Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Sarajevu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mirage77

#1 Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Sarajevu?

Post by mirage77 »

Na pragu sam razvoda braka pa bih volio da me cijenjeni forumasi posavjetuju koji su to najbolji advokati u Sarajevu specijalizirani za brakorazvodne parnice. Znaci ukljuceno i starateljstvo nad djetetom i eventualna podjela imovine. Dajte svoje savjete, iskustva, primjere...Novac nije problem. Unaprijed zahvaljujem.
hrle1976

#2 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by hrle1976 »

Gledaj prije nego sto uzmes pravnika/advokata/odvjetnika za tako nesto upitaj sebe jel to vrijedi tih para ;-) Sto se tice sta sve mozete da dobijete tokom razvoda. ja vam mogu navesti neka prava koja imas kao roditelj ali kao sto sam rekao to ce vas kostati vise nego ako mozete da se dogovorite sa dugom stranom. Naravno nisam u toku koliko je tivka puka izmedju vas ali kazem da nebi pred rudu letili posaljite na PM ukratko o cemu je sve prica, jer u principu mozete i sami svoja prava da ganjate. Nije neko mudro slovo ;-)
mirage77

#3 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by mirage77 »

hrle1976 wrote:Gledaj prije nego sto uzmes pravnika/advokata/odvjetnika za tako nesto upitaj sebe jel to vrijedi tih para ;-) Sto se tice sta sve mozete da dobijete tokom razvoda. ja vam mogu navesti neka prava koja imas kao roditelj ali kao sto sam rekao to ce vas kostati vise nego ako mozete da se dogovorite sa dugom stranom. Naravno nisam u toku koliko je tivka puka izmedju vas ali kazem da nebi pred rudu letili posaljite na PM ukratko o cemu je sve prica, jer u principu mozete i sami svoja prava da ganjate. Nije neko mudro slovo ;-)
Sve me interesuje sto znas, ako ti nije mrsko da pises. Nisam krenuo u sve to jos, ali cu ubrzo. Oko neceg bi se i mogli dogovoriti, a oko neceg opet u pitanju su principi pa nedam.
milojicabrzi

#4 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by milojicabrzi »

Ovisi o kakvom se tipu razvoda radi...Da li je sporazumni razvod, koliko djece ima, koliko ste u dogovoru oko podjele imovine...

U sustini, najlaksi su sporazumni razvodi, traja proce oko 6 mjeseci, do godinu...najtezi su razvodi bez sporazuma, gdje se partneri razvode tuzbom, pa se tu cesto trazi misljenje "n" sudskih vjestaka, socijalnih radnika itd.

Cijena advokata za tu vrstu poslova je cca 500 KM, placa se kad se sve zavrsi...

Ono sto je problem, je situacija sto je tebi tvoj razvod i predmet, najvazniji predmet na svijetu, a tvom odvjetniku, samo jedan od 200-300 predmeta na kojima radi...tako da ces cesto imati (ispravan) osjecaj, da njega boli *urac za tvoj predmet i ne sekira se nesto, dok ti izgori za svaki dogadjaj, rociste, pomak itd.

U sustini, ne mozes sve prepustiti odvjetniku, vec moras bdjeti nad svojim predmetom, zvati, urgirati, da bi sve islo brze...

Ako ti treba jedan solidan odvjetnik, javi se na PP
condy

#5 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by condy »

mirage77 wrote:Na pragu sam razvoda braka pa bih volio da me cijenjeni forumasi posavjetuju koji su to najbolji advokati u Sarajevu specijalizirani za brakorazvodne parnice. Znaci ukljuceno i starateljstvo nad djetetom i eventualna podjela imovine. Dajte svoje savjete, iskustva, primjere...Novac nije problem. Unaprijed zahvaljujem.
Ne treba u tvom slučaju nikakva " specijalizacija " već je najbitnije da te zastupa advokat, koji će ti realno objasniti sve konsekvence po tebe kada je u pitanju razvod braka u odnosu na izdržavanje i podjelu imovine i advokat koji će ti pomoći da lakše prebrodiš tu situaciju jer je to za svakog čovjeka veliko psihičko opterećenje. Najbolje ti je porazgovarati i sam donijeti sud. Onaj koji ti obeća sve, i koji sve može, nije advokat koji te treba zastupati, sretno :)

Advokat Crnalić Asim iz Sarajeva je veoma dobar advokat.

Za advokate iz drugih gradova na pp.
Kiki_Musampa

#6 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by Kiki_Musampa »

Što više stvari riješiš direktno, kasnije će biti lakše na sudu. Druga strana je imala advokata, a ja sam imao samo volju. Ono što sam i tražio, to sam i izborio...

PS:Postarajte se da dijete osjeti što manje napetosti izmedju Vas dvoje,i NI U KOM SLUČAJU NE SMIJE POSTATI ORUŽJE PROTIV DRUGOG RODITELJA!!!!
Suzie Q

#7 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by Suzie Q »

negdje sam čula da je Omar Mjesečar (ne znam kako se preziva) odličan za razvode
Aleluja

#8 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by Aleluja »

Suzie Q wrote:negdje sam čula da je Omar Mjesečar (ne znam kako se preziva) odličan za razvode
Mehmedbašić :D
hrle1976

#9 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by hrle1976 »

Jel nudi dvi parnice za cijenu od jedne - brak i razvod :D
razonoda

#10 Re: Ko su najbolji advokati za brakorazvodne parnice u Saraj

Post by razonoda »

mirage77 wrote:
hrle1976 wrote:Gledaj prije nego sto uzmes pravnika/advokata/odvjetnika za tako nesto upitaj sebe jel to vrijedi tih para ;-) Sto se tice sta sve mozete da dobijete tokom razvoda. ja vam mogu navesti neka prava koja imas kao roditelj ali kao sto sam rekao to ce vas kostati vise nego ako mozete da se dogovorite sa dugom stranom. Naravno nisam u toku koliko je tivka puka izmedju vas ali kazem da nebi pred rudu letili posaljite na PM ukratko o cemu je sve prica, jer u principu mozete i sami svoja prava da ganjate. Nije neko mudro slovo ;-)
Sve me interesuje sto znas, ako ti nije mrsko da pises. Nisam krenuo u sve to jos, ali cu ubrzo. Oko neceg bi se i mogli dogovoriti, a oko neceg opet u pitanju su principi pa nedam.
Dobro razmisli o tim svojim ''principima''. Neznam koji su , ali nekad je bolje 'dati' nego povlaciti se po sudovima. Kosta zivaca i vremena. Advokati zive od tih sa ''PRINCIPIMA'. Ne gubi vrijeme , sporazumno ako moze , pokusajte zastiti dijete, ono je zrtva.
Post Reply