Kako se pametno kladiti?
- supercali
#51 Re: Kako se pametno kladiti?
Da bi se "pametno" kladio ne mozes igrati na marku dvije
Moras poceti bar sa 10
Po mom misljenju najpametnije je igrati do 4 para s kvotama preko 1,5
S tim da recimo odigras jedan cist listic i jedan sistem 3 od 4 da bi vratio pare u slucaju pada na jednom
Moras poceti bar sa 10
Po mom misljenju najpametnije je igrati do 4 para s kvotama preko 1,5
S tim da recimo odigras jedan cist listic i jedan sistem 3 od 4 da bi vratio pare u slucaju pada na jednom
- mirsek
#52 Re: Kako se pametno kladiti?
Ako imas 50 KM bolje je onda igrati ovo sa X na jedan tim koji u prosjeku lige ima najvise nerijesenih rezultata.York Light 100`s wrote:Uložiš 50 km ili bolje rečeno odigraš 5 listića po 10 KM i ne stavljaš nikada isti par na 2 različita listića. Igraš na male kvote to jest na favorita ali ne zaokružuješ 1 nego igraš na 1x (pobijeda ili neriješeno jer koliko smo se puta iznervirali kada favorit nije dominirao a uostalom to je fudbal gdje su remiji uobičajeni), tu ima dosta povoljnih kvota sa 1.20. Odigraš 4 para 1x sa kvotom 1.20 i tu ćeš biti koeficijent malo jači od 2.00. Dobitak po listiću od 10 KM po koeficijentu od 2.00 je 20KM ako pogodiš svih 5 listića dobijaš 100 KM i dobar si 50 maraka po danu, ako je srednja žalost i dobiješ samo 3 od 5 listića opet si dobar 10KM, naravno možeš ti i uložiti više ako si malo hrabriji ili bogatiji.
Razlog zašto sam dijelio ulog uvijek na 5 listića je zato što uvijek može favorit iznenada izgubiti ili biti namještaljka, može se to desiti sa 1-2 favorita na jedan dan ali ne mogu svih 5 favorita izgubiti od nekog manjeg kluba.
Tako sam ja radio prije 10 godina dok su me samo zanimali kafići i kladionice i vjerujte mi da sam više puta pogađao 4 od 5 listića ali nije me to nikada toliko zanimalo da sam se mislio obogatiti i dizao kredit da bi po tom istom sistemu ulagao stotine i hiljade pa da od toga kupim auto ili vilu
Ako krenes od 2 KM imas 5 sansi da pogodis da ce tim igrati X.
Gledajuci statistike liga tim koji ima najvise X rezultata u sezoni prosjecno svake 3-4 utakmice odigra nerijeseno sto znaci da bi ti oko 50 KM trebalo biti dovoljno da docekas dobitak dok ne potrosis sve te pare.
- York Light 100`s
#53 Re: Kako se pametno kladiti?
To stoji ali je veća vjerovatnoća da će tim koji često igra neriješeno pobijediti ili izgubiti u idućoj utakmici nego npr. da će na isti dan Bayern, Manchester, Real, Barcelona i Chelsea izgubiti kod kuće protiv nekog slabog tima i tako "popušiti" na svih 5 listića što sam naveo u postu o mom sistemumirsek wrote:Ako imas 50 KM bolje je onda igrati ovo sa X na jedan tim koji u prosjeku lige ima najvise nerijesenih rezultata.York Light 100`s wrote:Uložiš 50 km ili bolje rečeno odigraš 5 listića po 10 KM i ne stavljaš nikada isti par na 2 različita listića. Igraš na male kvote to jest na favorita ali ne zaokružuješ 1 nego igraš na 1x (pobijeda ili neriješeno jer koliko smo se puta iznervirali kada favorit nije dominirao a uostalom to je fudbal gdje su remiji uobičajeni), tu ima dosta povoljnih kvota sa 1.20. Odigraš 4 para 1x sa kvotom 1.20 i tu ćeš biti koeficijent malo jači od 2.00. Dobitak po listiću od 10 KM po koeficijentu od 2.00 je 20KM ako pogodiš svih 5 listića dobijaš 100 KM i dobar si 50 maraka po danu, ako je srednja žalost i dobiješ samo 3 od 5 listića opet si dobar 10KM, naravno možeš ti i uložiti više ako si malo hrabriji ili bogatiji.
Razlog zašto sam dijelio ulog uvijek na 5 listića je zato što uvijek može favorit iznenada izgubiti ili biti namještaljka, može se to desiti sa 1-2 favorita na jedan dan ali ne mogu svih 5 favorita izgubiti od nekog manjeg kluba.
Tako sam ja radio prije 10 godina dok su me samo zanimali kafići i kladionice i vjerujte mi da sam više puta pogađao 4 od 5 listića ali nije me to nikada toliko zanimalo da sam se mislio obogatiti i dizao kredit da bi po tom istom sistemu ulagao stotine i hiljade pa da od toga kupim auto ili vilu
Gledajuci statistike liga tim koji ima najvise X rezultata u sezoni prosjecno svake 3-4 utakmice odigra nerijeseno sto znaci da bi ti oko 50 KM trebalo biti dovoljno da docekas dobitak dok ne potrosis sve te pare.
- mirsek
#54 Re: Kako se pametno kladiti?
Ti kazes da treba igrati 1X na favorite sa kvotom 1,2 .York Light 100`s wrote:To stoji ali je veća vjerovatnoća da će tim koji često igra neriješeno pobijediti ili izgubiti u idućoj utakmici nego npr. da će na isti dan Bayern, Manchester, Real, Barcelona i Chelsea izgubiti kod kuće protiv nekog slabog tima i tako "popušiti" na svih 5 listića što sam naveo u postu o mom sistemumirsek wrote:Ako imas 50 KM bolje je onda igrati ovo sa X na jedan tim koji u prosjeku lige ima najvise nerijesenih rezultata.York Light 100`s wrote:Uložiš 50 km ili bolje rečeno odigraš 5 listića po 10 KM i ne stavljaš nikada isti par na 2 različita listića. Igraš na male kvote to jest na favorita ali ne zaokružuješ 1 nego igraš na 1x (pobijeda ili neriješeno jer koliko smo se puta iznervirali kada favorit nije dominirao a uostalom to je fudbal gdje su remiji uobičajeni), tu ima dosta povoljnih kvota sa 1.20. Odigraš 4 para 1x sa kvotom 1.20 i tu ćeš biti koeficijent malo jači od 2.00. Dobitak po listiću od 10 KM po koeficijentu od 2.00 je 20KM ako pogodiš svih 5 listića dobijaš 100 KM i dobar si 50 maraka po danu, ako je srednja žalost i dobiješ samo 3 od 5 listića opet si dobar 10KM, naravno možeš ti i uložiti više ako si malo hrabriji ili bogatiji.
Da bi kvota bila 1,2 na 1X kvota na 1 bi trebala biti 1,8-2,0.
To je bas povelika kvota kad igras na najbolje timove iz raznih liga i nije toliko cesta tj. vrlo je rijetka kad sampioni igraju kod kuce.
Imam i drugi prijedlog za sistem.
Mozes da igras sistem 3 fiksa sa kvotama 1,25+ ili 2 fiksa sa kvotama 1,5+ i 2 od 3 na 2 listica ( na jednom sve pn1 na drugom sve pn2 za 3 ista para sa kvotama od 1,9 po paru).
Ako npr ulozis po 10 KM na svaki listic i pogodis fikseve najmanje si zaradio 25 KM tj. pokrio si se jer ti je bar jedan listic dobitan.
Ako na jednom listicu pogodis sve parove dobio si oko 70-80 KM i tu si vec zaradio 50-60 KM.
Znaci u ovom slucaju samo te fiksovi mogu zeznuti ( kolika je vjerovatnoca da te 2 dobro izabrana para od 1,5 mogu zeznuti to ne znam ali ne vjerujem da je velika )
-
modem33
#55 Re: Kako se pametno kladiti?
FastRide1 wrote:Odigram veceras tiket, i promasim kvotu 1.05, prije 2-3 veceri isto, sve pogodim i promasim Nadala seljaka na kojem je kvota bila 1.03. Da igram bas jace kvote to ne pokusavam jer kontam to cu tek da promasim. Pa sad jel ima neko ideju, kako se pametno okladiti, dobiti a ne samo gubi ti novac? E sad da li Vi koji igrate imate neku taktiku i slicno ili onako lupate kvote?
Moze se zaradjivati al ne smijes igrati te "sigurne" coban kvote .... 1,04 ..... to ti je 4 KM zarade na ulozenih 100 KM ....
Drugi je problem sto se ne isplati kladiti jer su konji iz drzavne administracije uveli 10% poreza na dobitke .... i sada se ne isplati kladiti jer je prevelik rizik ... pa da to malo objasnim:
A) ulozis 1000 KM na 1,6 kvotu ..... = profit 600 KM porez od 10% na 1600 KM = 160 KM => slijedi da je tvoj profit 440 KM na ulozenih 1000 KM + rizik koji je 75% naspram 25% sanse za dobitak .....
Jedino sto se isplati jest pljackati politicare .... nula rizika a uvijek si u profitu ....
- KPNCTNJAH
#56 Re: Kako se pametno kladiti?
Samo se levati klade 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#57 Re: Kako se pametno kladiti?
svugdje sam bio sto kazu
al samo kod nas ima ovoliko kladara
ili su vani bez reklama
fakat cudno
ili su vani bez reklama
fakat cudno
-
modem33
#58 Re: Kako se pametno kladiti?
Black swan wrote:svugdje sam bio sto kazu
ili su vani bez reklama
fakat cudno
Svi se na planeti klade ..... samo to mediji ne stavljaju kao top vijesti jer im to nije interesantnoi tamo je to biznis ..... nego samo u BiH-a ne mogu ljudi dobit posao bez stele ..... u tome je razlika ovdje i ostalih u drugim drzavama
- apsidejzi
#59 Re: Kako se pametno kladiti?
dustaban wrote:uzmes KLADU i udaras se njome u glavu dok se ne OPAMETIS.
To ti je PAMETNO KLADJENJE.
- Logovan
#60 Re: Kako se pametno kladiti?
Mislim da smo država sa najviše kladionica, možda čak i ubjedljivo.Black swan wrote:svugdje sam bio sto kazu
ili su vani bez reklama
fakat cudno
- animals
#61 Re: Kako se pametno kladiti?
Nisi ti nikad bio u Austriji, imas na svakom cosku po jednuLogovan wrote:Mislim da smo država sa najviše kladionica, možda čak i ubjedljivo.Black swan wrote:svugdje sam bio sto kazu
ili su vani bez reklama
fakat cudno
- Logovan
#62 Re: Kako se pametno kladiti?
Bio sam jednom u Austriji i jednom u prolasku.animals wrote:Nisi ti nikad bio u Austriji, imas na svakom cosku po jednuLogovan wrote:Mislim da smo država sa najviše kladionica, možda čak i ubjedljivo.Black swan wrote:svugdje sam bio sto kazu
ili su vani bez reklama
fakat cudno
- animals
#63 Re: Kako se pametno kladiti?
I nema pametnog kladjenja..
ako se vec kladis, uzimaj favorite kad igraju u gostima..
jebes kvotu od 1,2..to nisu igraci..nemoj igrati ispod kvote 2, i najvise cetiri kluba..
i ne puno uloga, do 5 maraka..
ako se vec kladis, uzimaj favorite kad igraju u gostima..
jebes kvotu od 1,2..to nisu igraci..nemoj igrati ispod kvote 2, i najvise cetiri kluba..
i ne puno uloga, do 5 maraka..
- animals
#64 Re: Kako se pametno kladiti?
JednomLogovan wrote: Bio sam jednom u Austriji i jednom u prolasku.Nisam vidio nešto puno kladionica.
- Logovan
#65 Re: Kako se pametno kladiti?
Početak 2011. godine.animals wrote:JednomLogovan wrote: Bio sam jednom u Austriji i jednom u prolasku.Nisam vidio nešto puno kladionica.
kad je to bilo
- animals
#66 Re: Kako se pametno kladiti?
Ma ima ih vise nego u BIH..i dobitak je cist ,bez poreza..Logovan wrote:Početak 2011. godine.animals wrote:JednomLogovan wrote: Bio sam jednom u Austriji i jednom u prolasku.Nisam vidio nešto puno kladionica.
kad je to bilo
jer vjerovatno to kladionice placaju..
- Logovan
#67 Re: Kako se pametno kladiti?
Ja ih stvarno nisam vidio puno.animals wrote: Ma ima ih vise nego u BIH..i dobitak je cist ,bez poreza..
Dok recimo kod nas, u svakom naselju ih ima na hiljade.
- Leo_alfa
#68 Re: Kako se pametno kladiti?
Sve je matematika, ako mozes biti disciplinovan i drzati se racunice mozes dobiti na kladionici. Vrlo tesko da se mozes obogatiti, ali nije nemoguce. Intuicija i "poznavanje taktike igre" je suplja, kao i "osjecaj za dobitak", sreca i slicno.
-
golman
#69 Re: Kako se pametno kladiti?
Šta ti znači pn1 i pn2?mirsek wrote: Ti kazes da treba igrati 1X na favorite sa kvotom 1,2 .
To je bas povelika kvota kad igras na najbolje timove iz raznih liga i nije toliko cesta tj. vrlo je rijetka kad sampioni igraju kod kuce.
Mozes da igras sistem 3 fiksa sa kvotama 1,25+ ili 2 fiksa sa kvotama 1,5+ i 2 od 3 na 2 listica ( na jednom sve pn1 na drugom sve pn2 za 3 ista para sa kvotama od 1,9 po paru).
Ako npr ulozis po 10 KM na svaki listic i pogodis fikseve najmanje si zaradio 25 KM tj. pokrio si se jer ti je bar jedan listic dobitan.
Ako na jednom listicu pogodis sve parove dobio si oko 70-80 KM i tu si vec zaradio 50-60 KM.
Znaci u ovom slucaju samo te fiksovi mogu zeznuti ( kolika je vjerovatnoca da te 2 dobro izabrana para od 1,5 mogu zeznuti to ne znam ali ne vjerujem da je velika )
- insomnia78
#70 Re: Kako se pametno kladiti?
Ne znam kako je u Austriji ali npr ovdje u Fr nemas ti posebno kladionice ko kod nasLogovan wrote:Ja ih stvarno nisam vidio puno.animals wrote: Ma ima ih vise nego u BIH..i dobitak je cist ,bez poreza..
Dok recimo kod nas, u svakom naselju ih ima na hiljade.![]()
Recimo na Ciglanama blizu one džamije ima ih pet ja mislim i bukvalno su jedna pored druge.
One budu u sastavu kafica, tu se obicno prodaju i cigare
I imas sve djuture, loto, grebalice, sve sportove
Ovdje masa ljudi igra te grebajuce gluposti i kladi se na konje
Na hipodromima posebno
Tako da nisu ofirne al ih ima
A dje su ovi sto igraju on line
Mada iskreno, najvise vidis da se klade crnci, arapi, imigranti i ovi na socijali
Ujutru u sedam krenem na pos'o i svratim po cigare oni vec cugaju i klade se
- mirsek
#71 Re: Kako se pametno kladiti?
Pn1 ti znaci da ce biti paran broj golova na utakmici ukljucujuci 0:0 a pn2 da ce biti neparan broj golova na utakmici.golman wrote:Šta ti znači pn1 i pn2?mirsek wrote: Ti kazes da treba igrati 1X na favorite sa kvotom 1,2 .
-
golman
#72 Re: Kako se pametno kladiti?
pa sumnjam da ti mogu biti kvote 1.90 i za paran i za neparan broj golovamirsek wrote:Pn1 ti znaci da ce biti paran broj golova na utakmici ukljucujuci 0:0 a pn2 da ce biti neparan broj golova na utakmici.golman wrote:Šta ti znači pn1 i pn2?mirsek wrote: Ti kazes da treba igrati 1X na favorite sa kvotom 1,2 .
kad igraš hendikep na košarku maksimalna kvota je 1.85...e sad ne znam,sve je do toga koja je kladionica...nisu ni oni levati
- mirsek
#73 Re: Kako se pametno kladiti?
Nisu oni levati svakako.golman wrote:
pa sumnjam da ti mogu biti kvote 1.90 i za paran i za neparan broj golova
kad igraš hendikep na košarku maksimalna kvota je 1.85...e sad ne znam,sve je do toga koja je kladionica...nisu ni oni levati
Jeste kvota na kosarku 1,85 ali je na fudbal 1,90.
Provjeri na stranici Premiera, izaberi dan, klikni na neki fudbalski mec i pogledaj sve ponude za njega.
Opet kazem treba pogoditi 2 para za fiks sa kvotama preko 1,5.( a to je najsigurnije kad sam protabiris tabele, trenutnu formu a ne da biras parove na osnovu datih kvota.)
-
golman
#74 Re: Kako se pametno kladiti?
Kvote nemaju veze vjeruj mi...to je najveća greška kladioničara,što prvo gledaju kvote,pa tek onda ostalo...mirsek wrote:Nisu oni levati svakako.golman wrote:
pa sumnjam da ti mogu biti kvote 1.90 i za paran i za neparan broj golova
Jeste kvota na kosarku 1,85 ali je na fudbal 1,90.
Provjeri na stranici Premiera, izaberi dan, klikni na neki fudbalski mec i pogledaj sve ponude za njega.
Opet kazem treba pogoditi 2 para za fiks sa kvotama preko 1,5.( a to je najsigurnije kad sam protabiris tabele, trenutnu formu a ne da biras parove na osnovu datih kvota.)
evo npr. sad za vikend reprezentacije...Sjeverna Irska-Finska..po položaju na tabeli i dosadašnjim rezultatima,Irci bi ih trebali zgaziti..a kvota na S.Irsku 2.75
ili na Island u gostima 1.75 dvojka...dobra kvota,a Islanđani poderali skoro sve do sada...
ponavljam,opet je sve do kladionica,možda padnu kvote do vikenda...nisu ni oni levati
- mirsek
#75 Re: Kako se pametno kladiti?
Kvota 1,9 na pn1 i pn2 stoji za svaki fudbalski par i ne znam da su je mijenjali u zadnje vrijeme kao sto i kvota 1,85 stoji za svaki kosarkaski par.golman wrote:Kvote nemaju veze vjeruj mi...to je najveća greška kladioničara,što prvo gledaju kvote,pa tek onda ostalo...
evo npr. sad za vikend reprezentacije...Sjeverna Irska-Finska..po položaju na tabeli i dosadašnjim rezultatima,Irci bi ih trebali zgaziti..a kvota na S.Irsku 2.75
ili na Island u gostima 1.75 dvojka...dobra kvota,a Islanđani poderali skoro sve do sada...
ponavljam,opet je sve do kladionica,možda padnu kvote do vikenda...nisu ni oni levati
Pa evo veceras zalgiris-barselona kosarka, kvota na zalgiris 3,1 a barselona uopste nije toliko dobra u gostima.
Bit je da covjek sam dobro provjeri i onda izebere ta 2 fiksa a moze se za vikend sigurno naci 2 kvalitetna i "sigurna" para.