Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ultima_palabra

#201 Re: Komsija i ja!

Post by ultima_palabra »

zonna wrote:dobro si shvatio ali bi bilo idealno da se hamza sa porodicom totalno makne iz tog kvarta. vec ako ce nesto ganjati onda po meni treba prvenstveno da pokusa na drugoj lokaciji a jedino ako to ne uspije onda da ide makar u drugi ulaz.
Pa ne vidim u čemu je problem, bitno je samo da mu taj majmun ne orgija nad glavom :roll:
black

#202 Re: Komsija i ja!

Post by black »

drzi se hamza saborche :thumbup:
zonna

#203 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

ultima_palabra wrote:
zonna wrote:dobro si shvatio ali bi bilo idealno da se hamza sa porodicom totalno makne iz tog kvarta. vec ako ce nesto ganjati onda po meni treba prvenstveno da pokusa na drugoj lokaciji a jedino ako to ne uspije onda da ide makar u drugi ulaz.
Pa ne vidim u čemu je problem, bitno je samo da mu taj majmun ne orgija nad glavom :roll:
ako je taj majmun uspio da ga dovede u situaciju da razmislja o samoubistvu, o napustanju stana... ako je uspio da ga dovede do toga da pije tablete, da mu dijete isprepada onda ja mislim da je bolje da se makne iz njegovog okruzenja ako je ikako moguce...
strasno je kada te neko dovede u situaciju da shvatis da ne mozes zastiti svoju porodicu od necijeg bezobrazluka... a nazalost kod nas je tako na svim poljima...
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#204 Re: Komsija i ja!

Post by Privatna poruka »

plemba wrote:hamza, viteže bosanski... knedla mi je u grlu vec dva dana kako procitah ovu temu. drzi se brate, rijesice se to sa promjenom stana ako Bog da. ima nas koji zelimo pomoci.

ako trebas bilo sta pisi, mi cemo, forumasi, pokusati pomoci.
sta god mogu da pomognem na raspolaganju sam
Potpisujem svaku rijec

Ja nemam veze koje bi konkretno tebi mogle pomoci al kad bude selidba zovi ako treba nosati stvari, prevoziti nesto i slicno.
bijela

#205 Re: Komsija i ja!

Post by bijela »

Privatna poruka wrote:
Potpisujem svaku rijec

Ja nemam veze koje bi konkretno tebi mogle pomoci al kad bude selidba zovi ako treba nosati stvari, prevoziti nesto i slicno.
:thumbup: svaka čast
ultima_palabra

#206 Re: Komsija i ja!

Post by ultima_palabra »

zonna wrote:
ultima_palabra wrote:
ako je taj majmun uspio da ga dovede u situaciju da razmislja o samoubistvu, o napustanju stana... ako je uspio da ga dovede do toga da pije tablete, da mu dijete isprepada onda ja mislim da je bolje da se makne iz njegovog okruzenja ako je ikako moguce...
strasno je kada te neko dovede u situaciju da shvatis da ne mozes zastiti svoju porodicu od necijeg bezobrazluka... a nazalost kod nas je tako na svim poljima...
Naravno da je bolje, a da li je i moguće?
Mislim da taj lik to ne radi Hamzi u inat, to je jednostavno način života njega i njegove porodice, kabadahijski... tako da ako Hamza bude na 2-3 ili više spratova udaljenosti od njega brzo će zaboraviti da uopšte postoji ;-)
zonna

#207 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

ultima_palabra wrote: Naravno da je bolje, a da li je i moguće?
Mislim da taj lik to ne radi Hamzi u inat, to je jednostavno način života njega i njegove porodice, kabadahijski... tako da ako Hamza bude na 2-3 ili više spratova udaljenosti od njega brzo će zaboraviti da uopšte postoji ;-)
zato i kazem da ako neko moze provjeriti ima li negdje drugo tih stanova da bi bilo dobro da hamza pokusa. :)
ti si u pravu ali zaboravljas da imas raznih kabadahija... imas i onih kad su jednom nekog "pobjedili" nastave nicim izazvani da se dalje izivljavaju... mozda on nece ali njegovi sinovi koji vec imaju oko 14 godina vec sigurno "imitiraju" babu...
amsa66

#208 Re: Komsija i ja!

Post by amsa66 »

hamza_sa wrote:Pozdrav svima!

Evo upravo stigoh sa sastanka.

Nadlezni su mi rekli da uvijek, sto se njih tice, postoji mogucnost zamjene stana, uz odobrenje kantonalnog Ministarstva za boracka pitanja.

Jedino sto kazu da nemaju nigdje drugih stanova osim na ovoj lokaciji na kojoj sam ja.

O svemu cu danas da porazgovaram sa suprugom, pa cu vam se javiti sta smo odlucili.
:thumbup: bice to sve dobro hamza ABD :)
hamza_sa

#209 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

fedor wrote:
hamza_sa wrote:Pozdrav svima!

Evo upravo stigoh sa sastanka.

Nadlezni su mi rekli da uvijek, sto se njih tice, postoji mogucnost zamjene stana, uz odobrenje kantonalnog Ministarstva za boracka pitanja.

Jedino sto kazu da nemaju nigdje drugih stanova osim na ovoj lokaciji na kojoj sam ja.

O svemu cu danas da porazgovaram sa suprugom, pa cu vam se javiti sta smo odlucili.
Dobre vijesti! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Maloprije sam razgovarao sa jednim komsijom koji ga poznaje jos sa Otesa, gdje su zivili u socijalnim stanovima, gdje mi je rekao da pored droge, u kuci su svi i alkoholicari, pa sada mozes zamisliti kakve sinove ima. Jednom je 14-ak godina, a drugi je malo stariji.

Kada smo tek doselili taj isti mi je komsija rekao: "Jesi se obradovao sa komsijom, nemas pojma ko ti je iznad glave!". U tom momentu nisam kontao sta mi govori.
fedor

#210 Re: Komsija i ja!

Post by fedor »

hamza_sa wrote: Maloprije sam razgovarao sa jednim komsijom koji ga poznaje jos sa Otesa, gdje su zivili u socijalnim stanovima, gdje mi je rekao da pored droge, u kuci su svi i alkoholicari, pa sada mozes zamisliti kakve sinove ima. Jednom je 14-ak godina, a drugi je malo stariji.

Kada smo tek doselili taj isti mi je komsija rekao: "Jesi se obradovao sa komsijom, nemas pojma ko ti je iznad glave!". U tom momentu nisam kontao sta mi govori.
Otes ja vazda imao problema sa tim narkomanima. MIslim da nigdje u gradu nije kao u Otesu. Na svakom ih koraku ima....
Comrad

#211 Re: Komsija i ja!

Post by Comrad »

Jos jednom "svaka cast" forumaškim policajcima. Znaju se javit kad spomenes da hodaju po buregdzinicama i kladionicama. Kad je neka konkretna stvar u pitanju nigdje ih. Jos kad skontam da sam ih branio na pojedinim temama... :x

Nadam se da grijesim i da barem jedan od pomenutih javio pp-om Hamzi.

Ali eto, izgleda da ce sve dobro zavrsit. :thumbup:
bijela

#212 Re: Komsija i ja!

Post by bijela »

fedor wrote: Otes ja vazda imao problema sa tim narkomanima. MIslim da nigdje u gradu nije kao u Otesu. Na svakom ih koraku ima....
da, fakat, šta je to?
prijateljica mi živi u zgradi u kojoj stanuje narkoman, traume preživlaja zbog njega. kaže nekad im zna doći i lupati na vrata u po dana, tražeći da ga puste unutra.. valjda ga safata kriza.

drago mi je da ima nade za rješavanje hamzinog problema :)
teAMICA

#213 Re: Komsija i ja!

Post by teAMICA »

Comrad wrote:Jos jednom "svaka cast" forumaškim policajcima. Znaju se javit kad spomenes da hodaju po buregdzinicama i kladionicama. Kad je neka konkretna stvar u pitanju nigdje ih. Jos kad skontam da sam ih branio na pojedinim temama... :x

Nadam se da grijesim i da barem jedan od pomenutih javio pp-om Hamzi.

Ali eto, izgleda da ce sve dobro zavrsit. :thumbup:
nije da branim policiju, ali iz naslova se baš i ne može skontati o čemu se radi. Ja kad sam prvi put vidjela mislila sam da tema govori o dobrosusjedskim odnosima, ono tipa: joj što imam dobrog komšu...
ultima_palabra

#214 Re: Komsija i ja!

Post by ultima_palabra »

teAMICA wrote:Ja kad sam prvi put vidjela mislila sam da tema govori o dobrosusjedskim odnosima, ono tipa: joj što imam dobrog komšu...
Ja kad sam vidio naslov kontam neka ložiona na Ljubav i Sex :oops:
Luce

#215 Re: Komsija i ja!

Post by Luce »

Evo da se i ja javim i da dam podrsku barem ovako virtuelno nasem Hamzi. Pratim temu od pocetka, svaki put kad sam htjela da napisem nesto, jednostavno mi fale rijeci...A cijelo vrijeme razmisljam o ovoj situaciji.
Zelim da ti kazem samo da se ne das, da istrajes, na kraju ce biti sve ok. Vidis da postoji i ta mogucnost zamjene, bitno je da mogucnosti postoje, na kraju problem ce se rijesiti na ovaj ili onaj nacin. Moras da istrajes i da pronadjes snage za ovu bitku.
Puno nas misli na tebe i salje ti pozitivne misli, nisi sam. Budi svjestan toga.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#216 Re: Komsija i ja!

Post by PipiDugaDevetka »

hamza_sa wrote: Maloprije sam razgovarao sa jednim komsijom koji ga poznaje jos sa Otesa, gdje su zivili u socijalnim stanovima, gdje mi je rekao da pored droge, u kuci su svi i alkoholicari, pa sada mozes zamisliti kakve sinove ima. Jednom je 14-ak godina, a drugi je malo stariji.

Je li mu ime Zoran Perić?
psydelija

#217 Re: Komsija i ja!

Post by psydelija »

tvoj vapaj za pomoc me je iskreno potreso... tesko je pametan biti u ovoj situaciji... o crnjacima sto si pisao, nije OK. da tako razmisljas jer ovo ti nije ni prva ni zadnja prepreka u zivotu... moj ti je predlog da odes odatle (kao i ranije-u podstanare) jer sa psihicki poremecenim ljudima nema dogovora i napredka.., uz to, pises i da ima klapu ludaka oko sebe koji se drogom i alkoholom bedace dan i noc.
povuci se malo (da se smiris) kod nekoga ako imas na nedelju-dve da u miru doneses odluku koja ce koristiti tebi i tvojoj familiji. usput svrati do boracke organizacije i objasni im slucaj, razgovaraj sa nekim socijalnim radnikom.
resenja ce biti i razumice te ljudi, samo polako (sabura) i hladne glave (bez nasilja).

ps: neko je pisao o medijima... ako ne planiras da se vracas u podstanare, extra ideja... telefoniraj neku radakciju, tvoja je prica zanimljiva.
hamza_sa

#218 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.
fixer

#219 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

hamza_sa wrote:Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.
up
zelenashica

#220 Re: Komsija i ja!

Post by zelenashica »

fixer wrote:
hamza_sa wrote:Posto u ponedjeljak idem u Fond kantona sarajevo za izgradnju stanova za porodice sehida, poginulih boraca i ratnih invalida, da napokon formalno pokusam izdejstvovati zamjenu stana, molio bih da mi se javi bilo ko ako ima nekoga u tom fondu kako bi mi pomogao.
up
Ja nazalost u Sarajevu nemam takav vid poznanstva :(

Hajmo UP....Ima li neko????
mrtva kokoš

#221 Re: Komsija i ja!

Post by mrtva kokoš »

znam da mi je nana jedno vrijeme dok se ganjala oko stana isla redovno u taj fond...
nekog je bakira spominjala kao on je glavni oko te dodjele bio...
shibonja

#222 Re: Komsija i ja!

Post by shibonja »

Eto ako Hamza uspije zamjeniti stan on je svoj problem nekako i rijesio ,ali onaj kreten iznad i dalje ostaje gdje jeste i pitam se ko je njegova sljedeca zrtva i hoce li ta zrtva reagovati kao Hamza ili ce idiot iznad napokon dobiti sto ga sljeduje !
Iskreno se nadam da ce sljedeci koji useli u taj stan znati kako se konkretno rjesavaju problemi sa takvim majmunima !!
Zlata M.

#223 Re: Komsija i ja!

Post by Zlata M. »

hamza_sa wrote: postoji mogucnost zamjene stana
:-D :thumbup: Neka ovo bude misao za koju se drzis.
Ja to vec cinim.
U mojoj si molitvi, sve dok ne javis da je sve u redu.
... a onda ti nastavi tako za nekog drugog. Zato smo tu. :)
fixer

#224 Re: Komsija i ja!

Post by fixer »

up
zonna

#225 Re: Komsija i ja!

Post by zonna »

fixer wrote:
up
hajde forumasi :sax: ima li neko da pomogne covjeku?
Locked