Kako se zaštiti od razbojnika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#251 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Hakiz »

Djevojci koju sam poznavao policija je 2 puta oduzimala skakavac.

Postala je policajka.
Dogoljubac

#252 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Hakiz wrote:Djevojci koju sam poznavao policija je 2 puta oduzimala skakavac.

Postala je policajka.
Vjerujem da nije placala kazne,povlacila se po tuzilastvu i robijala zbog skakavca.
King Theoden

#253 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by King Theoden »

Dozer wrote:garantujem da ne bih fulio ni jednog.
E jbg, i ti voliš prećerat. Pa da je upucan karabin sa optikom i da gađaš iz ležećeg, opet bi barem jednog promašio, a kamoli iz pištolja u vožnji.
Ovako na prvu kažem da si barem 10x bolji strijelac od mene koji sam pucao u lovu(il ko laki iz maratonaca - na svadbama, u vazduh :mrgreen:), al otprilike znam šta je moguće a šta nije.
Dakle, džaba se trudiš da impresioniraš forumaše :mrgreen:

Ps.
Novi prijedlog za samoodbranu.
Njemačka. Švica. Austrija. Švedska. Tam nejma otimačina auta :mrgreen:
Dogoljubac

#254 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Dino34 wrote:
E jbg, i ti voliš prećerat. Pa da je upucan karabin sa optikom i da gađaš iz ležećeg, opet bi barem jednog promašio, a kamoli iz pištolja u vožnji.
Ovako na prvu kažem da si barem 10x bolji strijelac od mene koji sam pucao u lovu(il ko laki iz maratonaca - na svadbama, u vazduh :mrgreen:), al otprilike znam šta je moguće a šta nije.

Ps.
Vozi auto ko i ja od 4000 marki,sluzi svrsi,jeftini dijelovi.Ostavim otvorenog i pozelim da ga ko ukrade da ga ne gledam vise i nista...a kamoli da ga ko otima.A do mora i Bjelasnice ide.
Dogoljubac

#255 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Nego mene interesuje ima li slucajno negdje neko ko nebi pobio bez razmisljanja sve redom ko bi im se zamjerio.Bojim se da nas Marsovci ne pokupe da idemo osvajati nove galaksije,mozda Marsovci citaju forume.Mislim da Sarajvo ima najvise najjacih na svijetuStalno slusam"ko bi meni nesta-ja bi zaklo,pobijo sve sto hoda,ne bi dahno da mi se zamjeri..."Ima li slucajno ko da nije zajeban,'vako ko i ja,obican pa da se gdje ode u ribu i okrene janje?
Ako zapne pobit cemo se negdje al hajmo prvo ubit janje.
Tek da se zna JA sam oslobodio Treskavicu,Nisice,Krajinu.JA sam se pobio sa 28 ljudi i sve ih zgazio.JA sam oslobodio Irak i Afganistan.JA sam iz helikoptera rusio Migove kamenicama.I svasta drugo sam JA uradio.
Kako da se zastite obicni gradjani od klosara a ako nisu zajebani ko JA?
King Theoden

#256 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by King Theoden »

Dogoljubac wrote:Nego mene interesuje ima li slucajno negdje neko ko nebi pobio bez razmisljanja sve redom ko bi im se zamjerio.Bojim se da nas Marsovci ne pokupe da idemo osvajati nove galaksije,mozda Marsovci citaju forume.Mislim da Sarajvo ima najvise najjacih na svijetuStalno slusam"ko bi meni nesta-ja bi zaklo,pobijo sve sto hoda,ne bi dahno da mi se zamjeri..."Ima li slucajno ko da nije zajeban,'vako ko i ja,obican pa da se gdje ode u ribu i okrene janje?
:lol:
Dobar komentar.
Pa niko nije zajeban. Barem mogu reći u svoje ime. Nikog živog ne diram. Ok, prije jesam, al više ne. Čak i kad me neki klinjo pogleda, prije negoli zausti "šta je, šta gledaš?", ja oborim pogled i prođem dalje. Kao što rekoh, vjerovatno bih bio u stanju da halalim i ćušku.
Al eto, ima stvari preko kojih ne prelazim. Možda su za nekoga sitne, al za mene nisu.
Ps.
Što se tiče janjeta, uvijek za 8)
Dogoljubac

#257 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Dino34 wrote:
Dogoljubac wrote:Nego mene interesuje ima li slucajno negdje neko ko nebi pobio bez razmisljanja sve redom ko bi im se zamjerio.Bojim se da nas Marsovci ne pokupe da idemo osvajati nove galaksije,mozda Marsovci citaju forume.Mislim da Sarajvo ima najvise najjacih na svijetuStalno slusam"ko bi meni nesta-ja bi zaklo,pobijo sve sto hoda,ne bi dahno da mi se zamjeri..."Ima li slucajno ko da nije zajeban,'vako ko i ja,obican pa da se gdje ode u ribu i okrene janje?
:lol:
Dobar komentar.
Pa niko nije zajeban. Barem mogu reći u svoje ime. Nikog živog ne diram. Ok, prije jesam, al više ne. Čak i kad me neki klinjo pogleda, prije negoli zausti "šta je, šta gledaš?", ja oborim pogled i prođem dalje. Kao što rekoh, vjerovatno bih bio u stanju da halalim i ćušku.
Al eto, ima stvari preko kojih ne prelazim. Možda su za nekoga sitne, al za mene nisu.
Ps.
Što se tiče janjeta, uvijek za 8)
Isti sam...citav zivot u sali,djeca isto tako.Pobio se milion puta,znao pretjerat,svasta bilo.Osudjivali me,derali me nozevima,palijama...sve sto sam ikad uradio opet bih bez razmisljanja.Vec dugo izbjegavam probleme.
Meni je uvijek bio cilj(u okviru teme)zastititi nemocnog,porodicu,civila...al sta danasnja djeca imaju od toga sta sam ja predevero u zivotu?Ne treba ih filovat pricama o nekakvim kvaziherojima vec ih nekako uputiti da se osposobe za zivot uopšte.Sigirnost u Sarajvu nije dobra-dajte kakvu instrukciju,savjet omladini kako da se štite od raznih zala.To je to...
Dogoljubac

#258 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Evo moze i ovako:Dragi najjaci a obrazli,pošteni,dobri ko hljeb al ne daju na se' hajmo pozvat sve nemocne koje maltretiraju gnjide neka se ovde jave i idete jebite gnjidama mater.Idem i ja iako nisam najjaci.Hoce li ko?
King Theoden

#259 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by King Theoden »

Dogoljubac wrote:Ne treba ih filovat pricama o nekakvim kvaziherojima vec ih nekako uputiti da se osposobe za zivot uopšte.Sigirnost u Sarajvu nije dobra-dajte kakvu instrukciju,savjet omladini kako da se štite od raznih zala.To je to...
Pa šta možeš?! Maltene ništa. Jedino da se naprave ogromne demonstracije pa da vlast uradi nešto više.
Ovakvih kao @dozer imaš max 10%
Dakle, male su šanse da će lopov naletiti na nekoga poput njega.
Običan insan se izgubi, ne zna šta bi. Zablokira.
Ako ćemo iskreno, da vlast radi svoj posao, ova tema ne bi ni postojala.
King Theoden

#260 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by King Theoden »

Dogoljubac wrote:Evo moze i ovako:Dragi najjaci a obrazli,pošteni,dobri ko hljeb al ne daju na se' hajmo pozvat sve nemocne koje maltretiraju gnjide neka se ovde jave i idete jebite gnjidama mater.Idem i ja iako nisam najjaci.Hoce li ko?
Daj neka ti ugnjetavani potpišu da će mi se brinuti o djeci i ja ću ti odraditi poso.
I onda ću otići kod te gospode i u kratkim crtama objasniti pogubnost njihovog djelovanja :mrgreen:
Sve ćemo riješiti na fin, dostojanstven i najprije civilizovan način :)
Razgovor postiže čuda.
Dozer

#261 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dozer »

Dino34 wrote:

Ps.
Jesi cuo za IPSC/IPDA? :D
Zrakni na YT kako to izgleda uzivo na takmicenjima. Ja to aktivno siljim vec 9-10 godina, a aktivno pucam 34 (treniram 34, a instruiram 26) :D
I nije mi namjera nikoga impresionirati, pogotovo ne forumase. Samo vrlo dobro znam sta je moguce, a sta nije. Bar sto se mene tice :)
Dozer

#262 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dozer »

Tek da se zna JA sam oslobodio Treskavicu,Nisice,Krajinu.JA sam se pobio sa 28 ljudi i sve ih zgazio.JA sam oslobodio Irak i Afganistan.JA sam iz helikoptera rusio Migove kamenicama.I svasta drugo sam JA uradio.
Kako da se zastite obicni gradjani od klosara a ako nisu zajebani ko JA?
Vala, riba vazda. A i janje (jare prejako za stomak ba) :D

I - ja nisam nista prvi, nikad. Odbranicu se vazda, i svim raspolozivim sredstvima.

A obicni gradjani (a i ja sam obican vala, ne smatram se nikakvim posebnim), ako nisu spremni da se brane kako god znaju i umiju, mrka kapa. Realno.

A mozemo mi ovdje napisati kakve god savjete hocemo. Ako neko nije psihicki i fizicki sposoban da ih sprovede u djelo u datom momentu, dzaba krecimo.
Dozer

#263 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dozer »

Dogoljubac wrote:Evo moze i ovako:Dragi najjaci a obrazli,pošteni,dobri ko hljeb al ne daju na se' hajmo pozvat sve nemocne koje maltretiraju gnjide neka se ovde jave i idete jebite gnjidama mater.Idem i ja iako nisam najjaci.Hoce li ko?
MoRe. Hocemo poceti od tramvaja i trolejbusa?
Ali, pod jednim uslovom - trajnije ozljede dzeparosima (minimalno lomovi saka i/ili ruku). Dogovoreno?
Dogoljubac

#264 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Odmah.Kako cemo?
Dozer

#265 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dozer »

Necemo se na javnom dogovarati.
King Theoden

#266 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by King Theoden »

Dozer wrote:Jesi cuo za IPSC/IPDA?
Što bi reko jedan fini čiko, boards don’t hit back :mrgreen:
Dogoljubac wrote:Kako cemo?
Brato, čim ti ovo pitaš, ništa od tebe. Sorry al tako ti je.
A dozer se malo šali.
Svi se šalimo. Za odbranu iliti zaštitu građana zadužena je policija.
Zna on da je zabranjeno da neko ozbiljno poziva na nasilje. Chmoljo reaguje u roku namah.
:mrgreen:
Dogoljubac

#267 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Dozer wrote:Necemo se na javnom dogovarati.
Imas pp
Dogoljubac

#268 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Dino34 wrote:
Dozer wrote:Jesi cuo za IPSC/IPDA?
Što bi reko jedan fini čiko, boards don’t hit back :mrgreen:
Dogoljubac wrote:Kako cemo?
Brato, čim ti ovo pitaš, ništa od tebe. Sorry al tako ti je.
A dozer se malo šali.
Svi se šalimo. Za odbranu iliti zaštitu građana zadužena je policija.
Zna on da je zabranjeno da neko ozbiljno poziva na nasilje. Chmoljo reaguje u roku namah.
:mrgreen:
Dobro.Znam da sam lupio glupost i da nema nista od toga.Huja me spucala,milion ljudi kaze treba ovo ili ono...pa hajmo i šta god da bude.I u ratu puno ih govorilo treba jebat mater cetnicima a sjede u mahali il haustoru.
Dogoljubac

#269 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dogoljubac »

Ja sam sjedio u podrumu i šutio.
Dozer

#270 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dozer »

I ja sam :D
Dozer

#271 Re: Kako se zaštiti od razbojnika

Post by Dozer »

Dino34 wrote: