Komsija i ja!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hamza_sa

#101 Re: Komsija i ja!

Post by hamza_sa »

Izvinjavam se svima, ali mislim da sam dozivio nervni slom, pod jakim sam sedativima i necu neko vrijeme odgovarati na postove.
PalaSa Marsa

#102 Re: Komsija i ja!

Post by PalaSa Marsa »

hamza_sa wrote:Obracam se ovom cijenjenom forumu za pomoc. Nalazim se u veoma delikatnoj situaciji tako da bih sve one koji budu ucestvovali u raspravi budu korektni.

Ja sam ratni invalid koji je za vrijeme agresije ranjavan 5 puta i bio sam komandant jedne od elitnih jedinica ARBiH. Tokom te iste agresije otac mi je poginuo kao pripadnik ARBiH.

U toku agrsije sam se ozenio i odmah poslije iste sam otisao u podstanare i tako tavorio od stana do stana sve do unazad 3 mjeseca. A, onda su me obavjestili da sam dobio stan uz odredjenu doplatu. U tom momentu, iako sam tesko bolestan, niko nije bio sretniji od mene i moje porodice.

Uz nevidjenu dozu ushicenosti i radosti moja porodica i ja useljavamo u taj stan. Obzirom na tesku materijalnu situaciju u pomoc nam pristize rodbina i prijatelji, koji nam pomazu opremiti stan.

Pocinje idila.

Ali, idila koja je trajala samo 15 dana. Nakon tih 15 dana u stan iznad mene useljava jos jedan covjek sa svojom porodicom i tog momenta za mene nastaje pakao. On je isto "RVI" koji je to zvanje stekao na osnovu psihickog oboljenja, inace prije par godina hapseni diler droge.

Zapocinju danonocni derneci, lupa, vika, galama. Zvukovi koji dolaze iz njegovog stana me podjsecaju na to kao da se igraju sa kamenim loptama, a sve to pocinje ujutro izmedju 7 i 8 sati i traje navece sve do kasnih sati. O muzici da i ne pisem.

Situaciju koju prozivljavam trpio sam malo vise od mjesec dana. Potom sam prvo otisao na njihova vrata, fino se predstavio i zamolio ih da prestanu sa lupanjem, skakanjem i svim ostalim. Medjutim to nije urodilo plodom. (zbog digniteta foruma necu iznostiti vulgarne rijeci koje su mi tada upucene)

Stanje je i dalje ne promijenjeno. Odlucujem se konsultovati sa policijom koja mi kaze da ih moram nazvati kako bi oni reagovali. To sam naposlijetku i uradio. Prvi put dolazi patrola i situacija se ne mijenja. Ponovo zovem policiju, koja opet dolazi, ali sada situacija postaje jos gora. Sve nabrojano uznemiravanje se udvostrucuje. A, kao dodatak tome taj komsija na balkon iznosi motocikl koji dva puta dnevno pali i turira ga na balkonu.

Posljedice njihovog ponasanja vec osjeca i moje dijete koje je skoro pred frasom.

Nazalost i ja se vec nalazim u veoma teskoj psihickoj situaciji. U toliko teskoj da vec pomisljam da izvrsim samoubistvo. Vjerujte mi da sam tesko bolestan od posljedica tolikih ranjavanja, a sada vec sam skoro obolio i psihicki.

Zbog toga se obracam ovom cijenjenom forumu da mi pomogne savjetima.

Ponavljam licno i dva puta sa policijom se pokusala promijeniti situacija, ali ona je postala gora.

Upucujem vam zadnji apel: Molim vas pomozite mi!!!!!!!!!!!!
Smiri se i polako. Ni slucajno ne razmisljaj da dizes ruku na sebe, ma ni u najgorem bunilu, pomisli na svoju djecu i zenu, ziva glava rijesi sve, a ne daj Boze sta bi da ti se nesto desi, sta bi tvoja porodica, kontaj malo u ovom kontekstu. :)

PS: Jako mi je zao sto ti se desava ovo, al' procice sve, vidjeces, samo polako. Zelim ti puno srece, tebi i tvojoj porodici. :)
amy85

#103 Re: Komsija i ja!

Post by amy85 »

vjerujte mi da znam kako vam je...u istoj sam situaciji kao i Vi, samo to sa motociklom je prevazišlo i ovog idiota iznad mene...radila sam isto što i vi, policija je dolazila ako i ne 10 puta ali nikada ništa...vjerujte mi najbolje vam je ako ikako možete da prodate taj stan i da da bježite...jer drugog nacina nema....ili cete i Vi da završite na sudu ( kao i ja ) jer sam ih " navodno " uznemiravala i vrijeđala....
zenny

#104 Re: Komsija i ja!

Post by zenny »

imam komsiju zbog kojeg sam se htio seliti nekoliko puta ali na kraju skontam da bio on tako pobijedio mene.. guram se s njim jos uvjek pa cemo vidjet ko ce pobjedit, krkan-seljacina il' smirena glava... prijatelju nedaj se, pricaj s ljudima, slusaj misljenja ljudi i raspituj se.. siguran sam da ce se nesto rijesiti ;-)
PalaSa Marsa

#105 Re: Komsija i ja!

Post by PalaSa Marsa »

zenny wrote:imam komsiju zbog kojeg sam se htio seliti nekoliko puta ali na kraju skontam da bio on tako pobijedio mene.. guram se s njim jos uvjek pa cemo vidjet ko ce pobjedit, krkan-seljacina il' smirena glava... prijatelju nedaj se, pricaj s ljudima, slusaj misljenja ljudi i raspituj se.. siguran sam da ce se nesto rijesiti ;-)
Podrzavam potpuno. :thumbup: :)
Topla voda

#106 Re: Komsija i ja!

Post by Topla voda »

izludjujete covjeka sa savjetima,sve je on to provrtio po glavi vec

a prica smiri se,polako...ne pije vode,jer ne bi ni bilo onog posta s pocetka da se moze cekati i da on ima imalo strpljenja,jer je doslo do duvara.

zato malo razmislite sta pisete.

moj ti je savjet da kontaktiras nokiu,i da nadjemo neki privremeni smjestaj,da se malo izmaknete iz toga... sutra prekosutra vec.vjeruj da nas ima koji ce pomoci,samo ako kazes da to zelis.

cak bi nam bilo drago da ti mozemo pomoci,jer ako je iko,ti si to zasluzio
PalaSa Marsa

#107 Re: Komsija i ja!

Post by PalaSa Marsa »

Vjeruj Topla Vodo, da je svaka moja rijec proistekla iz dobre namjere. Znam da ne mogu nista drugo pomoc' ili uradit (konkretno) da bi covjeku pomogla. Nekad i dobra rijec valja vise od ne znam ti cega. Toliko. :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#108 Re: Komsija i ja!

Post by PipiDugaDevetka »

Topla voda wrote:samo nokiju slusaj,ovo mi stvarno izgleda kao rjesenje.
ako ces ganjati zakon,onda ga iskoristi maximalno,a mozda ,posto nokia to izgleda dobro poznaje ,da se cujes s njim na pm,ako treba da ti pojasni te finese
a sto neko rece,bosan mislim,ako treba sta pomoci i ja sam dobrovoljac,bio sam 92,pa mogu i sad,sta god ti treba
:thumbup: :bih: :thumbup:
Miss RX

#109 Re: Komsija i ja!

Post by Miss RX »

Evo i ja iz daljine da se javim.Procitala sam sve sto se desava,a najvise me je ozalostilo zadnje javljanje ovog naseg heroja .Dragi moj,pa ti si i mnogo vece belaje prezivio a da te sad jedan "psihopata "izludi.Odmah se popravi,pokupi i i skupi energije da predjes preko problema.Sigurna sam da ima rjesenja,i da se taj tvoj komsija moze smiriti.Ako ne ,milom,hoce silom.Taj izgleda samo silu priznaje.A ti se ne predaji i sigurna sam da jos snage imas,jer prezivio je Mujo i gore...pozdrav iz daljine.
Desert Wind

#110 Re: Komsija i ja!

Post by Desert Wind »

Miss RX wrote:Evo i ja iz daljine da se javim.Procitala sam sve sto se desava,a najvise me je ozalostilo zadnje javljanje ovog naseg heroja .Dragi moj,pa ti si i mnogo vece belaje prezivio a da te sad jedan "psihopata "izludi.Odmah se popravi,pokupi i i skupi energije da predjes preko problema.Sigurna sam da ima rjesenja,i da se taj tvoj komsija moze smiriti.Ako ne ,milom,hoce silom.Taj izgleda samo silu priznaje.A ti se ne predaji i sigurna sam da jos snage imas,jer prezivio je Mujo i gore...pozdrav iz daljine.
lako je iz daljine bejbe...
njemu nesto treba konkretno iz blizine...
Miss RX

#111 Re: Komsija i ja!

Post by Miss RX »

Desert Wind wrote:
Miss RX wrote:Evo i ja iz daljine da se javim.Procitala sam sve sto se desava,a najvise me je ozalostilo zadnje javljanje ovog naseg heroja .Dragi moj,pa ti si i mnogo vece belaje prezivio a da te sad jedan "psihopata "izludi.Odmah se popravi,pokupi i i skupi energije da predjes preko problema.Sigurna sam da ima rjesenja,i da se taj tvoj komsija moze smiriti.Ako ne ,milom,hoce silom.Taj izgleda samo silu priznaje.A ti se ne predaji i sigurna sam da jos snage imas,jer prezivio je Mujo i gore...pozdrav iz daljine.
lako je iz daljine bejbe...
njemu nesto treba konkretno iz blizine...
U pravu si da njemu treba pomoc iz blizine.Ocigledno da je covjek potrosio svu svoju energiju,i sad pred manjim problemom,hoce da poklekne.Pomislja na samoubistvo,a ne treba.mada ,vjeruj da je u teskoj situaciji,jer covjek kao i masina ,ima svoj rok upotrebe.Medjutim,covjek ipak ako se potrudi i uz podrsku ili lijepu rijec moze da se ohrabri.
mada ja mislim da ovaj njegov komsija samo silu priznaje.I samo mu se moze silom zaprijetiti,jer ovakvi tipovi samo silu i priznaju.medjutim,svakom se "dohaka"pa ce se i tom njegovom komsiji.Hamza samo treba da pokupi snagu i da kaze:Ma ko je ovaj manijak da meni kvari dan.I ne samo njemu vec i njegovoj familiji.
toliko od mene..Miss RX
bosan

#112 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

Znas sta jarane Hamza kao prvo moras se sad psihicki stabilizovat ,smirit. Bez ikakvih gluposti koje bi tebi i tvojoj porodici jos gore pogorsalo stanje.Rjesenje ce se naci ,pokusacemo sve.

Za ostale forumase koji daju komentare : Treba da znate da je i njegov komsija RVI i invaliditet je dobio na osnovu psihickih problema.Znaci tezi slucaj i za sud ,sve dok komsija ne upotrebljava silu.Ali treba traziti rupe u zakonu i sakupljati dokaze npr prijetnje i sl. Znaci sve snimati ,jer pobogu ne mozes doc na sud bez dokaza.

Hajmo gdje su ti pravnici i murijasi ,da vidimo kud cemo i sta cemo ?
Comrad

#113 Re: Komsija i ja!

Post by Comrad »

Dajte moderacijo reagujte na ove komentare.

Cuj ponesi metak, razbij ga, bombu...pa razmisljate li vi ista! Vidite da je covjek u nikakvom stanju i vi mu dijelite takve savjete. :-) Je li vam jasno da pozivate covjeka da nekoga ubije i sl. Prestanite ba vise, ako nemate konkretnog savjeta nemojte ni takve dijeliti. Sve terminatori... :run:

Sto se mene tice najkonkretniji prijedlog je dao @nokia i to je jedini nacin da se pokusa nesto uraditi sa tim monstrumom.
Desert Wind

#114 Re: Komsija i ja!

Post by Desert Wind »

Comrad wrote:Dajte moderacijo reagujte na ove komentare.

Cuj ponesi metak, razbij ga, bombu...pa razmisljate li vi ista! Vidite da je covjek u nikakvom stanju i vi mu dijelite takve savjete. :-) Je li vam jasno da pozivate covjeka da nekoga ubije i sl. Prestanite ba vise, ako nemate konkretnog savjeta nemojte ni takve dijeliti. Sve terminatori... :run:

Sto se mene tice najkonkretniji prijedlog je dao @nokia i to je jedini nacin da se pokusa nesto uraditi sa tim monstrumom.
nek si ti otvorio oci vascijelom narodu da je u drzavi med i mlijeko i da sve funkcionise kako treba od policije, vlasti, izvrsne i sudske - covjek vec ranije rece da mu policija dolazi vise puta zaredom i da od njih nema koristi...
posto si ti kako vidim olicenje svakog rjesenja mogao si i ti nesto konkretno predlozit jer je tip na ivici a ne da glumis UNPROFOR na temi tamo gdje ga ne treba...
Glanzer

#115 Re: Komsija i ja!

Post by Glanzer »

Sve ove solucije gore si isprobao. U principu su sva gornja rjesenja nijanse onog sto si vec probao,zaboravi sve sto je do sada bilo i pokusaj drugacijim pristupom:Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je imao svoga prvog komšiju Jevreja, koji ga je stalno uznemiravao i ispred njegovih vrata ostavljao smeće. Poslanik, sallallahi ‘alejhi ve sellem, je bio strpljiv. Kada jednog jutra ispred vrata nije bilo uobičajenog smeća i uznemiravanja, Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, upita šta je s njim. Kazaše mu da se Jevrej razbolio i da je na smrtnoj postelji. Muhammed, sallallahu ‘alejhi ve sellem, ode u njegovu kuću da ga obiđe, kao komšiju bolesnika. Kada je Jevrej ugledao Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellme, izgovorio je šehadet, jer je bio svjestan da nakon tolikog uznemiravanja dobrim je mogao vratiti samo onaj kojeg je Allah, subhanehu ve te'ala, poslao kao Poslanik.
Alkos

#116 Re: Komsija i ja!

Post by Alkos »

Lijepa je to prica, ali hoces da kazes da treba cekati da mu se komsija smrtno razboli i da ga onda obidje?!
Covjek je pod sedativima, dozivio je nervni slom, dijete od 5 godina mu prozivljava traumu, a ti ga pozivas da bude strpljiv i da ceka da mu komsija umre.

Mislim da mu mozemo mi pomoci, samo treba naci najbolje rjesenje za hamzu i njegovu porodicu. Pozivanje na nasilje i da uzme palicu u ruke ili pistolj (a covjek je skoro nepokretan i sto je jos gore izlaze porodicu riziku) su budalastine. Ako vec mislite da je to rjesenje, dajte da mi skupimo pare i platimo nekome da to uradi za njega!!
herbert mekfjuger

#117 Re: Komsija i ja!

Post by herbert mekfjuger »

Glanzer wrote:Sve ove solucije gore si isprobao. U principu su sva gornja rjesenja nijanse onog sto si vec probao,zaboravi sve sto je do sada bilo i pokusaj drugacijim pristupom:Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je imao svoga prvog komšiju Jevreja, koji ga je stalno uznemiravao i ispred njegovih vrata ostavljao smeće. Poslanik, sallallahi ‘alejhi ve sellem, je bio strpljiv. Kada jednog jutra ispred vrata nije bilo uobičajenog smeća i uznemiravanja, Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, upita šta je s njim. Kazaše mu da se Jevrej razbolio i da je na smrtnoj postelji. Muhammed, sallallahu ‘alejhi ve sellem, ode u njegovu kuću da ga obiđe, kao komšiju bolesnika. Kada je Jevrej ugledao Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellme, izgovorio je šehadet, jer je bio svjestan da nakon tolikog uznemiravanja dobrim je mogao vratiti samo onaj kojeg je Allah, subhanehu ve te'ala, poslao kao Poslanik.
e ovo mi je smiješno stvarno :D jbt kad ulete ovi s vehabijskim fazonima...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#118 Re: Komsija i ja!

Post by Pera Trta »

HoDaLuD wrote:Kad krenes na tu komisiju za zamjenu, ponesi samo jedan metak, stavi ga na sto i reci da oni odluče kome da bude namjenjen (njima, komšiji ili tebi) za metak ti nijedan drot neće pisat prijavu

Jaran je tako uradio samo sa kašikarom i pogodi šta je bilo......danas je sretan čovjek

negdje sam pročitao da ti je i dijete postalo bolesno.... JA da sam na tvom mjestu bio bi u stanju zgradu srušiti ako se o djeci radi, u sve mi diraj ali u dijete NEdiraj... :x :x
Više mi je pun k...c ovih "heroja" što bi svuda gdje pođu nosili bombu, u opštinu, kod doktora, na komisije...i one priče da su takvi ispite u ratu na taj način polagali!
Dajte, moderacijo, sankcionišite ove nadasve krkanske pozive na nasilje!
mrtva kokoš

#119 Re: Komsija i ja!

Post by mrtva kokoš »

Alkos wrote: Ako vec mislite da je to rjesenje, dajte da mi skupimo pare i platimo nekome da to uradi za njega!!
to to sve neki zajebani likovi po forumu ja bih ovo ja bih ono...
pa evo mi skupimo pare a ovi sto govore ja bih ovo ja bih ono imaju idealnu priliku da zarade stogod love :mrgreen:
ili u krajnjem slucaju da nekog nadju ko se bavi tim poslovima sigurno znaju zajebane face koje su spremne to uraditi :lol: :lol:
pun forum supljaka... :-) :-)

druze jos jednom ti govorim otidji kod soc. radnika porazgovaraj iznesi mu svoju situaciju..
reci da pijes tablete i sta ti ga ja znam, nek vidi da si u nervnom rastrojstvu i da si u stanju najgore uciniti...
i kad on vidi koliko je sati sigurno ce pokusati pomoci ako ne uspije sa komsijom, dace odgovarajucu anamnezu
a moguce tim strucnjaka i dijagnozu sa kojom ces se zaputiti u ministarstvo kako bi ti omogucili zamjenu stana ili sta ti ga ja znam...
manki

#120 Re: Komsija i ja!

Post by manki »

Kako ne mogu ovog seljakluka pristunog kod tog tvog komšije Hamza. Nažalost, naša današnja realnost, ne samo u Sarajevu, već svugdje u Bosni i na Balkanu. Kod nas još nije civilizacija došla, niti će doći nažalost uskoro, kod nas još uvijek vrijedi zakon jačeg. :x :x

Zaista mi je žao što ti se to sve dešava, ali ne znam šta da ti sugerišem. Ako policija neće da reaguje, natovari mu televiziju od TV1, Federalne, BHT, Hayata, neko će reagovati na nereagovanje policije i natjerati ih da rade. Ali je sad problem što ti se taj narkoman nakon toga može okomiti na tebe i na porodicu. Ne znam šta da ti kažem.

Ovu državu treba sravniti sa zemljom, i ljude s njom, čast izuzecima, i naseliti je normalnim ljudima. :(
Glanzer

#121 Re: Komsija i ja!

Post by Glanzer »

Alkos wrote:Lijepa je to prica, ali hoces da kazes da treba cekati da mu se komsija smrtno razboli i da ga onda obidje?!
Covjek je pod sedativima, dozivio je nervni slom, dijete od 5 godina mu prozivljava traumu, a ti ga pozivas da bude strpljiv i da ceka da mu komsija umre.

Mislim da mu mozemo mi pomoci, samo treba naci najbolje rjesenje za hamzu i njegovu porodicu. Pozivanje na nasilje i da uzme palicu u ruke ili pistolj (a covjek je skoro nepokretan i sto je jos gore izlaze porodicu riziku) su budalastine. Ako vec mislite da je to rjesenje, dajte da mi skupimo pare i platimo nekome da to uradi za njega!!
Bukvalno shvatas ono sto sam napisao a tvoj prijedlog je los.
Last edited by Glanzer on 07/12/2010 20:52, edited 1 time in total.
Glanzer

#122 Re: Komsija i ja!

Post by Glanzer »

herbert mekfjuger wrote:
Glanzer wrote:Sve ove solucije gore si isprobao. U principu su sva gornja rjesenja nijanse onog sto si vec probao,zaboravi sve sto je do sada bilo i pokusaj drugacijim pristupom:Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, je imao svoga prvog komšiju Jevreja, koji ga je stalno uznemiravao i ispred njegovih vrata ostavljao smeće. Poslanik, sallallahi ‘alejhi ve sellem, je bio strpljiv. Kada jednog jutra ispred vrata nije bilo uobičajenog smeća i uznemiravanja, Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, upita šta je s njim. Kazaše mu da se Jevrej razbolio i da je na smrtnoj postelji. Muhammed, sallallahu ‘alejhi ve sellem, ode u njegovu kuću da ga obiđe, kao komšiju bolesnika. Kada je Jevrej ugledao Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellme, izgovorio je šehadet, jer je bio svjestan da nakon tolikog uznemiravanja dobrim je mogao vratiti samo onaj kojeg je Allah, subhanehu ve te'ala, poslao kao Poslanik.
e ovo mi je smiješno stvarno :D jbt kad ulete ovi s vehabijskim fazonima...
Nisam vidio tvoj prijedlog pametnjakovicu :D
bosan

#123 Re: Komsija i ja!

Post by bosan »

Ljudi moji bolje je 10 godina slusati buku u stanu ,nego biti 10 godina u tisini u zatvoru.
Mani te se toga.Vazno je da covjek ostane pri sebi i ne napravi glupost.
Ako treba skupicemo pare ,platiti advokata ,pa nek on vidi sta je najbolje. Ako treba pravicemo kakvu izolaciju ,da se manje cuje ta buka. Ha ja
Bolje platit izolaciju neg ciju dzenazu.
Glanzer

#124 Re: Komsija i ja!

Post by Glanzer »

Mislim ako komsija skroz nije progorio od droge da bi ga lijep gest mogao dirnuti,imao mi je jedan prijatelj slican slucaji bas tako je rijesio isti spor,otisao mu na kafu,ponio poklone djeci i nije ni spomenuo to sto ga ovaj isti uznemirava, a ovaj je bas to ocekivao.Kasnije ga bilo stid sta li i prestao s tom praksom.
Comrad

#125 Re: Komsija i ja!

Post by Comrad »

Desert Wind wrote:
Comrad wrote:Dajte moderacijo reagujte na ove komentare.

nek si ti otvorio oci vascijelom narodu da je u drzavi med i mlijeko i da sve funkcionise kako treba od policije, vlasti, izvrsne i sudske - covjek vec ranije rece da mu policija dolazi vise puta zaredom i da od njih nema koristi...
posto si ti kako vidim olicenje svakog rjesenja mogao si i ti nesto konkretno predlozit jer je tip na ivici a ne da glumis UNPROFOR na temi tamo gdje ga ne treba...
Jeste, dolazila je policija i nije napravila zapisnik. Forumas @nokia mu je dao sve korake koje treba preduzeti u slucaju s policijom. Jer su isti lijeni i zaboli ih neka stvar, jer imaju takvih intervencija bog zna kolko. I covjek je fino napisao da NASILJE nije rjesenje.

Nisam dao nikakav savjet jer stvarno ne znam sta treba covjek uraditi u ovom slucaju, osim kontaktirati policiju. I to je objasnjeno sta sve mora uraditi. Nek pokusa tako, pa cemo vidjeti. I bolje je i smirivati situaciju, nego uletiti ovdje ko muha bez glave i tek tako dijeliti savjete ubij, zakolji, odnesi mu metak itd. Lako je to pricat iza tastature, boli tebe briga sto ce njegovo dijete morati sutra u skolu, a zena na posao i sta ja znam.

Zar ne vidis da nije u pitanju "obicni" komsija, vec kriminalac i covjek sa vezama. Sto ce rec, ti ga prebij danas, sutra ce ti dovest dvadesetoricu, ali ne onaj muzicki bend.
Locked