Kitite li jelku?
-
sumirprimus
#376 Re: Kitite li jelku?
ko sad gledam,za novu od seksa, jedino ako sta bidne na teveu....
- zateznistub
#377 Re: Kitite li jelku?
Ma garant. Kod mene vise onih kugli i traka po podu nego na jelci. Jucer kad sam stao na onu jednu figuricu ...sreca njema pa mi nije bila pri ruci...ne bi do Lužana pala na zemlju...HAVANA wrote:Kupio ja maloj onog strumfa zeljinog,fol ona nesta za zelju navija...Ono moje kevce kako ga je vidilo,nije se smirio dok mu nije dohako.Bice da je pitar.
- annoy
#378 Re: Kitite li jelku?
Eto našli se raspravljati ko je veći vjernik.
I još ne bi NG slavili, jer važno je baciti kontru baš svemu i nedajbože pokazati da si dio društva u kojem živiš.
A u ovoj sumornoj i teškoj svakodnevnici, prilika da se čovjek malo zabavi, opusti i proveseli, je svakako nešto što treba srezati u korijenu
Ne znam kako možete tako opterećeni kroz život
- HAVANA
#379 Re: Kitite li jelku?
Sace nas jos neko naruzit sto imamo cuke i mace,djes hajvana u kucu. 
- zateznistub
#380 Re: Kitite li jelku?
Kažu da mačka mere, ali je zato šćene haram...HAVANA wrote:Sace nas jos neko naruzit sto imamo cuke i mace,djes hajvana u kucu.
-
statixx
#381 Re: Kitite li jelku?
Pa da ali pominju eksperiment sa majmunima, a ako bi ih pitao zasto ulaze desnom nogom u WC, rekli bi jer je tako poslanik radio. Ako bi pitao "zasto", vjerovatno bi, po uzoru na majmune, odgovorili: "Ne znam, ali sam nasao nase oceve i djedove da to isto rade!“zagortenej wrote:šta je tu čudno, ovo su islamska pravila koja se primjenjuju svugdje u svijetu, pa i u bosni, jer islam je propisao i kako se nužda obavlja.statixx wrote:![]()
Da ispricam jos jednu vezano za "tudje" obicaje. Prije par dana odem u Collegium na sajam knjige, i djavo mi ne da mira, rekoh hajde da pogledam sta ima na ovim vjerskim standovima, djeciji kutak, i naravno imam sta vidjeti - naslovi u fazonu "zastita mladog muslimana", "stradanje sodome i gomore" i sl. I uzmem jednu slikovnicu da malo provirim, nekakvo kuvajtsko izdanje (kao eto donacija nama), listam malo, vidim slika djete ulazi u kupatilo, a ispod pise "U kupatilo pazim da udjem desnom nogom", na drugom mjestu "prilikom oblacenja pocinjem sa desnom, a skidanja sa lijevom stranom"
Abdest se kvari, pa izmedju ostalog "pustanjem vjetrova", a iznad slika djeteta kako bezbrizno spava
, itd.
Mos' misliti kakve obicaje, iskrivljenog islama, pokusavaju da nam podvale, kukavicje jaje podmetnuto Bosnjacima...
- annoy
#382 Re: Kitite li jelku?
Otkad nam nema mačka, nema nam tko srušiti bor
Jedne godine ga je i mama srušila, pa je nastala izreka da Božić nije Božić dok netko ne sruši bor
Ah, lijepe uspomene
Jedne godine ga je i mama srušila, pa je nastala izreka da Božić nije Božić dok netko ne sruši bor
Ah, lijepe uspomene
- HAVANA
#383 Re: Kitite li jelku?
Ja vazda u zijan.zateznistub wrote:Kažu da mačka mere, ali je zato šćene haram...HAVANA wrote:Sace nas jos neko naruzit sto imamo cuke i mace,djes hajvana u kucu.
-
statixx
#384 Re: Kitite li jelku?
Jos da hoce i petak uvesti kao neradni dan, dje bi nam kraj bio... 
- zateznistub
#385 Re: Kitite li jelku?
Šta'š...moraš nizdlaku...HAVANA wrote: Ja vazda u zijan.Ti se prilagodio.
A ovi što pominju sex za novu... a ošta va je to...
-
The BEN10
#386 Re: Kitite li jelku?
Pa one stvari sa vlastitom ženom, da izvineš, su sadaka. Kako za obične dane tako i za NG. Tako da kad malo bolje razmislim, možda bi ipak trebalo okititi "jelku"...zateznistub wrote:A ovi što pominju sex za novu... a ošta va je to...
- JanuaryJones
#387 Re: Kitite li jelku?
Nije kakva slika ali bitna je namjera. I jos dok se naredaju pokloni

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#388 Re: Kitite li jelku?
bio sam u sovi
lijepa jelka
lijepa jelka
-
Fudo387
#389 Re: Kitite li jelku?
Ja ne vidim da je iko ziv sporio novu godinu i jelku raji koja to sebi priusti, vec vi koji to radite ubiste i sakama i nogama po onima koje toannoy wrote:![]()
I još ne bi NG slavili, jer važno je baciti kontru baš svemu i nedajbože pokazati da si dio društva u kojem živiš.
A u ovoj sumornoj i teškoj svakodnevnici, prilika da se čovjek malo zabavi, opusti i proveseli, je svakako nešto što treba srezati u korijenu![]()
ne zanima. I to sve hinjski, naoruzani pricom o cvarcima u krevetu i krmecom masci na kosi, k'o biva da im malo suknemo.
Bezveze.
Radi sta ho's, to je tvoja privatna stvar, koga boli qrac kitis li jelku, loces li za novu godinu, ciju zenu zguzis prvog januara ili hoces li sve to
provesti u stanju predanosti vjeri i klanjanju pet puta dnevno.
Nevjerovatno kako uspijete napraviti slucaj za ganjanje sjekirima od skroz banalnih stvari.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#390 Re: Kitite li jelku?
Dobar dan, sellam
...posto nisam bio na forumu, temi, od jucer....da pozdravim.
Bez zezancije. Kursluz na temi je nastao, kada su pojedinci 'misionarski', uletili na temu, tvrdeci da je to mimo tradicije naseg naroda, grijeh....poceli se citirati izjave islamskih ucenjaka, postavljati video klipovi predavanja i sl....i onda se dedio kontra egekat, kontra reakviha, obih 'nevjernika', i otislo je sve u Honduras
Mislim, uredu, udjes na temu kazes - ne slavi, ne zanima me taj praznik- i svima je sve jasno. Jer tema je bas ugodno krenula, postavljanjem okicenih jelki i slicno.
Meni je nekako degutantno, da bilo ko pokusava, i zapravo misli, da moze nekoga na ovoj temi o kicenju jelke preobratiti i 'vratiti na pravi put'.
U krajnjem slucaju toliko ima tih konkretnih rasprava na ovu temu na podforumima o religiji, filozofiji i sl...da je ova tema, bar ja misli, zasluzila malo 'kolazniji sadrzaj'.
Bez zezancije. Kursluz na temi je nastao, kada su pojedinci 'misionarski', uletili na temu, tvrdeci da je to mimo tradicije naseg naroda, grijeh....poceli se citirati izjave islamskih ucenjaka, postavljati video klipovi predavanja i sl....i onda se dedio kontra egekat, kontra reakviha, obih 'nevjernika', i otislo je sve u Honduras
Mislim, uredu, udjes na temu kazes - ne slavi, ne zanima me taj praznik- i svima je sve jasno. Jer tema je bas ugodno krenula, postavljanjem okicenih jelki i slicno.
Meni je nekako degutantno, da bilo ko pokusava, i zapravo misli, da moze nekoga na ovoj temi o kicenju jelke preobratiti i 'vratiti na pravi put'.
U krajnjem slucaju toliko ima tih konkretnih rasprava na ovu temu na podforumima o religiji, filozofiji i sl...da je ova tema, bar ja misli, zasluzila malo 'kolazniji sadrzaj'.
- annoy
#391 Re: Kitite li jelku?
Tema je otvorena da se izjasniš kitiš li jelku ili ne, ako te ne zanima tko to (ne) radi, onda ne otvaraš temu. Nitko ti te informacie ne gura pod nos.Fudo387 wrote:Ja ne vidim da je iko ziv sporio novu godinu i jelku raji koja to sebi priusti, vec vi koji to radite ubiste i sakama i nogama po onima koje toannoy wrote:![]()
A u ovoj sumornoj i teškoj svakodnevnici, prilika da se čovjek malo zabavi, opusti i proveseli, je svakako nešto što treba srezati u korijenu![]()
ne zanima. I to sve hinjski, naoruzani pricom o cvarcima u krevetu i krmecom masci na kosi, k'o biva da im malo suknemo.
Bezveze.
Radi sta ho's, to je tvoja privatna stvar, koga boli qrac kitis li jelku, loces li za novu godinu, ciju zenu zguzis prvog januara ili hoces li sve to
provesti u stanju predanosti vjeri i klanjanju pet puta dnevno.
Nevjerovatno kako uspijete napraviti slucaj za ganjanje sjekirima od skroz banalnih stvari.
I sve je bilo ok dok nisu počela moraliziranja oko toga tko bi to trebao radit a tko ne, a "svinjska mast" i slični odgovori su samo reakcija na to
Ja bi radije gledala lijepe slike okićenih jelki i slušala lijepa iskustva i uspomene, za što je tema vjerujem i namijenjena, a ne čitala propovijedi
- zateznistub
#392 Re: Kitite li jelku?
Đaba, mora se ukakiti svaka tema. To mu dođe kao aksiom
-
Bodkin
#393 Re: Kitite li jelku?
Sta kaze, cak ismijavao profesorauglavnomja wrote:dobar osjecaj wrote: Uvažena gospođice moderatorice, zamolio bih te da provjeriš da li se uvažena koleginica forumašica na prvom kvotanju mog posta referencirala prije svega na moju ličnost (kako me zna kao forumaša bla bla), da bi nastavila pljuvati po ČITAVOJ IZ na osnovu jedne gasulhane koja je po njoj bila prljava, za šta nije navela nijedan jedini argument, te je nakon toga nastavila sa ismijavanjem čak i jednog profesora FIN-a. Ako na osnovu toga ne možeš zaključiti da je puna mržnje i predrasuda, onda ne znam odakle možeš.![]()
Na kraju krajeva, svi smo mi Božiji robovi, zar ne? Stvar moga uvjerenja jeste da li ću smatrati da smo Božiji robovi, tj. Božija stvorenja. Ili je to u međuvremenu na forumu zabranjeno protažirati!?
je li ti ismijavanje sto kolega-ica ne zna o kome pricas? nekakav lik poznat samo na finu i okolo.
znas li ti profesore sa gradjevine ili stomatologije? drze i oni predavanja mimo faksa, seminare,, simpozijume ... i to korisne.
ili je to poznati mentalitet: mi smo vazniji od ostalih
- ¤ jelena ¤
#394 Re: Kitite li jelku?
Čuj ubiše ih šakama, nogama i zaganjaše sjekirama....koja agresija!
...
...
- adda_sa
#395 Re: Kitite li jelku?
ako kazemo da pripadamo evropskim narodima, dali onda znaci da moramo i da slijedimo sve sto oni rade? jesam li otpadnik od evropejstva ako ne kitim jelku i ako me jelka ne odusevljava?pukepuke wrote:Off topic: Ne provociram, nego me iskreno zanima: Ako ne pripadate europskom narodu, kojem pripadate?adda_sa wrote:tacno..takodjerkritichar wrote:Ne, običaj evropskih naroda, prije dolaska kršćanstva, ima svoju simboliku u okviru tih drevnih vjerovanja. Niti pripadam tim narodima niti njihovoj vjeri, tako da ni taj običaj ne smatram svojim a i protiv sam slijepog slijeđenja tradicije.
On topic: Kitim. Po katoličkoj tradiciji, jelka/bor/krisban se kiti na Badnjak, 24.12. ali djeca ne mogu izdržati dotad, pa se obično okiti ranije. Također po tradiciji, raskiti se na Sveta tri kralja, 6.12. ali djeci bude žao, pa se obično raskiti kasnije
- dalmatinka
#396 Re: Kitite li jelku?
Ne kitim zadnjih desetak godina iz čisto praktičnih razloga:
1. Nemam više malo dijete
2. Imam dvije mačke ( zadnji borić kojeg sam okitila se pretvorio u krš
)
3. Kad su drugima praznici ja najviše radim i nemam vremena ni za što
Kada jednog dana dobijem unuke sigurno se vraćam tradiciji.
1. Nemam više malo dijete
2. Imam dvije mačke ( zadnji borić kojeg sam okitila se pretvorio u krš
3. Kad su drugima praznici ja najviše radim i nemam vremena ni za što
Kada jednog dana dobijem unuke sigurno se vraćam tradiciji.
- animals
#397 Re: Kitite li jelku?
[quote="pukepuke"][quote="adda_sa"][quote="kritichar"]Ne, običaj evropskih naroda, prije dolaska kršćanstva, ima svoju simboliku u okviru tih drevnih vjerovanja. Niti pripadam tim narodima niti njihovoj vjeri, tako da ni taj običaj ne smatram svojim a i protiv sam slijepog slijeđenja tradicije.[
Cuj, ne pripada Evropskom narodu. .
Pa,kojem pripadas, uciteljicu ti. .
Cuj, ne pripada Evropskom narodu. .
Pa,kojem pripadas, uciteljicu ti. .
-
radostan dan
#398 Re: Kitite li jelku?
jelku šta?
- Edin H.
#400 Re: Kitite li jelku?
Borovusalik79 wrote:Koju jelku?!