Ja isto već uradio, štos-nos-patos i odležao 50 dana, on i dalje predstavnik,...Ne isplati se!vozač wrote:
a šupka koji je predstavnik stanara ću svakako da strovalim
Po Zakonu upravitelj uzima svojih 10% do 20% PROPORCIONALNO uplatama za svaki mjesec, pa bi, prema tome, trebao biti zainteresovan za što veću naplatu. Dovljno je da 51% vlasnika etaža podsjeti na ovo upravitelja ili PEV-a (Predstavnika etažnih vlasnika pred upraviteljem) i da nalog za utuživanje. Utuživanje se plaća iz zajednički prikupljenih sredstava, a tuženi prilikom presude nadoknadi, zavisno kakva presuda bude.
@vozač,
Jesi li dobio godišnje izvještaje na početku ove godine, za prošlu godinu. Jeste li usvojili Plan održavanja za 2010.g. na održanom skupu etažnih vlasnika uzimanjem potpisa?
Ako nema izvještaja, nema usvajanja tog izvještaja, nema usvajanja Plana rada, to znači da PEV krije informacije od vlasnika etaža. Mulja nešto. Slizao se sa upraviteljem,...
Ima li iko Cjenovnik usluga održavanja zaj. dijelova zgrada koji je ministar trebao propisati?
Inače, ministar je potrčko kriminalaca koji sebe pretenciozno nazivaju građevinska mafija. Znam šta pišem, imam dokaze.
Da, napomenem da je ministar i polupismen, a zna se da su najopasniji polupismeni. I za ovo imam dokaze. Dopisujemo se on i ja. Svaki mjesec po jednu žalbu pošaljem bagri ministarskoj. Ni jedno rješenje do sada nije donio, bilo pozitivno, bilo negativno u odnosu na moje zahtjeve.