Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#326 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
eo novo poskupljenje cigara... počet ću motat' čaj
- Logovan
#327 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Kupi električnu.Velkoski wrote:eo novo poskupljenje cigara... počet ću motat' čaj
-
vrapcic
#328 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Izvinjavam se na off topicu ali nikada necu zaboraviti '92 nema se cigara ni za lijeka a moja mama i komsinica pasionarani pusaci - ulazim u stan a tamo magla prst pred okom ne vidis ali bukvalno. samo cujes:Velkoski wrote:eo novo poskupljenje cigara... počet ću motat' čaj
- Hm ovaj mi podbjel bolji od nane ali brate puno dimi
Probijem se nekako do njih koristeci culo sluha vise nego vida a njih dvije sjede u dnevnoj sobi - izrezale papir od kojeg se prave krojevi za sivanje/snitovi motaju cajeve i podbjel a cigare izgledaju kao mutantski topuzi i jos pri tome malo gore plamenom, nije samo obicni zar, valjda papir gorio. Jedna dugu ne vide od dima ali i dalje herojski puse...
-
sumirprimus
#329 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
za dobar zivot zdravlje je najvaznije.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#330 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Velkoski wrote:eo novo poskupljenje cigara... počet ću motat' čaj

2.5 marke. crnskogorska. dobra
Živio Mile Đukanović!
- Alfons Kauders
#331 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Gram heroina dnevno.Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Moze i frtalj grama za pocetak, zacas ce se dogurati do grama.
- delllboy79
#332 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jimmy McNulty wrote:Velkoski wrote:eo novo poskupljenje cigara... počet ću motat' čaj
2.5 marke. crnskogorska. dobra![]()
Živio Mile Đukanović!
Gdje ima kupiti ?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#333 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ja sam iz Zenice i kod nas ima kupit na svakom koraku ali na crnodelllboy79 wrote:
Gdje ima kupiti ?
- Vitezanin
#334 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Zavisi šta znači dobar život. I gdje. I kako. Živjeti u Sarajevu je npr drukčije nego Žepču itd.
Hoćeš auto? Treba lova za gorivo, osiguranje. Živiš sam? Stan, pristojan, na pristojnoj lokaciji, je 400 KM mjesečno s režijama. Hoćeš na godišnji, ali ne u Makarsku? Trebaš love.
Okvirno, za pristojan život sve ispod 1300 nije to to ako si solo. Jer treba i u uštedjeti, uplaćivati životno osiguranje itd. Imati dijete i 1000 KM mjesečno u kućanstvu je životaranje i ništa drugo.
Imam prijatelje koji žive u iznajmljenim stanovima, plate su im oko 900 KM u Sarajevu. Rade ok poslove. Žive solo, nisu rastrošni, ali s ovim iznosom opet su na nuli ili oko nule na kraju mjeseca. Jeste, plate sve na vrijeme, odu na ručak, izađu u grad, odu na izlet u Beograd jednom u pola godine na dva dana, ali dalje od toga teško možeš osim ako se ne stisneš i dobro vodiš računa o svojim financijama.
Hoćeš auto? Treba lova za gorivo, osiguranje. Živiš sam? Stan, pristojan, na pristojnoj lokaciji, je 400 KM mjesečno s režijama. Hoćeš na godišnji, ali ne u Makarsku? Trebaš love.
Okvirno, za pristojan život sve ispod 1300 nije to to ako si solo. Jer treba i u uštedjeti, uplaćivati životno osiguranje itd. Imati dijete i 1000 KM mjesečno u kućanstvu je životaranje i ništa drugo.
Imam prijatelje koji žive u iznajmljenim stanovima, plate su im oko 900 KM u Sarajevu. Rade ok poslove. Žive solo, nisu rastrošni, ali s ovim iznosom opet su na nuli ili oko nule na kraju mjeseca. Jeste, plate sve na vrijeme, odu na ručak, izađu u grad, odu na izlet u Beograd jednom u pola godine na dva dana, ali dalje od toga teško možeš osim ako se ne stisneš i dobro vodiš računa o svojim financijama.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#335 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma sami smo sebi krivi jer smo sami sebe uspjeli ubijediti da je luksuz otići jednom godišnje na more, na neko putovanje, na planinu, da je imati auto luksuz, da je izlaziti u grad luksuz i slično... čim neko ode na more idu komentari tipa "ah može on lako je njemu, on IMA". Pa stoko jedna, to treba da bude život prosječnog čovjeka da putuje, da ide na more, da izlazi, da ponekad ode u restoran, kino, pozorište... a to je većini ovog naroda luksuz i dok narod nekako ne promijeni svijest ovdje će i dalje bit isto godinama.
- Logovan
#336 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Mislim da niko nije spomenuo troškove oko lijekova. Razboliš se ili neko tvoj s kim živiš, onda kupi ovo, kupi ono. Nisu neki veliki troškovi, ali nabere se ako više ljudi živi zajedno.
-
Trebam te
#337 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
U pravu si taj luksuz je imao svak u Yu..Jimmy McNulty wrote:Ma sami smo sebi krivi jer smo sami sebe uspjeli ubijediti da je luksuz otići jednom godišnje na more, na neko putovanje, na planinu, da je imati auto luksuz, da je izlaziti u grad luksuz i slično... čim neko ode na more idu komentari tipa "ah može on lako je njemu, on IMA". Pa stoko jedna, to treba da bude život prosječnog čovjeka da putuje, da ide na more, da izlazi, da ponekad ode u restoran, kino, pozorište... a to je većini ovog naroda luksuz i dok narod nekako ne promijeni svijest ovdje će i dalje bit isto godinama.
- Vitezanin
#338 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Istina. Na kraju se nakupi i ono što planiraš uštediti ode na lijekove . Ovo 10, ono 5 KM i na kraju ode 100 KM.Logovan wrote:Mislim da niko nije spomenuo troškove oko lijekova. Razboliš se ili neko tvoj s kim živiš, onda kupi ovo, kupi ono. Nisu neki veliki troškovi, ali nabere se ako više ljudi živi zajedno.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#339 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
I lijekovi su njesra...mama ima glaukom. Svakog mjeseca otprilike oko 50-ak maraka na kapi ode. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#340 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
kafetin liječi sve
-
Trebam te
#341 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jimmy McNulty wrote:I lijekovi su njesra...mama ima glaukom. Svakog mjeseca otprilike oko 50-ak maraka na kapi ode.
Istina, bezobrazno koliko su vam lijekovi skupi, a posebno sto se sve kupuje ako se zalegne u bolnicu
- Logovan
#342 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Još ako je nešto zajebano, pa moraš iskeširati više, a ne 5, 10 KM.Vitezanin wrote:Istina. Na kraju se nakupi i ono što planiraš uštediti ode na lijekove . Ovo 10, ono 5 KM i na kraju ode 100 KM.Logovan wrote:Mislim da niko nije spomenuo troškove oko lijekova. Razboliš se ili neko tvoj s kim živiš, onda kupi ovo, kupi ono. Nisu neki veliki troškovi, ali nabere se ako više ljudi živi zajedno.
![]()
![]()
-
sumirprimus
#343 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
rekoh zdravlje je najskuplje.
- edo_79
#344 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
A možeš li bit zdrav za 700km mjesečno, od kojih 70% daš državi na raznorazne poreze, naknade, participacije, akcize i ostale hakarate?sumirprimus wrote:rekoh zdravlje je najskuplje.
I onda se ljudi čude, kaže onaj se bacio s terase, ovaj se objesio ..... to mora da je od silne ljepote .....
- mirsek
#345 Re: RE: Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Zbog tako jeftinih guma rizikovat zivot, ne valja brate nikako..madner wrote:Registracija oko 800 KM + set guma + mali servis = 1500 KM.
Sent from my LG-H500 using Tapatalk
- edo_79
#346 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Nije problem u cigarama, kad imam zapalim kad nemam ne zapalim i kapak, problem je u lančanoj reakciji, pa ti kao posljedica cigara sve ostalo poskupljuje, od brašna, ulja, šećera, osnovnih životnih namirnica pa nadalje ..... to je problem .... da su samo cigare .... lako bi se to riješilo.Velkoski wrote:eo novo poskupljenje cigara... počet ću motat' čaj
Očekujte uskoro i poskupljenje goriva, struje, komunalnih usluga itd itd itd ....
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#347 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ee, mene na jednoj drugoj temi ubjeđuju kako država ne uzima previše i kako samo budale rade na crnoedo_79 wrote:A možeš li bit zdrav za 700km mjesečno, od kojih 70% daš državi na raznorazne poreze, naknade, participacije, akcize i ostale hakarate?sumirprimus wrote:rekoh zdravlje je najskuplje.
I onda se ljudi čude, kaže onaj se bacio s terase, ovaj se objesio ..... to mora da je od silne ljepote .....
- edo_79
#348 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ma kakvi ... ne uzimaju .... ja neznam šta je s tobom ... nisu stigli još ni do 50% ... doduše malo im faliVelkoski wrote:ee, mene na jednoj drugoj temi ubjeđuju kako država ne uzima previše i kako samo budale rade na crnoedo_79 wrote:A možeš li bit zdrav za 700km mjesečno, od kojih 70% daš državi na raznorazne poreze, naknade, participacije, akcize i ostale hakarate?sumirprimus wrote:rekoh zdravlje je najskuplje.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#349 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ih, s ugovorom o djelu dođe haman do 50% 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#350 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
800 + KM razonraznih nameta