Planiram ici na malo duzu relaciju ali jos nisam sigurna koga da odaberem.. tako da bih vam bila zahvalna kad biste napisali nesto, ako znate
Kantic Touristik- iskustva?
- Biene
#1 Kantic Touristik- iskustva?
Da li je neko putovao ovim autobusom i kakva su vam iskustva s njima?
Planiram ici na malo duzu relaciju ali jos nisam sigurna koga da odaberem.. tako da bih vam bila zahvalna kad biste napisali nesto, ako znate
- nOrMaLaC
#3 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Čuo sam sve najbolje o njima. Nisam nikada putovao sa njima, ali sam čuo pozitivna iskustva o njima. Mislim da imaju najbolji i najkomforniji vozni park u čitavoj BiH. 
- Opetja033
#4 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Najodvratnija autobuska kompanija sa kojom sam ikada u zivotu putovao. Zgadili su mi bili putovanja autobusom godinama. Doduse putovao sam poodavno, ima tome nesto manje od deset godina.
Isto tako radilo se o duzoj relaciji.
Prvo su mi izdali kartu za neki grad unutar BiH (ne mogu se sada sjetiti koji). Kao ono "sve je to u redu, ovo cisto radi drzave i poreza bla, bla. Pa smo onda morali mijenjati autobus negdje oko Maglaja, nije ovom nista falilo nego opet neka njihova mucka u pitanju. Soferi nadrkani, bezobrazni, odvratni.
Jedan od debila se unio u lice jednoj starijoj gospodji, sav seljacki zajapuren, jer mu je postavila neko pitanje dva puta (prvi put je izignorisao). Skocila nas 3-4 i onda se seljacic smirio.
Konstatno su im soferi tersali putnicima, naravno onima kojima su smjeli. To su uglavnom bile starije osobe i zene.
Ponavljam - ovo je bilo prije nesto malo manje od 10 godina. Nikada vise moja noga nije krocila u njihov autobus pa ne znam da li se sta promijenilo. Autobusi su im bili OK.
Isto tako radilo se o duzoj relaciji.
Prvo su mi izdali kartu za neki grad unutar BiH (ne mogu se sada sjetiti koji). Kao ono "sve je to u redu, ovo cisto radi drzave i poreza bla, bla. Pa smo onda morali mijenjati autobus negdje oko Maglaja, nije ovom nista falilo nego opet neka njihova mucka u pitanju. Soferi nadrkani, bezobrazni, odvratni.
Jedan od debila se unio u lice jednoj starijoj gospodji, sav seljacki zajapuren, jer mu je postavila neko pitanje dva puta (prvi put je izignorisao). Skocila nas 3-4 i onda se seljacic smirio.
Konstatno su im soferi tersali putnicima, naravno onima kojima su smjeli. To su uglavnom bile starije osobe i zene.
Ponavljam - ovo je bilo prije nesto malo manje od 10 godina. Nikada vise moja noga nije krocila u njihov autobus pa ne znam da li se sta promijenilo. Autobusi su im bili OK.
-
ciza_bliza
#5 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Uzeo rođak prošle godine ako se dobro sjećam, kartu za Frankfurt, išli preko Bihaća, promijenili tri autobusa do gore...
Valjaju jedino što voze gdje drugi često neće.
Valjaju jedino što voze gdje drugi često neće.
- Biene
#6 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Ja sam rezervisala kartu jer pa sta bude...
Hvala
Hvala
- VenomousV
#7 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Nemam direktnog iskustva ali vracajuci se iz St. Gallena BH Busom komentarisala sam kako je usluga katastrofa (prebukirali bus, pretrpali bus stvarima, hiljadu i jedna pauza, nepotrebno oduglovacenje, stajanje na haman svakih 10 km itd ) na sto su mi ostali putnici rekli "Ovo je super kako je sa Kanticem"
- friskyoreo
#8 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Nije lose, ali zaustavljaju se svakih 15 minuta na neku stanicu dok izadjes iz Bosne. Mislim da je sada puno bolja opcija sa wizz air do najblizeg grada destinacije, i onda dalje sa lokalnim busevima. Ako se ranije rezervisu karte s wizz-om, mozes proci i jeftinije nego s kanticem.
Za Njemacku konkretno, a i okolne zemlje, ovo je najpovoljniji prevoznik: http://meinfernbus.de/en
Karte su nevjerovatno povoljne, jeftinije od bahn-a.
Za Njemacku konkretno, a i okolne zemlje, ovo je najpovoljniji prevoznik: http://meinfernbus.de/en
- simonese
#9 Re: Kantic Touristik- iskustva?
sa Kanticem vidis autobuske stanice za koje nisi znao ni da postoje
- Biene
#10 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Znam, gledala sam sve to ali dok ja dođem do Tuzle treba mi 3-4 sata, a njihovi avioni ne idu ni blizu Dresdena tako da bi samo sebi zakomplikovala... dok sa Kanticem imam direktno do Dresdena...friskyoreo wrote:Nije lose, ali zaustavljaju se svakih 15 minuta na neku stanicu dok izadjes iz Bosne. Mislim da je sada puno bolja opcija sa wizz air do najblizeg grada destinacije, i onda dalje sa lokalnim busevima. Ako se ranije rezervisu karte s wizz-om, mozes proci i jeftinije nego s kanticem.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#11 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Samo sam cuo jednu jedinu pricu a to je da su iz München do Sarajeva kasnili svega 8 sati 
- Biene
#12 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Zviz wrote:Samo sam cuo jednu jedinu pricu a to je da su iz München do Sarajeva kasnili svega 8 sati
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#13 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Biene wrote:Zviz wrote:Samo sam cuo jednu jedinu pricu a to je da su iz München do Sarajeva kasnili svega 8 satisad razmisljam da idem s nekim drugim ...
Ja mislim da nema te autobus agencije koja je precizna ko svicarski sat. Iz Danske voze cetri, i svaka garantuje ili obecava put do Sarajeva u roku 24 do 26h a gotovo svi voze 33-38 sati.
- irac300
#14 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Ma sve je to od osobe do osobe i kakva iskustva dožive. Ja sam sa Tranturistom Tuzla, doživio i odlična i grozna iskustva. Jednom prošlo sve idealno, stigao u Njemačku bez ikakvih problema, idući put mijenjali autobuse, vozači grozni, katastrofa... Tako je za svaku putničku agenciju koja vrši prijevoz busom, kako ti se zalomi.Biene wrote:Zviz wrote:Samo sam cuo jednu jedinu pricu a to je da su iz München do Sarajeva kasnili svega 8 satisad razmisljam da idem s nekim drugim ...
- friskyoreo
#15 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Ma ja, nećeš se vjenčati s njima, kako god bude, preživjet ćeš 
BTW, tuzla-dortmund 25 eura
dortmund flughafen - dortmund hbf 8 eura
dortmund hbf - dresden hbf 19 eura
Za cca 9 sati si u dresdenu.
Koliko bas kosta s njima karta?
- Biene
#16 Re: Kantic Touristik- iskustva?
friskyoreo wrote:Ma ja, nećeš se vjenčati s njima, kako god bude, preživjet ćeš
Necu vise nikad s njima
Od sad cu da letim, pa sta bude...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#17 Re: Kantic Touristik- iskustva?
avion iz Tuzle je najjeftinija i najbolja opcija definitivno
prijatelj je iz Basela došao za 10€, vratio se za 20€

prijatelj je iz Basela došao za 10€, vratio se za 20€
-
dnaxy
#18 Re: Kantic Touristik- iskustva?
ja kao bivsi iskusni gost raznoraznih kanticevih autobusa mogu rec da nisu nista gori ni bolji od ostalih.
vozni park im je za pohvalu. vozaci su po mom misljenju uvijek bili pristupacni,znali bi stat i na pus pauzu.
a to me je uvijek nerviralo..naprave 2 pauze do njemacke.medjutim opet svijet ko svijet nekima je i to previse ,a neki bi stalno da staju i da prave pauze.ma joj , najgore je svijetu ugodit..posebno kad bude pun bus pa se sastanu svakakvi mirisi. od bijelog/crvenog luka do raznih parfema ili ti onih bez deodoransa
a joj svega je bilo.
onda ja i ono nervira..obidje citavu sjevernu bosnu dok dodje do granice..ja sam znao po 4 sata se samo kroz bosnu vozat..ali ,imaju sad i direktne veze koje idu na brod na granicu..napreduju
a opet cu rec, tesko je nasem svijetu ugodit..nije ba ni onim vozacima lako
sve u svemu kad covjek izadje iz busa bude zadovoljan i happy i kaze necu nikad vise sa njima..medjutim koji mjesec poslije krece ponovo pustolovina zvana kantic bus

vozni park im je za pohvalu. vozaci su po mom misljenju uvijek bili pristupacni,znali bi stat i na pus pauzu.
onda ja i ono nervira..obidje citavu sjevernu bosnu dok dodje do granice..ja sam znao po 4 sata se samo kroz bosnu vozat..ali ,imaju sad i direktne veze koje idu na brod na granicu..napreduju
sve u svemu kad covjek izadje iz busa bude zadovoljan i happy i kaze necu nikad vise sa njima..medjutim koji mjesec poslije krece ponovo pustolovina zvana kantic bus
- Biene
#19 Re: Kantic Touristik- iskustva?
dnaxy wrote:ja kao bivsi iskusni gost raznoraznih kanticevih autobusa mogu rec da nisu nista gori ni bolji od ostalih.
vozni park im je za pohvalu. vozaci su po mom misljenju uvijek bili pristupacni,znali bi stat i na pus pauzu.a to me je uvijek nerviralo..naprave 2 pauze do njemacke.medjutim opet svijet ko svijet nekima je i to previse ,a neki bi stalno da staju i da prave pauze.ma joj , najgore je svijetu ugodit..posebno kad bude pun bus pa se sastanu svakakvi mirisi. od bijelog/crvenog luka do raznih parfema ili ti onih bez deodoransa
a joj svega je bilo.
onda ja i ono nervira..obidje citavu sjevernu bosnu dok dodje do granice..ja sam znao po 4 sata se samo kroz bosnu vozat..ali ,imaju sad i direktne veze koje idu na brod na granicu..napreduju![]()
![]()
sve u svemu kad covjek izadje iz busa bude zadovoljan i happy i kaze necu nikad vise sa njima..medjutim koji mjesec poslije krece ponovo pustolovina zvana kantic bus![]()
Dobro, nisu oni toliko losi. Ima tu i dobrih i losih stvari kao i kod svakoga...Nego onako, na duze staze, ipak je bolje letjeti. Ovako izgubis 24 sata u busu, onda ti treba 5 dana da se oporavis od puta...ne isplati se
- Nisrin
- skafiskafsnjak
#21 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Znam da je stara tema..,
Ali ljudi, kada idu za Njemacku, da li je moguce da idu iz Doboja prema Tuzli, pa se vracaju u Doboj pa dalje za BanjaLuku i Gradisku?
Ali ljudi, kada idu za Njemacku, da li je moguce da idu iz Doboja prema Tuzli, pa se vracaju u Doboj pa dalje za BanjaLuku i Gradisku?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#22 Re: Kantic Touristik- iskustva?
vrlo moguće jer im je autobus park između tešnja i jelaha... mislim da ovi iz sarajeva ne idu tamoskafiskafsnjak wrote:Znam da je stara tema..,
- skafiskafsnjak
#23 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Ispratio djevojku danas u 12,30 iz Sarajeva, zovem je oko 19h da vidim jesu li blizu granice...spominje mi da je blizu Tuzle. Ja se sokiro...u pmmk ultra wrote:vrlo moguće jer im je autobus park između tešnja i jelaha... mislim da ovi iz sarajeva ne idu tamoskafiskafsnjak wrote:Znam da je stara tema..,
- Tito_i_Partija
#24 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Znaci i ti si nas'o sebi dijasporku. Pametno.skafiskafsnjak wrote:Ispratio djevojku danas u 12,30 iz Sarajeva, zovem je oko 19h da vidim jesu li blizu granice...spominje mi da je blizu Tuzle. Ja se sokiro...u pm
Haj nek' je sa srecom, i da papiri stignu brzo.
- skafiskafsnjak
#25 Re: Kantic Touristik- iskustva?
Ni blizu