Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
- Bloo
- Globalna šefica
#126 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Tebe baš ne vole...kod mene ostanu pola dana. 
- славянин
#127 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Grb BiH,Rjesenje o registraciji i PDV rjesenje ako si PDV obaveznik - da budemo tacnijiFudo387 wrote:A lude zemlje u pmHAVANA wrote:Pa isto ti je svima to.Ko god je registrovan i radi,njega i jebu.Meni dodje pdv kontrola i ostane po 20 dana.A dosli su jer sam u preplati pdv-a.Znaci nisam duzan nego imam vise uplaceno.Eto ih odma.Sto ne idete ovim sto na crno rade? Kaze njima ne mozemo nista,mi vas kontrolisemo.Vi ste registrovani pdv obveznik.Jesam ,jebo ja mater svoju.I tako godinama.One na crno niko ne dira.I kad ih uhvati, napisu im 400 km.Meni za aparat za gasenje htjeli 3000 km kazne da napisu.Ko moj mali,treba veci.Radno vrijeme istaknuto molicu lijepo.Inace ce da boliiiiii.Grb BiH a4 formata,uokviren,istaknute cijene,pravilnik o formiranju cijena...I tako redom.Registrovan= jeban.Al to je tako kod nas.A znam ljude,mnogo ljudi, sto na crno i po 10000 mjesecno izadju.Al nece ni to dugo,vec nemirno spavaju.Pocinju registrovati djelatnosti,masovno...I obavezno jebu drzavu.Kaze grozno.Sve moram placati.Jel dede ti?
![]()
Pa sta ce im grb BiH?
I za to kazna?
- arzuhal
#128 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Prijateljici sve ispregledali u dućanu, sve ok. Sjedi, gledaj, gledaj... I ugleda: na cijenama ne piše "KM" iza cifre!
- славянин
#129 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
To se kulturno zove de kovertu dodaj da nebi bilo kakvih kazniarzuhal wrote:Prijateljici sve ispregledali u dućanu, sve ok. Sjedi, gledaj, gledaj... I ugleda: na cijenama ne piše "KM" iza cifre!
- arzuhal
#130 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
славянин wrote:To se kulturno zove de kovertu dodaj da nebi bilo kakvih kazniarzuhal wrote:Prijateljici sve ispregledali u dućanu, sve ok. Sjedi, gledaj, gledaj... I ugleda: na cijenama ne piše "KM" iza cifre!
-
Fudo387
#131 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
arzuhal wrote:Prijateljici sve ispregledali u dućanu, sve ok. Sjedi, gledaj, gledaj... I ugleda: na cijenama ne piše "KM" iza cifre!
- int21
#132 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ne bih da pljujem po tvojoj prijateljici ali nismo jednom vidjeli da se za strance cijene naplacuju u EURFudo387 wrote:arzuhal wrote:Prijateljici sve ispregledali u dućanu, sve ok. Sjedi, gledaj, gledaj... I ugleda: na cijenama ne piše "KM" iza cifre!
- arzuhal
#133 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ma nema to veze sa strancima, nema tu stranaca z'gl0ve... I ima KM al ne na svim cijenama...int21 wrote:Ne bih da pljujem po tvojoj prijateljici ali nismo jednom vidjeli da se za strance cijene naplacuju u EURFudo387 wrote:arzuhal wrote:Prijateljici sve ispregledali u dućanu, sve ok. Sjedi, gledaj, gledaj... I ugleda: na cijenama ne piše "KM" iza cifre!
- Boemica
#134 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Znači nema mi zimemali jomu wrote:
Svi koji znaju sta je sarafciger, kljesta i cekic, sad ce lahko bilo gdje pronaci posao.....![]()
- славянин
#135 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ja sam pristalica - neka traze sve sto nije po zakonu (ali treba vrlo dobro znati sta je navedeno u istim jer kao u slucaju iznad sto sam naveo kod mene cesto igraju i na kvarno nebi li dobili u padze sta) - ali ne mogu da podrzavam samo da se zakoni primjenjuju na meni dok ovamo haos u drzavi od suda,policije,inspekcija,uprave,administracije a o politici da ne pricamo.. Ako se zakoni evo primjenjuju ajmo da to onda bude jednako prema svima. Ovamo se ubise postavljajuci radare po cesti a haos sto se tice kriminala u gradu 
- Boemica
#136 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Pa mojoj prijateljici došla neka inspekcija u radnju (nije njena da se razumijemo) i kad inspektorica nije mogla naći nikakve nepravilnosti kaže: je l'de, bilo bi baš šteta da dobijete kaznu radi radnog vremena (bilo istaknuto u dnu izloga, kao, premala slovaславянин wrote:Ja sam pristalica - neka traze sve sto nije po zakonu (ali treba vrlo dobro znati sta je navedeno u istim jer kao u slucaju iznad sto sam naveo kod mene cesto igraju i na kvarno nebi li dobili u padze sta) - ali ne mogu da podrzavam samo da se zakoni primjenjuju na meni dok ovamo haos u drzavi od suda,policije,inspekcija,uprave,administracije a o politici da ne pricamo.. Ako se zakoni evo primjenjuju ajmo da to onda bude jednako prema svima. Ovamo se ubise postavljajuci radare po cesti a haos sto se tice kriminala u gradu
i et, izašla žena iz radnje sa pantalonama od 350KM
- славянин
#137 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Jel platila PDVBoemica wrote:Pa mojoj prijateljici došla neka inspekcija u radnju (nije njena da se razumijemo) i kad inspektorica nije mogla naći nikakve nepravilnosti kaže: je l'de, bilo bi baš šteta da dobijete kaznu radi radnog vremena (bilo istaknuto u dnu izloga, kao, premala slovaславянин wrote:Ja sam pristalica - neka traze sve sto nije po zakonu (ali treba vrlo dobro znati sta je navedeno u istim jer kao u slucaju iznad sto sam naveo kod mene cesto igraju i na kvarno nebi li dobili u padze sta) - ali ne mogu da podrzavam samo da se zakoni primjenjuju na meni dok ovamo haos u drzavi od suda,policije,inspekcija,uprave,administracije a o politici da ne pricamo.. Ako se zakoni evo primjenjuju ajmo da to onda bude jednako prema svima. Ovamo se ubise postavljajuci radare po cesti a haos sto se tice kriminala u gradu) pa se prošetala po radnji, jao što su divne ove pantalone --
i et, izašla žena iz radnje sa pantalonama od 350KM
- Boemica
#138 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
naravnoславянин wrote:
Jel platila PDV
al' moji poslodavci su najjači što se tiče inspekcije
- Bloo
- Globalna šefica
#139 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Pa odakle krenuti sa korjenitim promjenama?славянин wrote:Ja sam pristalica - neka traze sve sto nije po zakonu (ali treba vrlo dobro znati sta je navedeno u istim jer kao u slucaju iznad sto sam naveo kod mene cesto igraju i na kvarno nebi li dobili u padze sta) - ali ne mogu da podrzavam samo da se zakoni primjenjuju na meni dok ovamo haos u drzavi od suda,policije,inspekcija,uprave,administracije a o politici da ne pricamo.. Ako se zakoni evo primjenjuju ajmo da to onda bude jednako prema svima. Ovamo se ubise postavljajuci radare po cesti a haos sto se tice kriminala u gradu
- славянин
#140 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
To sam ja skontao , tako da najbolje uvaliti racunovodju i advokata za svaki slucaj - a ja odem negdje i zauzet samBoemica wrote:naravnoславянин wrote:
Jel platila PDV
al' moji poslodavci su najjači što se tiče inspekcijene jebu ni dva posto
- Boemica
#141 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
. bjež dobiću otkazславянин wrote:To sam ja skontao , tako da najbolje uvaliti racunovodju i advokata za svaki slucaj - a ja odem negdje i zauzet samBoemica wrote:naravnoславянин wrote:
Jel platila PDV
al' moji poslodavci su najjači što se tiče inspekcijene jebu ni dva posto
Last edited by Boemica on 14/06/2019 20:10, edited 1 time in total.
- славянин
#142 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Od renoviranja tunela vranduk koje ce da traje 2 godine, eto ako oces konkretan brzinski primjer.Ili mozda ukidanje bespotrebnog hodanja po CIPS za svaku ubogu stvar ili naprimjer na suzbijanje korupcije u inspekcijama,kantonalnim upravama i slicno kao i naprimjer obrazovanja administracije tj. saltera da nauce koristiti e-mail . To za pocetak na brzinu samo navodim.Bloo wrote:Pa odakle krenuti sa korjenitim promjenama?славянин wrote:Ja sam pristalica - neka traze sve sto nije po zakonu (ali treba vrlo dobro znati sta je navedeno u istim jer kao u slucaju iznad sto sam naveo kod mene cesto igraju i na kvarno nebi li dobili u padze sta) - ali ne mogu da podrzavam samo da se zakoni primjenjuju na meni dok ovamo haos u drzavi od suda,policije,inspekcija,uprave,administracije a o politici da ne pricamo.. Ako se zakoni evo primjenjuju ajmo da to onda bude jednako prema svima. Ovamo se ubise postavljajuci radare po cesti a haos sto se tice kriminala u gradu
- Bloo
- Globalna šefica
#143 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Kako?славянин wrote:Od renoviranja tunela vranduk koje ce da traje 2 godine, eto ako oces konkretan brzinski primjer.Ili mozda ukidanje bespotrebnog hodanja po CIPS za svaku ubogu stvar ili naprimjer na suzbijanje korupcije u inspekcijama,kantonalnim upravama i slicno kao i naprimjer obrazovanja administracije tj. saltera da nauce koristiti e-mail . To za pocetak na brzinu samo navodim.Bloo wrote:Pa odakle krenuti sa korjenitim promjenama?славянин wrote:Ja sam pristalica - neka traze sve sto nije po zakonu (ali treba vrlo dobro znati sta je navedeno u istim jer kao u slucaju iznad sto sam naveo kod mene cesto igraju i na kvarno nebi li dobili u padze sta) - ali ne mogu da podrzavam samo da se zakoni primjenjuju na meni dok ovamo haos u drzavi od suda,policije,inspekcija,uprave,administracije a o politici da ne pricamo.. Ako se zakoni evo primjenjuju ajmo da to onda bude jednako prema svima. Ovamo se ubise postavljajuci radare po cesti a haos sto se tice kriminala u gradu
Imaš li neki konkretan prijedlog kako to učiniti?
Ja nemam osim dizanja svega u zrak i smaknuća a la Rumuni i Francuzi, tak da...
- славянин
#144 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Kako - rok od 6 mjeseci , rad u tri smjene i opravljanje tj saniranje rezervne dionice koliko se to moze.CIPS - svi podatci su u sistemu zasto ici da ti printaju papir ? Zasto uopce sluzi onda licna karta ??? Kako suzbiti korupciju u inspekcijama i sluzbama - formiraj grupe - dobro placene i neka se rotiraju po opstinama svake 2 sedmice i samo neka rade na hvatanju onih koji rade u upravama,inspeckcijama itd itd i kormumpirani su - prati te iste koji kontrolisu (prisluskuj telefone itd) , obrazovanje administracije - kursevi informatike itd , plati neka se naprave online sistemi administracije kao sto su to mnoge drzave uradile ne izmisljamo toplu vodu - otpusti one sto ne pustaju salter 50 godina a tipka jednim prstom po tastaturi zaposli ljude sa fakulteta.. Eto konkretno ? Kazne rigorozne za one koji rade u javnim preduzecima- za bilo kakav prekrsaj sto se tice rada + ako jednom se prekrsi tj.osudi ili uhvati da radi nesto nelegalno zabrana rada u bilo kojem drzavnom preduzecu ili sluzbi,reforma sistema zaposljavanja u ista ... itd itd. Cuj kako - ovdje se trenira strogoca u prizemlju a prvi sprat zahvatio pozar.Bloo wrote: Kako?
- Bloo
- Globalna šefica
#145 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ne kontamo se.славянин wrote:Kako - rok od 6 mjeseci , rad u tri smjene i opravljanje tj saniranje rezervne dionice koliko se to moze.CIPS - svi podatci su u sistemu zasto ici da ti printaju papir ? Zasto uopce sluzi onda licna karta ??? Kako suzbiti korupciju u inspekcijama i sluzbama - formiraj grupe - dobro placene i neka se rotiraju po opstinama svake 2 sedmice i samo neka rade na hvatanju onih koji rade u upravama,inspeckcijama itd itd i kormumpirani su - prati te iste koji kontrolisu (prisluskuj telefone itd) , obrazovanje administracije - kursevi informatike itd , plati neka se naprave online sistemi administracije kao sto su to mnoge drzave uradile ne izmisljamo toplu vodu - otpusti one sto ne pustaju salter 50 godina a tipka jednim prstom po tastaturi zaposli ljude sa fakulteta.. Eto konkretno ? Kazne rigorozne za one koji rade u javnim preduzecima- za bilo kakav prekrsaj sto se tice rada + ako jednom se prekrsi tj.osudi ili uhvati da radi nesto nelegalno zabrana rada u bilo kojem drzavnom preduzecu ili sluzbi,reforma sistema zaposljavanja u ista ... itd itd. Cuj kako - ovdje se trenira strogoca u prizemlju a prvi sprat zahvatio pozar.Bloo wrote: Kako?
Ko će dati rok? Ko će formirati grupe? Ako je čitav sistem (skoro čitav) truo.
Kontaš me sad?
- славянин
#146 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
E sada te razumijem, ali razumi i ono sto sam ja htio reci.Ocekivati da privatni sektor bude 1/1 super fin postoje sve ,povinuje se svim pravilima i normama jos se rezi na svakog privatnika te lopov ovakav onakav a taj privatni sektor opuha administracija i uprava - tj daj nama a dobijes sipcinu, pa ni cestu neces kako treba dobiti a ne sta drugo - ali zato stisni pa nemoj okaciti zastavu za 1. majBloo wrote:Ne kontamo se.славянин wrote:Kako - rok od 6 mjeseci , rad u tri smjene i opravljanje tj saniranje rezervne dionice koliko se to moze.CIPS - svi podatci su u sistemu zasto ici da ti printaju papir ? Zasto uopce sluzi onda licna karta ??? Kako suzbiti korupciju u inspekcijama i sluzbama - formiraj grupe - dobro placene i neka se rotiraju po opstinama svake 2 sedmice i samo neka rade na hvatanju onih koji rade u upravama,inspeckcijama itd itd i kormumpirani su - prati te iste koji kontrolisu (prisluskuj telefone itd) , obrazovanje administracije - kursevi informatike itd , plati neka se naprave online sistemi administracije kao sto su to mnoge drzave uradile ne izmisljamo toplu vodu - otpusti one sto ne pustaju salter 50 godina a tipka jednim prstom po tastaturi zaposli ljude sa fakulteta.. Eto konkretno ? Kazne rigorozne za one koji rade u javnim preduzecima- za bilo kakav prekrsaj sto se tice rada + ako jednom se prekrsi tj.osudi ili uhvati da radi nesto nelegalno zabrana rada u bilo kojem drzavnom preduzecu ili sluzbi,reforma sistema zaposljavanja u ista ... itd itd. Cuj kako - ovdje se trenira strogoca u prizemlju a prvi sprat zahvatio pozar.Bloo wrote: Kako?
Ko će dati rok? Ko će formirati grupe? Ako je čitav sistem (skoro čitav) truo.
Kontaš me sad?
- Bloo
- Globalna šefica
#147 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Apsolutno te razumijem, samo te pitam na koji način to pokrenuti, implementirati...?славянин wrote: E sada te razumijem, ali razumi i ono sto sam ja htio reci.Ocekivati da privatni sektor bude 1/1 super fin postoje sve ,povinuje se svim pravilima i normama jos se rezi na svakog privatnika te lopov ovakav onakav a taj privatni sektor opuha administracija i uprava - tj daj nama a dobijes sipcinu, pa ni cestu neces kako treba dobiti a ne sta drugo - ali zato stisni pa nemoj okaciti zastavu za 1. maj
Civil disobedience?
Masovni otpor privrednika, građana...?
Jer ovo sve što si ti nabrojao je divno i nemam zamjerke, ali je mrtvi idealizam. Jer moraš imati kritičnu masu unutar samog sistema da bi se to pokrenulo.
- славянин
#148 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Moras imati vodju/vodje koji bi poveli / vodili narod o ciscenje komplet politike i uprave.Evo nemas koga prakticno na izborima da izaberes jer pravih vodja nema - nema tih koji su dovoljno hrabri,organizovani i pametni da mogu da ostvare ucinak na politickoj sceni - isto tako nema onih koji mogu da iz nekih masovnih protesta povedu tj.usmjere energiju na ciscenje kancerogenog tkiva koje je zahvatilo politiku i upravu.Bloo wrote:Apsolutno te razumijem, samo te pitam na koji način to pokrenuti, implementirati...?славянин wrote: E sada te razumijem, ali razumi i ono sto sam ja htio reci.Ocekivati da privatni sektor bude 1/1 super fin postoje sve ,povinuje se svim pravilima i normama jos se rezi na svakog privatnika te lopov ovakav onakav a taj privatni sektor opuha administracija i uprava - tj daj nama a dobijes sipcinu, pa ni cestu neces kako treba dobiti a ne sta drugo - ali zato stisni pa nemoj okaciti zastavu za 1. maj
Civil disobedience?
Jer ovo sve što si ti nabrojao je divno i nemam zamjerke, ali je mrtvi idealizam. Jer moraš imati kritičnu masu unutar samog sistema da bi se to pokrenulo.
Znaci trebaju vodje i narod spreman da se bori za svoja prava i trazi bolji zivot. Mi to nemamo - kad ce biti i oce li biti ne zna se........
- Sanjarko
#149 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
To sam ja govorio ali uvijek ispadne narod samo i jedino kriv.славянин wrote:Moras imati vodju/vodje koji bi poveli / vodili narod o ciscenje komplet politike i uprave.Evo nemas koga prakticno na izborima da izaberes jer pravih vodja nema - nema tih koji su dovoljno hrabri,organizovani i pametni da mogu da ostvare ucinak na politickoj sceni - isto tako nema onih koji mogu da iz nekih masovnih protesta povedu tj.usmjere energiju na ciscenje kancerogenog tkiva koje je zahvatilo politiku i upravu.Bloo wrote:Apsolutno te razumijem, samo te pitam na koji način to pokrenuti, implementirati...?славянин wrote: E sada te razumijem, ali razumi i ono sto sam ja htio reci.Ocekivati da privatni sektor bude 1/1 super fin postoje sve ,povinuje se svim pravilima i normama jos se rezi na svakog privatnika te lopov ovakav onakav a taj privatni sektor opuha administracija i uprava - tj daj nama a dobijes sipcinu, pa ni cestu neces kako treba dobiti a ne sta drugo - ali zato stisni pa nemoj okaciti zastavu za 1. maj
Civil disobedience?
Znaci trebaju vodje i narod spreman da se bori za svoja prava i trazi bolji zivot. Mi to nemamo - kad ce biti i oce li biti ne zna se........
- Bloo
- Globalna šefica
#150 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....
Ahem. Vođa?славянин wrote:Moras imati vodju/vodje koji bi poveli / vodili narod o ciscenje komplet politike i uprave.Evo nemas koga prakticno na izborima da izaberes jer pravih vodja nema - nema tih koji su dovoljno hrabri,organizovani i pametni da mogu da ostvare ucinak na politickoj sceni - isto tako nema onih koji mogu da iz nekih masovnih protesta povedu tj.usmjere energiju na ciscenje kancerogenog tkiva koje je zahvatilo politiku i upravu.Bloo wrote:Apsolutno te razumijem, samo te pitam na koji način to pokrenuti, implementirati...?славянин wrote: E sada te razumijem, ali razumi i ono sto sam ja htio reci.Ocekivati da privatni sektor bude 1/1 super fin postoje sve ,povinuje se svim pravilima i normama jos se rezi na svakog privatnika te lopov ovakav onakav a taj privatni sektor opuha administracija i uprava - tj daj nama a dobijes sipcinu, pa ni cestu neces kako treba dobiti a ne sta drugo - ali zato stisni pa nemoj okaciti zastavu za 1. maj
Civil disobedience?
Hajmo sad realno.
Treba ti više stranaka koje bi zauzele sve bitne pozicije i onemogućile blokadu kao što se sad dešava, te da se onda krene čista.
Vođa je tu nebitan.
Vođa je više da bude simbol za kojim će narod krenuti. Stvarna promjena bi se desile kroz te strane koje bi bez milosti instalirane svoje ljude na sva mjesta i krenuli u čistke. A vođa je tu da konstantno drži pozornost ljudi na bitne stvari kada ovi krenu kmečati o onom što siromasi vole da čuju - ugorženi nacionalni interesi, mržnja prema Drugom itd..