koliko trosite po izlasku??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#51 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ladyblue18 »

cyprus wrote:
ladyblue18 wrote:...jer bi bilo skroz glupo izaci sa 5 KM iz kuce...
De lady formuliši ovo bolje svegati :x :D
:lol: :lol: :lol: pa ono, moze se desiti nesto nepredvidjeno, da mi zatreba taxi, da moram nesto hitno kupiti, itd...pa bolje da se osiguram. :P :D

Haka...ne bih znala. :D Ali sumnjam da se radi o nekoj basnoslovnoj cifri. :-)

Admire fakat...kud Ilidzu :lol: :lol: :lol: ne idem ti ja dalje od Titove...rijetko kada. :D
Static-X

#52 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Static-X »

@lady cim se on po fb-u hvali, nema od njega hljeba haman :lol:
cyprus

#53 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by cyprus »

Kimi_BXL wrote:
cyprus wrote:Svejedno, i petak-subota navečer jedno, dva il tri piva, ne izađe vala preko 10 KM... Ako sam baš kokuzno u tom trenutku, ne fali ništa ni običnoj kafi. Eh, sad druga stvar što ne idem na ta fancy mjesta :oops:
Ok ocigledno se ne razumijemo.. Ustvari vidim da svako ima svoje vidjenje izlaska. Nekome je to jedan sokic, nekome kafica, nekom piva -dvije..Za mene to nije izlazak.. Radije necu ni izaci dok ne skupim love, ali tu noc kad izadjem ne pitam koliko sta kosta, a ne kad mi je najsladje da mi nestane love.. Kao sto rekoh svako ima svoje :)
Pa dobro, meni je izlazak svaki boravak van kuće u društveno-rekreativne svrhe. Pa makar to bilo sjedenje na klupi :D
Kimi_BXL

#54 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

@Ledy -Ne mora uopste biti neko fency mjesto da se potrosi lova..Prije 15 tak dana u Sarajevu, ja drug i dvije jaranice sjeli u kafic,krenulo nas i ceh dosao 180 km. Otisao kuci trijezan..Nikakav basement,bicakcic ili slicno nego obicni kafic..Sarajevo uopste nije jeftino i zato se cudim kako raja izlazi sa 15-20 km kad je piva minimum 3km pa do 5-6 zavisi gdje..
Bullet Tooth Tony

#55 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Bullet Tooth Tony »

Ok ocigledno se ne razumijemo.. Ustvari vidim da svako ima svoje vidjenje izlaska. Nekome je to jedan sokic, nekome kafica, nekom piva -dvije..Za mene to nije izlazak.. Radije necu ni izaci dok ne skupim love, ali tu noc kad izadjem ne pitam koliko sta kosta, a ne kad mi je najsladje da mi nestane love.. Kao sto rekoh svako ima svoje :)
Ovako sam ja u prvom srednje, ono skupljas pare,odvajas,jer znas da je u petak neki dernek pa castis pa vamo , tamo....
ja drug i dvije jaranice sjeli u kafic,krenulo nas i ceh dosao 180 km. Otisao kuci trijezan
:lol: :lol: :lol: :lol: malo lagis :lol: :lol:

sta ste ... popili 50 sokova ?
Last edited by Bullet Tooth Tony on 21/02/2010 17:39, edited 2 times in total.
cyprus

#56 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by cyprus »

ladyblue18 wrote:
cyprus wrote:
ladyblue18 wrote:...jer bi bilo skroz glupo izaci sa 5 KM iz kuce...
De lady formuliši ovo bolje svegati :x :D
:lol: :lol: :lol: pa ono, moze se desiti nesto nepredvidjeno, da mi zatreba taxi, da moram nesto hitno kupiti, itd...pa bolje da se osiguram. :P :D

Haka...ne bih znala. :D Ali sumnjam da se radi o nekoj basnoslovnoj cifri. :-)

Admire fakat...kud Ilidzu :lol: :lol: :lol: ne idem ti ja dalje od Titove...rijetko kada. :D
Šta će ti taxi ako ne ideš dalje od Titove :oops: :D . Btw ja zato što mi se mrsko pješke vraćat, sve češće ne idem dalje od Čvile :D
Jack Be Nimble

#57 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Jack Be Nimble »

Ako idem sam onda 2-3 pive oko 12 dolara

a sa curom obicno 30-50 dolara :x
IlijaLadin

#58 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by IlijaLadin »

minjonja wrote:
IlijaLadin wrote:kod nekog kod kuće - 10tak, 15 KM;
na pizzu, pa na kafu/pivo - 25-30;
klub i sl - 40tak;
u neki drugi grad - 50tak;
kafa, al kafa! - 10tak.
haj mi samo reci gdje te kafa kosta 10 maraka? ne ides valjda u veneciju...
A ne odem sam, drug. Ja pijem kafu, a ostali obično nisu istog raspoloženja :) a ja obično platim :zoka:
saga

#59 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by saga »

2-10KM riiiijetko kad vise
za 10KM 5 pica, saasvim dovoljno za jednu noc (ak cu sokic pit, ne prelazim preko 2 :D )
mada u zadnje vrijeme izadjem na pice-dva non-stop... u 11 sam vec za kreveta :o
cyprus

#60 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by cyprus »

Kimi_BXL wrote:@Ledy -Ne mora uopste biti neko fency mjesto da se potrosi lova..Prije 15 tak dana u Sarajevu, ja drug i dvije jaranice sjeli u kafic,krenulo nas i ceh dosao 180 km. Otisao kuci trijezan..Nikakav basement,bicakcic ili slicno nego obicni kafic..Sarajevo uopste nije jeftino i zato se cudim kako raja izlazi sa 15-20 km kad je piva minimum 3km pa do 5-6 zavisi gdje..
180 i došo trijezan :D :D . Ja bih plako od muke onda :D

Za moj posljednji rođendan bilo nas 6-ero i ceh mi došo 110 KM (ubjedljivo moj rekord rekorada :P ), pa me dovukli kući u mortus stanju. Otkrij mi tajnu kako potrošit 180 i ostat trijezan :D :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#61 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by ladyblue18 »

Kimi_BXL wrote:@Ledy -Ne mora uopste biti neko fency mjesto da se potrosi lova..Prije 15 tak dana u Sarajevu, ja drug i dvije jaranice sjeli u kafic,krenulo nas i ceh dosao 180 km. Otisao kuci trijezan..Nikakav basement,bicakcic ili slicno nego obicni kafic..Sarajevo uopste nije jeftino i zato se cudim kako raja izlazi sa 15-20 km kad je piva minimum 3km pa do 5-6 zavisi gdje..
Nisam ja spominjala fancy mjesta koliko se sjecam, ali nebitno. :D
I opet ti kazem ne znam sta se cudis, rekoh ti svako ima drugaciji nacin zabave i izlazaka, neko izadje popije sok, pivu i bude mu 10ak KM. Neko izadje da cuga dok mu zeludac moze podnjeti.
A ti ces izvinuti, ali meni je notorna glupost izvaliti 180 KM na jedan izlazak...pa sve i da se kupam u parama ne bih nikada tako nesto uradila. :roll:
Ali hajde ima se moze se, jel. :)
Kimi_BXL

#62 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

Beg_Babic wrote:
Ovako sam ja u prvom srednje, ono skupljas pare,odvajas,jer znas da je u petak neki dernek pa castis pa vamo , tamo....
Lijepi dani mog djetinstva :) Normalno da nece isto potrositi onaj sto radi i ima svoju lovu i neko ko se grebe od staraca, svi smo to morali proci..Cisto konstatujem da je Sarajevo generalno skupo za izlaske, pa opet sve puno ne moze se nigdje uci..Samo ja ne bih mogao izaci da znam da imam za 2-3 pive ne bi mi bio ceif. Popijem te 3 pivare i pogodi me neka pjesma a ja bez love.. Ili naleti neka mlada a ja sve popio nemam da pocastim pice..Gluho i daleko :D
Kimi_BXL

#63 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

cyprus wrote:
180 i došo trijezan :D :D . Ja bih plako od muke onda :D

Za moj posljednji rođendan bilo nas 6-ero i ceh mi došo 110 KM (ubjedljivo moj rekord rekorada :P ), pa me dovukli kući u mortus stanju. Otkrij mi tajnu kako potrošit 180 i ostat trijezan :D :D
Otkricu ti tajnu :D Djevojke naravno piju Red bull-votku, i ovaj haver im se pridruzio, ja popio dvije i presao na Sarajcicu. Uz sve to bila dobra meza, dobro drustvo (jaranice :D ) plesalo se, pjevalo i to je to. Dosao kuci, legao i uzeo zagora da citam :D
Kimi_BXL

#64 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

@ Lady ma nisu pare bitne, mislim bitne su al kad je covjeku dobro ne treba da zali, ako ima naravno. Ti kazes da ne bi potrosila ni da imas..Nisi onda meraklija u dusi :) Meni kad malo mahnem pa cujem od Tome Dotako sam dno zivota, ili Halidovu Miljacku uhh. Koliko imam u dzepu svaki fening potrosim s merakom :D
starii

#65 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by starii »

neki dan ubacim 1KM na onaj automat na poslu da mi izbaci kafu kad on poce izbacivati sve po pola marke..prepadoh se kontam se jest me krenulo :-D
sinoc sam sa jaranom bio u cheersu i uzmem toceno malo pivo a on colu a racun je bio 5.5KM i dajem konobaru 6Km kaze on nemam da ti vratim pola marke sacekaj..i haj kontao jebo po marke kad dolazi lik i vraća mi 2KM :D
The Nightwatchman

#66 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by The Nightwatchman »

Kimi_BXL wrote:@ Lady ma nisu pare bitne, mislim bitne su al kad je covjeku dobro ne treba da zali, ako ima naravno. Ti kazes da ne bi potrosila ni da imas..Nisi onda meraklija u dusi :) Meni kad malo mahnem pa cujem od Tome Dotako sam dno zivota, ili Halidovu Miljacku uhh. Koliko imam u dzepu svaki fening potrosim s merakom :D
joj kimi legendo, razbijas li case od glavu?
Edin H.

#67 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Edin H. »

Je li ima iko ovdje da se zavali pa odvede trebu, frajera, jarana, jaranicu na veceru?
Kimi_BXL

#68 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

starii wrote:neki dan ubacim 1KM na onaj automat na poslu da mi izbaci kafu kad on poce izbacivati sve po pola marke..prepadoh se kontam se jest me krenulo :-D
sinoc sam sa jaranom bio u cheersu i uzmem toceno malo pivo a on colu a racun je bio 5.5KM i dajem konobaru 6Km kaze on nemam da ti vratim pola marke sacekaj..i haj kontao jebo po marke kad dolazi lik i vraća mi 2KM :D
Ja bih nakon tog kusura odmah Bingo uplatio :) Krenulo te sto jes jes :D
JThomas

#69 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by JThomas »

ako je to kojim slučajem i istina, da se dva lika i dvije cure nisu napili za 180 km, a ti sve to platio...bolje da si za te pare uz'o 50 zagora i ostao kući da čitaš.
Kimi_BXL

#70 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

The Nightwatchman wrote:
Kimi_BXL wrote:@ Lady ma nisu pare bitne, mislim bitne su al kad je covjeku dobro ne treba da zali, ako ima naravno. Ti kazes da ne bi potrosila ni da imas..Nisi onda meraklija u dusi :) Meni kad malo mahnem pa cujem od Tome Dotako sam dno zivota, ili Halidovu Miljacku uhh. Koliko imam u dzepu svaki fening potrosim s merakom :D
joj kimi legendo, razbijas li case od glavu?
Jok al odmah eksiram Sarajcicu na ex :)
Šeha

#71 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Šeha »

Edin H. wrote:Je li ima iko ovdje da se zavali pa odvede trebu, frajera, jarana, jaranicu na veceru?
Ima, ima ;-)
Kimi_BXL

#72 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by Kimi_BXL »

JThomas wrote:ako je to kojim slučajem i istina, da se dva lika i dvije cure nisu napili za 180 km, a ti sve to platio...bolje da si za te pare uz'o 50 zagora i ostao kući da čitaš.
Nigdje veze. Kao sto rekoh pare nisu bitne, meni je bilo extra, proveo se citavu noc, dosao kuci nije me murija peglala, procitao pola romana i zaspao ko beba :D
mikelandjelo

#73 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by mikelandjelo »

dok nisam imao svoje pare trosio sam kolko imam u dzepu, nekad 5, nekad 10.
Sada kad radim trosim dok mogu pit. :) i nije mi krivo ako sam se proveo. (od 10 - 100 kako kad, uglavnom oko 50)
Al izlazim sada samo subotom jer ne mogu od posla izlaziti radnim danima, a i petkom sam umoran.
Drugacije je kad imas svoje, a drugacije kad uzimas od nekoga. :wink:
The Nightwatchman

#74 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by The Nightwatchman »

evo tipicnog primjera bosanske skole zivota:
Kimi_BXL wrote: Kao sto rekoh pare nisu bitne
finansijski osvijesten
Kimi_BXL wrote:meni je bilo extra
samozadovoljan
Kimi_BXL wrote: proveo se citavu noc
izdrzljiv
Kimi_BXL wrote:dosao kuci nije me murija peglala
poznaje zakone
Kimi_BXL wrote:procitao pola romana
obrazovan
Kimi_BXL wrote:zaspao ko beba
prst u uho, jebo haiti, neredi u svedskoj zdrrrrrrrrravo

samo naprijed zemljo moja u prosperitet i napredak, ovakvih udarnika nam podari
Last edited by The Nightwatchman on 21/02/2010 18:10, edited 1 time in total.
JThomas

#75 Re: koliko trosite po izlasku??

Post by JThomas »

malo ti nas ipak lagiš, malo...ili ste za odvikavanja sve četvero, treće nema.

ustvari ima, da vas je konobar zapalio...
Locked