Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bellica

#2676 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Eh, dragi moji imam i ja pitanjce. Naime, u mojoj zgradi koja inace ima dva ulaza, od kojih je jedan moj, a drugi kod prinudnog upravitelja i nadam se uskoro prinudnog PEV, imamo hidroflex ili pumpu za vodu kroz koju protice voda koja ima uzasan miris (otprilike kao pokvarena riba), jer su cijevi postavljenje 1991./1992. kad je zgrada napravljena. Na tom hidroflexu je bilo neko curenje, sanirano, ali preko racuna mog ulaza. Posto komsije iz drugog ulaza nisu raspolozene za suradnju, imam li osnova da svoj ulaz kandidujem za neku donaciju, neko sufinansiranje za sanaciu ratne stete, jer ovaj hidroflex nije u funkciji od rata? malo mi je glupo jer postoje fasade i krovovi koji su preci, ali mi stanari se trujemo vodom koja protice kroz ovaj sistem. Imam ja i ponudu koja nije ogromna, samo bi mi trebao dio novca koji nece da plati ulaz do nas i po mogucnosti bar 30% troskova koji bi bili za nas ulaz. Pitam za misljenje, ima li smisla da kandidujem na ovakav nacin ili neko od vas ima neki bolji prijedlog. Napominjem, dodatne uplate ne dolaze u obzir jer je samo nas 11 iz ulaza spremno da uplati nesto i pored redovnih racuna za odrzavanje. Hvala!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2677 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by PipiDugaDevetka »

Bellica wrote:Eh, dragi moji imam i ja pitanjce. Naime, u mojoj zgradi koja inace ima dva ulaza, od kojih je jedan moj, a drugi kod prinudnog upravitelja i nadam se uskoro prinudnog PEV, imamo hidroflex ili pumpu za vodu kroz koju protice voda koja ima uzasan miris (otprilike kao pokvarena riba), jer su cijevi postavljenje 1991./1992. kad je zgrada napravljena. Na tom hidroflexu je bilo neko curenje, sanirano, ali preko racuna mog ulaza. Posto komsije iz drugog ulaza nisu raspolozene za suradnju, imam li osnova da svoj ulaz kandidujem za neku donaciju, neko sufinansiranje za sanaciu ratne stete, jer ovaj hidroflex nije u funkciji od rata? malo mi je glupo jer postoje fasade i krovovi koji su preci, ali mi stanari se trujemo vodom koja protice kroz ovaj sistem. Imam ja i ponudu koja nije ogromna, samo bi mi trebao dio novca koji nece da plati ulaz do nas i po mogucnosti bar 30% troskova koji bi bili za nas ulaz. Pitam za misljenje, ima li smisla da kandidujem na ovakav nacin ili neko od vas ima neki bolji prijedlog. Napominjem, dodatne uplate ne dolaze u obzir jer je samo nas 11 iz ulaza spremno da uplati nesto i pored redovnih racuna za odrzavanje. Hvala!
Šta kaze ZZJZ i inspekcija neka zdravstvena koliko je hitno sanirati ovo trovanje gradjana, pa da se po hitnom principu popravi hidroflex jer su zivoti ljudi ugrozeni.

Nadam se da će baš tebe izabrati za prinudnu PEV-icu i za taj drugi ulaz, pa neka se puše. Ti im potpisuješ naloge,...i sve im radiš, dušu roviš.
Bellica

#2678 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:Eh, dragi moji imam i ja pitanjce. Naime, u mojoj zgradi koja inace ima dva ulaza, od kojih je jedan moj, a drugi kod prinudnog upravitelja i nadam se uskoro prinudnog PEV, imamo hidroflex ili pumpu za vodu kroz koju protice voda koja ima uzasan miris (otprilike kao pokvarena riba), jer su cijevi postavljenje 1991./1992. kad je zgrada napravljena. Na tom hidroflexu je bilo neko curenje, sanirano, ali preko racuna mog ulaza. Posto komsije iz drugog ulaza nisu raspolozene za suradnju, imam li osnova da svoj ulaz kandidujem za neku donaciju, neko sufinansiranje za sanaciu ratne stete, jer ovaj hidroflex nije u funkciji od rata? malo mi je glupo jer postoje fasade i krovovi koji su preci, ali mi stanari se trujemo vodom koja protice kroz ovaj sistem. Imam ja i ponudu koja nije ogromna, samo bi mi trebao dio novca koji nece da plati ulaz do nas i po mogucnosti bar 30% troskova koji bi bili za nas ulaz. Pitam za misljenje, ima li smisla da kandidujem na ovakav nacin ili neko od vas ima neki bolji prijedlog. Napominjem, dodatne uplate ne dolaze u obzir jer je samo nas 11 iz ulaza spremno da uplati nesto i pored redovnih racuna za odrzavanje. Hvala!
Šta kaze ZZJZ i inspekcija neka zdravstvena koliko je hitno sanirati ovo trovanje gradjana, pa da se po hitnom principu popravi hidroflex jer su zivoti ljudi ugrozeni.

Nadam se da će baš tebe izabrati za prinudnu PEV-icu i za taj drugi ulaz, pa neka se puše. Ti im potpisuješ naloge,...i sve im radiš, dušu roviš.
Ne vjerujem da ce ZZJZ uopste reagovati, iako, namjeravam danas da ih obavijestim o situaciji, stanje je zaista alarmantno, sudje ne perem u toj vodi u kuhinji nego u kupatilu zbog vruce vode i plinskog bojlera, taj miris ribe ostaje po sudju i ne moze se upotrebljavati. Nisam sigurna hoce li mi izaci u susret, ali cu pokusati. Meni je daleko veci problem ulaz A koji nece da sufinansira saniranje ovog hidroflexa. Ako donesem ponudu, misle odmah to je nesto za mene, da se ja okoristim, a nije. I oni se truju, nadam se da ne piju ovu vodu. Ono sto cu zaista uraditi, ali cu im prethodno najaviti, ako ne budu pristali da dijelimo troskove, odvojit cemo njihovu instalaciju pa neka prikljucuju odakle hoce.
Hvala pipi na savjetima.
rimac

#2679 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by rimac »

Prijedlog za bravara? Upravitelj nema dobrog. Osposobiti ulazna vrata da rade, zaključavaju se.... POla vremena su otvorena.

Kako inače sve funkcionira. Ako nisam zadovoljan upraviteljovim bravarem. MOgu ja bez velikih procedura samo nazvati nekog drugog bravara, on dođe popravi, ja potpišem a on račun ispostavi upravitelju.
Bellica

#2680 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

rimac wrote:Prijedlog za bravara? Upravitelj nema dobrog. Osposobiti ulazna vrata da rade, zaključavaju se.... POla vremena su otvorena.

Kako inače sve funkcionira. Ako nisam zadovoljan upraviteljovim bravarem. MOgu ja bez velikih procedura samo nazvati nekog drugog bravara, on dođe popravi, ja potpišem a on račun ispostavi upravitelju.
Niko te ne sprjecava da nadjes drugog bravara koji je PDV obveznik (ima registrovanu firmu) da ga pozoves, napravi ti bravu, ti potpises fakturu i upravitelj mu plati preko transakcijskog racuna. Sto se nerviras radi takve sitnice kad lijepo postoji rjesenje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2681 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Ne vjerujem da ce ZZJZ uopste reagovati, iako, namjeravam danas da ih obavijestim o situaciji, stanje je zaista alarmantno, sudje ne perem u toj vodi u kuhinji nego u kupatilu zbog vruce vode i plinskog bojlera, taj miris ribe ostaje po sudju i ne moze se upotrebljavati. Nisam sigurna hoce li mi izaci u susret, ali cu pokusati. Meni je daleko veci problem ulaz A koji nece da sufinansira saniranje ovog hidroflexa. Ako donesem ponudu, misle odmah to je nesto za mene, da se ja okoristim, a nije. I oni se truju, nadam se da ne piju ovu vodu. Ono sto cu zaista uraditi, ali cu im prethodno najaviti, ako ne budu pristali da dijelimo troskove, odvojit cemo njihovu instalaciju pa neka prikljucuju odakle hoce.
Hvala pipi na savjetima.Bellica

Ma mozeš zdravstvenoj inspekciji poslati i prijavu putem interneta. Googlaj: KUIP SARAJEVO.
Bellica wrote:
rimac wrote:Prijedlog za bravara? Upravitelj nema dobrog. Osposobiti ulazna vrata da rade, zaključavaju se.... POla vremena su otvorena.

Niko te ne sprjecava da nadjes drugog bravara koji je PDV obveznik (ima registrovanu firmu) da ga pozoves, napravi ti bravu, ti potpises fakturu i upravitelj mu plati preko transakcijskog racuna. Sto se nerviras radi takve sitnice kad lijepo postoji rjesenje.
Pa, to praktično znači da je novim zakonom, ustvari, upraviteljstvo ukinuto kada PEV moze dati posao ko mu je bolji i jeftiniji.

Super smo to odradili u tandemu ti i ja, ovdje na Forumu, na ovoj temi=potaknuli forumaše/EV da se masovno raspituju u Ministarstvu, a kasnije Ministar (solidni) objavio da se zakon mijenja ''jer ima previše dopisa i žalbi''.

Ja imam informaciju da ih je bilo oko 100 000. Negdje sam pročitao da u Sarajevu ima oko 80 000 ZKS?
:thumbup: :bih: :sax: :skoljka: :mrgreen:
Bellica

#2682 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Pipi, ovo je moglo oduvijek, ako neko drugi ima firmu, mozes ih angazovati da ti nesto odrade pa fakturu posaljes kod upravitelja i oni izvrse uplatu sa racuna zgrade. Pa kako objasnjavas dimnjacare, pa tri ponude koje su obavezne kod npr. mog hidroflexa tj. kod vecih radova? Neces valjda uzeti tri ponude od istog upravitelja :D
PipiDugaDevetka

#2683 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:Pipi, ovo je moglo oduvijek, ako neko drugi ima firmu, mozes ih angazovati da ti nesto odrade pa fakturu posaljes kod upravitelja i oni izvrse uplatu sa racuna zgrade. Pa kako objasnjavas dimnjacare, pa tri ponude koje su obavezne kod npr. mog hidroflexa tj. kod vecih radova? Neces valjda uzeti tri ponude od istog upravitelja :D
Ne vjerujem u to da je moglo oduvijek.

Uskoro će se na Klix.ba oglasima (ne znam kako se zovu) početi pojavljivati oglasi tipa:
SKUP ETAžNIH VLASNIKA ZGRADE te i te, iz Ulice te i te RASPISUJE TENDER ZA OPRAVKU ZAJ. DIJELOVA ZGRADE,...
1. Zamjena keramičkih pločica u haustoru,
2. Pročepljavanje kanalizacionih cijevi na vertikali 1.,
3. Zamjena pokrova od azbesta,...
4. Uvodjenje pojedinačnih mjerača potrošnje vode...
PREDNOST IMAJU ONE GRADJEVINSKE FIRME KOJE SU SPREMNE KREDITIRATI IZVRŠAVANJE OVIH OPRAVKI.
PEV je u centru pažnje i sve zavisi od njega. Baš kao što je nekada sve radio HAUSMAJSTOR.
Neobično važna osoba u komšiluku je PEV.

Ko izabere PEV-a kvarnog, srušiće mu se njegova ZKS!
Bellica

#2684 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

MOGLO JE Pipi uvjeravam te, imam ponude od drugih firmi i za svoj ulaz, a stare su oko 2-3 godine.
PipiDugaDevetka

#2685 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Bellica wrote:MOGLO JE Pipi uvjeravam te, imam ponude od drugih firmi i za svoj ulaz, a stare su oko 2-3 godine.
Onda je tadašnje Ministarstvo VEOMA LOŠE ODRADILO UPOZNAVANJE GRADJANSTVA SA PRAVIMA I OBAVEZAMA EV, a upraviteljskim firmama nije bilo mrsko da tenderli naštampane knjizice sa Zakonom NE DOSTAVE EV. Mom PEV-u nije bilo jasno da mu upravitelj neće popraviti vrata od garaze, uopšte nije shvatao kako se vrši odrzavanje zaj. dijelova zgrade. Nije bezveze čovjek bio direktor jedne od najvećih EDP firmi, EDP- ''Valter Perić''-Novi Grad. Stotinama radnika je direktorovao pred penziju sa VKV zanatom. Almu sam poslao u penziju, pismeno se zalio i naveo da je sakrila dopis koji sam čekao od FAMOS-GRADNJE.

Učestvovao u pokretanju donošenja novog zakona putem Sarajevo-x foruma na ovoj temi i još nekoliko sličnih koje sam pokretao.

Ministrica najnovija-odlazeća mi se javila da ima u vidu moj prijedlog promjene PRAVILNIKA tako da upraviteljske firme NE MOGU BITI PEV-ovi tamo gdje su drugi upravitelji, pa ćemo vidjeti šta će budući ministar, nadam se tvoj omiljeni,...Č.L. uraditi u korist naroda ili u korist sebe.
:thumbup:
Bellica

#2686 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:
Bellica wrote:MOGLO JE Pipi uvjeravam te, imam ponude od drugih firmi i za svoj ulaz, a stare su oko 2-3 godine.
Onda je tadašnje Ministarstvo VEOMA LOŠE ODRADILO UPOZNAVANJE GRADJANSTVA SA PRAVIMA I OBAVEZAMA EV, a upraviteljskim firmama nije bilo mrsko da tenderli naštampane knjizice sa Zakonom NE DOSTAVE EV. Mom PEV-u nije bilo jasno da mu upravitelj neće popraviti vrata od garaze, uopšte nije shvatao kako se vrši odrzavanje zaj. dijelova zgrade. Nije bezveze čovjek bio direktor jedne od najvećih EDP firmi, EDP- ''Valter Perić''-Novi Grad. Stotinama radnika je direktorovao pred penziju sa VKV zanatom. Almu sam poslao u penziju, pismeno se zalio i naveo da je sakrila dopis koji sam čekao od FAMOS-GRADNJE.

Učestvovao u pokretanju donošenja novog zakona putem Sarajevo-x foruma na ovoj temi i još nekoliko sličnih koje sam pokretao.

Ministrica najnovija-odlazeća mi se javila da ima u vidu moj prijedlog promjene PRAVILNIKA tako da upraviteljske firme NE MOGU BITI PEV-ovi tamo gdje su drugi upravitelji, pa ćemo vidjeti šta će budući ministar, nadam se tvoj omiljeni,...Č.L. uraditi u korist naroda ili u korist sebe.
:thumbup:
Dakle, javila se Ministrica :thumbup: bas mi je drago, posebno jedva cekam taj novi pravilnik po kojem upravitelj nece moci biti PEV u nekoj zgradi u kojoj nije upravitelj. Super, dakle, mi odavde nesto radimo, jer da je besplatno, ali drustveno korisno :-D
Vjeruj mi Pipi da je to moglo, pa imas masu ulaza gdje je upravitelj jedan, a PP aparate odrzava neko drugi, lift neko treci, ako rade krov pa skupa ponuda koju dobiju od upravitelja nadju nekog ko ce im za manje novca uraditi to isto. Pa vrati se jedno 50-tak stranica i procitaj moje savjete da se ne uzimaju izvodjaci za radove koji nisu upravitelji jer ne garantuju nista, nece doci ponovo ako se u roku od 1-2 dana pokvari jer ne daje garanciju na izvedene radove...ali Pipi, Zakon je rekao da je PEV duzan da za vece radove zajedno s upraviteljem zgrade ( a moze i samostalno kao ja npr. :D ) pribavi najmanje tri ponude pa da se na skupu EV izglasa najpovoljnija. Ovo jemoglo i 2008. kad sam ja tek imenovana. Ne znam kako je to tebi promaklo?
Nadam se da ce ko god bude novi MInistar da radi u sluzbi gradjana sto im i jeste obaveza. Meni je C.L. bio jako dobar, najbolji, Ministar i nadam se da ce opet dobiti svoj posao nazad. Uvijek sam od njega imala potpunu podrsku, od prvog dopisa pa do zadnjeg, pa mozda zato, a vjeruj mi, prvi put uzivo sam ga vidjela nekad krajem prosle godine na raspravi o nacrtu ovog novog zakona, tako da nemam nikakve privatne veze s njim pa da me eto onako pripazi kao rodicu i sl, zato kazem da je dobar, jer ne radi po DNK nego po kakvom takvom Zakonu, za razliku od ostalih.
PipiDugaDevetka

#2687 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Dobro, sad nisam siguran da će ovaj moj prijedlog usvojiti i da će zabraniti PEV-ovanje upraviteljima tamo gdje nisu oni upravitelji. Ne znam kako ministar donosi te Pravilnike. Sigurno to odrade stručne osobe, profesionalci, a on samo potpiše.
Ako ministar radi u korist gradjana, a svaki bi tako MORAO da radi, onda bi trebao uzeti u obzir da je PEV-ovanje možda jedina mogućnost nekim mladim da zarade džeparac. Mladi masovno ''nemaju pametnog posla''. Ne bi trebali dozvoljavati upraviteljima da igdje PEV-uju. Čak bi budući ministar morao poslušati ovo što je pisao @poznanik i povećati naknadu PEV-ovima.

Č.L. u mom slučaju nije poštovao Zakon (požar na dimnjaku = ugrožavanje ljudi), a znam i zašto = viša sila iz njegove, meni mrske, stranke.
Bellica

#2688 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Dobro, sad nisam siguran da će ovaj moj prijedlog usvojiti i da će zabraniti PEV-ovanje upraviteljima tamo gdje nisu oni upravitelji. Ne znam kako ministar donosi te Pravilnike. Sigurno to odrade stručne osobe, profesionalci, a on samo potpiše.
Ako ministar radi u korist gradjana, a svaki bi tako MORAO da radi, onda bi trebao uzeti u obzir da je PEV-ovanje možda jedina mogućnost nekim mladim da zarade džeparac. Mladi masovno ''nemaju pametnog posla''. Ne bi trebali dozvoljavati upraviteljima da igdje PEV-uju. Čak bi budući ministar morao poslušati ovo što je pisao @poznanik i povećati naknadu PEV-ovima.

Č.L. u mom slučaju nije poštovao Zakon (požar na dimnjaku = ugrožavanje ljudi), a znam i zašto = viša sila iz njegove, meni mrske, stranke.
Pipi, da razjasnimo jednu stvar, veliki, ogroman broj mladih NECE da radi, prema tome, ne moras pretjerano da brines o njihovom dzeparcu, zarade im roditelji dovoljno za onu cjelodnevnu kafu u Ferhadiji. A da se prihvate posla PEV, ma daj, sta ti je, pa nece da radi u struci, a da ne govorim o ovome, a kako znam, pisem ti na PP jer je projekat u pitanju pa ne mogu javno pisati o istom. Evo, raspitujem se kako napreduje testiranje, pitam svoje majstore o PEV u zgradama koje odrzavaju, kazu da ce samo u njihovoj firmi biti 95% ulaza gdje nema PEV, jer koji hoce da budu imaju preko 65 godina, a ovi koji mogu i mladji su, nece ni da cuju, u ovih 5% spadam ja i jos dvoje ljudi koji su isli na testiranje, ostali i ne pomisljaju da idu. A uskoro ce isteci prvi mjesec od kad je uvedeno.
Kako god, nadam se da bar upravitelji nece moci biti PEV, njihove maticne firme, da, to je ok, ali upravitelj kao upravitelj, to nikako. Sad ces vidjeti kad se neko javi i kaze da su uvijek mogli biti PEV, i po proslom Zakonu, a ja se zaibretim kao ti kad sam ti rekla da ulaz odnosno PEV moze sam birati ko ce mu raditi popravke u ulazu, jedini uvjet je da ima registrovanu firmu :D
PipiDugaDevetka

#2689 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Pokvario mi se PC-napojna jedinica, pa tipkam iz int. kluba. Oduvijek su firme mogle biti PEV-ovi. Dokaz: U zgradi Bosmal PEV je neka firma od početka.

Stigla mi presuda da moram platiti dugovanja sa kamatama 12%. Meni važna ona posljednja UPUTA DA SE IMAM PRAVO ŽALITI,...Pa ću se žaliti, ali nezgodacija ovo sa PC-om da ne radi (nije valjda HDD riknuo).

Pozdrav,
@pdd
Bellica

#2690 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

PipiDugaDevetka wrote:Pokvario mi se PC-napojna jedinica, pa tipkam iz int. kluba. Oduvijek su firme mogle biti PEV-ovi. Dokaz: U zgradi Bosmal PEV je neka firma od početka.

Stigla mi presuda da moram platiti dugovanja sa kamatama 12%. Meni važna ona posljednja UPUTA DA SE IMAM PRAVO ŽALITI,...Pa ću se žaliti, ali nezgodacija ovo sa PC-om da ne radi (nije valjda HDD riknuo).

Pozdrav,
@pdd
Popravi brzo PC jer imamo jos puno posla, novi Zakon je uveden, a vecina gradjana nije upoznata s istim, pa kad ja nesto napisem ti si tu da izvadis taj dio iz Zakona i postavis na stranicu :D
Nisam sigurna koliko ce ti zalba uspjeti, ali pokusaj.
Za Bosmal je logicno jer je ogroman i jedan covjek ne i mogao da bude PEV, samo ne znam kako to bas funkcionise, znam da im je upravitelj HETIG, ali isto tako znam da ne postoji u MSP niti jedna firma uvedena kao pravno lice kao PEV u nekoj zgradi, ovo je garant promaklo.
Inace, juce su mi pregledani i ocisceni dimnjaci u zgradi, pripremamo se polako za zimu. Saljem poziv svim PEV da to isto urade na vrijeme, jer kad pocne padati kisa, pa snijeg, bit ce prekasno, ovo vrijeme je idealno za dimnjake, za pregled i servis jer niko se jos ne grije, svi uvjeti su zadovoljeni, pa pozurite, ovo je inace jako bitno u svakoj zgradi kolektivnog stanovanja. ;-)
sarajevo63

#2691 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

Eh, i meni je došao odgovor od ministrice :), no ne znam šta će dalje biti jer ne kontam ni ko je sada ministar/ica :) (vratih se s odmora).
PipiDugaDevetka

#2692 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

sarajevo63 wrote:Eh, i meni je došao odgovor od ministrice :), no ne znam šta će dalje biti jer ne kontam ni ko je sada ministar/ica :) (vratih se s odmora).
Ja navijam da se vrati stari ministar koji ''zna znanje'', samo ga hebu SDA šefovi kojima može biti profesor u svemu.

@PDD
Bellica

#2693 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

sarajevo63 wrote:Eh, i meni je došao odgovor od ministrice :), no ne znam šta će dalje biti jer ne kontam ni ko je sada ministar/ica :) (vratih se s odmora).
NIje niko ni ministar ni ministrica, dok si bila na odmoru, Vlada KS je oborena i bira se novi saziv, kazu da ce biti do 15.10.
The BEN10

#2694 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by The BEN10 »

PipiDugaDevetka wrote:
Ja navijam da se vrati stari ministar koji ''zna znanje'', samo ga hebu SDA šefovi kojima može biti profesor u svemu.
Šta je reći PDD, odakle sad takav radikalan zaokret u mišljenju o starom ministru? :-?
Bellica

#2695 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Za promjenu Pipijevog misljenja sam odgovorna iskljucivo ja :D
sarajevo63

#2696 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by sarajevo63 »

Bellica wrote:Za promjenu Pipijevog misljenja sam odgovorna iskljucivo ja :D
Nice :)
Super je ako je ministar iz struke , ali isto tako (po meni) čovjek koji zna organizovati posao može biti taj ukoliko ima dobre saradnike (stručne).
vryzas

#2697 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vryzas »

Kako gurate sa upraviteljima ovih dana? :D
Bellica

#2698 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

vryzas wrote:Kako gurate sa upraviteljima ovih dana? :D
Nema potrebe da guramo, sve ide glatko :D
vryzas

#2699 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by vryzas »

Bellica wrote:
vryzas wrote:Kako gurate sa upraviteljima ovih dana? :D
Nema potrebe da guramo, sve ide glatko :D

Svaka cast!

Nisam upratio pa ako moze info...upravitelji po novom zakonu dobijaju naknadu od %?
Bellica

#2700 Re: Ko su upravitelji u vasoj zgradi???

Post by Bellica »

Naravno da moze, primaju 17% bez pripadajucih poreza od ukupnih mjesecnih uplata. A PEV prima 12,5 % bez poreza od ukuonih mjesecnih uplata.
Post Reply