaj. Dolaskom na Bjelasnicu jedan od kamiona se prevrnuo. Na svu srecu nije bilo mrtvih, ali povrjedjenih jeste. Mjesto na koje dolazimo gdje cemo primiti zadatke zbog kojih smo dosli se zove Pjevac. Izlazim iz vozila sa svojim prijateljima suborcima i cekamo nekoga iz visokih rukovodecih polozaja. Sjedamo da jedemo i naslanjamo se na nesta prekriveno satorskim krilima. Objed prekida ruka koja ispada ispod istih. Naslonili smo se na tijela poginulih cetnika koje su nasi borci svukli sa okolnih kota. Ljudi koji su tu vec od ranijese smiju se, dok neki od nas povracaju. Shvatam da su ti ljudi vec pomalo „pukli“, sto mi je znak da situacija ranijih dana nimalo nije bila dobra. Dolaze „rukovodioci“. Iz pozadine, ne sa prvih linija. Izgledaju mi izgubljeno. Nesto pricaju, ali ih niko ne razumije. Jedan od njih koji je izgledao pribranije prilazi nam i govori: „Pravac selo Ledici!!“. Daju nam nekog momka da nas vodi i polazimo. Momak je vec bio pravo pukao, ali je to vjesto prikrivao sve do momenta dok nismo posli silaziti u selo. Napusta nas u pravoj panici, govoreci nam da samo nastavimo ici sumskim puteljkom i da cemo stici u selo. Ulazimo u selo. Nema nas puno. Petorica. Ostalim sam rekao da ne dolaze dok im se ne javimo da je sve regularno. Ulazimo u selo. Izgleda pusto. Iz jedne kuce se pojavljuje momak duge kose i isto tako duge brade. U prvom momentu smo pomislili da je cetnik. Spasavaju ga trake na ramenima koje su bile zvanicne oznake za tu akciju. Predstavlja se i odvodi nas do svog komandira. Dugo nisam vidio svog prijatelja Naska. Prave nam kafu koju sa merakom pijemo. U tom momenu kroz vrata kuce primjecujemo veliku kolonu nasih boraca, koji silazeci niz brdo ulaze u selo. U sred bijela dana. Poludjeli komandanti su naredili i mojim prijateljima iz jedinice i svojim borcima da udju u selo. Maskirna disciplina ravna je nuli. Usli su u selo i okupili se oko bunara sa vodom. Nasko govori da su ih cenici morali primjetiti jer drze selo u „potkovici“ i da ih treba upozoriti da se sklone . Ustajem da to uradim. Nasko mi govori da nastavim piti kafu jer sam kao umoran a i tek sam dosao, pa ce on to da uradi. Izlazi iz kuce, a mi nastavljamo kafenisati. Eksplozija. Jedna, pa druga, pa treca. Vriskovi, geleri i dim. Istrcavamo iz kuce. Ono sto smo vidjeli ne moze se opisati rijecima. Prvo sto sam vidio jeste cizma i u njoj noga do ispod koljena. Onog cija je noga, nema pored nje. Nalazi se nekih 4-5 metara dalje. Puno ih je na zemlji. Neki zovu u pomoc, neki samo jaucu, a neki leze nepomicni. Doktor je ispocetka trcao od jednog do drugog. Kako ga je ko zovnuo trcao je prema njemu. U jednom momentu je kleknuo, poceo cupati kosu i vristati. Poludio je. Nije se nikad oporavio. Bilans je bio tragican. 9 poginulih i 15 tesko ranjenih. Ranjeni su odmah izvuceni, dok su mrtvi ostali sa nama do sutra ujutro kada su i oni izvuceni. Mi ostajemo. Jedan dan, dva dana ...... devet dana. Devet dana bez hrane. Devet dana bez hljeba. Devet dana samo cigare i kafa. Devet dana zestokih napada cetnika. Devet dana jos zesce odbrane. Devet dana bez ikakve radio-veze. Devet dana nam niko nije dosao pomoci. Devet dana ni glasa od nekog od nasih. Svanulo je jutro desetog dana. U selo je dosao neko iz komande. Naredjenje je povlacenje. Povlacimo se. Za devet dana ostario sam devet godina...........
Topla voda

#100 Re: Komsija i ja!

Post by Topla voda »

samo nokiju slusaj,ovo mi starno izgleda kao rjesenje.
ako ces ganjati zakon,onda ga iskoristi maximalno,a mozda ,posto nokia to izgleda dobro poznaje ,da se cujes s njim na pm,ako treba da ti pojasni te finese
a sto neko rece,bosan mislim,ako treba sta pomoci i ja sam dobrovoljac,bio sam 92,pa mogu i sad,sta god ti treba
Locked