U srednjim dvadesetim sam i skontala sam da sam već određeni period u situaciji da maltene nemam s kim popričati i izaći na kafu, iako sam ignorisala i pokušavala sebi ispuniti dane na drugačiji način, ali jednostavno dojadi čovjeku biti sam.
Jedan dio prijatelja je otišao iz grada/države, drugi dio je uplovio u neke mirnije luke i naravno da više ne mogu insistirati na učestalom druženju sa osobama koje su npr. u vezama ili imaju djecu. I tako, na kraju spala knjiga na tri slova, tu i tamo izađem s nekim kad konačnu nađu vremena.
Btw trenutno ne radim tako da je i to još jedna otežavajuća okolnost (iako sam već radila i nije mi po ovom pitanju ni to pomoglo). Druga otežavajuća okolnost je što sam pomalo zatvoren i sramežljiv tip koji se teško ističe među ljudima, bar onako na prvu loptu dok se ne opustim i kliknem sa tom osobom, tako da me je sigurno i to koštalo kroz život.
Ali evo, voljela bih promjeniti neke stvari i pitam se odakle ustvari krenuti... gdje, kako, na koji način sresti ljude i uspostaviti kontakt sa njima? Konkretno živim u Zenici, tako da nije da nemam izbora i ljudi koji su možda u sličnoj situaciji, ali ne znam gdje ih pronaći.