Nije vec plaho gleda trecerazredne americke serije, pa konta da u bosni moze proc tuzba kakva na americkim serijama prolazi. Jbote likovi isjeku troje ljudi u tramvaju a sudinca ih ne zeli ispitivat pa ih puste, a ova bi tuzakala njake banke zbog spama. Da nije stupidno bilo bi smjesno_BataZiv_0809 wrote:Puno se druzis sa murijomSaraFina wrote:
Dobro malo sam paranoična. Puno gledam CSI i kradja identiteta mi je ono normalna pojava ali nije nemoguća!
Neeee!
Kažu sine da sam dobio para :D
- BlackSteel
#26 Re: Kažu sine da sam dobio para :D
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27 Re: Kažu sine da sam dobio para :D
Znam licno Sarafinu. Zivi vani i posao joj podrazumijeva doticaj sa drotovima na svakodnevnoj bazi.BlackSteel wrote:
Nije vec plaho gleda trecerazredne americke serije, pa konta da u bosni moze proc tuzba kakva na americkim serijama prolazi. Jbote likovi isjeku troje ljudi u tramvaju a sudinca ih ne zeli ispitivat pa ih puste, a ova bi tuzakala njake banke zbog spama. Da nije stupidno bilo bi smjesno
- SaraFina
#28 Re: Kažu sine da sam dobio para :D
Zakon o telekomunikacijama je vazeći .. Za BiH nisam sigurna ali u EU itekako.BlackSteel wrote:Nije vec plaho gleda trecerazredne americke serije, pa konta da u bosni moze proc tuzba kakva na americkim serijama prolazi. Jbote likovi isjeku troje ljudi u tramvaju a sudinca ih ne zeli ispitivat pa ih puste, a ova bi tuzakala njake banke zbog spama. Da nije stupidno bilo bi smjesno_BataZiv_0809 wrote:Puno se druzis sa murijomSaraFina wrote:
Dobro malo sam paranoična. Puno gledam CSI i kradja identiteta mi je ono normalna pojava ali nije nemoguća!
Neeee!
Govorim za njemačko govorno područje ..
Iz prve ruke.
Dakle moja prijateljica je otvorila manji obrt i u okrugu gdje zivi pokušala se na taj način reklamirati.
Dobila je tri opomene pred tuzbu i dvije tuzbe.
Poslala je oko 150 mailova.
Nije ni serija ni trećerazredni americki Film surova stvarnost.
Ovo za identitet i davanje podataka takodje ne nagadjam. Moze biti opasno ako se ljudi polakome za nagradu.
Last edited by SaraFina on 27/11/2014 13:43, edited 1 time in total.
- BlackSteel
#29 Re: Kažu sine da sam dobio para :D
Znam i ja lika kupio bungalov na tajlandskoj plazi za 120 americkih dolara, al kakve to veze ima sa Bosnom 
- SaraFina
#30 Re: Kažu sine da sam dobio para :D
BlackSteel wrote:Znam i ja lika kupio bungalov na tajlandskoj plazi za 120 americkih dolara, al kakve to veze ima sa Bosnom
Pa ako je poslovnica austrijske banke recimo u pitanju i nesavjesni sluzbenik..kao dio organizirane prevare.. Ima itekako
- O'zone
- Globalni moderator
#31 Re: Kažu sine da sam dobio para :D
De, de! Nemojte se za vratove 
Obirsah danas mail koji je stigao i sad mi žao
bio je na memorandumu (dal pravom ili lažnom) deutsche telekom-a isto me obavještavaju o nekoj uplati od 220 Eura, imao i potpis službenika koji je kao poslao mail.
Mogao sam ih sad tužit
za iznos od 220 Eura
Obirsah danas mail koji je stigao i sad mi žao
Mogao sam ih sad tužit
- Seoskivaralica
#32 Re: Kažu sine da sam dobio para :D
Neeee!
Puno se druzis sa murijom
Svaki dan
Ali fakat ja ne bi iskljucila mogućnost da pod krinkom tog nekog dobitka ljudi odaju naivno informacije.
Adresu, ime i prezime i broj računa čak ..( dobro banka ga već ima ) i sve to..
Ali potpis i platnu listu..
Kopiraš i pošalješ .
Uzmimo da ti se stvarno javi banka odnosno neki sluzbenik koji je dio organizirane prevare sa kreditima.
Moraš potpisati mjenicu....
Prema tome ne lupetaj.
Neeee!
Puno se druzis sa murijom
Svaki dan
Ali fakat ja ne bi iskljucila mogućnost da pod krinkom tog nekog dobitka ljudi odaju naivno informacije.
Adresu, ime i prezime i broj računa čak ..( dobro banka ga već ima ) i sve to..
Ali potpis i platnu listu..
Kopiraš i pošalješ .
Uzmimo da ti se stvarno javi banka odnosno neki sluzbenik koji je dio organizirane prevare sa kreditima.
Moraš potpisati mjenicu....
Prema tome ne lupetaj.