Komentar jednog srbina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

H2SO4

#26 Re: Komentar jednog srbina

Post by H2SO4 »

komi wrote:
bosna forever wrote:Ovo je komentar jednog srbina koji je skinut sa jednog od njihovih foruma. Jedino sto mogu reci... ma ne znam ostao sam bez rijeci, dokle ide njihova zelja za klanjem, ubijanjem, zatucanost i bjesnilo.

Muslimane treba pustiti da za nas ociste Bosnu od Hrvata, il' u eskalaciuji sukoba Hrvate iz Hrvatske da ociste Bosnu od Muslimana. Kako god da okrenes nama odgovara. Onda preko Kostajnice na Zagreb udariti, a u slucaju da Hrvatska ne zastiti Hrvate u Bosni, prvo Muslimane unistiti uzimajuci Sarajevo. Odsjeci zmijsku glavu i onda ih isjeckati dio po dio. Samo da dodje do prvog veceg svjetskog konflikta, i treba ih zbrisati sa lica zemlje jednom i za sva vremena. Sto prije dodje do tog veceg sukoba bolje za nas. Sve nas je manje pa bi valjalo iskoristiti brojcanu prednost dok je jos uvjek imamo.

ime foruma
link

i si siguran da je Srbin... možda se neko dete igra Srbina :D

mislim da je rijec o Hrvatu pod maskom :oops: :lol:
nebi

Post by nebi »

Nekad davno sam citao satiru Radoja Domanovica "Razmisljanja jednog srpskog vola".Mislim da navedeni post mozemo staviti u slicna razmisljanja i priznati da volova ima,fala bogu,dovoljno u svim nam bratskim republikama
a ne fali ni u emigraciji.Najradikalniji su oni koji nisu primirisali barutni dim
i koji znanje o ratu konzumiraju kroz pateticne ratne filmove gdje jedan "nas" pobije brigadu a bogami i diviziju "njihovih" (bataljon pobije kad nije u formi ili ima proliv).Ignorisati,ne generalizirati i ne prozivati savjest ovih ili onih.Savjest je vatra koju raspiruje sloboda a gusi strah.Ko je raja,nek ide na pivo,kahvu,bevandu,sta ko vec pije.....volovima prepustimo njihove stale.
St.Germain

Post by St.Germain »

nebi wrote:Savjest je vatra koju raspiruje sloboda a gusi strah.Ko je raja,nek ide na pivo,kahvu,bevandu,sta ko vec pije.....volovima prepustimo njihove stale.
ne bih se bas slozio s ovom prvom recenicom, osim ako nisi voljan da je razradis i objasnis na sto si mislio. Savjest je nesto sto je povezano sa gradnjom licnosti. Ili je nakon toga imas ili je nemas. Slazem se ako se radi o maloljetnicima, ali odrasle osobe...

A

volovi su vec davno napustili svoje stale i pomijesali se medju raju
manijak1

Post by manijak1 »

volovima prepustimo njihove stale.
Nisu svi.Mnogi su u konzerve otišli.
manijak1

Post by manijak1 »

Nisu svi.Mnogi su u konzervama.
nebi

Post by nebi »

St.Germain wrote:
nebi wrote:Savjest je vatra koju raspiruje sloboda a gusi strah.Ko je raja,nek ide na pivo,kahvu,bevandu,sta ko vec pije.....volovima prepustimo njihove stale.
ne bih se bas slozio s ovom prvom recenicom, osim ako nisi voljan da je razradis i objasnis na sto si mislio. Savjest je nesto sto je povezano sa gradnjom licnosti. Ili je nakon toga imas ili je nemas. Slazem se ako se radi o maloljetnicima, ali odrasle osobe...

A

Mislio sam da je lakse pokazati izgradjenu savjest u jednoj demokratskoj okolini,ako nema straha za zivot,imetak ili slobodu.Naravno,savjest pojedinca je prisutna i pod tiranijom,ali povezana sa rizikom pendrekanja,drzavnog smjestaja i posjete misicavih tipova sa gel-frizurama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ake wrote:komi se budi, konacno :)
:D:D:D

pa neko naškraba gomilu govnarija i proturi na forum kao pisanje jednog srbina

a ne da link odakle je to skinuo

:? ne treba biti tu vidovit
H2SO4

Post by H2SO4 »

komi wrote: