Ko je Bozo Vreco

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dale cooper

#351 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dale cooper »

julisiz es grant wrote:
dale cooper wrote:I ja sam čuo te priče o Himzi, mada je to meni nebitno u bilo kojem kontekstu. Čovjek je bio, barem meni lično, najbolji interpretator i sakupljač
sevdalinki na ovim prostorima. Poznavao je sevdalinku što se kaže duboku u srži i izvlačio je maksimum emocija i iz sebe a i iz slušaoca.

Što se tiče Bože, odličan je pjevač i uz neprikosnovenu Amiru Medunjanin najbolji od ove new sevdah ekipe.
Ne vjerujem za Himzu da je istina. Vjerovatno zbog tnanaog glasa i pomalo feminiziranih gesti pri pjevanju, uz činjenicu da je bio doktor "za budale", neko je nekada lansirao zli trač, a čaršija jedva dočekala.
Ma vjerovatno, ali kao što rekoh totalno nebitno.
muha_sa

#352 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by muha_sa »

govorilo se i za Colu da je derpe :-)

jebo mahalanje
dale cooper

#353 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dale cooper »

Da, i Čola je bio meta tih zlih jezika. Valjda što je lik bio neženja šta li. :roll:
muha_sa

#354 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by muha_sa »

dale cooper wrote:Da, i Čola je bio meta tih zlih jezika. Valjda što je lik bio neženja šta li. :roll:
da mi je po cenera kolko je Cola imo žena bio bih pravi hadzo :D

ovdje ce sve osim uspjeha oprostit--znam ja nas jebo nas :-)
broj dva

#355 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by broj dva »

muha_sa wrote:
broj dva wrote:
muha_sa wrote:dokle ste :?
Zar nisi upratio ?
nisam stigo :(

šta veli forumsko pucanstvo--jel mu mahanišu :? :D
Nema koncenzusa, neko misli da se imidžom prodaje neko da bi bio ozbiljnije/bolje shvaćen bez haljine, nekom dobro pjeva nekom nako,nekom nije "pravi" sevdah nekom super kul pristup...ko će narodu ugoditi..inače glasine da ima halatku od 24 cm i to ti je to.
Banksy

#356 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Banksy »

Moram ovo negdje, pa može i ovdje.

Ubila, razorila... Čudo. :thumbup: :bih:

Niemand

#357 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Niemand »

dale cooper wrote:Da, i Čola je bio meta tih zlih jezika. Valjda što je lik bio neženja šta li. :roll:
Well.. mislim da je vrijeme da razmislis o kakvom alibiju za mahalu. :D

Morala sam. :D :evil:
:run:
dale cooper

#358 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
Well.. mislim da je vrijeme da razmislis o kakvom alibiju za mahalu. :D

Morala sam. :D :evil:
:run:
:lol:

Boli me za mahalu. :mrgreen:
dale cooper

#359 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dale cooper »

Banksy wrote:Moram ovo negdje, pa može i ovdje.

Obično ne gledam niti volim ova talent takmičenja, ali ovo je zaista nešto posebno. Sa dobrim timom autora koji bi joj pisali pjesme
u ovom klasičnom pop stilu, mogla bi imati lijepu karijeru. :)
detroit-mercy

#360 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by detroit-mercy »

broj dva wrote:
muha_sa wrote:
broj dva wrote:
Zar nisi upratio ?
nisam stigo :(

šta veli forumsko pucanstvo--jel mu mahanišu :? :D
Nema koncenzusa, neko misli da se imidžom prodaje neko da bi bio ozbiljnije/bolje shvaćen bez haljine, nekom dobro pjeva nekom nako,nekom nije "pravi" sevdah nekom super kul pristup...ko će narodu ugoditi..inače glasine da ima halatku od 24 cm i to ti je to.
Dzaba ti hilti busilica kad ti hrdja u podrumu :mrgreen:
KB9

#361 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by KB9 »

ne pratim ovu emisiju i ne zelim da me neko pogresno shvati al da li ova cura ima nekih problema ono, psihickih?
Sara03

#362 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Sara03 »

Zaista je sjajna. Odličan izbor pjesama. :thumbup:
hAZNADAR

#363 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by hAZNADAR »

Hoce se moze se. Na temi o Bozi Vreci i sevdahu postiras talent . :roll:
saibaba

#364 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by saibaba »

hAZNADAR wrote:
saibaba wrote:Pa dobro... lik fura ulogu Gey Sevdalije.. Uspio je da skrene paznju na sebe.. Ok..

Meni licno ne odgovara njegov gotik pristup sevdahu ..

Sta je dobro, dobro je da je sevdah zahvaljujuci Amiri, Damiru pa i Vreći dobio jedan urbani štih.. Sto na kraju sevdah i jeste, urbana muzika..
Imao je sevdah uvijek urbani stih. Bozo je skrenuo paznju na sebe od samog pocetka kada je imao obican izgled. Vremena se mjenjaju. Nekada davno je pojava harmonike u sevdalinci izazivala sablazan jer je to kao bilo samo za saza i tamburaskih sastava. Pjevacice poput Bebe, Zehre, Nade,.. su bile obucene i frizirane u skladu sa modom. Odijelo i kravata uglavnom kod muskih. Teska Industrija, Indexi, Divlje Jagode obradjivale sevdalinke i u pop i rock stilu.

Kada se Mostar Sevdah Reunion pojavio sa svojim jaz akordima i aranzmanima,.. mnogi su i tad rekli da to nije sevdah, da se to ne smije,... pa posta i to danas sasvim udomacen i normalan nacin interpretacije. Divanhana, Halka, Damir, Amira u pratnji lutnje,... sve je to sevdah i po svacijem ukusu. Bozin stil mozes voliti ili mrziti - ali je kao pjevac u vrhu ne samo danas vec inace.
Sve možeš ili voljeti ili mrziti.. meni tematika sevdaha i njegova groteskna dark gey pojava ne idu jedno s drugim.. Da se razumijemo, na mrzim ga specificna je pojava, trudi se i to postujem ali mislim da je malo promasio bit sevdaha..
HardcoreMX

#365 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by HardcoreMX »

talenat..ne pjeva, nego recitira...emocija nema..sva je usmjerena na lijepi look kojeg je svjesna..to je razlog izostanka emocija...ne mora znaciti da se boji ne potrefiti tonove...vrece..ne zna, ali zna imitirati...zenski vokal..koji ponekad ispadne i previsok nego sto treba.....
Better Man

#366 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Better Man »

Sara03 wrote:

Cura je na pitanje koji joj je omiljeni bend rekla da je to Radiohead i to se može osjetiti u njenoj interpretaciji. Cura je zaista nešto posebno i to je najbolje objasnio član žirija Janko Popović Volarić. Ovi ex Yu prostori vape za jednom novom pjevačicom, koja nije isklišeizirana i koja nije poput more drugih slična, već koja ima nešto svoje i koja je orginalna. Nakon velike dive Josipe Lisac i za mene najboljeg ženskog vokala ikad na ovim ex Yu prostorima Tanje Jovičević, vrijeme je da se pojavi neko nov i orginalan. Imamo Jaju Jadranku Ivaniš iz Jinxa, koja je fantastična, a tu je i Natali Dizdar, koja je također posebna. Ne treba zaboraviti ni Antoniju Matković Šerić, članicu grupe Pavel i suprugu Aljoše Šerića, lidera grupe Pavel. Svoj puni potencijal je pokazala u do sad 5 objavljenih solo pjesama, koje joj je upravo napisao suprug i zasita zvuči odlično, pa tu je i Sara Renar. Dakle rađa se jedna nova, scena ženskih izvođača, koje nisu komercijala i kliše tipa Nina Badrić ili Kaliopi (ona je zaista briljantan vokal i mnoge joj nisu ni do koljena, ali je ipak na jedan način komercijalna i već viđeno), (šund pjevačice tipa Severina ne treba spominjati),već su svoje i predstavljaju jedan novi alternativni muzički izražaj.
Last edited by Better Man on 19/11/2018 21:22, edited 1 time in total.
Hakiz

#367 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by Hakiz »

saibaba wrote:Sve možeš ili voljeti ili mrziti.. meni tematika sevdaha i njegova groteskna dark gey pojava ne idu jedno s drugim.. Da se razumijemo, na mrzim ga specificna je pojava, trudi se i to postujem ali mislim da je malo promasio bit sevdaha..
A šta je bit sevdaha?

To šta ti kažeš je isto kao da si rekao SRV-u ili Claptonu da ne smiju izvoditi blues jer su bijelci. Ili Django Reinhardtu da ne smije svirati jazz jer je evropski ciganin, a ne američki crnac. Danas ne bi bilo manouche stila u jazzu.

A tek ovi, božesačuvajisakloni:

Zamisli, Indijci pa sviraju blues. Koje svetogrđe.
Last edited by Hakiz on 19/11/2018 21:30, edited 2 times in total.
kakavdanakneiskustvu

#368 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by kakavdanakneiskustvu »

Better Man wrote:
Sara03 wrote:

Cura je na pitanje koji joj je omiljeni bend rekla da je to Radiohead i to se može osjetiti u njenoj interpretaciji. Cura je zaista nešto posebno i to je najbolje objasnio član žirija Janko Popović Volarić. Ovi ex Yu prostori vape za jednom novom pjevačicom, koja nije isklišeizirana i koja nije poput more drugih slična, već koja ima nešto svoje i koja je orginalna. Nakon velike dive Josipe Lisac i za mene najboljeg ženskog vokala ikad na ovim ex Yu prostorima Tanje Jovičević, vrijeme je da se pojavi neko nov i orginalan. Imamo Jaju Jadranku Ivaniš iz Jinxa, koja je fantastična, a tu je i Natali Dizdar, koja je također posebna. Ne treba zaboraviti ni Antoniju Matković Šerić, članicu grupe Pavel i suprugu Aljoše Šerića, lidera grupe Pavel. Svoj puni potencijal je pokazala u do sad 5 objavljenih solo pjesama, koje joj je upravo napisao suprug i zasita zvuči odlično, pa tu je i Sara Renar. Dakle rađa se jedna nova, scena ženskih izvođača, koje nisu komercijala i kliše tipa Nina Badrić ili Kaliopi (ona je zaista briljantan vokal i mnoge joj nisu ni do koljena, ali je ipak na jedan način komercijalna i već viđeno), (šund pjevačice tipa Severina ne treba spominjati),već su svoje i predstavljaju jedan novi alternativni muzički izražaj.

citam post i pretpostavljam ko je autor istog,i gle cuda,pogodih
pirmin

#369 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by pirmin »

Volio bih Bozu vidjeti bez svog umjetnickog uvijanja - pravog i stvarnog.
Ali sumnjam da cu to dozivjeti, to nam je dio genetskog koda izgleda.

A Adna me je oborila sa stolice. To je to - od glasa do stasa.
Dijamant kojeg bih ostavio nebrusen. Ipak mislim da ce je sad razni "strucnjaci" kreirati po svom ukusu. (nadam se ne)
dale cooper

#370 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dale cooper »

Better Man wrote:
Sara03 wrote:

Da? :-D Sad mi je još draža. :D
hAZNADAR

#371 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by hAZNADAR »

saibaba wrote:
hAZNADAR wrote:
saibaba wrote:Pa dobro... lik fura ulogu Gey Sevdalije.. Uspio je da skrene paznju na sebe.. Ok..

Meni licno ne odgovara njegov gotik pristup sevdahu ..

Sta je dobro, dobro je da je sevdah zahvaljujuci Amiri, Damiru pa i Vreći dobio jedan urbani štih.. Sto na kraju sevdah i jeste, urbana muzika..
Imao je sevdah uvijek urbani stih. Bozo je skrenuo paznju na sebe od samog pocetka kada je imao obican izgled. Vremena se mjenjaju. Nekada davno je pojava harmonike u sevdalinci izazivala sablazan jer je to kao bilo samo za saza i tamburaskih sastava. Pjevacice poput Bebe, Zehre, Nade,.. su bile obucene i frizirane u skladu sa modom. Odijelo i kravata uglavnom kod muskih. Teska Industrija, Indexi, Divlje Jagode obradjivale sevdalinke i u pop i rock stilu.

Kada se Mostar Sevdah Reunion pojavio sa svojim jaz akordima i aranzmanima,.. mnogi su i tad rekli da to nije sevdah, da se to ne smije,... pa posta i to danas sasvim udomacen i normalan nacin interpretacije. Divanhana, Halka, Damir, Amira u pratnji lutnje,... sve je to sevdah i po svacijem ukusu. Bozin stil mozes voliti ili mrziti - ali je kao pjevac u vrhu ne samo danas vec inace.
Sve možeš ili voljeti ili mrziti.. meni tematika sevdaha i njegova groteskna dark gey pojava ne idu jedno s drugim.. Da se razumijemo, na mrzim ga specificna je pojava, trudi se i to postujem ali mislim da je malo promasio bit sevdaha..
A sam rece da sevdah ima urbani gradski štih. Pa nije valjda njegova pojava seoska? Sta je bit sevdaha po tebi?

Po meni je bit sevdaha upravo pjevacki talent i emocija. A sam sevdah mjesavina vise muzickih stilova koji su se kroz historiju sjedinili. Imali smo cuti i rock, pop, jazz,.. verzije,... ako je Bozo promasio - promasili su svi onda osim Behke i Ljuce.
vješalica

#372 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by vješalica »

julisiz es grant wrote:
dale cooper wrote:I ja sam čuo te priče o Himzi, mada je to meni nebitno u bilo kojem kontekstu. Čovjek je bio, barem meni lično, najbolji interpretator i sakupljač
sevdalinki na ovim prostorima. Poznavao je sevdalinku što se kaže duboku u srži i izvlačio je maksimum emocija i iz sebe a i iz slušaoca.

Što se tiče Bože, odličan je pjevač i uz neprikosnovenu Amiru Medunjanin najbolji od ove new sevdah ekipe.
Ne vjerujem za Himzu da je istina. Vjerovatno zbog tananog glasa i pomalo feminiziranih gesti pri pjevanju, uz činjenicu da je bio doktor "za budale", neko je nekada lansirao zli trač, a čaršija jedva dočekala.
Ma idiotluk
Gledala sam dokumetarac o Polovini kakav je tto bio privatno čovjek sa ponašanjem i slično...msm logično da je iskvarena mahala učinila svoje zbog zavisti i ljubomore
Ma ništavilo od ljudi kako hod okreneš
¤ jelena ¤

#373 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by ¤ jelena ¤ »

hAZNADAR wrote:
¤ jelena ¤ wrote: Nisam mislila na tvoj post. Ti si napisala svoj utisak, na koji imaš pravo i zaista nisi to izričito tvrdila. Ali u postovima prije tvog, stoji jasno, gotovo kao činjenica, da je čovjek bio gej, što me je nemalo iznenadilo pa sam onako začuđeno i ozbiljno reagovala.

Pritom mislim prvenstveno na post @HAZNADARA jer sam to pročitala. A ako ima još postova u kojima se tvrdi i uzima ''zdravo za gotovo'' nešto što se ne zna pouzdano, onda se odnosi i na njih.
Govorim kako sam cuo od vise ljudi iz branse. I par poznatih. Pa ako je dezinformacija - nije pocela od mene. Sarajevska casija to odavno prica kao default i nesto opcepoznato, posebno ovi u showbusinesu. Tada mediji nisu o tome pisali, i nisu toliko ganjali senzacije.

Uzmio hipoteticki da je tacno. I da tada nije bilo pametno biti javno homo, sto je logicno jer ne mozemo reci da tada nije bilo homoseksualaca - bilo ih je ali nisu javno izlazili sa time. Ne izlaze doduse ni danas - ali tada je bilo sigurno jos zahebanije.

Spominjem tu paralelu samo kao odgovor ovima sto prozivaju Bozu zbog stajlinga. Po meni nesto iskrenije i originalnije nego se kriti iza tradicionalnog imagea.
Govoriš nešto u šta si ubijeđen, a pooojma nemaš da li je zaista tačno. :-)

Zašto bih u tom tvom kontekstu uzimala hipotetički da je to mahalanje tačno?

Zbog Božinog stajlinga?! :? I da bi Božo ispao bolji, iskreniji i originalniji. :?

Za bilo kakvo poređenje sa starim izvođačima sevdalinke u kojem bi zablistao - pogotovo u poređenju sa Himzom Polovinom - mora Božo još ihahaaaj da radi i poena zaradi.

A ja mu talenat i kreativnost ne sporim - naprotiv.
hAZNADAR

#374 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by hAZNADAR »

¤ jelena ¤ wrote:
hAZNADAR wrote:

Govorim kako sam cuo od vise ljudi iz branse. I par poznatih. Pa ako je dezinformacija - nije pocela od mene. Sarajevska casija to odavno prica kao default i nesto opcepoznato, posebno ovi u showbusinesu. Tada mediji nisu o tome pisali, i nisu toliko ganjali senzacije.

Uzmio hipoteticki da je tacno. I da tada nije bilo pametno biti javno homo, sto je logicno jer ne mozemo reci da tada nije bilo homoseksualaca - bilo ih je ali nisu javno izlazili sa time. Ne izlaze doduse ni danas - ali tada je bilo sigurno jos zahebanije.

Spominjem tu paralelu samo kao odgovor ovima sto prozivaju Bozu zbog stajlinga. Po meni nesto iskrenije i originalnije nego se kriti iza tradicionalnog imagea.
Govoriš nešto u šta si ubijeđen, a pooojma nemaš da li je zaista tačno. :-)

Zašto bih u tom tvom kontekstu uzimala hipotetički da je to mahalanje tačno?

Zbog Božinog stajlinga?! :? I da bi Božo ispao bolji, iskreniji i originalniji. :?

Za bilo kakvo poređenje sa starim izvođačima sevdalinke u kojem bi zablistao - pogotovo u poređenju sa Himzom Polovinom - mora Božo još ihahaaaj da radi i poena zaradi.

A ja mu talenat i kreativnost ne sporim - naprotiv.
Kakvih poena? Mislis na staz mozda?
Bozo je interpretator sevdalinke, pjevac sevdalinke,... i samo na osnovu licnog ukusa mozes reci da nije ni blizu Zaimu, Safetu,...
Za mene i Bozo i Amira po kvalitetu i originalnosti ne zaostaju ni trunke za starim izvodjacima sevdalinke.

A to za Himzu sam cuo od vise ljudi, takodjer i potvrde da cijela sarajevska estrada i sarajevsko podzemlje za to zna,.. mnostva potvrda da je vidjan na tim i tim mjestima, da se nabacivao tim i tim,... i to je ipak mnogo vise od kratkotrajnih glasina o Coli, Davorinu, Zaimu,... koje su bile i prosle. Ovo o Himzi je ipak bilo obimnije i dan danas se spominje. Cak ni Oliver Mandic sa svojim stajlingom i Bobanom nije tako dugo trajao kao homo. Ja u to vjerujem, izvoli streljaj me,.. i ne navodim to kao nesto grozno i diskreditirajuce za Himzu. I ako ti je do svadje i tog tona - radije nadji nekog drugog.
Last edited by hAZNADAR on 19/11/2018 23:34, edited 2 times in total.
dezurni_ucenik

#375 Re: Ko je Bozo Vreco

Post by dezurni_ucenik »

Adna Sestic ista Fiona Apple

Image

Image
Post Reply