Ukratko cu ti ispricati o mom odnosu prema tom komsiji. On je u stan uselio 15 dana poslije mene. Prvu noc ludilo. Drugu noc ludilo. Trecu noc ludilo. itd.bosan wrote:Pa jel ikad medju vama bio neki normalan kontakt ,ono bar :"Dobro jutro ,komsija" Onaj komsijski razgovor bar u prolazu.Jesil pokusao nekakav normalan kontakt uspostaviti ,da mu objasnis da si bolestan i tako to.hamza_sa wrote:Skoro 4 mjeseca.bosan wrote:Hamza ,koliko si dugo u tom stanu?
Izvini sto te ovako zapitkujem ,shvatices da nam je stalo do tebe i zelimo malo prodrijeti u srz tog problema.Pa ce mozda nekom iz tih informacija sinuti neka ideja koja moze biti rjesenje tvog problema.Treba sve pokusati.
Najlakse je spakovati se i otici ,to mozes uvijek uciniti a nama je stalo ako vec moras ici da ne odes praznih ruku i u nepoznato.Nadam se da me shvatas.
Nisam se bunio niti jedne sekunde. Nije bilo smisla. Na to sam posmatrao sa tacke gledista, pa hajde dobio je covjek napokon stan, valja to i proslaviti. Naravno ono sto mi je onako usput skretalo paznju jesu osobe koje su mu dolazile. Necu ti ih opisivati, ali cu ti napisati dio njihovog rijecnika, koji sam cuo, sto slucajno sretavsi se sa njima ispred haustora, sto tokom kasnih nocnih sati (morao sam cuti htjeo ne htjeo, tisina pa odjekuje): oca mi, svega mi, Allaha mi, ja bih ga roknuo, ja bih mu j*bao majku, sto ga nisi rokno, trebo si mu polomiti noge....................... Pa ti sada zakljuci o kakvim se tipovima radi.
Vjerovao ili ne, ni tome nisam pridavao paznju. Smatrao sam da se svako ima pravo druziti sa kim hoce.
Medjutim, orilo-gorilo, se nastavlja ne vise iz noci u noc, sada vec pocinje u ranim jutarnjim satima. Ono sto je karakteristicno u svemu tome to vise nije niti muzika niti galama. Mada i toga ne nedostaje. U pitanju je, ne znam koju rijec da upotrijebim, ali najblaza je, evo trokirao sam, ne znam kako da ti to opisem u jednoj rijeci. Danima trazim nacin da to snimim pa da vam pustim da cujete.
Nekada, bukvalno, imam osjecaj da bacaju kamene lopte na pod, pa zatim neko ritmicno lupanje od nesto. Ne znam, nemam rijeci da to opisem. To treba dozivjeti. Ali traje od ranih jutarnjih sati pa do neko doba.
Prije mjesec dana se odlucujem da odem do njega i pokusam ljudski razgovarati. Vrata mi otvara njegova zena, predstavljam se, kazem da sam komsija koji zivi ispod njih i molim ih da barem malo umanje buku i lupanje, da bi se u tom momentu pojavio on na vratima u gacama, pijan ili drogiran i pitao me. "A, sta cemo mi jarane sa liftom!?"
Izvinjavam se na smetnji i odlazim.
Drugi kontakt sa njim sam imao kada je iznjeo motocikl na balkon i kada ga je upalio da mu malo odradi. Otvorio sam prozor i ugledao ga na balkonu. Zamolio sam ga da ugasi motor jer mi dijete spava. Pogledao me je cudno i na moje iznenadjenje ugasio motor. Nije proslo ni 10 minuta ponovo ga je upalio. Sve ostalo vam je manje vise poznato.
Sa vremena na vrijeme sam dobijao informacije sa kim imam posla, od one kada mi je jedan od komsija, koji ga dobro poznaje, rekao: "Blago tebi jarane, nemas pojma koga si dobio za komsiju!", pa do ovih par zadnjih koje sam dobio u proteklih 48 sati, vjeruj mi da moje strahovanje za porodicu i mene se visestruko povecalo.
Najsretniji bih bio kada bi vam mogao ovako javno objaviti informacije o kakvom se tipu radi, medjutim i ovo do sada je previse.
Vec uveliko strahujem da ovo sto se desava na ovom forumu dodje do njega i njegove reakcije na sve.