Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1 Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by Zviz »

Koje novine citate? Nebitno jel rijec o printanom formatu ili digitalnom...

Recimo ja, skoro dnevno citam u printanom formatu

http://www.lemonde.fr/

i

http://www.faz.net/

Dok ponekad preko citavog vikenda

http://www.washingtonpost.com/

Sto se digitalnih tice,

na Klix-u i to samo zbog slavnih komentara :D inace digitalne medije ne volim!
Last edited by Zviz on 17/09/2014 23:03, edited 1 time in total.
Zviz

#2 Re: Koje novine citate...

Post by Zviz »

GraphicDesigner wrote:Samo Avaz. Tu se informisem. Najjace sa novine u Bosni.

Hvala ti Fahro.

Inace glupa tema. Jebo te novina pogotovo printana.

Mozda glupa mozda ne, jarane, u BiH ako ne citas strane novine, baj ja tako mislim, isto kad da zivis u podrumu, sta je to drugacije u BiH novinama od onih iz jucerasnjeg dana, nista ja bi rekao? Dok sam bio par puta u BiH nako kupim novine da procitam - crna kronika, ocajna politika 90%, da su bar zivdojili 3 strane o npr. prozivodnji mljeka u BiH nebitno sta ali neke varijacije ne, neko sport, politika, kriminal, nesto malo drugih stvarcica ono tek tako radi redi, koje kakva humanitarni slucaj, pozdravi mrtvima kao da citaju novine (ja mislim, da to samo jos u BiH ima) - i ono vrijeme / tv i to bi ti bilo to. Da i jednom sam procitao javno odricanje od rodbine... :lol:

Recumo u Le Monde imas gdje se neka dogadjana ili neke tematine na sire pisu, recimo kao sto je nedavno bilo 4 strane o siru, ili o krizi u Ukraini cak 6 stranica, isto tako o krizi u Centralnoj Africkoj Republici itd. Naravno ima i ostale klasike kao politika, sport ono ovo, onda imas isto o nekom zakonskom sisitemu tamo vamo.
Zviz

#3 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by Zviz »

GraphicDesigner wrote:Ti si iz Danske ako se ne varam. Tamo mozda ljude zanima kriza u Centralnoj Africi pa ce citati te romane. Ovdje to ljude ne zanima i to ne prodaje novine.

Novine se kupuju samo kad krenes na urakmicu da mozes da ih stavis pod dupe.

Moje licno misljenje, printane novine su prevazidjene a u BiH sad od printanih medija u modi su jedino kladionicarske ponude.
Ti izgleda potvrdjujes tezu jednog iz bih sto ovdje zivi, on veli da prosjecnom bosancu nije toliko ljeno raditi fizicki posao koliko citati... U Danskoj se tiskane novine prodaju ko havla ceten, cak na brojnim zeljeznickim stanicama mozes kupiti bih novine..
supercali

#4 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by supercali »

ma citas ti klinac le monde washington post i sta vec
citas ti srednjobosanski glasnik i to je to

kome ba prosipas vise pricu o danskoj kad si nedavno provaljen da si skoro polagao vozacki u sb kantonu
Zviz

#5 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by Zviz »

supercali wrote:ma citas ti klinac le monde washington post i sta vec

kome ba prosipas vise pricu o danskoj kad si nedavno provaljen da si skoro polagao vozacki u sb kantonu
Neko ti je provalio u glavu i ukro mozak, ako nisi skonto, skontaj gdje ja zivim a gdje rodjo ciji je ovo profil mada ga ja vise koristim... Ja polozio vozacki pola ovdje nije bilo imalo godina ni za vrtica, a neki ni rodjeni nisu bili...
supercali

#6 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by supercali »

i ja sam inace iz japana al mi rodjak iz sarajeva otvorio ovo pa sam ja vise tu nego on a inace on se zove kazuyoshi
TheMule

#7 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by TheMule »

New York Times i Oslobodjenje
NEDERLE

#8 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by NEDERLE »

Zviz wrote:

Neko ti je provalio u glavu i ukro mozak, ako nisi skonto, skontaj gdje ja zivim a gdje rodjo ciji je ovo profil mada ga ja vise koristim... Ja polozio vozacki pola ovdje nije bilo imalo godina ni za vrtica, a neki ni rodjeni nisu bili...
Posto svi kazu da lazes trebas dokazati.
Stavi vozacku u ruku, zamraci podatke, stavi pored zviz.... ILI USLIKAJ BILO STA STO IMA VEZE SA DANSKOM.

I naravno napisi pored zviz.

Zastavica, program na tv, DANSKE NOVINE, knjige, cdovi ili bilo sta drugo.. i pored toga zviz.

Dokazi nam da si iz danske tako sto ces uslikati nesto specificno i pored toga na papiru napisati zviz.
Zviz

#9 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by Zviz »

supercali wrote:i ja sam inace iz japana al mi rodjak iz sarajeva otvorio ovo pa sam ja vise tu nego on a inace on se zove kazuyoshi
Ajd djete ne budaletaj. Idi tamo na teme o curama i kresaj pubertetske hormone...
bull21

#10 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by bull21 »

Ukakiste interesantnu temu!
@Ontopic: NYtimes na tabletu refresham i bacim pogled na vijesti i to je to. Volio bih držati papirnato izdanje u rukama bar jednom ali obzirom da u Rajvosa ili nema nigdje ili sam ja smotan pa nisam našao (a i brine me i cijena). Online izdanje im mjesečno daje oko 10 članaka besplatno da se pročita pa ako ima nešto da me baš interesuje onda pročitam, mada to je rijetko (i obično je neka kolumna i slično). Od naših, havaz prelistam i odmah odem na križaljku i skoknem na program tako da ne bih baš rekao da ga i "čitam".
Zviz

#11 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by Zviz »

NEDERLE wrote:
Zviz wrote:

Posto svi kazu da lazes trebas dokazati.
Stavi vozacku u ruku, zamraci podatke, stavi pored zviz.... ILI USLIKAJ BILO STA STO IMA VEZE SA DANSKOM.

I naravno napisi pored zviz.

Zastavica, program na tv, DANSKE NOVINE, knjige, cdovi ili bilo sta drugo.. i pored toga zviz.

Dokazi nam da si iz danske tako sto ces uslikati nesto specificno i pored toga na papiru napisati zviz.

Ljudi manite se corava posla :D
Image
Ajatolah_

#12 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by Ajatolah_ »

Riješena i ta misterija. :mrgreen:
rekla-kazala

#13 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by rekla-kazala »

Svako jutro, (već godinama) u kafiću u kojem pijem kafu prelistam novine. Ranije su to bili Avaz i Jutarnji list a od kako je Avaz postao stranački bilten uglavnom Oslobođenje, ako imam vremena i Jutarnji list.
Oslobođenje je bolje nego ranije i o biznisu ( što me uglavnom zanima) imaju tri puta više priloga nego Avaz.
lasta2

#14 Re: Koje novine citate... (kritika/pohvale)...

Post by lasta2 »

Oslobođenje se popravilo i neuporedivo je zdravije i kvalitetnije za čitanje od tarigooza avaza. avaz treba organizovano prestati kupovati i potopiti ih totalno.
Post Reply