Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2151 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Je li tema samo o platama ili opcenito?
- VladaFBiH
#2152 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ček, jel' se pivo računa u alkohol? Ono je i dalje prehrambeni proizvodHAVANA wrote:Ma salim se.Ima prostora za sve.Mene tu nema.I kad mi se mlijeko pije ako nema alkohola ili je zabranjen...meni se to toliko tad pije da ti ja ne mogu opisat.Djes mi ba branit nesta.
Na stranu sto ako si restoran u gradu, gubis dobar broj klijenata,turista...Opet dobijas neke druge klijente,pa kalkulisi sta ces i kako ces...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2153 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa valjda koliko je potrebno za život podrazumjeva i pare i ćejf._BataZiv_0809 wrote:Je li tema samo o platama ili opcenito?
-
Heller
#2154 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Radiću ja s alkoholomDino34 wrote:E, tu je jedini problem to što ne mogu raditi sa alkoholom. Ako se nađe nešto bez istog, rado bih.Tomahawk11 wrote:Dino34, ovo uslužne me asocira na kakav rastoran i to, a biće da nije.
Uglavnom, kad bi se na to odlučio, ko god radi dobro, nije propao.
Problem je što nakon nekog vremena ljudi pokvare kvalitet, smanje porcije i povećaju cijene.
I ključ u bravu.
Proizvodnja namještaja, ako imaš kontakte da izvezeš vani. To je onako isplativo, al ovdje je tržište zasićeno.
- King Theoden
#2155 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Heller wrote:Radiću ja s alkoholom
Tomo mi je dao ideju. U Sarajevu nema dobrih ćevapa, a ni restoran sa spešl dobrom hranom.
-
Heller
#2156 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ozbiljno ti kažem za namještaj, pločasti, prilično je jednostavno ako ga imaš kome prodati vani.Dino34 wrote:Heller wrote:Radiću ja s alkoholom
Tomo mi je dao ideju. U Sarajevu nema dobrih ćevapa, a ni restoran sa spešl dobrom hranom.
Dogovorićemo se za nacrte
Evridž bošnjo donese katalog (sad skine) iz Dojčlanda, kopira i valja jeftnije duplo nego švabo
- beni-bu-man
#2157 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ko ti je to reko slago ti je i bas veze nemaDino34 wrote:Heller wrote:Radiću ja s alkoholom
-
Heller
#2158 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Restorana ima, al dobrih ćevapa nema.beni-bu-man wrote:Ko ti je to reko slago ti je i bas veze nemaDino34 wrote:Heller wrote:Radiću ja s alkoholom
- mirsek
#2159 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ako on iz inostranstva napravi bolji cevap od ovih domacih sarajevskih to ce biti vrhunski presedan.
- Nisrin
#2160 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Hahahahaha nema dobrih cevapa i nema restorana

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2161 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Slušaj, vjerovatno znaš gdje je restoran Kulin Dvor, oni ne da rade, oni rasturaju.Dino34 wrote:Heller wrote:Radiću ja s alkoholom
Tih 5 k mjesečno prihoda koje spominješ je za njih sića.
Dakle....
Rade i ćevabdžinice sve, ali bi još bolje bilo to sa restoranom.
E pazi sad, nije baš tačno da nema dobrih ćevapa, a ne manjka ni restorana.
Itekako ima dobre klope u i oko Sarajeva.
- MarlboroGold
#2162 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
E jbg... kod nas u Tuzli u skoro svakoj imas barem pivo.Tomahawk11 wrote:Rade ljudi bez alkohola.Dino34 wrote: E, tu je jedini problem to što ne mogu raditi sa alkoholom. Ako se nađe nešto bez istog, rado bih.
U SCC-u sve i jedan rade bez alkohola.
Ne znam ni jednu ćevabdžinicu da ima pivu popiti u Sa.
Ti sam odrediš taj dio. Tamo gdje je alkohol, to je već kafana.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2163 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Govorim za Sarajevo.MarlboroGold wrote:E jbg... kod nas u Tuzli u skoro svakoj imas barem pivo.Tomahawk11 wrote:Rade ljudi bez alkohola.Dino34 wrote: E, tu je jedini problem to što ne mogu raditi sa alkoholom. Ako se nađe nešto bez istog, rado bih.
U SCC-u sve i jedan rade bez alkohola.
Ne znam ni jednu ćevabdžinicu da ima pivu popiti u Sa.
Ti sam odrediš taj dio. Tamo gdje je alkohol, to je već kafana.
U ćevabdžinicama imaš jogurt, sokove, nema pive.
- King Theoden
#2164 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Imam prijatelja koji se dole, između ostalog, bavi i tim poslom. Čovjek godišnje da 100k "na kafu"Heller wrote:Ozbiljno ti kažem za namještaj,
Sve je to uvezano.
Bio. Probao. Imam ovdje cevabdziju čiji su ćevapi za 10 klasa iznad vaših. Ozbiljno.beni-bu-man wrote:Ko ti je to reko slago ti je i bas veze nema
Ja i ovdje bježim od velikih poslova. Ne želim da osijedim u 40-oj.Tomahawk11 wrote:Slušaj, vjerovatno znaš gdje je restoran Kulin Dvor, oni ne da rade, oni rasturaju.
Tih 5 k mjesečno prihoda koje spominješ je za njih sića.
Meni nije problem skresati apetite i živjeti skromno sa toliko para koliko spominjemo.
50-ak hiljada mjesečnog prometa je sasvim dovoljno za zaradu od koje možeš solidno živjeti.
Osim toga, ne planiram grlom u jagode. Prvih par godina živjeti na relaciji de-bih pa vidjeti.
Sve u svemu, tebi hvala za ideju, a ja ću vidjeti šta se može odraditi.
- MarlboroGold
#2165 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Zato se i cudim za jedno Sarajevo sto je to tako. Meni je to smijesno da nema barem piva. Nikad nisam cuo da se neko olesio u cevabdzinici u Tuzli. 1-2 pive uz cevape i kapak.Tomahawk11 wrote: Govorim za Sarajevo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2166 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sad se sjetih, ima na Koševu kod stadiona, al su ćevapi nedobog nikomMarlboroGold wrote:Zato se i cudim za jedno Sarajevo sto je to tako. Meni je to smijesno da nema barem piva. Nikad nisam cuo da se neko olesio u cevabdzinici u Tuzli. 1-2 pive uz cevape i kapak.Tomahawk11 wrote: Govorim za Sarajevo.
Doduše, uz pivu mogu
- beni-bu-man
#2167 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Bio. Probao po turistickim mjestima, ne kazem da su kod nas u Sarajevu bogovski cevapi ali ne treba se ogranicit na 3 Cevabdzinice i rece da ne valja.Dino34 wrote: Bio. Probao. Imam ovdje cevabdziju čiji su ćevapi za 10 klasa iznad vaših. Ozbiljno.
- beni-bu-man
#2168 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ja sam u SCC-u lika (Amerikanac) upraio, sjede u Montanu naruci pizzu, dodje klopa kad hadzija vadi iz zenine torbe sarajevsku limenkuMarlboroGold wrote:Zato se i cudim za jedno Sarajevo sto je to tako. Meni je to smijesno da nema barem piva. Nikad nisam cuo da se neko olesio u cevabdzinici u Tuzli. 1-2 pive uz cevape i kapak.Tomahawk11 wrote: Govorim za Sarajevo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2169 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Eto riješenja za Havanubeni-bu-man wrote:Ja sam u SCC-u lika (Amerikanac) upraio, sjede u Montanu naruci pizzu, dodje klopa kad hadzija vadi iz zenine torbe sarajevsku limenkuMarlboroGold wrote:Zato se i cudim za jedno Sarajevo sto je to tako. Meni je to smijesno da nema barem piva. Nikad nisam cuo da se neko olesio u cevabdzinici u Tuzli. 1-2 pive uz cevape i kapak.Tomahawk11 wrote: Govorim za Sarajevo.
- beni-bu-man
#2170 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Nadam se da ovo cita
I zakljucak, ima se za cevapa, to je najbitnije
I zakljucak, ima se za cevapa, to je najbitnije
- MarlboroGold
- HAVANA
#2172 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Sta ce mi to,sjedem kod cere u havanu i zovnem cevape iz zelje...a pive ko u prici. 
- HAVANA
#2173 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Moze i ono pola sudzukice pola cevapi.
-
Heller
#2174 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Reketa političarima? Reketa kriminalcima?Dino34 wrote:Imam prijatelja koji se dole, između ostalog, bavi i tim poslom. Čovjek godišnje da 100k "na kafu"Heller wrote:Ozbiljno ti kažem za namještaj,
Sve je to uvezano.
Ja sam radio neko vrijeme u jednoj firmi koja se time bavi, i koliko ja znam, a znam nije gazda ništa plaćao.
- Hajvan
#2175 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
MarlboroGold wrote:Zato se i cudim za jedno Sarajevo sto je to tako. Meni je to smijesno da nema barem piva. Nikad nisam cuo da se neko olesio u cevabdzinici u Tuzli. 1-2 pive uz cevape i kapak.Tomahawk11 wrote: Govorim za Sarajevo.
ima, ima
i to uz samu Begovu dzamiju