Imate li kolekciju bilo kakvih rariteta, nesto sto rijetko drugi imaju...? Imao sam jednu susjedu ovdje u Americi koja se obogatila skupljajuci nekakve sirene
Kolekcionari
- StLouis
#1 Kolekcionari
Jednom davno sam poceo skupljati postanske markice, ali s obzirom da ja znam biti ponekad seprtlja, sve mi se to pogubilo
...pa onda poceh s novcicima, ali kakav sam ja dobrisa, i njih na kraju podijelih svjetini
Imate li kolekciju bilo kakvih rariteta, nesto sto rijetko drugi imaju...? Imao sam jednu susjedu ovdje u Americi koja se obogatila skupljajuci nekakve sirene
cak postoji svjetsko udruzenje kolekcionara sirena, neke kostaju cijelo bogatstvo, a ja se pitam gdje mi je barem kusur od onih mojih novcica 
- mofo33
#2 Re: Kolekcionari
neki smatraju kolekcionere materijalistama, ja se ne slazem sa tom etiketom...
da nije naroda koji "skuplja nesto ", istorija bi ponekad ostala bez dokaza i ilustracije dogadjaja...
da nije naroda koji "skuplja nesto ", istorija bi ponekad ostala bez dokaza i ilustracije dogadjaja...
- StLouis
#3 Re: Kolekcionari
mofo33 wrote:neki smatraju kolekcionere materijalistama, ja se ne slazem sa tom etiketom...
- Skyfox
#4 Re: Kolekcionari
prije sam skupljao privjeske od kljuceva... uvjek nosio bunt privjesaka na jednom kljucu
i raja mi odjednom pocela donositi svoje privjeske, malo po malo i nakupilo se. Sad je to u nekoj kutiji u podrumu...
- mofo33
#5 Re: Kolekcionari
ja vec godinama skupljam knijigu "Mali Princ" (Antoine de St-Exupéry) na svim jezicima,
imam ih nekih 80-ak ,mislim da mi nedostaje bar jos 70 prevoda te knjige...
do kraja zivota necu uspijeti kompletirati
paralelno se bavim mojom kolekcijom svega-u-svacega vezanog za grupu U2:
rupa bez dna te kolekcije...
ali smatram ipak, da je fino skupljati nesto vazno srcu i dusi,
sreca je u malim, sitnim zadovoljstvima...
imam ih nekih 80-ak ,mislim da mi nedostaje bar jos 70 prevoda te knjige...
do kraja zivota necu uspijeti kompletirati
paralelno se bavim mojom kolekcijom svega-u-svacega vezanog za grupu U2:
rupa bez dna te kolekcije...
ali smatram ipak, da je fino skupljati nesto vazno srcu i dusi,
sreca je u malim, sitnim zadovoljstvima...
- BarbaDue
#6 Re: Kolekcionari
Ko je zaljubljenik u filateliju posjeti ovu temu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a&start=25
- Amazonka27
#7 Re: Kolekcionari
skupljam tel kartice
ne bas intezivno kao 2000-te (ustvari nikako) ali uvijek se obradujem nekoj novoj, neobicnoj...i igracke iz kinder jaja (jos uvijek
)
- scooter21ba
#8 Re: Kolekcionari
ne znam zasto ali nekako najpoznatiji i najrazvikaniji kolekcionari su filatelisti po mom nekom vidjenjuBarbaDue wrote:Ko je zaljubljenik u filateliju posjeti ovu temu:
a sto se mene tice ja sam jedno vrijeme skupljao kovanice mislim da ih i sada imam poprilican broj
inace svasta sam skupljao ali nisam nikad imao neku veliku kolekciju jedino mogu izdvojiti pomenute kovanice
a imam prijatelja koji je skupljao razne boce piva i kutije cigareta zanimljivo pravo
- cico x
#9 Re: Kolekcionari
sta mislite da li bi se autogrami svih igraca yuge iz 1991 mogli nekome utaliti?
valjda i to neko skuplja
valjda i to neko skuplja
- bez_ideje
#10 Re: Kolekcionari
Uh.......ja skupljam sve i svasta oduvijek.....od igracki iz kinder jaja,slicica ,novcica,razglednica,skoljki,kafanskih secera (to mi je najobimnija kolekcija),odredjene edicije plisanih igracaka......nekad sam i fensi olovke.....dalje...hmm imam finu kolekciju skalpela (amaterskih,profesionalnih,hirurskih),shot casica
Imam u planu jos malo more nekih extravagantnijih kolekcija........al to ce sacekat da dobijem sesticu na lotu
Imam u planu jos malo more nekih extravagantnijih kolekcija........al to ce sacekat da dobijem sesticu na lotu
- mofo33
#11 Re: Kolekcionari
baci to na eBaycico x wrote:sta mislite da li bi se autogrami svih igraca yuge iz 1991 mogli nekome utaliti?
valjda i to neko skuplja