Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
-
Domy31
#26 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
Vidim za ovo lido osiguranje, pa imam pitanje ako neko zna. Ja od njih na ime odstete imam mjesecnu rentu i to fin iznos, sta mi je sad raditi poslije likvidacije??
-
Domy31
#27 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
nekoDomy31 wrote:Vidim za ovo lido osiguranje, pa imam pitanje ako neko zna. Ja od njih na ime odstete imam mjesecnu rentu i to fin iznos, sta mi je sad raditi poslije likvidacije??
- drndalo
#28 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
Probaj nazvati ovu agenciju za nadzor osiguranja, pa se raspitaj... Ne znam puno o rentama... Dozivotna ranta ? Ili je matematicka, tipa isplacuju ti 48 mjeseci po 1000 KM ? U zadnjem slucaju bi trebao da mozes da se prijavis za dio stecajne mase, na osnovu svojih preostalih potrazivanja... Prvi slucaj ne znam kako zakon uredjuje...
-
eeeeeee
#29 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
moj savjet uzmite najjeftinije osiguranje jer ne osiguravate sebe vec onoga koga s kim imate sudar (znaci ne govorim o kasku vec standardno osiguranje)...
on ce se dalje patiti isto kosto cete se vi patiti s njegovim osiguranjem ako je problematicno...
znaci jos jednom moj savjet NAJJEFTINIJE ostalo nije bitno za vas...
on ce se dalje patiti isto kosto cete se vi patiti s njegovim osiguranjem ako je problematicno...
znaci jos jednom moj savjet NAJJEFTINIJE ostalo nije bitno za vas...
- Edin H.
#30 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
I ja ne mogu ocima smisliti pojedince koji zovu auto ljubimac ili istom tepajuatko wrote:gentoo wrote:Eh vi znate sve prepoznati a ne znate prepoznati da se lik registrovao (cak dva racuna) da bi opalio pricu i na kraju nahvalio svoju agenciju..![]()
![]()
... iz prve se moze videjti da je lik neki agent za prodaju polica za neko osiguranje koje nudi i dodatne ublehe po nevjerovatnoj cijeni
...
I da ti kazem liche... Auto nije nikakav ljubimac ... to je masinerija koja sluzi da se krecemo od A do B i za tu maisneriju nam nisu potrebne nikakve emocije ... samo propisno odrzavanje i normalna eksploatacija ...
cuj ljubimac
-
Domy31
#31 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
u pitanju je prvi slucajdrndalo wrote:Probaj nazvati ovu agenciju za nadzor osiguranja, pa se raspitaj... Ne znam puno o rentama... Dozivotna ranta ? Ili je matematicka, tipa isplacuju ti 48 mjeseci po 1000 KM ? U zadnjem slucaju bi trebao da mozes da se prijavis za dio stecajne mase, na osnovu svojih preostalih potrazivanja... Prvi slucaj ne znam kako zakon uredjuje...
- drndalo
#32 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
*ebem li ga, zovi i pitaj, i u tom slucaju imas pravo na dio stecajne mase, koliki tacno ne znam... Znam da osiguravatelji imaju tabele tipa "ocekivanog dozivljenja" ili nesto takvo, gdje ti racunaju dozivotnu rentu sa pretpostavkom dozivljenja npr. 75 godine starosti, svaku godinu duze, "zeznuo" si ih, svaku krace "oni tebe"...
Nakon toga se konsultuj sa advokatom za kojeg saznas da je "jak" u odnosima da osiguranjima, tj. da ima iskustva s njima... Dobar "krivicar" ne mora biti dbar za te slucajeve...
Nakon toga se konsultuj sa advokatom za kojeg saznas da je "jak" u odnosima da osiguranjima, tj. da ima iskustva s njima... Dobar "krivicar" ne mora biti dbar za te slucajeve...
- taxi_driver
#33 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
Mog tata je prije mjesec dana imao sudar. Udario ga frajer sa skodom fabiom . Sto je najgore taj je imao Lido osiguranje koje je propalo. Sad ja ne kontam kako drzava moze dati dozvolu da police i dalje traju ako nema ko ostetu platiti. I sta sad da stari radi? Da halali ili da ceka? i sta da ceka?
- Troll_Happens
#34 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
probaj kod triglav osiguranja na skenderiji... 
- drndalo
#35 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
Nazovite ovu agenciju za nadzor osiguranja, i raspitajte se dokle je doslo sa likvidacionim upraviteljem i prijavom steta...drndalo wrote:Kad vec nece niko drugi evo ja malo prokopah i nadjoh zvanicno:
http://www.nados.ba/bos/novosti/PriopcenjeLido.pdf
BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
AGENCIJA ZA NADZOR OSIGURANJA
FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE
Broj: 1.0.-021.1004-5/12
Sarajevo, 13.6.2012.
Predmet: Priopćenje
ODUZIMANJE ODOBRENJA ZA RAD DRUŠTVU ZA OSIGURANJE „LIDO OSIGURANJE“
d.d. SARAJEVO
Agencija za nadzor osiguranja Federacije BiH je Rješenjem broj: 1.0.-021.1004/12 od
12.06.2012. godine, na osnovu članka 29. Zakona o društvima za osiguranje u
privatnome osiguranju, društvu „Lido osiguranje“ d.d. Sarajevo oduzela odobrenje za
rad za obavljanje poslova neživotnog osiguranja. Zabranjeno je i izdavanje novih polica
osiguranja, te raspolaganje ukupnim sredstvima društva.
U skladu s odredbama članka 69. Zakona o društvima za osiguranje u privatnome
osiguranju pokrenut je postupak posebne likvidacije u društvu i imenovan privremeni
upravitelj. Privremeni upravitelj je dužan u zakonom utvrđenom roku podnijeti zahtjev
sudu za pokretanje postupka likvidacije društva.
U postupku likvidacije društva, sud će imenovati likvidacionog upravitelja, koji je,
između ostalog, dužan objaviti rok za prijavu potraživanja svih povjerioca, među kojima
i ugovaratelja osiguranja.
Sve do okončanja postupka posebne likvidacije nad društvom se ne može otvoriti stečaj.
D I R E K T O R
Ivan Brkić
Dakle, istina je za Lido, ali oni koji imaju potrazivanja prema njima trebace da ih prijave kada za to bude poziv u novinama/internetu... Dakle, cekanje, ali ne i komplet-halal...
-
duboka_misao
#36 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
Danas imate u avazu,nakon rocista od 11,09,2012 proglasena likvidacija Lido osiguranja ,likvidator je Bajramovic Edin , pa bujrum .
-
Haydi
#37 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
U "Avazu" od 15.10.2012.godine objavljen je Oglas o pokretanju/otvaranju likvidacionog postupka nad pravnim licem "Lido osiguranje". U t. 5. ovog oglasa upućen je poziv svim povjeriocima da najkasnije u roku od 90 dana od dana posljednjeg objavljivanja oglasa prijave svoja potraživanja sa svom odgovarajućom dokumentacijom, i to u dva primjerka, sa pozivom na broj 65 0 L 273747 12 L.(Napomena: u t. 4. ovog oglasa utvrđeno je da je likvidator duzan da oglas o otvaranju likvidacionog postupka objavi jednom sedmicno u tri uzastopne sedmice, što znači da je ovaj oglas trebao biti objavljen jos dva puta obzirom da je datum kada ovo pisem 03.11.2012.)
Obzirom da prikupljamo dokumentaciju za prijavu potrazivanja za naknadu stete na vozilu, raspitali smo se u sudu. Pored dokumentacije potrebno je napraviti i zahtjev, zatim uplatiti taksu u visini 1% od vrijednosti procjenjene štete na vozilu i sve to predati Općinskom sudu u Sarajevu, soba br. 8.
Sretno!!!
Obzirom da prikupljamo dokumentaciju za prijavu potrazivanja za naknadu stete na vozilu, raspitali smo se u sudu. Pored dokumentacije potrebno je napraviti i zahtjev, zatim uplatiti taksu u visini 1% od vrijednosti procjenjene štete na vozilu i sve to predati Općinskom sudu u Sarajevu, soba br. 8.
Sretno!!!
- mayab
#38 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
http://www.azobih.gov.ba/cms/index.php? ... 1&lang=bos
Vidi sta ti ovi u Zastitnom fondu FBiH mogu pomoci, mozda!
Vidi sta ti ovi u Zastitnom fondu FBiH mogu pomoci, mozda!
-
Haydi
#39 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
Odgovor iz Zastitnog fonda je da treba cekati okoncanje likvidacionog postupka !?!
-
bkozica
#40 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
Sarajevo osiguranje loše već druga godina. Posebno Sarajevo osiguranje Bihać.
-
bkozica
#41 Re: Kod kojeg OSIGURANJA osigurati auto
Kamelija loša. WGT se popravilo. BSO nikakvo isto kao i Euroherc te nešković osiguranje. Treba ih izbjegavati. Dobra osiguranja su Jahorina osiguranje odlično, Drina osiguranje dobro.