Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vazi

#526 Re: Komsija i ja!

Post by vazi »

dzomba druze ;-) , sve jedinice koje su branile BiH su ELITNE! :thumbup:

nego hamza, krenuo si u rjesavanje i rjesit ces, samo saburli naprijed :thumbup:

kazu: ko trazi krivca , naci ce drugi problem a ko trazi rjesenje naci ce soluciju (moj slobodni prevod jedne izreke :) )

u svakom slucaju sretno :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#527 Re: Komsija i ja!

Post by PipiDugaDevetka »

nokia6170 wrote:......jer se radi o osjetljivim stvarima i osjetljivoj populaciji kako u pogledu zrtve (naseg Hamze), tako i u pogledu samog komsije.
Ljudi budite oprezni!
hamza_sa

#528 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

DZOMBA wrote:Nisam neka pricalica na ovom forumu (sto se vidi iz broja postova) ali na ovo moram reagovati.
Kazes, bio si komadant jedne od elitnih jedinica u ratu, (svi mi koji smo bili ovdje znamo da je u sarajevu bilo jako malo elitnih jedinica, necemo ih nabrajati ali stanu na prste jedne ruke. Komadanti tih jedinica su takodjer poznati svima koji su bili ovdje. Ti nisi jedan od njih, ne znam te, ali znam da nisi. Tvoj nick takodjer govori dosta, odabrao si ime koje ima jako konkretno znacenje i ni to nisi ti. Mada sve ovo ne umanjuje tvoj problem, radi onih koji sve to "jesu" osjecao sam potrebu da reagujem na neistine. Nudim ti rijesenje odmah: i da si se smio upustiti u rijesavanje tog problema licno, to si trebao uraditi prvi dan a ne slabi pokusaji nakon 15 dana. Ali sudeci po tvojoj prici tu se ne radi o nekom opasnom tipu nego o budali i pametnije je sto nisi rijesavao licno cak i da si smogao snage. Ali zato sad uradi ono sto si trebao prvi dan, idi na policiju, nonstop, idi u IPTF, ured evropske policije, pisi zalbe u pisanoj formi, nonstop, vjeruj u roku od 15 dana ces rijesiti problem komsiju ignorisi, prekrizi ga. Moras stisnut m..da bar za toliko. Vjerovatno ce te provocirati, sve odmah prijavljuj policiji, policiji prijeti IPTF-om, napravi pritisak, prijeti da ces objaviti u medijima, uzimaj potvrde o svakoj prijavi, uzimaj podatke o svakom sluzbenom licu kojem si se obratio i rijesi svoj problem a nas postedi zalopojki koje nisu dostojne jednog borca a ne komadanta elitne jedinice.
Ako ti treba savjet javi se na PP.
POZDRAV
Hvala ti na savjetima!
zlatiborka

#529 Re: Komsija i ja!

Post by zlatiborka »

PipiDugaDevetka wrote:
nokia6170 wrote:......jer se radi o osjetljivim stvarima i osjetljivoj populaciji kako u pogledu zrtve (naseg Hamze), tako i u pogledu samog komsije.
Ljudi budite oprezni!
Sto znaci.....sta.....?

Da slucajno nasilni komsija ne "pukne" i napravi belaj, ili ne znam ni ja.....

Halo ljudi, pa dokle smo stigli, ima li ZAKONA u ovoj j.... drzavi, pravde ocigledno nema, ali ima li j.... zakona?????

Hamzu izludjuje jedan idiot, evo covjek nam se obratio za pomoc, ali koliko vidim, on je izbezumljen i jako uplasen, ko ne bi bio. I pored svega on je pribran i izbjegava ciniti nepromisljene poteze.
Obuca9

#530 Re: Komsija i ja!

Post by Obuca9 »

Hamza, da ponovim pitanje, jer ne vidjeh odgovor, da li je moguće da ti Fond dodjeli neki drugi stan u toj zgradi koji je bar 4-5 spratova razlike od njegovog stana?
surajaa

#531 Re: Komsija i ja!

Post by surajaa »

Comrad wrote::lol: Cuj ignorisat. Bas bih volio vidjeti kako je moguce ignorisati turiranje motora na balkonu iznad tebe. :? I ja mislim da i dijete moze skontati sta se desava, ne mora joj Hamza nista prenositi.

Ovdje pojedinci ulijeću ko muhe bez glave. Fino je covjek jedno hiljadu puta napisao i objasnio zasto se nece gurkati s tim likom. Kako ne kontate, da mu se ovaj moze na kosti navaliti jos vise i sta ce onda. Ko ce ga zastiti? Ko? Sta pojedince briga, mogu napisati iza monitora sta hoce, ali Hamza je taj koji ce morati trpiti posljedice. Je li nasa policija ima dovoljno sredstava i ljudstva da Hamzi dodijeli policajca koji ce tu stalno dezurati i cuvati ga i njegovu porodicu. Pa valjda ste iz postova mogli zakljuciti o kakvom se covjeku radi, ne znam stvarno sta vam vise treba, da vam posta ovdje njegov dosije. :-)

Gledam sinoc na BHT, dvojica brace jedan do drugog zive, ne pricaju. Jedan od njih je totalno lud, nesto zamjerio bratu nemam pojma, gadja kamermana kamenjem, presjekao ovom drugom kanalizaciju, vodu sta ja znam. Maltretira ga svaki hebeni dan - eeej rodjena braca. I to se desava vec bog zna koliko, policija nista nije uradila, ali et mozda se sad trgnu posto je bilo na tv-u. Iako ovaj slucaj kod Hamze ipak mozda i nije za TV-a.

I ovaj sto nabroja da ima slucajeva u porodici, pa ko nema, nije u tome poenta. :-) I Hamza je bio podstanar 10 godina pa se nije zalio, nije se zalio ni eto ova 4 mjeseca koliko je u stanu dok mu nije prekipilo. Sta treba trpiti torture eto samo zato sto je dobio stan, koji usput jednim dijelom placa. :-)

I ta opcija je najbolja, maknuti se odatle, malo doci sebi, pa onda sa drugog mjesta da pokusava nesto rijesiti.
Da i ja mislim da ne otezavamo vise dodatno ovom plemenitom covjeku s pogresno usmjerenim sugestijama i savjetima...Jasno je i potpuno opravdano da se plasi za sigurnost svoje porodice i sebe, te jedino sto treba ciniti u ovako osjetljivoj situaciji je voditi se linijom manjeg otpora, nazalost...I prije nego predlozite nesto sto ne prilici situaciji, neka svako od nas pokusa zamisliti kako bi izgledalo danonocno voditi bitku sa moralnim degenerikom od pomenutog komsije, koji uz svu svoju nakaradnost ima kriminalni dosje i odrasle sinove koji ce biti, ako vec nisu, delinkventi na samom rubu Zakona...hvala

Mi malo toga mozemo uciniti, osim pomoci na nacin da damo neku moralnu i novcanu podrsku, o detaljima ce nas izvijestiti forumasica @semmy...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#532 Re: Komsija i ja!

Post by Pera Trta »

Nokia i Džomba su jedini dali smislene sugestije i nadam se da će biti poslušani.
semmy

#533 Re: Komsija i ja!

Post by semmy »

naravno cim dobijem zeleno svjetlo od hamze....
hamza_sa

#534 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

hz__semir wrote:Hamza, da ponovim pitanje, jer ne vidjeh odgovor, da li je moguće da ti Fond dodjeli neki drugi stan u toj zgradi koji je bar 4-5 spratova razlike od njegovog stana?
Izvini molim te, moze biti da sam previdio tvoje pitanje.

U prvom razgovoru sa ljudima iz Fonda bilo je govora o tome, dok u drugom razgovoru sa pravnicima isti mi to nisu ni spomenuli.

Necu ti nista tvrditi, ali prema zadnjim kontaktima koje sam ostvario sa nekim ljudima mozda se i otvori ta mogucnost. Nista ti sa sigurnoscu ne mogu odgovoriti.
Obuca9

#535 Re: Komsija i ja!

Post by Obuca9 »

hamza_sa wrote:
hz__semir wrote:Hamza, da ponovim pitanje, jer ne vidjeh odgovor, da li je moguće da ti Fond dodjeli neki drugi stan u toj zgradi koji je bar 4-5 spratova razlike od njegovog stana?
Izvini molim te, moze biti da sam previdio tvoje pitanje.

U prvom razgovoru sa ljudima iz Fonda bilo je govora o tome, dok u drugom razgovoru sa pravnicima isti mi to nisu ni spomenuli.

Necu ti nista tvrditi, ali prema zadnjim kontaktima koje sam ostvario sa nekim ljudima mozda se i otvori ta mogucnost. Nista ti sa sigurnoscu ne mogu odgovoriti.
Ma ne zamjeram ti majstore, dobro ikako imaš snage da pišeš i čitaš :thumbup:

Mislim da bi ti to bila najbolja moguća kombinacija, ako bi mogao izganjati, pogotovo ako zgrada ima više spratova, da se prebaciš što dalje od njega, ali da se ne odričeš stana i ne ideš u podstanare.

U svakom slučaju sretno i ne daj se :thumbup:
hamza_sa

#536 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

DZOMBA wrote:Nisam neka pricalica na ovom forumu (sto se vidi iz broja postova) ali na ovo moram reagovati.
Kazes, bio si komadant jedne od elitnih jedinica u ratu, (svi mi koji smo bili ovdje znamo da je u sarajevu bilo jako malo elitnih jedinica, necemo ih nabrajati ali stanu na prste jedne ruke. Komadanti tih jedinica su takodjer poznati svima koji su bili ovdje. Ti nisi jedan od njih, ne znam te, ali znam da nisi. Tvoj nick takodjer govori dosta, odabrao si ime koje ima jako konkretno znacenje i ni to nisi ti. Mada sve ovo ne umanjuje tvoj problem, radi onih koji sve to "jesu" osjecao sam potrebu da reagujem na neistine. Nudim ti rijesenje odmah: i da si se smio upustiti u rijesavanje tog problema licno, to si trebao uraditi prvi dan a ne slabi pokusaji nakon 15 dana. Ali sudeci po tvojoj prici tu se ne radi o nekom opasnom tipu nego o budali i pametnije je sto nisi rijesavao licno cak i da si smogao snage. Ali zato sad uradi ono sto si trebao prvi dan, idi na policiju, nonstop, idi u IPTF, ured evropske policije, pisi zalbe u pisanoj formi, nonstop, vjeruj u roku od 15 dana ces rijesiti problem komsiju ignorisi, prekrizi ga. Moras stisnut m..da bar za toliko. Vjerovatno ce te provocirati, sve odmah prijavljuj policiji, policiji prijeti IPTF-om, napravi pritisak, prijeti da ces objaviti u medijima, uzimaj potvrde o svakoj prijavi, uzimaj podatke o svakom sluzbenom licu kojem si se obratio i rijesi svoj problem a nas postedi zalopojki koje nisu dostojne jednog borca a ne komadanta elitne jedinice.
Ako ti treba savjet javi se na PP.
POZDRAV
Nisam mogao odoliti da ti ne odgovorim na tvoj post. Ne radi mene, nego zbog svih ovih ljudi koji su sa dobrom namjerom se pojavili na ovoj temi, da ne bi stekli pogresnu sliku o meni kroz tvoj post i da ne bi pomislili da ih lazem.

Ono sto mi je vrlo drago, a u jednu i nije, je to sto si mi napisao da me ne poznajes, a uzimas sebi za pravo da kazes da lazem.

Kao uvod pitacu te da mi navedes gdje sam spomenuo da sam bio u Sarajevu u vrijeme agresije, a kamo li komandant jedinice koja je boravila u Sarajevu?

Prije agresije na RBiH, 7 mjeseci sam proveo na Dubrovackom ratistu. Poslije povratka u Sarajevo stavljam se na raspolaganje PL-u na poziv sada vec rahmetli prijatelja, koji je poginuo za vrijeme agresije.

Prvi put sam ranjen 01.02.1992. godine. Da, dobro si procitao datum. Na tvoju zalost imam papire.

Ta 1992. godina mi je bila poprilicno teska.

Ponov sam ranjen, lakse, 28.05.1992. godine, a potom nepuni mjesec dana kasnije 27.06.1992. godine tesko. Ranjen sam u stopalo, lijevu butinu u kojoj mi je eksplodirao rasprskavajuci metak, sto mi se desilo i sa stomakom, potom sam ranjen u lijevu ruku, pluca, vrat, bradu i glavu. Da, radi se o jednom te istom ranjavanju. Na tvoju zalost i za ovo imam svu, kako vojnu tako i medicinsku dokumentaciju.

Kao sto rekoh ta 1992. godina mi je bila poprilicno teska.

20.09.1992. godine poginuo mi je otac kao pripadnik ARBiH. Nazalost ukopao sam ga tek 26.10.2000. godine, nakon sto su se cetnici smilovali da mi predaju njegove ostatke. O papirima ti necu govoriti, ali bujrum da odemo na mezar i proucimo fatihu.

Vrijeme koje je slijedilo bilo mi je malo lakse. Ranjavan sam jos samo 3 puta. Na tvoju zalost imam dokumentaciju.

O jedinici kojom sam komandovao, iako to ne volim govoriti, jer se radi o mojim prijateljima sa kojima sam dijelio ratnu sudbinu, a to je samo posao gdje je neko morao preuzeti odgovornost, javno ti necu pisati. Shvati kako hoces. Na tvoju zalost imam dokumentaciju.

Ono sto ti mogu reci, jeste da sam komandant te jedinice postao krajem 1993 godine i sto je najvaznije casno i posteno sam obavio svoj posao. Znam da je mnogim bilo privilegija biti komandant, meni nije. Za mene je to bila odgovornost. Tokom tog perioda agresije imao sam vrlo dobru logistiku, ali eto nisam to iskoristio i obogatio se, a mogao sam. Vrlo lako dokazivo. O bilo kakvoj vrsti zlocina, necu ni da govorim.

A, sada nesto ljudski da ti kazem. Mozda moj vapaj za pomoci tebi zvuci kao zalopojka. Necu se ni tome protiviti. Mozda i jeste. Ja ovdje, posto je ipak ovo forum, sam iznio svoj problem, zatrazio pomoc od ljudi i u krajnjoj liniji pokusao im opisati kako se osjecam. Niti jednog momenta nisam trazio niti materijalnu niti emocijalnu podrsku, nego pomoc u savjetima, kako da rijesim svoj problem (procitaj moj prvi post za svaki slucaj). Ako sam iznio suvise emocija kroz pisanje, izvini molim te, ali nemoj me ponizavati.

Jedno je vrijeme rata i tu pokazivati svoju hrabrost. Drugo je vrijeme danas.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#537 Re: Komsija i ja!

Post by PipiDugaDevetka »

@Hamza_sa heroju,
Jesi li bio zarobljavan?

Gdje ti je otac poginuo?
PeshtA

#538 Re: Komsija i ja!

Post by PeshtA »

Koja Bosnjacka krmad pu ... ovdje se moze vidjeti nesto najgore od naseg mentaliteta. Covjek ima problem ono naslo njega i njegovu proslost analizirati i satanizirati ccc. Gdje ona stara "ako mozes pomoci, pomozi, ako nemozes nemoj ni odmagati" ....

@ Hamza & Pozitiva raja ...
Dusmani ovo citaju ... nemoj da se iznenadis ako ti sutra kazu pa ti tamo pises po internetu kako imas alternativni smjestaj a ovdje hoces da ti mi rjesavamo problem ... Ne zivimo mi u MeHiko sitiju ... mala je ovo sredina ...

Lamse
Zlata M.

#539 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

... samo da te pozdravim, dragi nas @Hamza. :)
Nadam se da si proveo mirnu noc i da ce ti danasnji dan donijeti nesto novo, a dobro. :)
weltschmertz

#540 Re: Komsija i ja!

Post by weltschmertz »

Hamza prijatelju..

Nadam se da si barem malo odrijemao.. Zelim ti puno srece danas..!
teAMICA

#541 Re: Komsija i ja!

Post by teAMICA »

Samo da Hamzi kažem da mu držim fige...
i mislim da se malo ide u pogrešnom pravcu... ne može te niko zaštititi do policije i države. Ako ona to ne radi (ili radi presporo) trebaš ih "natjerati", tj. biti uporan. Zvati policiju SVAKI dan, govoriti kako se bojiš za sebe i svoje, uzimati zapisnike, ići na medije. To je jedini način za rješavanje ovog problema.
Sutra će se u sličnoj situaciji naći i neko drugi, šta onda? Država treba da štiti građane, a mi je trebamo podjsjećati na to. Nažalost.
hape

#542 Re: Komsija i ja!

Post by hape »

PipiDugaDevetka wrote:@Hamza_sa heroju,
Jesi li bio zarobljavan?

Gdje ti je otac poginuo?
Odgovoricu umjesto njega, ubice ga masa pitanja. :)

Nije bio zarobljavan a otac mu je poginuo/ubijen na podrucju Sokoca kao pripadnak sokolackog bataljona 1. Korpusa ARBiH.
Alkos

#543 Re: Komsija i ja!

Post by Alkos »

Ovdje neki ljudi stvarno ne kontaju, ko da zivimo u nekom uredjenom sistemu pa je eto policija jedino rjesenje. Vi se pravite ili glupi ili niste procitali sta Hamza pise. Covjek je ranjavan nekoliko puta, nepokretan je skoro, RVI, ima divnu porodicu - malu kcerkicu i suprugu. Komsija iznad njega je narkoman, alkoholicar, kao i njegova porodica, neko ko je vec imao problema sa zakonom i policijom, neko ko vjerovatno ima zastitu u vrhu, jer prvenstveno ne bi ni dobio taj stan kao narkoman i neko ko je vec hapsen zbog raznih pizdarija.

Jeste modza svjesni sta covjek rizikuje konstantnim zvanjem policije? Halo ljudi, nema on problema sa komsijom tinejdzerom, vec sa kriminalcima, a vi opet forsirate jedno te isto. Covjek je fino rekao da ga je strah, da nije spreman na to, jer time dovodi u opasnost dijete i zenu. Svasta! Razmislite malo... Sta je komsiji da mu na vrata zakuca sa pistoljem u ruci, jos narkoman, jos cvaknut u glavu!!

pozz
Ridjobrki

#544 Re: Komsija i ja!

Post by Ridjobrki »

@milaa: ako ti nešto znači, meni se sviđaš pa eto... ako si kad za kakvu kaficu ili nešto više... :wink:
merik

#545 Re: Komsija i ja!

Post by merik »

Hehehe, biće ovdje izgleda i ljubavnih šema.
Ridjobrki

#546 Re: Komsija i ja!

Post by Ridjobrki »

Šta ću, ne mogu protiv svog krajiškog mentalnog sklopa koji je nemoćan pred ženama brzim na obaraču koje uz to znaju i gdje ide koji zarez i pri tom još razlikuju pojmove ''dužina'' i ''duljina''. :wink:

@moderacija: sorry na offtopicu, samo vam pokušavam pomoći oko marketinga! :sax:
merik

#547 Re: Komsija i ja!

Post by merik »

Ma tako i treba, samo naprijed!
Nego, šta nam je sa @Hamzom?
amrica

#548 Re: Komsija i ja!

Post by amrica »

Alkos wrote:Ovdje neki ljudi stvarno ne kontaju, ko da zivimo u nekom uredjenom sistemu pa je eto policija jedino rjesenje. Vi se pravite ili glupi ili niste procitali sta Hamza pise. Covjek je ranjavan nekoliko puta, nepokretan je skoro, RVI, ima divnu porodicu - malu kcerkicu i suprugu. Komsija iznad njega je narkoman, alkoholicar, kao i njegova porodica, neko ko je vec imao problema sa zakonom i policijom, neko ko vjerovatno ima zastitu u vrhu, jer prvenstveno ne bi ni dobio taj stan kao narkoman i neko ko je vec hapsen zbog raznih pizdarija.

pozz

Znaci, sve sto Hamza pise je 100% provjerena istina? Sveto slovo? Znas li hamzu, znas li komsiju, jesi li bio tamo, vidio, cuo, dozivio...?
Svaka prica ima dvije strane...

Procitajte malo stare hamzine postove, ima i on PTSP, imao je dijagnozu prije stana i komsije, i prije je imao "probleme" sa komsijama, tipa "okrznuo sam ga ramenom, a tip opasan, sad se bojim ..."

I sta je taj komsija napravio, ako zanemarimo "igranje fudbala kamenim loptama"? Rekao mu: Komsija, sta cemo sa liftom? WOW, prijetnja ubistvom?
Komsija upalio motor na balkonu, mozda je morao. Dovukao motor sa ulice, blatnjav, prljav, oprao ga da ga spremi za zimu, pa ga upalio da se osusi.... Stvarno je coj'k kreten, tipican narkos i alkos....
Najlakse policija 'vaka 'naka, tip ima stelu.... Da ima stelu ne bi stan dobio 15 godina nakon rata.

Dalje, hamza nista nije napisao kad je bila policija koju je on zvao, koja PU, kako se ljudi zovu (moraju imati iskaznice sa slikom i menom), zasto ih nije tuzio ako su vec culi nesto, a nisu reagirali. A pise da su dosli juce zbog necijeg drugog poziva....
I jos, dijete nema traume od buke, nego od istraumiranog oca. Djetetu je otac najveci na svijetu, a otac koji place, trese se, ili je grogi od lijekova ne spada u taj film.
Najbolji savjet je dala @milaa, hamzi treba dobar doktor.
A porodici, narocito djetetu treba odmor od oca.

Necu da pisem o ratu, ima postova ljudi koji su bili tamo gdje hamza kaze da je bio, pa pisu: "odvadi malo..."

Koja je to elitna jedinica imala komandanta od 19-20 godina?

Shvatam da bi svako zelio pomoci ratnom heroju, ispraviti nepravdu, na ovaj ili onaj nacin, ali ljudi sagledajte cinjenice: cinjenica nema, niti jednog jedinog dokaza osim hamzinog pisanja.
A ljudi dogovoraju sastanak sa ministrom, a ne znaju kako se covjek zove ni gdje zivi, salju pisma mupu, predsjednistvu, traze pomoc za xy mozda hamzu, zato jer ga maltretira komsija yx narkoman i alkos, na adresi ulica xxy....

Predlazu da se skupi lova za montaznu kucu :-)
Nude mu smjestaj, pare, ovo ono, nije on socijalni slucaj, njegov problem se drugacije treba rijesiti.
Sutra ce javiti novi lik na forumu sa pricom, ja rvi, ovo ono, dobio stan, a ispod mene komsija sa PTSP-em, ako mi kasika ispadne zove policuju, u carapamo hodamo, ne mozemo da zivimo od njega... blablabla... sta onda?

Sad ce drvlje i kamenje na mene.... :run:
merik

#549 Re: Komsija i ja!

Post by merik »

Baš si hladna i bezosjećajna osoba.
Ja vjerujem u svako slovo koje je napisao, čovjeka je sigurno muka natjerala na sve ovo.
Sarayman

#550 Re: Komsija i ja!

Post by Sarayman »

amrica,
ima smisla u svemu sto si napisala. I ja sam sebi postavio ista pitanja ali ne bih se usudio javno.. Od mene nemas drvlje i kamenje..

hamza, izvini brate, ali evo da cujemo i tebe..
Locked