Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Maraschino

#876 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Maraschino »

Ima li kakve pouke iz sve te penzionerske muke?

Ako za zivota ne steknes nesto, ne obezbijedis se sa druge strane, ne cekaj penziju jer ne znas na sta ce da lici.

Na zapadu, zasto omladina uzima kucu ili stan? Nije zato sto se njima kupuje nesto nego zato sto je to vid stednje. Taman kada otplacuje zadnje rate polako ulazi u penzionerske dane. Prodaje kucu seli se negdje pod kiriju i laganice pored penzije trosi i ove pare od kuce.

Kod nas, roditelji zadnje pare odvajali od usta da naprave sto vecu kucu jer imaju DVA sina. Sinovi odrasli nikoga ne interesuje ta kuca(jedino ako mora), roditelji ne mogu prodavati jer je to na toboze djedovini i tako se pate umjesto da su pravili onoliko koliko njima treba a ostatak stedili za crne dane.
edo_79

#877 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by edo_79 »

insomnia78 wrote:Al si cvaju uredno uzeo
Koje si ti ono govno bezosjećajno ..... FUJ!
wewa

#878 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by wewa »

pola populacije ovisnici, raspikuce i ljencine

http://www.fzmiopio.ba/images/statistik ... 052019.pdf
wewa

#879 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by wewa »

Bloo wrote:Hocu da jedem avokado svaki dan :oops:
imas avokado, vrati persun!
DzordzHodzic

#880 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by DzordzHodzic »

Sta je onog mirseka okrenulo, do neki dan se kune u svabu a sad suprotna prica? Da nisu konjislava za azil odbili pa su obojica nervozni?
lajkujMe

#881 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by lajkujMe »

Ja reko samo moj direktor razvozi robu,
Sad vidjeh generalnog direktora Ledo BIH i supervizora u kamionu razvoze robu :run:
edo_79

#882 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by edo_79 »

Bloo wrote:
cLo wrote:Pa nisu svi preostali u Bosni skorojevici i "kad se opanak popapuci" da im je doner kod Ahmeda plafon civilizacije. Postoje ljudi koji ce ustedjeti na rucku da bi otisli u pozoriste ili balet. Vama je to smijesno, naravno.
Vidiš da jeste :)
I tužno je da su penzioneri i često najbrojniji na predstavama i otvaranju izložbi...
Ali to ne razumije neko ko nema kulturu odlaska u pozorište ili kino tokom radnog vijeka, da ljudi imaju potrebu da isto nastave i kad se penzionišu.
I ne samo to. I da planinare i da posjećuju prijatelje u drugim gradovima...
Da kupe knjigu gluhobiloooooooooooooooooo
Daj njima Jalu Brata, Bubu Corelija, Allaha'm, Ljubi brat, nargilice, selam, ofo ono .... to je za njih vrhunac, baš me zanima šta su zadnje pročitala ova dva delegata ..... Fudo i ovaj delegat iz Francuske
edo_79

#883 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by edo_79 »

wewa wrote:
I ne spominji ribu ... ima da bidne MASAKAR :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#884 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Domaci izdajnik »

Ne razumijem zašto moderacija ne banuje ovu đubrad što se sprda sa tuđom mukom :-x naročito ove stručnjake za štednju i ekonomisanje kućnim budžetom iz dijaspore!
Fudo387

#885 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

edo_79 wrote:
Fudo387 wrote:Ne moze se porediti za Zapadom, al’ nije brate ni neki crnjak.
Znaci, imaju kucu, vikendicu, auto, penziju.
Pa jarane, kako to moze biti definicija patnje i siromastva?
U mene stari ima i kuću i vikendicu i auto, jel to samo privilegija na Zapadu ili? Pogrešno rezonuješ....
Isto tako moj stari i stara imaju dvije minimalne penzije, znači nekih 800-tinjak maraka mjesečno... stari skoro cijelu svoju penziju spiči na lijekove, jer ovo je Bosna a ne Zapad, sve se plaća, čak i kad ti ona teta u apoteki kaže ''dobar dan izvolite'' i to te košta... cijene života u BiH idu gore i to je jedino što konstantno raste u našoj državi, mom starom uspjeh kad uspije ušparat dovoljno da ode u banju u Fojnicu 2-3 dana (jednom u godinu ili dvije) .... i ti meni pričaš o crnjacima ..... Ne seri Fudo majke ti .... eto dođi ovamo, pa živi ti ako nije crnjak, lako je tuđim qrcem gloginje mlatit i filozofirati ovdje .....
Ovo je zaista srceparajuce,
Aajjj babo mi sam’ tri dana u banje u fojnicu ode.
A jebote, pa vi fakat imate ozbiljan problem.
Ona hoce avokado svaki dan.
Tctctctc...
edo_79

#886 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by edo_79 »

Fudo387 wrote:
cLo wrote:
Fudo387 wrote:
Oprosti mlada damo, nece se ponoviti.
Vazda zaboravim kako nam je pola foruma odrsalo uz indexe, putovalo svijetom, druzilo sa beckim djecacima i treniralo balet na ledu.
Mitat Miric je samo incident.
Moj tata je bio bubnjar, nisu ga vozili Indexi, ja sam vise odrastala uz Dire Straits :D :P
Money for nothing, and chicks for free...et, mores to sad dedi otpjevat. :oops: :P
Qrca graha hadžija .... znaš ti kol'ko je para danas ''piletina'' ... nemere bit 3 peMzije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#887 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by edo_79 »

Fudo387 wrote:Ovo je zaista srceparajuce,
Tctctctc...
Jarane GLUP SI... et toliko .... :thumbup: ..
Fudo387

#888 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

edo_79 wrote:
Fudo387 wrote:Ovo je zaista srceparajuce,
Tctctctc...
Jarane GLUP SI... et toliko .... :thumbup: ..
Pa citas li ti bolan uopste sta pises?
Tomahawk11
Globalni moderator

#889 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:
wewa wrote:
I ne spominji ribu ... ima da bidne MASAKAR :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nema scene u traileru, ali podsjeti me kad mu svi donesu ribu na naselje, pa nestane struje....šta to tako smrdi...200 KILA RIBE :lol: :lol: :lol:
edo_79

#890 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by edo_79 »

Fudo387 wrote:Pa citas li ti bolan uopste sta pises?
Jarane jesi ti uopšte NORMALAN? .... Ja ti pišem da je ČOVJEK ČITAV JEBENI ŽIVOT RADIO, zdravlje ostavio u pogonu i sad kad je u penziji, kad je zdravstveno propao naskroz, toliko je zaradio da nemože sebi priuštiti da ode u banju 3 dana U JEBENOJ GODINI da liječi ovo što je dobio zajedno sa radnim stažem. I da ŽIVO ME KURAC ZABOLI ŠTA JE TEBI SRCEPARAJUĆE, jer ste i ti i insomnia TAKVA BEZOSJEĆAJNA GOVNA, DA JE TO NEPOJMLJIVO. TJERAJTE SE U KURAC I TI I ON GOVNA BEZOSJEĆAJNA ONA IDIOTSKA ....

Osjećaj se pozdravljenim .... aj sad MRŠ!
Fudo387

#891 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

I mene budale, nadjem sebi u gluha doba nekog naseg neizivljenog wannabe vorenabafeta i pokusavam nesta kao normalno sa njim pricat.

Haj ti momak, tako babi svom kad ti se iz fojnice vrati.
edo_79

#892 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by edo_79 »

Fudo387 wrote:I mene budale, nadjem sebi u gluha doba nekog naseg neizivljenog wannabe vorenabafeta i pokusavam nesta kao normalno sa njim pricat.

Ja tebi roditelje dirao nisam .... a to što sam ja neiživljen i wannabe nešto ... to ti mo'š mačku o rep okačit..... De ti u svojoj dijaspori živi dijasporski san i kao što rekoh .... MRŠ! ...
Fudo387

#893 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

edo_79 wrote:
Fudo387 wrote:I mene budale, nadjem sebi u gluha doba nekog naseg neizivljenog wannabe vorenabafeta i pokusavam nesta kao normalno sa njim pricat.

Ja tebi roditelje dirao nisam .... a to što sam ja neiživljen i wannabe nešto ... to ti mo'š mačku o rep okačit..... De ti u svojoj dijaspori živi dijasporski san i kao što rekoh .... MRŠ! ...
Prvo osnovna kultura, lijepo ponasanje, biti pazljiv prema komsijama, prijateljima, zivotnoj sredini, sagovornicima...pa se onda mozda jednog dana i penzija poveca.
A ne samo booo hoooo boooa aj joj nenas ti, sta je, hos se pobit hu ha...sve ti zbdrdazdola, i kad ne ide, kriv ti neko pedeseti.
Nadzorna_ploca

#894 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Nadzorna_ploca »

Joj Fudo glupa ti je prica drug. :mrgreen:
edo_79

#895 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by edo_79 »

Fudo387 wrote:Prvo osnovna kultura, lijepo ponasanje, biti pazljiv prema komsijama, prijateljima, zivotnoj sredini, sagovornicima...pa se onda mozda jednog dana i penzija poveca. A ne samo booo hoooo boooa aj joj nenas ti, sta je, hos se pobit hu ha...sve ti zbdrdazdola, i kad ne ide, kriv ti neko pedeseti.
Za razumne ljude imam i jedno i drugo i treće i peto, nećeš vjerovati koliko toga imam, ali za cinike ljude koji sve gledaju kroz sarkazam, nedostatak razumijevanja, a posebno pažnje prema sagovornicima (makar bili i na forumu) apsolutno ne da nemam, već NE ŽELIM DA IMAM ništa od gore navedenog.

Otišli smo daleko od teme .... tako bih molio ako imaš nešto konstruktivno reći, a da nije screparajuće, tc , tc, tc, boo hoo, hu, ha molio bih te da učiniš, mada sudeći po tvojih zadnjih par izjava, sumnjam da ćeš imati bilo šta za reći ......

Dotad ...... ma znaš već ;)
mirsek

#896 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by mirsek »

DzordzHodzic wrote:Sta je onog mirseka okrenulo, do neki dan se kune u svabu a sad suprotna prica? Da nisu konjislava za azil odbili pa su obojica nervozni?
Ja nisam nista rekao protiv Svaba, naprotiv, rekao sam da sa malo vise od njemackog minimalca u Njemackoj zivis kao u BIH sa 1000 KM.
Fudo387

#897 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

edo_79 wrote:
Fudo387 wrote:Prvo osnovna kultura, lijepo ponasanje, biti pazljiv prema komsijama, prijateljima, zivotnoj sredini, sagovornicima...pa se onda mozda jednog dana i penzija poveca. A ne samo booo hoooo boooa aj joj nenas ti, sta je, hos se pobit hu ha...sve ti zbdrdazdola, i kad ne ide, kriv ti neko pedeseti.
Za razumne ljude imam i jedno i drugo i treće i peto, nećeš vjerovati koliko toga imam, ali za cinike ljude koji sve gledaju kroz sarkazam, nedostatak razumijevanja, a posebno pažnje prema sagovornicima (makar bili i na forumu) apsolutno ne da nemam, već NE ŽELIM DA IMAM ništa od gore navedenog.

Otišli smo daleko od teme .... tako bih molio ako imaš nešto konstruktivno reći, a da nije screparajuće, tc , tc, tc, boo hoo, hu, ha molio bih te da učiniš, mada sudeći po tvojih zadnjih par izjava, sumnjam da ćeš imati bilo šta za reći ......

Dotad ...... ma znaš već ;)
Ti mozda i mislis, al slabo te ide.
Haj sad lijepo se izvini, ako hoces da te nesto naucim.
Ako neces, nista onda, nastavi tarlahat nepovezano i sanjati.
Tesnjak91

#898 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Tesnjak91 »

Fudo387 wrote:
edo_79 wrote:

Prvo osnovna kultura, lijepo ponasanje, biti pazljiv prema komsijama, prijateljima, zivotnoj sredini, sagovornicima...pa se onda mozda jednog dana i penzija poveca.
A ne samo booo hoooo boooa aj joj nenas ti, sta je, hos se pobit hu ha...sve ti zbdrdazdola, i kad ne ide, kriv ti neko pedeseti.
Ti ćeš nekome o kulturi, ponašanju, PAŽNJI? :lol: Ismijavaš ovdje ljude koji iznose LIČNA iskustva, što svoja, što svoje porodice. Stoko neotesana, da mi ti je vidjet facu tu nenormalnu. Da Bog da zarađivao desetine hiljada, a sve na lijekove potrošio. Dug život uz gadnu bolest želim i tebi i ostaloj stoki. Majmunče retardirano. :thumbup:
sumirprimus

#899 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by sumirprimus »

aauu brate, moderacija kljucaj temu, ode ovo u helac.. :-)
Fudo387

#900 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Fudo387 »

Tctctctc...boze sacuvaj.
Locked