evo zrnce zdravog razuma iz Hercegovine :
http://www.facebook.com/group.php?gid=151945554886
Ovu grupu pokrećem za sve normalne ljude u Bosni i Hercegovini, za sve one kojima posljednji "navijački" dani ježe kožu i izazivaju poriv na povraćanje, za one kojima se gade obje strane priče i korumpirani političari režiseri ovog teatra apsurda, za neke nove klince koji postoje, koji misle drugačije, koji žele normalan život i koji nisu opterećeni Ustašama, Balijama i Četnicima.
Doživjeli smo jednu od najvećih ljudskih tragedija ikada, stanovnici ovog meridijana bili su sudionici krvoločne stvarnosti kakva se ne susreće ni u najstrašnijim noćnim morama, koja bi sve i svakoga pretvorila u bolje ljude, a iz primjera tisuća i tisuća mrtvih i najveći idiot naučio bi pouku svih pouka. Samo smo mi ostali isti. S malo manjom točkom paljenja živaca i malo većom zalihom mržnje nego inače.
Ne trebaš biti strašno precizan mađioničar da napraviš sranje u ovom buretu baruta. Svaki prosječan idiot kojemu odgovara da se ova rasturena zemlja još više rasturi, baci samo omanju kost i gušta u dobivenom prizoru bolje od ikakvog seksa. Prcaju nas političari, mediji, promatrači, susjedi, crkvenjaci, a svi sa željom da nas sjebu još dublje i dublje, dok se jadni narod loži na njihova potpirivanja vatre i sam između sebe prca se do iznemoglosti. Strastveno i krvoločno.
Odjebite od moje zemlje. I jedni i drugi i treći. Svi huškački mediji. Indijanci koji potpiruju vatru. Korumpirani vlastodršci i njihovi podanici kojima odgovara nabrijana stvarnost. I Dodik. I Visoki predstavnik. I vi pod takozvanim svetačkim mantijama. Svi vi što godinama unosite razdor među ove ljude, gori nego što oni krici bijahu kroz šume, strašnih ratnih godina, kad smo mislili da veća nesreća od te ne postoji, ne znajući da ćemo biti živi, a mrtvi, ne znajući da nam pravo preživljavanje tek slijedi i da je pokvareno mlijeko u prahu bio specijalitet naspram govana koje gutamo svako jutro.
Za sve ljude kojima istinski fali život, jer su rat ostavili iza sebe, kojima se gade podjele, mržnje, divljaštva, poltroni, dupelisci, veličanje zločinaca, lopovluk vlasti, kriminal što seže do neshvatljivosti, kriminal vlade, sudova, bolnica, kriminal u sportu, kriminal u Crkvi, džamiji, manastiru.
Molim Vas da ne budemo samo promatrači u ovom sranju, nečiji pijuni, ne dozvolimo da nam stavljaju riječi u usta, da nam određuju strane, diktiraju ritam srca i crtaju granice!
Prosvjedujmo protiv svih za nas! Za naše sutra.
Znate li kolika smo mi snaga? Znate li koliko bismo mogli stvari učiniti, pa makar da jednu čašu pomjerimo milimetar s mjesta, znaš koliki je to pomak na ovakav užas...U drugim zemljama mladost kroji zakone svojim golim životima. Na barikadama. Pred moćnicima. Daju sebe za nešto hrabro, ostavljajući svoja imena za povijest o kojoj će učiti budući naraštaji.
A vi, a mi, zbog čega smo se rodili? Ne talasaj. To je moto praznine i opće nezainteresiranosti ovog podneblja. Gdje ti je inat kršni hercegovački primjerku kojeg brusi bura i sunce, gdje ti je ponos bosanska mlađarijo, gdje su ti muda? Zbog čega si rođen i kako se možeš pogledati u ogledalo dok gledaš na televiziji i u novinama, njihova lica što ti se smiju u facu, njih, što su tvoju zemlju odveli na zadnju stepenicu životarenja, tamo gdje nikog više nema?