Tuzla111 wrote:Tomahawk11 wrote:Tuzla111 wrote:Jel iko skonto jos koliko je potrebno cetveroclanoj porodici u SA da prezivi mjesec dana?

Definisi prezivi?!
Da jedu i nista vise?
Da jedu, oblace se, placaju rezije i ostale troskove?
Da jedu, placaju sve rezije za stan koji odgovara njihovim potrebama kao cetveroclanoj poridici, Odu na odmor 2 puta godinje, na izlete jednom mjesecno. Pripaze i roditelje po potrebi.
Kakav stan,koliki,kakva 2 odmora,koliko roditeljima,stalno ili ponekad,kolika su djeca...? Ako nemas kredita a veci je stan,roditeljima par stoja mjesecno,imas auto...Racunaj sigurno 3 milje a i vise.Zavisi od mnogo stvari.Naravno moze i sa manje,stvar je organizacije i prohtjeva.Mada ovo sto si ti nabrojao se ovde smatra kao luksuzom, a trebalo bi da svi tako zive.To bi trebalo da je normala.Al jbg.Naradices se da smislis tih 3 i kusur mjesecno,ko baltazar u krug i smisljaj.Nema nigdje para nako...Moras zapeti gdje god da si.Nema ni ovde suplje i landaranja ako zelis da imas a nisi niciji,znas u kojem smislu.Al vrijedi,lijepo mi u ovoj prokletinji zivjeti.Pored svih idiotluka i nerviranja,lijepo mi brate.Ne mogu nigdje preko sedmicu dvije pa me jebi.Ko moze blago mu se.Ja probo i dokurcilo.Sve fol nesta ,a nista...Lago sebe skoro 8 godina kako mi je lijepo.Jes mi vani lijepo bilo,oko mene sve uredno ,fino i funkcionise...al u meni ko kita.Pa se potrosnjom lijeci bol.Tena,plazma,auto i soping centar ,kurac palac da obradujem sebe...Ovde opet oko mene kita,al u meni ono sto sam trazio i zelio.Svako ima ono sto zeli i sto ga cini sretnim.Neka radi na tome i sretno mu.Tamo ili vamo,nebitno.