Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Topla voda

#51 Re: Komsija i ja!

Post by Topla voda »

hamza,sta god da uradis,ostacete zivjeti u komsiluku,i ne trebaju ti problemi porodici,sve i da se problem privremeno rijesi silom.
jedino ako si spreman iz dana u dan da se suocavas s problemima,nakon sto ga neko obidje.
a vjerujem da nisi,ne zbog sebe,nego zbog porodice.

znas da su ti dileri i siledzije duboko povezani sa ljudima u policiji,kod nas je policijska uniforma dobijana kao na nagradnoj igri,te neki od kriminalca igrom slucaja nose uniformu,oni imaju svoje ljude u muriji,pa makar na najlokalnijem nivou.a s tobom se ovi veliki nece zamajavati.

tako da su dva rjesenja samo,ili sila,iz dana u dan,a na to nisi spreman,niti smatras da vrijedi,ili zamjena stana,koliko god ti to sad daleko izgledalo.otidji u neke od tih borackih udruzenja,probaj preko prijatelja doci do stranackih ljudi u ministarstvu za boracka pitanja,jer ti je jedina nada zamjena stana.makar isao u korist svoje stete.

a obzirom da si bas u depresiji,trebao bi napustiti stan bar na 10 dana,sa porodicom,da se malo presaberes,jer ne mozes ni razmisljati racionalno pod takvim pritiskom.

i bas me interesuje gdje su sad forumski policajci i svi sa uniformom i u civilu sa znackama koji citaju ovo,a znaju prijetiti klincima po forumu i pokazivati silu.
potpuni stranac

#52 Re: Komsija i ja!

Post by potpuni stranac »

Topla voda wrote:hamza,sta god da uradis,ostacete zivjeti u komsiluku,i ne trebaju ti problemi porodici,sve i da se problem privremeno rijesi silom.
jedino ako si spreman iz dana u dan da se suocavas s problemima,nakon sto ga neko obidje.
a vjerujem da nisi,ne zbog sebe,nego zbog porodice.

znas da su ti dileri i siledzije duboko povezani sa ljudima u policiji,kod nas je policijska uniforma dobijana kao na nagradnoj igri,te neki od kriminalca igrom slucaja nose uniformu,oni imaju svoje ljude u muriji,pa makar na najlokalnijem nivou.a s tobom se ovi veliki nece zamajavati.

tako da su dva rjesenja samo,ili sila,iz dana u dan,a na to nisi spreman,niti smatras da vrijedi,ili zamjena stana,koliko god ti to sad daleko izgledalo.otidji u neke od tih borackih udruzenja,probaj preko prijatelja doci do stranackih ljudi u ministarstvu za boracka pitanja,jer ti je jedina nada zamjena stana.makar isao u korist svoje stete.

a obzirom da si bas u depresiji,trebao bi napustiti stan bar na 10 dana,sa porodicom,da se malo presaberes,jer ne mozes ni razmisljati racionalno pod takvim pritiskom.

i bas me interesuje gdje su sad forumski policajci i svi sa uniformom i u civilu sa znackama koji citaju ovo,a znaju prijetiti klincima po forumu i pokazivati silu.
ufatili se noge jer znaju da za ovo nemaju rješenje, lakše im naplaćivati kazne za parkiranje, u ovom slučaju samo bi onaj prijeratni pendrek pomogao.........al eto...demokratija.......
Nuclear Winter

#53 Re: Komsija i ja!

Post by Nuclear Winter »

Comrad wrote::x

Gdje su sad oni forumasi-policajci. Podrzavam ih u svakoj temi i vidi sad, kad je konkretna stvar nigdje ih. Eto vam cistog slucaja, pomozite covjeku. Dovoljno je da vam dojavi kad se bagra okupi i upecajte ih. Iako, koliko vidim oni su ga i ranije fatali, ali djaba kad to sud fino sve oslobodi.

I mislim da bi trebao neki psiholog analizirati sta je to sa dojucerasnjim borcima, koji se nisu bojali nicega. Danas su to ljudi koji su se povukli u sebe, postali pasivni, dozvoljavaju da ih svi handre. Je li nemaju vise snage, razocarani, do cega je? Ja sam u ratu bio dijete, ali kad vidim ove dojucerasnje borce kako sklapaju kraj s krajem uvijek se cudim kako neko od njih ne uzme kalas i posjeti parlamentarce.

I hebo ti drzavu koja vise stiti kriminalce, nego ljude zbog kojih smo danas zivi.
E jesi ti šega.Mascerano i ostali drotovi vjerovatno su pili kafu sa tim kriminalcem koji maltretira hamzu ili ga znaju iz "viđenja" Drug moj takvi drotovi vole samo udarati one koji im NE smiju uzvratiti ili SITNE kriminalce i dilere.Kad je u pitanju veći,jači,zajebaniji kriminalac onda ih POZDRAVLJAJU na ulici-svojim očima gledao dvojicu STRAŠNIH specijalaca poput ovih forumskih drotova,koji u sred titove mal ne pop.šiše k.rac jednom viđenijem kriminalcu.
Hamza kakva murija kakvi bakrači,zovi raju iz jedinice to ti je JEDINI izlaz iz ove situacije-nažalost
shibonja

#54 Re: Komsija i ja!

Post by shibonja »

Hamza brate ,ti bi sebe ubio a komsiji nebi natovario dva grmlja da mu malo promjene licni opis? Necu sad ovdje glumit internet heroja ,ali ti tome kretenu pa koliki god je moras pokazati zube ,ako je jedini rizik po tebe da ce te taj komsija-manijak nalemat opet vrijedi ,! Uzmi fino jednu bejzbol palicu ili nesto slicno i kad sljedeci put pocne drama iznad samo se popni na sprata i momaci zegni tom palijom po vratima ,cim degenerik otvori odmah zegni i njega ,i onda ga gazi dok ne pocne cvilit kukat i plakat ,a vjeruj mi da hoce ,poslije toga ces da zivis ko covjek vjeruj mi !
duh_sa_sjekirom

#55 Re: Komsija i ja!

Post by duh_sa_sjekirom »

Ne znam da li ti je neko savjetovao, ali evo primjera:
Moj prijatelj je imao sličan problem. Komšija iznad njega je pravio svaku noć dernek i to od 22 h pa negdje do 5 ujutro. Sve je s njm pokušao ali nije imalo efekta. A onda je jedno jutro, kad je dernek iznad njega utihnuo, on "raspaalio": Uključio je muziko na maximum, donio dvije bušilice i počeo da buši na plafonu, onda je uze neku mašinu "čekičaru" pa njom po plafonu (na neku dasku, ne direktno) itd. Uglavnom, oko 6 dolazi komšija sa gornjeg sprata da ga zamoli da prestane, da bi on i ekipa malo odspavali. Prijetelj mu je rekao OK, ali nastavio po svom... I tako par dana, a onda je i komšija prestao sa dernecima i riješilo se...
Ne kažem da će uspjeti, ali pokušaj...
I sretno!
Semiramida

#56 Re: Komsija i ja!

Post by Semiramida »

Možda je najbolje rješenje da tražiš zamjenu stana.
Pa nije valjda taj stan jedini koji su ti mogli dodijeliti...
Comrad

#57 Re: Komsija i ja!

Post by Comrad »

Stanite malo, pozivate na nasilje, a covjek je fino rekao da to ne zeli raditi.

Ako je neko imao slicno iskustvo neka napise sta sve moze uraditi covjek. Sta glumite svi heroje ovdje, svi bi otisli i palicama ga prebili. Halo, pa nije ovo film, da ga kad ga prebije ide kraj i spisak glumaca, aplauz...u stvarnom zivotu uvijek ima nastavak, a tom nastavku moze samo ispastati njegova porodica. Sta i da ga prebije, mislite ovaj ce se smirit iznad. :-) Pa to su narkomani, krimosi, njima je to svakodnevnica...ko eto prije ih niko nije nalupao. :-)

Mogu mislit kako je covjeku, evo i ja bih ga zadavio golim rukama, ali jbg ne ide to tako, mora bit neko legalno rjesenje. I meni je dobra ova ideja sa zamjenom stana ako je ikako moguce.
fixer

#58 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

TVOJ ZIVOT PUNO VISE VRIJEDI DA BI GA SAM SEBI ODUZEO.
Zapamti ovo. Preporucujem ti da se zastitis na jedan jedini ispravan nacin. Obrati se medijima. Pa brate,imamo Sax. Sax rjesava mnoge muke,pa ce i tvoje. Odradi neki intervju, iznesi svoje probleme, pa ces vidjeti kako aparat radi svoj posao. Tvoja prica mora da se cuje. Ako ti ja kako mogu pomoci samo reci. Kad si ti mogao da mene branis u ratu, mogu i ja tebe u miru. Sve samo mirno i dostojanstveno.
fedor

#59 Re: Komsija i ja!

Post by fedor »

Comrad wrote:Stanite malo, pozivate na nasilje, a covjek je fino rekao da to ne zeli raditi.
Može i mirnim putem, ali ti trebaju konjskki živci i beskonačno mnogo sabura, a koliko vidim, čovjek je kazao da je na izmaku snaga!
Comrad wrote: Ako je neko imao slicno iskustvo neka napise sta sve moze uraditi covjek. Sta glumite svi heroje ovdje, svi bi otisli i palicama ga prebili. Halo, pa nije ovo film, da ga kad ga prebije ide kraj i spisak glumaca, aplauz...u stvarnom zivotu uvijek ima nastavak, a tom nastavku moze samo ispastati njegova porodica. Sta i da ga prebije, mislite ovaj ce se smirit iznad. :-) Pa to su narkomani, krimosi, njima je to svakodnevnica...ko eto prije ih niko nije nalupao. :-)
Ja iznosim svoj stav lično. Da imam sličnu situaciju, jebo bi mu mater za sva vremena, kad već policija neće!!!
Comrad wrote: Mogu mislit kako je covjeku, evo i ja bih ga zadavio golim rukama, ali jbg ne ide to tako, mora bit neko legalno rjesenje. I meni je dobra ova ideja sa zamjenom stana ako je ikako moguce.
Jesi ti king. On će da zamijeni stan, i šta dalje!???? Sutra će umjesto njega doći u taj stan žena sa djecom, šta ćemo onda!? :dance:
shibonja

#60 Re: Komsija i ja!

Post by shibonja »

Comrad wrote:Stanite malo, pozivate na nasilje, a covjek je fino rekao da to ne zeli raditi.

Ako je neko imao slicno iskustvo neka napise sta sve moze uraditi covjek. Sta glumite svi heroje ovdje, svi bi otisli i palicama ga prebili. Halo, pa nije ovo film, da ga kad ga prebije ide kraj i spisak glumaca, aplauz...u stvarnom zivotu uvijek ima nastavak, a tom nastavku moze samo ispastati njegova porodica. Sta i da ga prebije, mislite ovaj ce se smirit iznad. :-) Pa to su narkomani, krimosi, njima je to svakodnevnica...ko eto prije ih niko nije nalupao. :-)

Mogu mislit kako je covjeku, evo i ja bih ga zadavio golim rukama, ali jbg ne ide to tako, mora bit neko legalno rjesenje. I meni je dobra ova ideja sa zamjenom stana ako je ikako moguce.
Al je zato rekao da pomislja na samoubistvo !!!!!!!,
Haloo ,nema ovde lijeka nego na silu silom ,oko za oko zub za zub ,razvalit majmuna po labrnji i smirit ce se ,ako se ne smiri prvi put smirit ce se drugi put.Kad nemas pravnih sredstava imas fizicka ,ja ti Hamza necu predlagat zamjenu stana , nisi ti taj koji treba da seli vec majmun iznad ,za takve je stala ili svinjac a ne stan u zgradi !
hamza_sa

#61 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Mislim da si najbolje shvatio o cemu sam pisao.

Nazalost, kao sto sam vec rekao stan niti mogu zamjeniti niti prodati narednih 10 godina.

Evo, ovih dana sam pokrenuo preko ministarstva za boracka pitanja i fonda za stanove, da mi pokusaju iznaci rjesenje davajuci mi drugi stan, mada mislim da od toga nema nista.

Sto je najgore sada i dijete (5 godina) pocinje da ima traume zbog ovih desavanja.

Izgleda da cu ja na kraju odustati od ovog stana i vratiti se u podstanarstvo.
fixer

#62 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

P.S. Nisi razmisljao tako crno ni kad si imao problema sa puno vecim monstrumima. Nisi pokleknuo ni pred snaznom JNA, i neces ni pred ovim! Utuvi si ovo u glavu, povrati stalozenost, hrabrost i snagu, potrudi se da sacuvas pamet i dostojanstvo- i odgovori na ovu muku kako dolikuje bosanskom vojniku.
Tvom problemu postoji rjesenje, tvom zivotu predstoji jos puno lijepih trenutaka da prozivi.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#63 Re: Komsija i ja!

Post by Priorat »

hamza_sa wrote:

Mislim da si najbolje shvatio o cemu sam pisao.

Nazalost, kao sto sam vec rekao stan niti mogu zamjeniti niti prodati narednih 10 godina.

Evo, ovih dana sam pokrenuo preko ministarstva za boracka pitanja i fonda za stanove, da mi pokusaju iznaci rjesenje davajuci mi drugi stan, mada mislim da od toga nema nista.

Sto je najgore sada i dijete (5 godina) pocinje da ima traume zbog ovih desavanja.

Izgleda da cu ja na kraju odustati od ovog stana i vratiti se u podstanarstvo.

posto je sve to tako, nemozes ovo nemozes ono a reci mi mozes li izolaziju staviti u stan? ove nove hamza bombe kad bacas necujes...pokusaj tako pa nek festa godinama...
Comrad

#64 Re: Komsija i ja!

Post by Comrad »

fedor wrote:
Može i mirnim putem, ali ti trebaju konjskki živci i beskonačno mnogo sabura, a koliko vidim, čovjek je kazao da je na izmaku snaga!
Comrad wrote: Ako je neko imao slicno iskustvo neka napise sta sve moze uraditi covjek. Sta glumite svi heroje ovdje, svi bi otisli i palicama ga prebili. Halo, pa nije ovo film, da ga kad ga prebije ide kraj i spisak glumaca, aplauz...u stvarnom zivotu uvijek ima nastavak, a tom nastavku moze samo ispastati njegova porodica. Sta i da ga prebije, mislite ovaj ce se smirit iznad. :-) Pa to su narkomani, krimosi, njima je to svakodnevnica...ko eto prije ih niko nije nalupao. :-)
Ja iznosim svoj stav lično. Da imam sličnu situaciju, jebo bi mu mater za sva vremena, kad već policija neće!!!
Comrad wrote: Mogu mislit kako je covjeku, evo i ja bih ga zadavio golim rukama, ali jbg ne ide to tako, mora bit neko legalno rjesenje. I meni je dobra ova ideja sa zamjenom stana ako je ikako moguce.
Jesi ti king. On će da zamijeni stan, i šta dalje!???? Sutra će umjesto njega doći u taj stan žena sa djecom, šta ćemo onda!? :dance:
Vidi, ne kazem ja da to neko ne bi uradio. Ti mozda bi, mozda bi i ja. Ali ne mozes ti svoj licni stav nametati covjeku. Vidis da ima malo dijete, imas li ti dijete? Pa zamisli da prebije tog lika iznad i da onda svaku minutu mora razmisljati da li ce se nesto desiti djetetu. Malo sebicno razmisljas. I ja bih najvise volio kad bi Hamza mogo otic gore i prosut sanzer u tikvu tog lika i mirna bosna, al u q. Fino ce hamza u zatvor, a njegova porodica na ulicu. I sta je dobio? Ista je stvar i da ga prebije. Ti ko da ne zivis ovdje, znas valjda kakav nam je naopak sistem.

Neko je dao odlicnu ideju - mediji. To je toliko jak instrument, a stat ce sigurno na tvoju stranu! Jos kad objavis ovo u medijima, on ti onda nista ne moze! Fakticki si na taj nacin sebi obezbjedio zastitu. Jer kad kazes taj i taj, nece mu past na pamet da ti nesto uradi, jer ce se naravno znati ko je kriv ako se bilo sta desi.

Sretno i drzi se, kakvo samoubistvo, baci te misli. Zbog neke budale da to uradis.
fedor

#65 Re: Komsija i ja!

Post by fedor »

Comrad wrote: Vidi, ne kazem ja da to neko ne bi uradio. Ti mozda bi, mozda bi i ja. Ali ne mozes ti svoj licni stav nametati covjeku. Vidis da ima malo dijete, imas li ti dijete? Pa zamisli da prebije tog lika iznad i da onda svaku minutu mora razmisljati da li ce se nesto desiti djetetu. Malo sebicno razmisljas. I ja bih najvise volio kad bi Hamza mogo otic gore i prosut sanzer u tikvu tog lika i mirna bosna, al u q. Fino ce hamza u zatvor, a njegova porodica na ulicu. I sta je dobio? Ista je stvar i da ga prebije. Ti ko da ne zivis ovdje, znas valjda kakav nam je naopak sistem..
Ne namećem ja nikome svoj stav, to je jedan od prijedloga. Pročitao sam cijelu diskusiju od početka. Obraćao se policiji, ali nema fajde, stan ne može zamijeniti niti prodati, može jedino u podstanare.
Comrad wrote: Neko je dao odlicnu ideju - mediji. To je toliko jak instrument, a stat ce sigurno na tvoju stranu! Jos kad objavis ovo u medijima, on ti onda nista ne moze! Fakticki si na taj nacin sebi obezbjedio zastitu. Jer kad kazes taj i taj, nece mu past na pamet da ti nesto uradi, jer ce se naravno znati ko je kriv ako se bilo sta desi..
Ista ti stvar sa medijima. Misliš, da ako mediji budu upoznati sa time, on mu neće praviti problem!? Neće, al malo sutra, ali eto, neka pokuša! Ja živim ovdje i upravo radi sistema govorim ovakve stvari. Da si Izetbegović, Silajdžić ili njima slični, lahko bi riješio problem. Pošten čovjek, na pošten način u ovoj državi može istjerati pravdu, ali znaš kad....a sve košta (novac, živci...)itd., isl.!
P.S. Da je meni ovakva situacija, ja bih znao kako bih postupio! Uostalom, nek pokuša sve, pa šta Bog da!
ek0

#66 Re: Komsija i ja!

Post by ek0 »

Prijatelju, zao mi je zbog te situacije u kojoj si sada. Drzava za koju si se borio ti ovako vraca. Seljacini koja je dosla ko zna odakle dopusta da sprovodi svoje zakone u gradu, sramota. Prvo, pokusaj ostati pozitivan, jer u krajnjem slucaju se mozes vratiti u podstanare jer i to je bolje od ovoga sada, ali ni pod koju cijenu nemoj tako lako odustati. Policiju u jednu ruku i razumijem, za onu platu koju dobivaju se ne isplati rizikovati zivot, a danas je i policija puna takvih istih sa kojima imas problema, i ljudi sa kojima su oni povezani. Iz toga razloga razumijem "nemoc" policije, ali mi se ta ista policija gadi jer kada imaju nekoga sto ne pruza otpor ili je slabiji od njih (nije kriminalac) koriste punu silu.
Drugo, probaj provuci svoju pricu u medije, prvo novine, ali zasto ne i TV. Tako ces skrenuti vise paznje na svoj problem, a i biti ce vidljivo (gradjanima) da policija ne smije nista tom divljaku pa ce iz primjera morati nesto uraditi po tom pitanju. Vjerujem da u slucaju da ga provuku kroz novine ni taj divljak nece smjeti nista da uradi, pa cete i ti i tvoja porodica biti koliko toliko zasticeni.

Uglavnom ne odustaj, policija mora kad tad prekinuti taj teror, samo vrsi pritisak. A tom govnetu od covjeka zelim sve najgore. Drzi se.
limeni

#67 Re: Komsija i ja!

Post by limeni »

sa takvim likovima mozes samo izaci na kraj ako budes jos gori od njih...lupaj, urlaj,pojacaj muziku, nemoj mu dati da spava, poseri mu se pred vrata.
zonbirile

#68 Re: Komsija i ja!

Post by zonbirile »

a šta ostale komšije,pa i oni moraju čuti dernek
herbert mekfjuger

#69 Re: Komsija i ja!

Post by herbert mekfjuger »

Evo jedan dobar citat :D

"... ja ga pitao ko je taj Nietzsche, on reče dobar frajer, nije kao Raf Manning, al dobar frajer, imao dobru bolest progresivna paraliza, eskalirala dok je nešto furo po Italiji, kočijaš šibao konja, on skočio, zagrlio konja i zaplakao. I to i bi jarane. Pa jebo svoju mater šta je imo grlit konja, što nije slomio kočijaša? Kao frajer nije furo silu, alternativa i ta sranja, silom se ništa ne postiže, kurac moj ne postiže, debil počinje mislit tek kad mu pustiš krv u mozak, ne konta on alternativu, džigera je njegova čitanka."

Ja ne vidim drugo rješenje. Taj narkoman ako je lud, on ti može svašta uradit i ako bi ga policija uspjela "urazumiti", jer svejedno zna da si ih ti zvao...
teAMICA

#70 Re: Komsija i ja!

Post by teAMICA »

i ja se slažem sa par forumaša koji ovo spomenuše:
MEDIJI

zovi tv, radio, novine, sax... neka priupitaju policiju zašto ne radi svoj posao!!!
Od sile bježi, drži se samo zakona i policije (ali preko medija)

ako treba podrška u slanju mailova medijima, viči
bosan

#71 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

E Hamza moj, ti razmisljas o samoubistvu.Malo si zakasnio s tim druze moj.Sto o tome nisi razmisljao prije 16 ,17 godina. Tad je bilo gore hiljadu puta nego sad ,a tad nisi imao ni zene ni djeteta.Sad kad imas sve ,ti bi isao.E zajebi to jarane. Ne ocekujem od tebe vise da budes heroj a vala pravo da ti kazem ne ocekujem ni da nakon sega ispadnes p.zda. Sta je zivot nego borba.Zato ispravi se ,sta si se sageo.Lupi rukom po stolu i reci :" Ja sam jos ziv".
Bori se.Nisi sam.Hvala bogu imas za koga sad da se boris.Odmah da ti kazem silu ostavi kao zadnje rjesenje.Policiju zovi redovno.Obavijesti sve nadlezne i nenadlezne organe.Imas li jos komsija ,koje bi se pridruzile .Ima i nas koji ce nekako pomoci.Jer ja sam slicnu situaciju imao ,rijeseno je na sudu.Svi stanari su zajedno tuzili doticnu osobu,5 godina proces trajao i na kraju dobili.Gospodju, koja je rodjena u toj zgradi i od koje smo mi kupili stanove,sud je izbacio na ulicu.Prodali njena dva stana koja su joj bila preostala i MARS na ulicu.Sva ta zajebancija je kostala preko 20 000 eura, i naravno gospodja je morala sve platiti.Mozes zamisliti kako je meni bilo teror trpiti 7 godina.
I taman reko evo da i ja malo dahnem dusom sad ,jest vraga,naklati se sledeca budala.Ponovo sud.Ja totalno izludio.
Kupim drugi stan ,reko selim odmah,ubicu koga(nisam nikad pomislio da se ubijem-nisam budala :D ).
Jedno jutro razmisljam o danu kad cu selit,kad mi nesto sinu u glavu.Pa sta ako i u tom drugom stanu za komsije dobijem idiote? Sta cu onda? I odlucim da ostanem i da se dalje borim.Dvije godine na sudu i sa ovim drugim i evo neki dan se zavrsi.Pitam se ko li je slijedeci.Ja zivim vani i ne znam kakvi su zakoni kod nas po pitanju toga ali ovdje na forumu ima pravnika koji ce ti pomoci a mi cemo pogurati ako dodje do suda.
Ne daj se ,i ja sam bolestan i invalid ali kad nisam ´92 popustio necu ni sad.

Hamza nisi sam ,samo sabur. i kad te crne misli zaokupe pomisli na svoje dijete i shvatices da to dijete treba tebe. Zivio ti meni. I mani budalastinja :D
Michun

#72 Re: Komsija i ja!

Post by Michun »

A jel iko savjetovao prodaju stana i kupovinu drugog? I manjeg, samo da se rijesi budale.
Ne znam kakva je situacija, jel stan na njemu, itd, itd.
valterbranisarajevo

#73 Re: Komsija i ja!

Post by valterbranisarajevo »

Umjesto razgovora sa dežurnim policajcem zatraži sastanak sa komandirom ili načelnikom. Siguran sam da će te primiti.
suncokret_1984

#74 Re: Komsija i ja!

Post by suncokret_1984 »

bosan wrote:E Hamza moj, ti razmisljas o samoubistvu.Malo si zakasnio s tim druze moj.Sto o tome nisi razmisljao prije 16 ,17 godina. Tad je bilo gore hiljadu puta nego sad ,a tad nisi imao ni zene ni djeteta.Sad kad imas sve ,ti bi isao.E zajebi to jarane. Ne ocekujem od tebe vise da budes heroj a vala pravo da ti kazem ne ocekujem ni da nakon sega ispadnes p.zda. Sta je zivot nego borba.Zato ispravi se ,sta si se sageo.Lupi rukom po stolu i reci :" Ja sam jos ziv".
Bori se.Nisi sam.Hvala bogu imas za koga sad da se boris.Odmah da ti kazem silu ostavi kao zadnje rjesenje.Policiju zovi redovno.Obavijesti sve nadlezne i nenadlezne organe.Imas li jos komsija ,koje bi se pridruzile .Ima i nas koji ce nekako pomoci.Jer ja sam slicnu situaciju imao ,rijeseno je na sudu.Svi stanari su zajedno tuzili doticnu osobu,5 godina proces trajao i na kraju dobili.Gospodju, koja je rodjena u toj zgradi i od koje smo mi kupili stanove,sud je izbacio na ulicu.Prodali njena dva stana koja su joj bila preostala i MARS na ulicu.Sva ta zajebancija je kostala preko 20 000 eura, i naravno gospodja je morala sve platiti.Mozes zamisliti kako je meni bilo teror trpiti 7 godina.
I taman reko evo da i ja malo dahnem dusom sad ,jest vraga,naklati se sledeca budala.Ponovo sud.Ja totalno izludio.
Kupim drugi stan ,reko selim odmah,ubicu koga(nisam nikad pomislio da se ubijem-nisam budala :D ).
Jedno jutro razmisljam o danu kad cu selit,kad mi nesto sinu u glavu.Pa sta ako i u tom drugom stanu za komsije dobijem idiote? Sta cu onda? I odlucim da ostanem i da se dalje borim.Dvije godine na sudu i sa ovim drugim i evo neki dan se zavrsi.Pitam se ko li je slijedeci.Ja zivim vani i ne znam kakvi su zakoni kod nas po pitanju toga ali ovdje na forumu ima pravnika koji ce ti pomoci a mi cemo pogurati ako dodje do suda.
Ne daj se ,i ja sam bolestan i invalid ali kad nisam ´92 popustio necu ni sad.

Hamza nisi sam ,samo sabur. i kad te crne misli zaokupe pomisli na svoje dijete i shvatices da to dijete treba tebe. Zivio ti meni. I mani budalastinja :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
ne komentariSem po forumu, ali me ova tema stvarno ponukala da pruzim ako nista onda moralnu podrsku..
i drago mi je da vidim ovoliku podršku hamzi na forumu..SVAKA CAST!!!
amrica

#75 Re: Komsija i ja!

Post by amrica »

Ako mozes, iskopaj na kakvu invalidnost je on dobio taj stan za RVI (kazes da je nesto a la PTSP?), trazi liste sa bodovima ili kako to vec ide, na uvid, trazi papir o invalidnosti, trazi rupu u komisiji, trazi ....trazi nesto da ti njega sudski zaganjas da on napusti stan.

Sretno!
Locked