Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jazzer

#401 Re: Komsija i ja!

Post by jazzer »

Mislim da bi najbolje bilo da malo odmorimo od davanja savjeta.
Poslusajmo sve ono sto Hamza ima za reci, a mi budimo podrska. Ako zeli da odseli na neko vrijeme,
organizujmo se da ga preselimo. Ako zeli ganjati prava putem advokata neka nam kaze, da se organizujemo
za lovu. Sta god da odluci, prihvatimo to i pomozimo. Ovako ga zbunjujemo silnim savjetima a ne mozemo
znati bas sve detalje ove situacije. Nacin na koji Hamza razmislja, druge okolnosti koje uticu na njegovu
odluku a koje, eventualno, nisu za iznosenje na forumu i sl. Zato, neka Hamza i hanuma odluce sta zele a
mi to pokusajmo pretvoriti u djelo.
ultima_palabra

#402 Re: Komsija i ja!

Post by ultima_palabra »

jazzer wrote:Mislim da bi najbolje bilo da malo odmorimo od davanja savjeta.
Poslusajmo sve ono sto Hamza ima za reci, a mi budimo podrska. Ako zeli da odseli na neko vrijeme,
organizujmo se da ga preselimo. Ako zeli ganjati prava putem advokata neka nam kaze, da se organizujemo
za lovu. Sta god da odluci, prihvatimo to i pomozimo. Ovako ga zbunjujemo silnim savjetima a ne mozemo
znati bas sve detalje ove situacije. Nacin na koji Hamza razmislja, druge okolnosti koje uticu na njegovu
odluku a koje, eventualno, nisu za iznosenje na forumu i sl. Zato, neka Hamza i hanuma odluce sta zele a
:thumbup:
vazi

#403 Re: Komsija i ja!

Post by vazi »

u pravu si, slazem se u potpunosti :thumbup:

necu vise :)
zonna

#404 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

dragi hamza, svi danima dolazimo na ovu temu u nadi da cemo cuti dobre vijesti, danima pokusavamo smisliti nesto sto bi za tvoju porodicu bilo najbolje i danima i mi pisemo pa brisemo...
pusti njega, on ima problem i neka ga sam rjesava... ti se fokusiraj na sebe. napravi plan sta bi bilo najbolje, sta dolazi u obzir a na sta ni u ludilu ne bi pristao i molim te pisi ovdje. napisi nam svoj plan pa cemo se svi ukljuciti sa idejama i ja vjerujem da cemo nesto jako dobro uraditi. kako stojite sa poslovima ti i supruga? da li ste vezani za odredjeni dio grada?
moze li forumas koji se zna sa ministrom da ga ponovo kontaktira pa da vidi sta moze hamza dobiti u zamjenu za taj stan. neki drugi? neko zemljiste? kredit? bilo sta pa cemo za ostalo nesto skontati...
pustite ljudi vise opcije da "se bori"... "neko drugi ce tu doci"... "treba budalu iseliti"...
imamo sad konkretan problem, hajde da to rijesimo zbog te male curice sto prije a onda kad hamza preseli, ako je neko voljjan mozemo da se fokusiramo na tu budalu i da pisemo peticije i blablabla...
i da vam i ja napisem svoj primjer pa mozda mnogi shvate gdje zivimo i kakve su nam mogucnosti....
u zgradu moje tetke se doseli bracni par sa dvoje djece, oboje bivsi borci a trenutno u kriminalnim vodama (slicni hamzinim)... oni nisu uznemiravali tetku jer su se ovi cuvali da ne dodju u konflikt sa njima (nikom ne bih pozeljela taj osjecaj). jednog dana, zbog tetkovog kometara na stubistu oni ulete u stan i prebiju moju rodicu koja je probala zastiti oca...i nista... policija dolazila i sve ...i nikom nista!!!
poslije nekog vremena (valjda kad ih neka kriza spuca) izlete pred zgradu gdje su kone pile kafu i krenu ka tetki "sad cu da te sahranim"... rodica sa balkona pocne da vristi i tada "luda komsinica" hladno isprazni sarzer u njenom pravcu...
dolazila policija, vidjeli tragove metaka i... nikom nista!
kada sam isla nacelniku da vidim sta se desava, necete vjerovati da mi je nacrtao na listu papira govno sa pricom kako kad ga nagazis smrdi a kad ga zaobidjes nikom nista...
i ovo je nasa realnost dragi moji forumasi. moje tetke i tetka medju zivima vise nema a rodica je dosla sebi tek kad su budale nasle drugi stan...
ne bih vas sad davila sa nebulozama na sudu jer je ona tuzila a bolje bi joj bilo da nije...

zato kazem, skoncentrisimo se na hamzu a na vjetrenjace cemo kada njegovo dijete bude mirno spavalo...
mavcs

#405 Re: Komsija i ja!

Post by mavcs »

zonna wrote:dragi hamza, svi danima dolazimo na ovu temu u nadi da cemo cuti dobre vijesti, danima pokusavamo smisliti nesto sto bi za tvoju porodicu bilo najbolje i danima i mi pisemo pa brisemo...
pusti njega, on ima problem i neka ga sam rjesava... ti se fokusiraj na sebe. napravi plan sta bi bilo najbolje, sta dolazi u obzir a na sta ni u ludilu ne bi pristao i molim te pisi ovdje. napisi nam svoj plan pa cemo se svi ukljuciti sa idejama i ja vjerujem da cemo nesto jako dobro uraditi. kako stojite sa poslovima ti i supruga? da li ste vezani za odredjeni dio grada?
moze li forumas koji se zna sa ministrom da ga ponovo kontaktira pa da vidi sta moze hamza dobiti u zamjenu za taj stan. neki drugi? neko zemljiste? kredit? bilo sta pa cemo za ostalo nesto skontati...
pustite ljudi vise opcije da "se bori"... "neko drugi ce tu doci"... "treba budalu iseliti"...
imamo sad konkretan problem, hajde da to rijesimo zbog te male curice sto prije a onda kad hamza preseli, ako je neko voljjan mozemo da se fokusiramo na tu budalu i da pisemo peticije i blablabla...
i da vam i ja napisem svoj primjer pa mozda mnogi shvate gdje zivimo i kakve su nam mogucnosti....
u zgradu moje tetke se doseli bracni par sa dvoje djece, oboje bivsi borci a trenutno u kriminalnim vodama (slicni hamzinim)... oni nisu uznemiravali tetku jer su se ovi cuvali da ne dodju u konflikt sa njima (nikom ne bih pozeljela taj osjecaj). jednog dana, zbog tetkovog kometara na stubistu oni ulete u stan i prebiju moju rodicu koja je probala zastiti oca...i nista... policija dolazila i sve ...i nikom nista!!!
poslije nekog vremena (valjda kad ih neka kriza spuca) izlete pred zgradu gdje su kone pile kafu i krenu ka tetki "sad cu da te sahranim"... rodica sa balkona pocne da vristi i tada "luda komsinica" hladno isprazni sarzer u njenom pravcu...
kada sam isla nacelniku da vidim sta se desava, necete vjerovati da mi je nacrtao na listu papira govno sa pricom kako kad ga nagazis smrdi a kad ga zaobidjes nikom nista...
i ovo je nasa realnost dragi moji forumasi. moje tetke i tetka medju zivima vise nema a rodica je dosla sebi tek kad su budale nasle drugi stan...
ne bih vas sad davila sa nebulozama na sudu jer je ona tuzila a bolje bi joj bilo da nije...

zato kazem, skoncentrisimo se na hamzu a na vjetrenjace cemo kada njegovo dijete bude mirno spavalo...
Slažem se. Upravo sam htio da pišem u kontekstu ovoga iznad. Mislim da sada nema potrebe, ovaj primjer sve govori.
Pasiflora

#406 Re: Komsija i ja!

Post by Pasiflora »

J B T :!: :!: :!: :!: :run:
Zlata M.

#407 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

mavcs wrote:
zonna wrote:dragi hamza, svi danima dolazimo na ovu temu u nadi da cemo cuti dobre vijesti, danima pokusavamo smisliti nesto sto bi za tvoju porodicu bilo najbolje i danima i mi pisemo pa brisemo...

Slažem se. Upravo sam htio da pišem u kontekstu ovoga iznad. Mislim da sada nema potrebe, ovaj primjer sve govori.
To je to ...
skoncentrisimo se na hamzu a na vjetrenjace cemo kada njegovo dijete bude mirno spavalo
Zlata M.

#408 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

vazi wrote:
u pravu si, slazem se u potpunosti :thumbup:

necu vise :)
u pravu je @jazzer, ali se ne slazem u potpunosti.
@Hamza je, otvorivsi temu, trazio savjete. I svi koji se javljaju, cine to iz najljepsih namjera, svako prema svome svjetonazoru ... a @Hamza ce vec sam selektirati u svojoj glavi.
necu vise
... haj', predomisli se. :)
MadFrog

#409 Re: Komsija i ja!

Post by MadFrog »

zonna wrote: moze li forumas koji se zna sa ministrom da ga ponovo kontaktira pa da vidi sta moze hamza dobiti u zamjenu za taj stan. neki drugi? neko zemljiste? kredit? bilo sta pa cemo za ostalo nesto skontati...
drugo zemljiste/kredit, nazalost, ne moze dobiti. ti stanovi su pravljeni za boracku populaciju, i stanovi su il u potpunosti ili dijelom bili poklanjani. zamjena stana takodje nije moguca, jer kao sto sam napisao, ministarstvo mora prebacivati novac fondu, pa fond dati stan ministarstvu, pa ministarstvo hamzi, pa trazit stanara za drugi stan. kraj je godine, kraj je mandata ministru, novca i nema bas na pretek. alternativa je da se skine zabrana prodaje stana, u tom slucaju, kako mi je sam hamza objasnio, on ce moci prodati stan fondu za cijenu izvodjenja radova, i hamzi je ta opcija dosta privlacna, s obzirom da ce se maknuti od loseg komsiluka.
ja mu samo predlazem da, ako mu je to najbolja solucija, pozove ministarstvo, i ugovori sastanak ili sa ministrom, ili sa njegovim pomocnikom koji je takodje, koliko znam, covjek koji je spreman pomoci. nek objasni svoj status, lokaciju, sve sto se desavalo, i nek se odmakne od stresne situacije. :thumbup: sretno!
madner

#410 Re: Komsija i ja!

Post by madner »

Meni nije jasno sta policija glumi, cuj ne zapisu prijavu :roll:
zonna

#411 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

MadFrog wrote:
zonna wrote: moze li forumas koji se zna sa ministrom da ga ponovo kontaktira pa da vidi sta moze hamza dobiti u zamjenu za taj stan. neki drugi? neko zemljiste? kredit? bilo sta pa cemo za ostalo nesto skontati...
drugo zemljiste/kredit, nazalost, ne moze dobiti. ti stanovi su pravljeni za boracku populaciju, i stanovi su il u potpunosti ili dijelom bili poklanjani. zamjena stana takodje nije moguca, jer kao sto sam napisao, ministarstvo mora prebacivati novac fondu, pa fond dati stan ministarstvu, pa ministarstvo hamzi, pa trazit stanara za drugi stan. kraj je godine, kraj je mandata ministru, novca i nema bas na pretek. alternativa je da se skine zabrana prodaje stana, u tom slucaju, kako mi je sam hamza objasnio, on ce moci prodati stan fondu za cijenu izvodjenja radova, i hamzi je ta opcija dosta privlacna, s obzirom da ce se maknuti od loseg komsiluka.
ja mu samo predlazem da, ako mu je to najbolja solucija, pozove ministarstvo, i ugovori sastanak ili sa ministrom, ili sa njegovim pomocnikom koji je takodje, koliko znam, covjek koji je spreman pomoci. nek objasni svoj status, lokaciju, sve sto se desavalo, i nek se odmakne od stresne situacije. :thumbup: sretno!
:thumbup: :thumbup: makar nesto. ako se hamza odluci za tu soluciju mozes li mu ti zakazati kod ministra sto prije?
MadFrog

#412 Re: Komsija i ja!

Post by MadFrog »

tesko, posto je moja veza sa ministrom licne prirode, ali mogu pokusat svakako. samo nek javi da treba sastanak, ja cu u toku dana pokusat nesto "izmajmunisat" :wink: .
zonna

#413 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

MadFrog wrote:tesko, posto je moja veza sa ministrom licne prirode, ali mogu pokusat svakako. samo nek javi da treba sastanak, ja cu u toku dana pokusat nesto "izmajmunisat" :wink: .
:thumbup: svaka cast! bravo!
jos da sacekamo hamzu :thumbup: pa polako :thumbup:
hamza_sa

#414 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Drago mi je da si napisala jedan ovakav post.

Sve sto si napisala ima slicnosti sa mojom situacijom. U svom rjesavanju mog problema, upravo se i ja bojim jedne ovakve njihove reakcije. Mozda ne licno ne njihove, ali nekod od njihovih prijatelja, da.

Sto se tice moje odluke sta dalje, jedino sigurno u ovom momentu je da ja ovdje necu ostati. Kako cu realizovati nacin odlaska , o tome cu vam napisati u nekim narednim postovima, jer cekam neke informacije.
hamza_sa

#415 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

MadFrog wrote:tesko, posto je moja veza sa ministrom licne prirode, ali mogu pokusat svakako. samo nek javi da treba sastanak, ja cu u toku dana pokusat nesto "izmajmunisat" :wink: .

Ne bih imao nista protiv, cak sta vise.
MadFrog

#416 Re: Komsija i ja!

Post by MadFrog »

ok, danas u toku dana cu vidjet ako je slobodan za neki sastanak u toku sedmice. na tebe hamza racunam da objasnis svoju situaciju i svoje zelje najbolje sto mozes. :thumbup:
javim ti se na PP kad dobijem vise informacija.
zonna

#417 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

hamza_sa wrote:

:) e bravo! :) :) krenulo je :-D
madfrog hajde probaj pa javi hamzi...
hamza kada selis? hoces li prihvatiti macvs prijedlog? trebas li pomoc?
hamza_sa

#418 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

zonna wrote:
hamza_sa wrote:

:) e bravo! :) :) krenulo je :-D
madfrog hajde probaj pa javi hamzi...
hamza kada selis? hoces li prihvatiti macvs prijedlog? trebas li pomoc?
Odluku kada se iseljavam cu vam saopstiti kada prikupim neke informacije i evo sada vjerovatno ako uspijem doci u kontakt sa Ministrom.

Tada cu vam i reci sve voje planove.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#419 Re: Komsija i ja!

Post by bordo gandalf »

Samo da dam podrsku hamzi..ako bude kakva akcija pomoci cu koliko je u mojoj mogucnosti
poznanik

#420 Re: Komsija i ja!

Post by poznanik »

zonna wrote:"... rodica sa balkona pocne da vristi i tada "luda komsinica" hladno isprazni sarzer u njenom pravcu...

Prikazala si pokušaj ubistva i pokazala si načelnika policije koji prikriva krivično djelo. Navedi do kraja svoju informaciju, reci o kojem načelniku se radi i u čijoj teritorijalnoj nadležnosti je mjesto izvršenja pucanja.

Nadam se da si prethodno napisala istinu...

Iako postoje izdvojeni slučajevi neodgovornosti u radu, policija je još uvijek institucija koja dobro radi svoj posao i brine za opštu sigurnost građana i imovine. Jedan slučaj ne može generalizirati cijelu policiju, tamo radi mnoštvo izuzetno poštenih ljudi, naših očeva, sinova, supruga...a sve češće se policija dovodi u red najokorjelijih kriminogenih organizacija, što nije tačno.

I u konkretnom slučaju iz ove teme mnogo jednostavnije je konstantno tražiti intervenciju i zaštitu policije i pravnog poretka, tražiti sprovedbu zakona o javnom redu i miru, sprovedbu o kućnom redu, npr. nego tražiti rješenje u iseljavanju i bježanju od problema kakve - slične ili blaže, ima skoro svaki građanin koji živi u zgradama sa više stanova.

Ako neka od policijskih struktura u državi radi ispravno - onda je to sarajevska policija. Ne vjerujem da ministar Mijatović ne bi sve dao od sebe da pozitivno riješi ovaj problem s nediscipliniranim sustanarom. Možda čovjek i ne zna...
missko

#421 Re: Komsija i ja!

Post by missko »

Ma ne bi mako sa svog praga
Vragolan

#422 Re: Komsija i ja!

Post by Vragolan »

missko wrote:Ma ne bi mako sa svog praga
lako je tudjim k... gloginje mlatiti

psiha je cudna stvar

svaka ti cas hamza sto ostajes bistre pameti i hladne glave
ja bi do sada bio u zatvoru ili mene ne bi bilo

svaka ti cast
Zlata M.

#423 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

Vragolan wrote:
missko wrote:Ma ne bi mako sa svog praga

psiha je cudna stvar

svaka ti cas hamza sto ostajes bistre pameti i hladne glave
ja bi do sada bio u zatvoru ili mene ne bi bilo

svaka ti cast
:) :thumbup:
zonna

#424 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

poznanik, ni uz najbujniju mastu tako nesto ne bih mogla smisliti...pogotovo, crtanje govneta....
da se radi o meni vrlo rado bih navela i ime i prezime doticnog crtaca ali rijec je o drugoj osobi i ne bih je vise dovodila u situaciju da opet bilo kako prozivljava te trenutke...
svjesna sam cinjenice da ti imas pozitivno misljenje o nasoj policiji ali ja nazalost ne dijelim tvoj stav a ovo nije tema gdje se trebamo ti i ja ubjedjivati...
ako mislis da mnogi od nas trebamo promjeniti svoje negativno misljenje o nasoj dragoj policiji otvori novu temu sa cinjenicama koje ilustruju njihov profesionalizam pa cemo diskutovati
metronom

#425 Re: Komsija i ja!

Post by metronom »

Hamza, samo polako, sto smirenije glave donesi odluku. Sad si pod snaznim uticajem emocija pa je najpametnije da ne donosis velike odluke odmah. Probaj eto stupiti u kontakt s ministrom, mada iskreno mislim da ni on nece uraditi nista konkretno. Ova drzava je jednostavno prepustila borce same sebi, i ne samo to, vec ih jos namjerno jos vise tlaci.

Drago mi je sto su se mnogi forumasi javili i izrazili ti podrsku makar verbalno, ali bi mi jos draze bilo kada bi ovaj tvoj slucaj malo probudio svijest kod ljudi o stanju u kojem se nalaze mnogi borci. Ne tako davno sam se naslusao toliko bljuvotina upucenih borcima kad su bili oni protesti. Ne shvataju ljudi nazalost kakve se sve nevjerovatne stvari desavaju borcima. Eto tebi je na neki nacin, kakav-takav, dodijeljen stan i imas sad probleme s komsijom. Svi se zgrazavaju nad nezainteresovanoscu vlasti da rijesi problem. Ali to je momentalno, to je samo jedan slucaj koji je eto zahvaljujuci ovom forumu i tvojem pisanju dobio odredjeni odjek makar u ovoj forumaskoj javnosti, a koliko je samo slicnih i gorih slucajeva koji zavrse kao obicna kratka vijest u crnoj hronici (ako i to)... Ljudi su prevareni, ponizeni, dovedeni na rub zivaca. Sramota je kako se tretiraju borci. Mi, narod, smo najvise krivi za to!
Locked