L.e.g wrote:Ja sam za to da mi budemo Norveska kolonija
Ko je za razlaz u BiH?
-
Kristijana
#26 Re: Ko je za razlaz u BiH?
- Zlata M.
#27 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Potpis.Komrad wrote:ako se ikad bude ogradjivalo niko nece pitati ni tebe ni mene ....jarancuga wrote:
mozes samo svoju avliju ograditi...
ja sam za razlaz ali to se nece desiti u dogledno vrijeme ... zato treba raditi da se bolje zivi ... a hoce li biti razlaza ili ne to zavisi od svjetskih sila ... onog trenutka kada SAD ne budu ovako glasne u podrsci BiH kao cjelovitoj zemlji doci ce do raspada iste...
Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati
ovo
nisam povecala, logicno.pa opet nekad ujediti
-
James Brown
#28 Re: Ko je za razlaz u BiH?
A zbog čega bi se razilazili?[/quote]
Jel po tebi ljubav cvijeta među narodima ove zemlje? Ako pola države ne navija za istu u sportu, ne gleda zajednički kanal, ne zna himnu, smije se zastavi itd., jel ima smisla dalje?
Jel po tebi ljubav cvijeta među narodima ove zemlje? Ako pola države ne navija za istu u sportu, ne gleda zajednički kanal, ne zna himnu, smije se zastavi itd., jel ima smisla dalje?
-
jarancuga
#29 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Zlata M. wrote:Potpis.Komrad wrote:ako se ikad bude ogradjivalo niko nece pitati ni tebe ni mene ....jarancuga wrote:
mozes samo svoju avliju ograditi...
ja sam za razlaz ali to se nece desiti u dogledno vrijeme ... zato treba raditi da se bolje zivi ... a hoce li biti razlaza ili ne to zavisi od svjetskih sila ... onog trenutka kada SAD ne budu ovako glasne u podrsci BiH kao cjelovitoj zemlji doci ce do raspada iste...
Bolje mirni razlaz nego ono sto smo imali 1992 i sto smo dobili 1995 ... bolje se mirno razici pa opet nekad ujediti nego ratovati
ovonisam povecala, logicno.pa opet nekad ujeditiRazilaziti se sa mogucnoscu ponovnog ujedinjenja ... ne ide. Valjda se jednom stavi tacka na cirkus.
jel to cirkus a saljes nam pozz iz svabije...
-
zemo_online
#30 Re: Ko je za razlaz u BiH?
e ako bude bal, nek onda bude maskenbal....James Brown wrote:ako se ikad bude ogradjivalo niko nece pitati ni tebe ni mene ....
al hajd, de nam objasni kako izvesti miran razlaz....[/quote]
Jednostavno, stvorimo i treći entitet i odredimo između njega i Federacije približne etničke granice. E, sad, druga je stvar kako bi to prošlo kod ljudi u Federaciji. U RS bi bili zadovoljni sadašnjom granicom, ali tamo može doći do problema. Teško je i to što nismo na nivou Čeha i Slovaka koji su to civilizovano uradili. Bitna je stvar da se apsolutno garantuju sva prava onih koji ostanu van granica države u kojoj je njihov narod većina, dakle, nikakva iseljavnja, zamjene imovine itd. To samo po vlastitoj inicijativi ako neko želi. Pokušajte samo zamisliti predizbornu kampajnu u kojoj banda na vlasti ne bi imala nikakvih osnova da vas plaši nekim napadom od ''druge strane'', nikakve mržnej za raspirivanje, nikakvih izgovora za nesposobnost...[/quote]
vas ce dodik unistiti i bez bosnjaka.
- Zlata M.
#31 Re: Ko je za razlaz u BiH?
... ne, nego se iz Svabije borim za jedinstvenu BiH.jarancuga wrote: jel to cirkus a saljes nam pozz iz svabije...
(draga tastatura)
-
James Brown
#32 Re: Ko je za razlaz u BiH?
vas ce dodik unistiti i bez bosnjaka
Jao ljudi, manite se više Dodika, pa ne mogu vjerovati koliko je čovjek omražen u federaciji. Predstavljen je kao izvor svih nesreća u ovoj zemlji, siromaštva, mržnje... Ni ovdje ga ne vole naročito, ali neko mora i na izborima pobijediti. Druga stvar, u RS malo ko i zna ko je premijer i predsjednik federacije, ljudi gledaju samo da prežive, sasvim svejedno ko je na vlasti.
Jao ljudi, manite se više Dodika, pa ne mogu vjerovati koliko je čovjek omražen u federaciji. Predstavljen je kao izvor svih nesreća u ovoj zemlji, siromaštva, mržnje... Ni ovdje ga ne vole naročito, ali neko mora i na izborima pobijediti. Druga stvar, u RS malo ko i zna ko je premijer i predsjednik federacije, ljudi gledaju samo da prežive, sasvim svejedno ko je na vlasti.
-
zemo_online
#33 Re: Ko je za razlaz u BiH?
ja sam za miran razlaz tako da oni koji ne vole bih odu u svoje matice i na taj nacin izbjegnemo razlaz tj. rat koji niko ne zeli i u kojem bi bosnjaci morali da se osvecuju za sve ono sto im se desilo u proslom ratu.
- Zlata M.
#34 Re: Ko je za razlaz u BiH?
quote]James Brown wrote:
Jel po tebi ljubav cvijeta među narodima ove zemlje? Ako pola države ne navija za istu u sportu, ne gleda zajednički kanal, ne zna himnu, smije se zastavi itd., jel ima smisla dalje?[/
... ma, prvih 75 - 80 godina bude tesko, poslije se covjek navikne ... il' ... ma, vec ce to neko srediti.
-
jarancuga
#35 Re: Ko je za razlaz u BiH?
ma nije omrazen...sto bi reko moj komso ahmo...dobar je ko hljeb treba ga isjeci na kriske...James Brown wrote:vas ce dodik unistiti i bez bosnjaka
neg lafe....sta mislis da mi pozajmis jedno milju maraka, pa da ih ja ne vratim vec te iz godine u godinu zavlacim i na kraju ti predlozim da se svako svojim putem...jer ne zelim ti vratiti lovu...
kad si tako "pametan"...de prihvati...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#36 Re: Ko je za razlaz u BiH?
gdje je matica Srbina iz Mostara, Bosnjaka iz Banja Luke i Hrvata iz Sarajeva?test01 wrote:ja sam za miran razlaz tako da oni koji ne vole bih odu u svoje matice i na taj nacin izbjegnemo razlaz tj. rat koji niko ne zeli i u kojem bi bosnjaci morali da se osvecuju za sve ono sto im se desilo u proslom ratu.
-
jarancuga
#37 Re: Ko je za razlaz u BiH?
pa BiH...logicno, al samo za one koji je smatraju svojom drzavom...plain vanilla wrote:gdje je matica Srbina iz Mostara, Bosnjaka iz Banja Luke i Hrvata iz Sarajeva?test01 wrote:ja sam za miran razlaz tako da oni koji ne vole bih odu u svoje matice i na taj nacin izbjegnemo razlaz tj. rat koji niko ne zeli i u kojem bi bosnjaci morali da se osvecuju za sve ono sto im se desilo u proslom ratu.
- BiH-x
#38 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Pitaj ihplain vanilla wrote:gdje je matica Srbina iz Mostara, Bosnjaka iz Banja Luke i Hrvata iz Sarajeva?test01 wrote:ja sam za miran razlaz tako da oni koji ne vole bih odu u svoje matice i na taj nacin izbjegnemo razlaz tj. rat koji niko ne zeli i u kojem bi bosnjaci morali da se osvecuju za sve ono sto im se desilo u proslom ratu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#39 Re: Ko je za razlaz u BiH?
Uh.
Ja jesam...ali sa teme.
Ja jesam...ali sa teme.