Sad me zanima procedura ovdje jer do 31. decembra moram predati vozacku.
Da li mogu zabranu upravljanjem vozila(30 dana) i vrijeme izrade vozacke(15 dana) spojiti ?
Odlično. Znači, odgovoran si kome auto daš, pa ćeš lijepo i njegove kazne da platiš ako hoćeš auto nazad.Melbourne_Australia wrote:Juce mi prica inspektor kao da sad imaju pravo da oduzimaju auto ko god ima neplacenih kazni koje su starije od godinu dana ...Pa cak i ako ste vozac auta koje nije vase a imate neplacenih kazni....Meni ovo cudno bas, zanima me jeli ovo istina??
Znam na sta mislisdulekrele wrote:Malo muljas.
Ako imas bilo kakvih kazni, ne mozes podici vozacku.klixo wrote:Znam na sta mislisdulekrele wrote:Malo muljas.![]()
Mene interesuje jer ima nekih kazni pa kad budem podizao vozacku da je podizem kao oduzetu ,a ne kao novuTako bih izbjegao placanje kazni
Ma placeno , moralo se... Sad ne mozes ni predati za vozacku ako imas kazni._Reds_ wrote:Ako imas bilo kakvih kazni, ne mozes podici vozacku.klixo wrote:Znam na sta mislisdulekrele wrote:Malo muljas.![]()
Mene interesuje jer ima nekih kazni pa kad budem podizao vozacku da je podizem kao oduzetu ,a ne kao novuTako bih izbjegao placanje kazni
Ma placeno , moralo se... Sad ne mozes ni predati za vozacku ako imas kazni.[/quote]klixo wrote:Ako imas bilo kakvih kazni, ne mozes podici vozacku._Reds_ wrote:Znam na sta mislisdulekrele wrote:Malo muljas.![]()
purgatorio wrote:Ukraden mi novčanik s vozačkom i poništio sam istu. Imam jednu veću kazna od koje bi za par mjeseci prošlo 5 godina, pa me zanima smijem li ja voziti bez vozačke do tad, tj. da li je kazna ona za nenošenje dokumenta ili neka druga?
TESLA_EDISON wrote:Može li se izvaditi pasoš i lična karta ako ima neka kazna od prije 4 godine?
Hvala na informacijikakavdanakneiskustvu wrote:TESLA_EDISON wrote:Može li se izvaditi pasoš i lična karta ako ima neka kazna od prije 4 godine?
može,uvijek je moglo
Jedino kad će kazna zastariti je to da kad napraviš kaznu nadležni ništa ne poduzmu po tom pitanju. Ako si dobio prekršajni nalog nema mogućnosti nikakve zastare.manuchao91 wrote:ja samo znam da nema više zastara kazni
drug moj imao 700 KM kazni iz 2013 godine i mislio da ce zastariti
Kad ono počese dolaziti opomene za zatvor ako se ne plati u roku 7 dana
tako je i meni doslo za kazni iz maglaja iz 2013 godine
tako da bez bezpotrebnog nadanja da ce zastariti kazne - NEĆE ¨¨!!
TESLA_EDISON wrote:Hvala na informacijikakavdanakneiskustvu wrote:TESLA_EDISON wrote:Može li se izvaditi pasoš i lična karta ako ima neka kazna od prije 4 godine?
može,uvijek je moglo
Better Man wrote:Jedino kad će kazna zastariti je to da kad napraviš kaznu nadležni ništa ne poduzmu po tom pitanju. Ako si dobio prekršajni nalog nema mogućnosti nikakve zastare.manuchao91 wrote:ja samo znam da nema više zastara kazni
Jeste, ako nadležni ništa ne poduzmu, ali ako pokrenu onda se prekida zastara.kakavdanakneiskustvu wrote:Better Man wrote:Jedino kad će kazna zastariti je to da kad napraviš kaznu nadležni ništa ne poduzmu po tom pitanju. Ako si dobio prekršajni nalog nema mogućnosti nikakve zastare.manuchao91 wrote:ja samo znam da nema više zastara kazni
o čemu ti bolan,zastara je 5 godina od datuma pravosnaznosti prek. naloga
Jeste, ako nadležni ništa ne poduzmu, ali ako pokrenu onda se prekida zastara.[/quote]Better Man wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Jedino kad će kazna zastariti je to da kad napraviš kaznu nadležni ništa ne poduzmu po tom pitanju. Ako si dobio prekršajni nalog nema mogućnosti nikakve zastare.manuchao91 wrote:ja samo znam da nema više zastara kazni
o čemu ti bolan,zastara je 5 godina od datuma pravosnaznosti prek. naloga
To je sve psiholoska igra, ne bi li te navukli da platis.manuchao91 wrote:ja samo znam da nema više zastara kazni
Jeste izdao prekršajni nalog, ali ima opomena, podnošenje prijave sudu itd. Sumnjam da će eto doći do zastare, jer ne vjerujem da bi sad nadležni organ tek tako izdao nalog i ne bi više vodio brigu da li će počinilac prekršaja platiti kaznu. kazna može samo da raste za određeni procent.kakavdanakneiskustvu wrote:
ko su nadležni,o čemu pišeš,nadležni organ je vec izdao prek. nalpog
Better Man wrote:Jeste izdao prekršajni nalog, ali ima opomena, podnošenje prijave sudu itd. Sumnjam da će eto doći do zastare, jer ne vjerujem da bi sad nadležni organ tek tako izdao nalog i ne bi više vodio brigu da li će počinilac prekršaja platiti kaznu. kazna može samo da raste za određeni procent.kakavdanakneiskustvu wrote:
ko su nadležni,o čemu pišeš,nadležni organ je vec izdao prek. nalpog