nego hamza, krenuo si u rjesavanje i rjesit ces, samo saburli naprijed
kazu: ko trazi krivca , naci ce drugi problem a ko trazi rjesenje naci ce soluciju (moj slobodni prevod jedne izreke
u svakom slucaju sretno
Ljudi budite oprezni!nokia6170 wrote:......jer se radi o osjetljivim stvarima i osjetljivoj populaciji kako u pogledu zrtve (naseg Hamze), tako i u pogledu samog komsije.
Hvala ti na savjetima!DZOMBA wrote:Nisam neka pricalica na ovom forumu (sto se vidi iz broja postova) ali na ovo moram reagovati.
Kazes, bio si komadant jedne od elitnih jedinica u ratu, (svi mi koji smo bili ovdje znamo da je u sarajevu bilo jako malo elitnih jedinica, necemo ih nabrajati ali stanu na prste jedne ruke. Komadanti tih jedinica su takodjer poznati svima koji su bili ovdje. Ti nisi jedan od njih, ne znam te, ali znam da nisi. Tvoj nick takodjer govori dosta, odabrao si ime koje ima jako konkretno znacenje i ni to nisi ti. Mada sve ovo ne umanjuje tvoj problem, radi onih koji sve to "jesu" osjecao sam potrebu da reagujem na neistine. Nudim ti rijesenje odmah: i da si se smio upustiti u rijesavanje tog problema licno, to si trebao uraditi prvi dan a ne slabi pokusaji nakon 15 dana. Ali sudeci po tvojoj prici tu se ne radi o nekom opasnom tipu nego o budali i pametnije je sto nisi rijesavao licno cak i da si smogao snage. Ali zato sad uradi ono sto si trebao prvi dan, idi na policiju, nonstop, idi u IPTF, ured evropske policije, pisi zalbe u pisanoj formi, nonstop, vjeruj u roku od 15 dana ces rijesiti problem komsiju ignorisi, prekrizi ga. Moras stisnut m..da bar za toliko. Vjerovatno ce te provocirati, sve odmah prijavljuj policiji, policiji prijeti IPTF-om, napravi pritisak, prijeti da ces objaviti u medijima, uzimaj potvrde o svakoj prijavi, uzimaj podatke o svakom sluzbenom licu kojem si se obratio i rijesi svoj problem a nas postedi zalopojki koje nisu dostojne jednog borca a ne komadanta elitne jedinice.
Ako ti treba savjet javi se na PP.
POZDRAV
Sto znaci.....sta.....?PipiDugaDevetka wrote:Ljudi budite oprezni!nokia6170 wrote:......jer se radi o osjetljivim stvarima i osjetljivoj populaciji kako u pogledu zrtve (naseg Hamze), tako i u pogledu samog komsije.
Da i ja mislim da ne otezavamo vise dodatno ovom plemenitom covjeku s pogresno usmjerenim sugestijama i savjetima...Jasno je i potpuno opravdano da se plasi za sigurnost svoje porodice i sebe, te jedino sto treba ciniti u ovako osjetljivoj situaciji je voditi se linijom manjeg otpora, nazalost...I prije nego predlozite nesto sto ne prilici situaciji, neka svako od nas pokusa zamisliti kako bi izgledalo danonocno voditi bitku sa moralnim degenerikom od pomenutog komsije, koji uz svu svoju nakaradnost ima kriminalni dosje i odrasle sinove koji ce biti, ako vec nisu, delinkventi na samom rubu Zakona...hvalaComrad wrote:Cuj ignorisat. Bas bih volio vidjeti kako je moguce ignorisati turiranje motora na balkonu iznad tebe.
I ja mislim da i dijete moze skontati sta se desava, ne mora joj Hamza nista prenositi.
Ovdje pojedinci ulijeću ko muhe bez glave. Fino je covjek jedno hiljadu puta napisao i objasnio zasto se nece gurkati s tim likom. Kako ne kontate, da mu se ovaj moze na kosti navaliti jos vise i sta ce onda. Ko ce ga zastiti? Ko? Sta pojedince briga, mogu napisati iza monitora sta hoce, ali Hamza je taj koji ce morati trpiti posljedice. Je li nasa policija ima dovoljno sredstava i ljudstva da Hamzi dodijeli policajca koji ce tu stalno dezurati i cuvati ga i njegovu porodicu. Pa valjda ste iz postova mogli zakljuciti o kakvom se covjeku radi, ne znam stvarno sta vam vise treba, da vam posta ovdje njegov dosije.![]()
Gledam sinoc na BHT, dvojica brace jedan do drugog zive, ne pricaju. Jedan od njih je totalno lud, nesto zamjerio bratu nemam pojma, gadja kamermana kamenjem, presjekao ovom drugom kanalizaciju, vodu sta ja znam. Maltretira ga svaki hebeni dan - eeej rodjena braca. I to se desava vec bog zna koliko, policija nista nije uradila, ali et mozda se sad trgnu posto je bilo na tv-u. Iako ovaj slucaj kod Hamze ipak mozda i nije za TV-a.
I ovaj sto nabroja da ima slucajeva u porodici, pa ko nema, nije u tome poenta.I Hamza je bio podstanar 10 godina pa se nije zalio, nije se zalio ni eto ova 4 mjeseca koliko je u stanu dok mu nije prekipilo. Sta treba trpiti torture eto samo zato sto je dobio stan, koji usput jednim dijelom placa.
![]()
I ta opcija je najbolja, maknuti se odatle, malo doci sebi, pa onda sa drugog mjesta da pokusava nesto rijesiti.
Izvini molim te, moze biti da sam previdio tvoje pitanje.hz__semir wrote:Hamza, da ponovim pitanje, jer ne vidjeh odgovor, da li je moguće da ti Fond dodjeli neki drugi stan u toj zgradi koji je bar 4-5 spratova razlike od njegovog stana?
Ma ne zamjeram ti majstore, dobro ikako imaš snage da pišeš i čitašhamza_sa wrote:Izvini molim te, moze biti da sam previdio tvoje pitanje.hz__semir wrote:Hamza, da ponovim pitanje, jer ne vidjeh odgovor, da li je moguće da ti Fond dodjeli neki drugi stan u toj zgradi koji je bar 4-5 spratova razlike od njegovog stana?
U prvom razgovoru sa ljudima iz Fonda bilo je govora o tome, dok u drugom razgovoru sa pravnicima isti mi to nisu ni spomenuli.
Necu ti nista tvrditi, ali prema zadnjim kontaktima koje sam ostvario sa nekim ljudima mozda se i otvori ta mogucnost. Nista ti sa sigurnoscu ne mogu odgovoriti.
Nisam mogao odoliti da ti ne odgovorim na tvoj post. Ne radi mene, nego zbog svih ovih ljudi koji su sa dobrom namjerom se pojavili na ovoj temi, da ne bi stekli pogresnu sliku o meni kroz tvoj post i da ne bi pomislili da ih lazem.DZOMBA wrote:Nisam neka pricalica na ovom forumu (sto se vidi iz broja postova) ali na ovo moram reagovati.
Kazes, bio si komadant jedne od elitnih jedinica u ratu, (svi mi koji smo bili ovdje znamo da je u sarajevu bilo jako malo elitnih jedinica, necemo ih nabrajati ali stanu na prste jedne ruke. Komadanti tih jedinica su takodjer poznati svima koji su bili ovdje. Ti nisi jedan od njih, ne znam te, ali znam da nisi. Tvoj nick takodjer govori dosta, odabrao si ime koje ima jako konkretno znacenje i ni to nisi ti. Mada sve ovo ne umanjuje tvoj problem, radi onih koji sve to "jesu" osjecao sam potrebu da reagujem na neistine. Nudim ti rijesenje odmah: i da si se smio upustiti u rijesavanje tog problema licno, to si trebao uraditi prvi dan a ne slabi pokusaji nakon 15 dana. Ali sudeci po tvojoj prici tu se ne radi o nekom opasnom tipu nego o budali i pametnije je sto nisi rijesavao licno cak i da si smogao snage. Ali zato sad uradi ono sto si trebao prvi dan, idi na policiju, nonstop, idi u IPTF, ured evropske policije, pisi zalbe u pisanoj formi, nonstop, vjeruj u roku od 15 dana ces rijesiti problem komsiju ignorisi, prekrizi ga. Moras stisnut m..da bar za toliko. Vjerovatno ce te provocirati, sve odmah prijavljuj policiji, policiji prijeti IPTF-om, napravi pritisak, prijeti da ces objaviti u medijima, uzimaj potvrde o svakoj prijavi, uzimaj podatke o svakom sluzbenom licu kojem si se obratio i rijesi svoj problem a nas postedi zalopojki koje nisu dostojne jednog borca a ne komadanta elitne jedinice.
Ako ti treba savjet javi se na PP.
POZDRAV
Odgovoricu umjesto njega, ubice ga masa pitanja.PipiDugaDevetka wrote:@Hamza_sa heroju,
Jesi li bio zarobljavan?
Gdje ti je otac poginuo?
Alkos wrote:Ovdje neki ljudi stvarno ne kontaju, ko da zivimo u nekom uredjenom sistemu pa je eto policija jedino rjesenje. Vi se pravite ili glupi ili niste procitali sta Hamza pise. Covjek je ranjavan nekoliko puta, nepokretan je skoro, RVI, ima divnu porodicu - malu kcerkicu i suprugu. Komsija iznad njega je narkoman, alkoholicar, kao i njegova porodica, neko ko je vec imao problema sa zakonom i policijom, neko ko vjerovatno ima zastitu u vrhu, jer prvenstveno ne bi ni dobio taj stan kao narkoman i neko ko je vec hapsen zbog raznih pizdarija.
pozz