Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
славянин

#151 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

Pa iz naroda se vodje i radjaju, ali narod je takav da nema tog produkta nema tih jedinki koje su tog nivoa da imaju kapacitet da vode takve promjene, mozda i ima takvih pojedinaca ali po svemu sudeci oni sada su negdje u inostranstvu.Narod sebi gradi drzavu indirektno - kakav narod takvu i dobijes drzavu.
Sanjarko

#152 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Sanjarko »

Bloo ne u tom smislu vodza. Ne vozd. Nego lider. Koji ce krenuti sa promjenama, reformama itd. A narod da ga podrzi.
славянин

#153 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

Bloo wrote:
Ahem. Vođa?
Hajmo sad realno.
Treba ti više stranaka koje bi zauzele sve bitne pozicije i onemogućile blokadu kao što se sad dešava, te da se onda krene čista.
Vođa je tu nebitan.
Vođa je više da bude simbol za kojim će narod krenuti. Stvarna promjena bi se desile kroz te strane koje bi bez milosti instalirane svoje ljude na sva mjesta i krenuli u čistke. A vođa je tu da konstantno drži pozornost ljudi na bitne stvari kada ovi krenu kmečati o onom što siromasi vole da čuju - ugorženi nacionalni interesi, mržnja prema Drugom itd..
Vodja itekako, u svakoj reformi,revoluciji,velikoj reorganizaciji drustva pamtimo one koji su predvodili takve promjene i znali da iskoriste moc naroda da naprave te primjene.Moras imati taj simbol ali to nije nesto bas sto padne sa neba ono moze bilo ko, jer djaba ti lavovi vodjeni ovcom.

Primjer evo kod nas kada su bili oni veliki protesti - pa niko niko nije se usudio da stane i kaze narod je upravu ajmo ovo ili ono nego glavna rijec je bila "ostanite dostojanstveni i nemojte nasiljem" pa svi se uplasili za sebe oce li poslije zatvora da dobije.Niko nije ispred naroda ni pomislio da stane.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#154 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by mk ultra »

Koji crni sistem :lol:

Uloze 80 miliona u sistem zdravstvenog osiguranja, recepti, lijekovi, narudzbe, ne funkcioniše

Odem nekad u januaru ove godine kod svog lokalnog doktora, da se najavim kod očnog za sočiva, idem svako dvije godine na provjeru. Kaže prvi slobodan termin kod tog doktora 02.04.2019. 9i40
Ja u 9i40 02.04.2019. dođem i čekam i čekam, ništa. Izasao sa posla, ostavio sluzbeni auto, uzeo svoj, platio parking itd itd, pola 11 pauza im, primaju preko reda, i ja odem. Napisem žalbu, oni odgovore da ja nisam bio tu u 9i40 već da sam došao u 10 :lol:
Žalba na njihov odgovor ide ministarstvu kantonalnom, posaljem njima samo ulaznicu sa parkinga koju sam nekim cudom nasao u autu da sam na parking usao u 9i34 :mrgreen:

I kurko, ostadoh opet bez pregleda, svaki mjesec oni svoje uzmu, a ja svoje ne dobijem. Haram im bilo :-x

Zaboravite na red dok svima vise pase jeftinije i preko reda, zakona i sl. Ljudima odgovara ovakvo stanje, da moze prodavati na mostu na Otoci šteku cigara i gaće, odgovara mu da dođe kod doktora bez najave ikakve ali sa kesom, to i doktoru pase, itd... da ne pase ljudima zalili bi se :wink:

Pola tih sluzbenika ne zna mail poslati
Sanjarko

#155 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Sanjarko »

славянин wrote: Vodja itekako, u svakoj reformi,revoluciji,velikoj reorganizaciji drustva pamtimo one koji su predvodili takve promjene i znali da iskoriste moc naroda da naprave te primjene.Moras imati taj simbol ali to nije nesto bas sto padne sa neba ono moze bilo ko, jer djaba ti lavovi vodjeni ovcom.

Primjer evo kod nas kada su bili oni veliki protesti - pa niko niko nije se usudio da stane i kaze narod je upravu ajmo ovo ili ono nego glavna rijec je bila "ostanite dostojanstveni i nemojte nasiljem" pa svi se uplasili za sebe oce li poslije zatvora da dobije.Niko nije ispred naroda ni pomislio da stane.
Hoces rec ispali p*coke. Reci fino narodski, ne ovako diplomatski. :evil: Po meni je takav narod. Dugo trpi itd., pa pukne povremeno a lider kad pukne potreban da ga usmjeri. A slabo lidera imamo, ustvari kako se vidi nemamo ili imamo ali nemogu doci do izrazaja radi svega. Ko ce znat.
Bloo
Globalna šefica

#156 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

славянин wrote:
Bloo wrote:
Ahem. Vođa?
Hajmo sad realno.
Treba ti više stranaka koje bi zauzele sve bitne pozicije i onemogućile blokadu kao što se sad dešava, te da se onda krene čista.
Vođa je tu nebitan.
Vođa je više da bude simbol za kojim će narod krenuti. Stvarna promjena bi se desile kroz te strane koje bi bez milosti instalirane svoje ljude na sva mjesta i krenuli u čistke. A vođa je tu da konstantno drži pozornost ljudi na bitne stvari kada ovi krenu kmečati o onom što siromasi vole da čuju - ugorženi nacionalni interesi, mržnja prema Drugom itd..
Vodja itekako, u svakoj reformi,revoluciji,velikoj reorganizaciji drustva pamtimo one koji su predvodili takve promjene i znali da iskoriste moc naroda da naprave te primjene.Moras imati taj simbol ali to nije nesto bas sto padne sa neba ono moze bilo ko, jer djaba ti lavovi vodjeni ovcom.

Moć naroda da napravi promjene. Kako će narod napraviti promjenu u sistemu? Ako narod nije u sistemu? Ako narod ne donosi zakone, ne usvaja pravilnike.
"Vođa" je ništa bez političke podrške iza sebe u vidu stranaka koje će taj narod izabrati da se infitriraju u sam sistem.
vjesticanametli

#157 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by vjesticanametli »

:( meni jednom zena na pitanje sto nema odg na mail rece mail je u drugoj zgradi a ona radi na tel :lol:
Bloo
Globalna šefica

#158 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

vjesticanametli wrote::( meni jednom zena na pitanje sto nema odg na mail rece mail je u drugoj zgradi a ona radi na tel :lol:
+1 ista situacija

Kolega koji provjerava mailove je na godisnjem (opcinski sud u neimenovanom gradu)

i moje omiljeno: a jel moze faksom?
славянин

#159 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

Bloo wrote: Moć naroda da napravi promjene. Kako će narod napraviti promjenu u sistemu? Ako narod nije u sistemu? Ako narod ne donosi zakone, ne usvaja pravilnike.
"Vođa" je ništa bez političke podrške iza sebe u vidu stranaka koje će taj narod izabrati da se infitriraju u sam sistem.
Naravno da je moc u narodu, ali ta energija se rasipa i nistavna je bez nekoga ko ima kapacitet da je koristi i usmjerava.Vodja ce da iskoristi podrsku koju ima uveca je i na kraju tu vlast i preuzme i nametne svoja pravila.

Gdje vidimo da neko hoda da slusa probleme naroda ili da ce rizikovati vlastito du*pe da bi ispravio neku nepravdu ??
Sanjarko

#160 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Sanjarko »

vjesticanametli wrote::( meni jednom zena na pitanje sto nema odg na mail rece mail je u drugoj zgradi a ona radi na tel :lol:
Kakva mene ceka jbd kad krenem da prava ganjam. Sve te razumijem. Umjesto da telefonski, mail-om, messengerom itd., sve odrade itd. Isto ko u crtanom Asterik i Obeliks nam je sistem. Lud.
славянин

#161 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

Bloo wrote:
+1 ista situacija

Kolega koji provjerava mailove je na godisnjem (opcinski sud u neimenovanom gradu)

i moje omiljeno: a jel moze faksom?
Ja sam dobio "kulturniji" odgovor na pitanje mogu li poslati mail - " Ne praktikujemo tako" :D :lol:
Bloo
Globalna šefica

#162 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

славянин wrote:
Bloo wrote: Moć naroda da napravi promjene. Kako će narod napraviti promjenu u sistemu? Ako narod nije u sistemu? Ako narod ne donosi zakone, ne usvaja pravilnike.
Naravno da je moc u narodu, ali ta energija se rasipa i nistavna je bez nekoga ko ima kapacitet da je koristi i usmjerava.Vodja ce da iskoristi podrsku koju ima uveca je i na kraju tu vlast i preuzme i nametne svoja pravila.

Gdje vidimo da neko hoda da slusa probleme naroda ili da ce rizikovati vlastito du*pe da bi ispravio neku nepravdu ??
Ok, pitanje.
Ako bi postojao vođa i narod krenuo za njim, na koji način narod može promijeniti situaciju oko tunela Vranduk?
PRaktično?
zrakomlat

#163 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by zrakomlat »

mk ultra wrote:Koji crni sistem :lol:

......

Odem nekad u januaru ove godine kod svog lokalnog doktora, da se najavim kod očnog za sočiva, idem svako dvije godine na provjeru. Kaže prvi slobodan termin kod tog doktora 02.04.2019. 9i40
.....
Ko u onom vicu kad pita Mujo, možel to doktore malo ranije, kaže doktor, pa hajde može u 9.30 :D
mk ultra

#164 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by mk ultra »

Svi oni imaju dokaz o poznavanju rada na računaru :thumbup:

Opet kažem, ljudima sve ovo odgovara... i sve je kako treba da bude :bih:

Ne gledajte druge kroz sebe :mrgreen:
Last edited by mk ultra on 14/06/2019 21:01, edited 1 time in total.
славянин

#165 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

Bloo wrote: Ok, pitanje.
Ako bi postojao vođa i narod krenuo za njim, na koji način narod može promijeniti situaciju oko tunela Vranduk?
PRaktično?
Pa taj vodja ce da preuzme vlast i lijepo sva ta "struka" ,tenderasi,ugrad/ograd/a dje sam tu ja ljudi i faktori bi bili sto u zatvoru sto na birou. Tada nebi narod ni morao da razmislja o tunelu jer bi se na normalan nacin i u normalnom roku radila sanacija istog.Mislis da neki holandjanin se brine o popravci mosta ? Nema potrebu jer imaju oni kojim je posao da se brinu za to - a vidi da mu je most zatvoren 3 mjeseca i da niko nista ne radi - pa krenuli bi lokalni protesti,pa bi blokirali neki autoput eventualno istresli par tona djubriva pred upravu cesta.
Sanjarko

#166 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Sanjarko »

Bloo wrote:
славянин wrote:

Ok, pitanje.
PRaktično?
Pa evo iz glave. Rjesenje. Mozda posto ne znam trasu. Kuda ide zeljeznica nek se gradi put privremeno ili zastalno. Svejedno. Ne znam, nisam upucen moze li ovo?

Mogao je se saobracaj i preusmjeriti na ove druge trase a policija da ih osigurava pojacano da nebude nesreca.
Bloo
Globalna šefica

#167 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

славянин wrote:
Bloo wrote: Ok, pitanje.
PRaktično?
Pa taj vodja ce da preuzme vlast i lijepo sva ta "struka" ,tenderasi,ugrad/ograd/a dje sam tu ja ljudi i faktori bi bili sto u zatvoru sto na birou. Tada nebi narod ni morao da razmislja o tunelu jer bi se na normalan nacin i u normalnom roku radila sanacija istog.Mislis da neki holandjanin se brine o popravci mosta ? Nema potrebu jer imaju oni kojim je posao da se brinu za to - a vidi da mu je most zatvoren 3 mjeseca i da niko nista ne radi - pa krenuli bi lokalni protesti,pa bi blokirali neki autoput eventualno istresli par tona djubriva pred upravu cesta.
A kako će vođa preuzeti vlast?
славянин

#168 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

Bloo wrote: A kako će vođa preuzeti vlast?
Pa valjda ima vise opcija - da osnuje stranku i "privoli" narod na svoju stranu i onda krene na preuzimanje vlasti mirnim putem (nesto kao sto danas onaj konakovic u KS radi - doduse neka mu je light varijanta, ima on kapaciteta ali opet nije to to da ih satare kao sto bi trebalo)

Imas nemirnu opciju sa 200 000 ljudi na ulicama,gore vile gore sluzbena auta itd .. i onda neko ko moze da ispliva na vrh i zauzda to (takvih sigurno nemamo)
Bloo
Globalna šefica

#169 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

славянин wrote:
Bloo wrote: A kako će vođa preuzeti vlast?
Pa valjda ima vise opcija - da osnuje stranku i "privoli" narod na svoju stranu i onda krene na preuzimanje vlasti mirnim putem (nesto kao sto danas onaj konakovic u KS radi - doduse neka mu je light varijana, ima on kapaciteta ali opet nije to to da ih satare kao sto bi trebalo)

Imas nemirnu opciju sa 200 000 ljudi na ulicama,gore vile gore sluzbena auta itd .. i onda neko ko moze da ispliva na vrh i zauzda to (takvih sigurno nemamo)
Ti smatraš da redoslijed treba biti:

1. Izroni vođa
2. Povede narod
3. Osnuje stranku
4. Infiltrira stranku u sve pore vlasti
славянин

#170 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

Bloo wrote: Ti smatraš da redoslijed treba biti:

1. Izroni vođa
2. Povede narod
3. Osnuje stranku
Izroni vodja
Povede narod-osnuje stranku je paket i vezano.
Inflitrira se u vlast i koristi pritiskom,koristenjem naroda,zakonom i svim ostalim sredstvima da ukloni stari establisment.
Bloo
Globalna šefica

#171 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

Aham.
Daj mi jedan primjer gdje se to desilo?
Sistem ovakva kao što jeste u nas i tvoj scenarij?
Sanjarko

#172 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Sanjarko »

славянин wrote:
Bloo wrote: Ti smatraš da redoslijed treba biti:

1. Izroni vođa
2. Povede narod
3. Osnuje stranku
Izroni vodja
Povede narod-osnuje stranku je paket i vezano.
Inflitrira se u vlast i koristi svim sredstvima da pritiskom,koristenjem naroda,zakonom i svim ostalim sredstvima ukloni stari establisment.
Atlas. Nisam dugo na sceni nekoj bilo gdje vidio odavno Atlasa. Bilo u pozitivnom ili negativnom smislu. Sve stare prd*nje na vlasti i ovdje i po svijetu. Niko haman mladzi od 30 kuka.
mk ultra

#173 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by mk ultra »

Image

Evo od prije 15tak dana :skoljka:
Ovo je većina, nazalost...
славянин

#174 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

Bloo wrote:Aham.
Daj mi jedan primjer gdje se to desilo?
Sistem ovakva kao što jeste u nas i tvoj scenarij?
Prvo rijetko je naci sistem koji je slican nasem tj. toliko korumpiran i zamrsen - svrha sam sebi.Koliko zemalja se zaista dovelo u ovakvu situaciju ? Ako se gleda na tranziciju recimo komunistickih zemalja - pa kako su uspjesno uklonili staru aparaturu ??

Najblize primjere da imas neku demokratiju koja je nekako uspjela da se postavi kao stranacka autokratija - mogu da pomislim na srbiju i milosevica,imas onda i mirne smjene vlasti - tu ti spadaju svi oni koji su radikalno "zakrenuli" politiku.

A sve i pored toga - imamo specificnu situaciju - moramo imati i specifican odgovor za rjesavanje iste.
славянин

#175 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

mk ultra wrote:Image

Evo od prije 15tak dana :skoljka:
Ovo je većina, nazalost...
Zalosno... nista vise za reci.
Locked