Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonna

#251 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

mavcs wrote:Hamza,

Jutros sam na forumu saznao za ovaj tvoj slučaj. Ne znam šta da kažem.
Nadam se da ces u ponedeljak imati neke lijepe vijesti.

Ja imam prazan stan mogu ti dati ključeve do proljeća. Znači nekih 4-5 mjeseci dok se ne snađeš.
Ako možeš plati samo režije , ako ne ja cu to srediti. Ovo bi ti bilo neko prelazno rješenje , stan je nov
i potpuno namješten. Razmisli o ovoj soluciji.

Želim ti iskreno puno sreće i da što prije nađeš najbolje rješenje :)
respect!!
zbog ljudi kao ti ja ponekad pomislim da ipak ima nade za sve nas...
black

#252 Re: Komsija i ja!

Post by black »

mavcs svaka cast :thumbup: hamza drzi se :)
Miss RX

#253 Re: Komsija i ja!

Post by Miss RX »

Ja imam prazan stan mogu ti dati ključeve do proljeća. Znači nekih 4-5 mjeseci dok se ne snađeš.
Ako možeš plati samo režije , ako ne ja cu to srediti. Ovo bi ti bilo neko prelazno rješenje , stan je nov

Svaka cast za ponudjen stan.Ovo mi zaista vraca povjerenje u ljudi i nas bosanski duh.
Svaka cast jos jednom. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Miss RX

#254 Re: Komsija i ja!

Post by Miss RX »

Hamza,sta sam ti ja rekla.Nisi se ti bolan bacao kamenom na Boga,
pa da ne bude rijesenja.A uvijek je bilo ljudi i neljudi.Puno pozdrava. :sax: :thumbup:
mavcs

#255 Re: Komsija i ja!

Post by mavcs »

zonna wrote:

respect!!
To je najmanje sto mogu uciniit stvarno. Smatram da je vecina ovdje spremna na neki nacin da pomogne.
Jedan nas dragi forumas se ponudio da snose troskove rezija ako se bude islo na ovu varijantu. :)
Alkos

#256 Re: Komsija i ja!

Post by Alkos »

Zlata M. wrote:

MAha je napisao/la:
Hamza brate,
Odavno mi neka prica nije teze pala od ove tvoje, rasplako sam se. Vidi, ako hoces, ne znam kakve su ti druge obaveze, da ti dam kljuceve od vikendice pa da odes malo da se odmoris (nije nesto al je na osami), zena i dijete, ako nemaju kud, neka dodju kod mene u stan, smjestit cemo se nekako (nije ni mal stan). Ne znam sta drugo da ti kazem, kako da ti pomognem, a htio bih svim srcem. Salji na pp ako mislis da ti ovo sta odgovara.
I ne daj se brate pls
I jos nesto, generacija smo, imam i ja zenu i zensko dijete (4,5 god), tako da bi se uklopili:)
Respect ! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :sax:
:thumbup: :thumbup:
Stvarno sam dirnut ovim gestovima!! Ovo je dokaz da medju nama itekako ima jos dobrih ljudi koji su spremni pomoci drugom, nepoznatom covjeku. Jako sam sretan zbog toga, uzimajuci u obzir u kakvim teskim vremenima zivimo, vremenu otudjenosti, zavisti, ljubomore, siromastva, gladi... Svaka vam cast i hvala vam!!

Kako sam nezaposlen i nisam u mogucnosti pomoci na neki znacajniji nacin (ponuditi stan, naci neku vezu), spreman sam koliko toliko pomoci u placanju rezija, ukoliko se Hamza odluci prihvatiti mavcs-ovu ponudu!!! Ili u presljenju stvari, stagod vec treba...

pozz i sretno!!
mavcs

#257 Re: Komsija i ja!

Post by mavcs »

hamza_sa wrote:

Hvala i tebi i svima koji su mi ponudili ovakav vid pomoci!! Mozda od nekih na kraju i prihvatim kao prijelazno rjesenje nakon ponedjeljka.

Nakon ovoga covjek ostaje bez rijeci.
Bilo bi mi zadovoljstvo.

A ti se cuvaj i ne brini, naci ce se neki izlaz :)
plemba

#258 Re: Komsija i ja!

Post by plemba »

dragi Hamza vidiš da i Bog čuve dobre i poštene ljude

puno je savjeta ovdje bilo, puno ponuda za pomoć. imam osjecaj da nema problema koji se ne moze rijesiti kada su ljudi spremni za to, a to to Hamza zaslužuješ.

posebno bih istakao dvojicu forumaša: mavcs i MAha. svaka vam čast ljudi, zaista kad procitas nesto ovakvo ne mozes biti ravnodusan.

nazalost, ne mogu da ti ponudim ovoliku pomoc kao ova dvojica pomenutih, neka ih sreca prati cijeli zivot, ali se stavljam na raspolaganje za sve ono sto mogu da pomognem. ako nista drugo, mogu da radim one fizicke stvari koje ti nazalost ne mozes, poput prenosenja namjestaja i ostalih stvari. bila bi mi cast da ti bar toliko pomognem.
muha_sa

#259 Re: Komsija i ja!

Post by muha_sa »

MAha je napisao/la:
Hamza brate,
Odavno mi neka prica nije teze pala od ove tvoje, rasplako sam se. Vidi, ako hoces, ne znam kakve su ti druge obaveze, da ti dam kljuceve od vikendice pa da odes malo da se odmoris (nije nesto al je na osami), zena i dijete, ako nemaju kud, neka dodju kod mene u stan, smjestit cemo se nekako (nije ni mal stan). Ne znam sta drugo da ti kazem, kako da ti pomognem, a htio bih svim srcem. Salji na pp ako mislis da ti ovo sta odgovara.
I ne daj se brate pls
I jos nesto, generacija smo, imam i ja zenu i zensko dijete (4,5 god), tako da bi se uklopili:)
uh :thumbup: :thumbup:
ovo je svojstveno samo našem covjeku :-D
svaka cast i veliki respekt :-D :thumbup:
dolmetscher

#260 Re: Komsija i ja!

Post by dolmetscher »

mavcs wrote:
zonna wrote:

respect!!
To je najmanje sto mogu uciniit stvarno. Smatram da je vecina ovdje spremna na neki nacin da pomogne.
Jedan nas dragi forumas se ponudio da snose troskove rezija ako se bude islo na ovu varijantu. :)
I ja bih rado ucestvovala u placanju rezija.
bijela

#261 Re: Komsija i ja!

Post by bijela »

:thumbup:
narode, za suza ste :-D
hedonism

#262 Re: Komsija i ja!

Post by hedonism »

Danima pratim ovu temu i mnogo sam ganuta, tuzna, ljuta, ogorcena i radosna. Ganuta sam sudbinom ovog divnog covjeka; tuzna sam sto zivot nece da mu da zasluzenu srecu; ljuta sam sto postoje ljudi kao taj Vas komsija; ogorcena sam na policiju i sve nadlezne u ovom slucaju; radosna sam sto jos postoji dobrih ljudi, ljudi na ovom forumu su to dokazali. :sax:

Nazalost Hamza, nisam iz Sarajeva i ne mogu Vam pomoci konkretno u tom slucaju, osim sto Vam mogu ponuditi drugu vrstu pomoci; u slucaju da Vam supruga nije zadovoljna poslom ili platom, mogu tu sta pomoci, samo javite na PP.

Vi si bili tu za nas kad nam je bilo najteze, bit cemo i mi za Vas.
Hvala svim dobrim ljudima na pomoci i savjetu. Mozda vam moje hvala ne znaci mnogo ali svejedno hvala.
Hamza, ne odustajte i borite se za zasluzeni stan! Svu srecu svijeta Vam zelim!
Topla voda

#263 Re: Komsija i ja!

Post by Topla voda »

e moj hamza,vidis ti kakav si ti lik,i kolko dobrote zakolutas..samim svojim bicem.

ti si bolan spesl lik,vidis kako svi pored tebe iz sebe izvlace ono najbolje :)

sem komsije tog,naravno :skoljka:

sala mala,ljubi te brat :)
milaa

#264 Re: Komsija i ja!

Post by milaa »

Hamza..

Procitala sam sta ti se desava i iskreno mi je zao zbog toga.
Cijeli rat sam provela u gradu i to sa bebom od 3 mjeseca.Ovo pominjem zato sto ti hocu reci da shvacam strahote kroz koje si prosao.Nikome nije bilo lako, prozivjeli i prezivjeli smo pakao..

Da ti malo olaksam situaciju, reci cu ti par stvari, a ti razmisli o njima..

1. Moj brat je nosilac Srebrne policijske znacke, u jednoj akciji je jedva ziv ostao..kao uspomenu na to, i danas nosi kilogram gelera u sebi..bio je ranjen 2 puta..O STANU JE MOGAO SAMO SANJATI..

2. Moja tetka je izgubila DVA SINA, neozenjena..O BILO KAKVOJ SATISFAKCIJI OD DRZAVE, NITI SE NADALA, NITI JU JE DOBILA..

3.Tetak je na Zlatistu prezivio stravicnu traumu, granata je bukvalno raznijela njegovog najboljeg prijatelja, a bio je samo par metara od njega..IMAO JE POSTEDU MJESEC DANA, PA OPET NA LINIJU..OD DRZAVE IMA 120 KM..SRECA PA IMA BABINU KUCU I IMA GDJE ZIVJETI SA DJECOM..O DOBIJANJU STANA, I ON JE MOGAO SAMO SANJATI..

4.Moja rodica, jedna od rijetkih zena koja je odmah na pocetku rata uzela pusku i borila se ravnopravno sa svojim suborcima cijeli rat, DANAS SA DVOJE DJECE ZIVI KAO PODSTANAR..

Ima ovoga jos, ali ne zelim da svojom pricom opterecujem bilo koga..

HOCU DA TI KAZEM DA BUDES SRETAN PA SI DOBIO STAN, MNOGI NISU DOBILI NISTA, A IZGUBILI SU SVE..
STO SE PTSP-ija tice, nemojmo se zavaravati, svi smo prosli tu fazu, neki odmah nakon rata, a neki malo kasnije..

Policajci su ti rekli istinu, sve dok se ne desi neko krivicno djelo, oni ne mogu adekvatno reagirati.

Kazes da si psihicki obolio, da si na terapiji, i da ti je predlozena i hospitalizacija..razmisli malo, mozda ne bi bilo lose da prihvatis..da se probas uz pomoc strucnjaka izboriti sa svojim problemima, jer sam ocigledno ne mozes, obzirom da pominjes i suicid kao moguce rjesenje..

A komsiju probaj ignorirat, zbog djeteta..ne prenosi traume na nju.

Na kraju, nadam se da ces shvatit poentu mog izlaganja..I OD GOREG IMA GORE HAMZA!!
_Dame_

#265 Re: Komsija i ja!

Post by _Dame_ »

milaa wrote:Hamza..

Procitala sam sta ti se desava i iskreno mi je zao zbog toga.
Cijeli rat sam provela u gradu i to sa bebom od 3 mjeseca.Ovo pominjem zato sto ti hocu reci da shvacam strahote kroz koje si prosao.Nikome nije bilo lako, prozivjeli i prezivjeli smo pakao..

Da ti malo olaksam situaciju, reci cu ti par stvari, a ti razmisli o njima..

1. Moj brat je nosilac Srebrne policijske znacke, u jednoj akciji je jedva ziv ostao..kao uspomenu na to, i danas nosi kilogram gelera u sebi..bio je ranjen 2 puta..O STANU JE MOGAO SAMO SANJATI..

2. Moja tetka je izgubila DVA SINA, neozenjena..O BILO KAKVOJ SATISFAKCIJI OD DRZAVE, NITI SE NADALA, NITI JU JE DOBILA..

3.Tetak je na Zlatistu prezivio stravicnu traumu, granata je bukvalno raznijela njegovog najboljeg prijatelja, a bio je samo par metara od njega..IMAO JE POSTEDU MJESEC DANA, PA OPET NA LINIJU..OD DRZAVE IMA 120 KM..SRECA PA IMA BABINU KUCU I IMA GDJE ZIVJETI SA DJECOM..O DOBIJANJU STANA, I ON JE MOGAO SAMO SANJATI..

4.Moja rodica, jedna od rijetkih zena koja je odmah na pocetku rata uzela pusku i borila se ravnopravno sa svojim suborcima cijeli rat, DANAS SA DVOJE DJECE ZIVI KAO PODSTANAR..

Ima ovoga jos, ali ne zelim da svojom pricom opterecujem bilo koga..

HOCU DA TI KAZEM DA BUDES SRETAN PA SI DOBIO STAN, MNOGI NISU DOBILI NISTA, A IZGUBILI SU SVE..
STO SE PTSP-ija tice, nemojmo se zavaravati, svi smo prosli tu fazu, neki odmah nakon rata, a neki malo kasnije..

Policajci su ti rekli istinu, sve dok se ne desi neko krivicno djelo, oni ne mogu adekvatno reagirati.

Kazes da si psihicki obolio, da si na terapiji, i da ti je predlozena i hospitalizacija..razmisli malo, mozda ne bi bilo lose da prihvatis..da se probas uz pomoc strucnjaka izboriti sa svojim problemima, jer sam ocigledno ne mozes, obzirom da pominjes i suicid kao moguce rjesenje..

A komsiju probaj ignorirat, zbog djeteta..ne prenosi traume na nju.

Na kraju, nadam se da ces shvatit poentu mog izlaganja..I OD GOREG IMA GORE HAMZA!!
Meni je ovo zvučalo kao da mu na nos nabijaš što je dobio stan. Zaslužio ga je.
Uostalom, piši ovdje neke solucije koje su moguće. Svima je bilo teško, ali je ovo gore suvišno, po meni, pisati u ovom trenutku.
milaa

#266 Re: Komsija i ja!

Post by milaa »

@_Dame_

Grijesis debelo..
Hamzu ne treba sazaljavati, sto neki ovdje rade.
Treba mu dati snage da se izbori, a moj nacin je ispravan.
_Dame_

#267 Re: Komsija i ja!

Post by _Dame_ »

milaa wrote:@_Dame_

Grijesis debelo..
Hamzu ne treba sazaljavati, sto neki ovdje rade.
Treba mu dati snage da se izbori, a moj nacin je ispravan.
Dovoljna mu je njegova muka u ovom trenutku.
Pozdrav
zelenashica

#268 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

dolmetscher wrote:
mavcs wrote:

I ja bih rado ucestvovala u placanju rezija.
mavcs :thumbup: SVAKA ČAST....a sto se tiče režija ama svi ćemo ih zajedno plaćati :thumbup: Mislim da nema forumaša na ovoj temi koji bar takvu pomoć ne bi pružio. :)

Još jednom Hamza drži se...ima još ljudi koji vraćaju vjeru u ljude. :thumbup:
semmy

#269 Re: Komsija i ja!

Post by semmy »

zelenashica wrote:
mavcs wrote:

mavcs :thumbup: SVAKA ČAST....a sto se tiče režija ama svi ćemo ih zajedno plaćati :thumbup: Mislim da nema forumaša na ovoj temi koji bar takvu pomoć ne bi pružio. :)

Još jednom Hamza drži se...ima još ljudi koji vraćaju vjeru u ljude. :thumbup:
mavcs :thumbup:
i sto zelena rece ima nas da se saberemo za rezije
oči pune ljubavi

#270 Re: Komsija i ja!

Post by oči pune ljubavi »

Što neko napisa - ljudi, potezi su vam za suza. Ali radosnica! :)

@mavcs :thumbup:

@MAha :thumbup:
Savjetnik Premijera

#271 Re: Komsija i ja!

Post by Savjetnik Premijera »

zonna wrote:
fixer wrote:
hamza_sa wrote:Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.
up
hajde forumasi :sax: ima li neko da pomogne covjeku?
Ima li smisla organizovati potpisivanje peticije Fondu kantona da rjese tu zamjenu stana.Ako neko moze da osmisli neki kvalitetan dopis, pa da svi posaljemo na: [email protected]
semmy

#272 Re: Komsija i ja!

Post by semmy »

Savjetnik Premijera wrote:
Ima li smisla organizovati potpisivanje peticije Fondu kantona da rjese tu zamjenu stana.Ako neko moze da osmisli neki kvalitetan dopis, pa da svi posaljemo na: [email protected]
nista nas ne kosta da probamo
Savjetnik Premijera

#273 Re: Komsija i ja!

Post by Savjetnik Premijera »

Ima li kakvih ideja, iskopirati prvi Hamzin post, i napisati :Gospodo Vi ste nadlezni za ovo, ocekujemo Vasu reakciju.
Ili ?????????????????
zelenashica

#274 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

Savjetnik Premijera wrote:Ima li kakvih ideja, iskopirati prvi Hamzin post, i napisati :Gospodo Vi ste nadlezni za ovo, ocekujemo Vasu reakciju.
Ili ?????????????????
Ja sve vec odradila i cekam odgovore.........al oni nijemi :(
semmy

#275 Re: Komsija i ja!

Post by semmy »

zelenashica wrote:
Savjetnik Premijera wrote:Ima li kakvih ideja, iskopirati prvi Hamzin post, i napisati :Gospodo Vi ste nadlezni za ovo, ocekujemo Vasu reakciju.
Ili ?????????????????
Ja sve vec odradila i cekam odgovore.........al oni nijemi :(

daj tekst pa da svi isto napisemo
Locked