Kako pronaci adresu osobe u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pelcer224

#1 Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by pelcer224 »

Potrebno mi je da saznam adresu jedne osobe u BiH. Pokusao sam preko telefonskog imenika BH telekom i nisam uspio, jer se vjerovatno fiksni telefon ne vodi na toj osobi.
Da li moze negdje javno preko registrovanog vozila te osobe da saznam adresu, jer znam ime i prezime i marku vozila te osobe?
Ima li neki drugi nacin, neki adresar? ako je od neke koristi osoba je sa područja TK.
Hvala unaprijed
bunk

#2 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by bunk »

Ne uvlaci nas u to ziv bio :mrgreen:
MehmedPasaMoric

#3 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by MehmedPasaMoric »

MUP vjerovatno moze preko CIPSa ili neke druge prijave, ali obicni gradjani nemaju pristup tim bazama podataka
JaneEyre

#4 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by JaneEyre »

Evidenciju o mjestu prebivališta vodi Agencija za iedntifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka. Ako dokažeš pravni interes možeš od njih dobiti potvrdu/uvjerenje o adresi prebivlišta neke osobe (dakle ona adresa po CIPS-u)...za više informacija otiđi na njihovu stranicu: https://www.iddeea.gov.ba/index.php?lang=bs ... s tim da nakon silnih prepiski i dopisa s njima na kraju nisam došla do adrese... :-)

Good luck!
Last edited by JaneEyre on 24/07/2019 13:12, edited 1 time in total.
teuta06

#5 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by teuta06 »

IDDEEA ima te podatke... ali pretpostavljam da fizicko lice ne moze dobiti informacije... mozda grijesim... znam da su tražitelji izvršenja dostavljali sudu podatke od IDDEEA, kada adresa neke osobe nije bila dobra, pa sud nije mogao uručiti pismeno
dobar osjecaj

#6 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by dobar osjecaj »

JaneEyre wrote:Evidenciju o mjestu prebivališta vodi Agencija za iedntifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka. Ako dokažeš pravni interes možeš od njih dobiti potvrdu/uvjerenje o adresi prebivlišta neke osobe (dakle ona adresa po CIPS-u)...za više informacija otiđi na njihovu stranicu: https://www.iddeea.gov.ba/index.php?lang=bs ... s tim da nakon silnih prepiski i dopisa s njima na kraju nisam došla do adrese... :-)

Good luck!
Što je dobro ako je garancija da do mojih ili tvojih podataka ne može doći bilo ko.
Za mojim podacima je jedno vrijeme bila potraga iz trgovine gdje greškom prodavačice a i mojim negledanjem slipa o plaćanju nije zapravo naplatila uslugu za koju smo obe mislile da je uredno naplaćena. Mjesecima su pokušavali doći do mene i na kraju kad me je banka bez odavanja mojih podataka trgovini kontaktirala, je meni bilo ostavljeno na dobru volju da li ću se javiti u tu trgovinu. Obzirom ko sve i zašto može tražiti naše podatke, dobro je da su teško dostupni.
JaneEyre

#7 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by JaneEyre »

dobar osjecaj wrote:
JaneEyre wrote:Evidenciju o mjestu prebivališta vodi Agencija za iedntifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka. Ako dokažeš pravni interes možeš od njih dobiti potvrdu/uvjerenje o adresi prebivlišta neke osobe (dakle ona adresa po CIPS-u)...za više informacija otiđi na njihovu stranicu: https://www.iddeea.gov.ba/index.php?lang=bs ... s tim da nakon silnih prepiski i dopisa s njima na kraju nisam došla do adrese... :-)

Good luck!
Što je dobro ako je garancija da do mojih ili tvojih podataka ne može doći bilo ko.
Za mojim podacima je jedno vrijeme bila potraga iz trgovine gdje greškom prodavačice a i mojim negledanjem slipa o plaćanju nije zapravo naplatila uslugu za koju smo obe mislile da je uredno naplaćena. Mjesecima su pokušavali doći do mene i na kraju kad me je banka bez odavanja mojih podataka trgovini kontaktirala, je meni bilo ostavljeno na dobru volju da li ću se javiti u tu trgovinu. Obzirom ko sve i zašto može tražiti naše podatke, dobro je da su teško dostupni.
Naravno da je dobro , i podržavam to, eto imamo i otu neku agenciju za zaštitu podataka i ote ojropske standarde...nažalost (iz nekog radnog iskustva) naši lični podaci su sasvim lako dostupni masi institucija, a kada obični građanin koji ima pravni interes pokuša da dođe do nečijih podataka ( u ovom slučaju radilo se o pokušaju da se dobije adresa da bi se izbjegli mjeseci bespotrebnog sudskog postupka) na njega se stavlja prekomjeran teret, na kraju i odustaneš itd...
pelcer224

#9 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by pelcer224 »

Hvala Vam. Shvatio sam da nema mogucnosti. Meni kao fizickom licu trebaju podaci.
swanfilter

#10 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by swanfilter »

Zavisi sta je razlog trazenja tih podataka ...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#11 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by un1ted »

Sta god da je razlog, fizicko lice legalnim putem od insitutcija ne moze doci do prebivalista drugog fizickog lica, osim ako ne dodje do policijskog naloga, ili sudskog postupka.
jajara

#12 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by jajara »

ma ovo kamatara neko zajebo pa ga sad trazi :lol:
Heller

#13 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by Heller »

jajara wrote:ma ovo kamatara neko zajebo pa ga sad trazi :lol:
daj joju i ja ću ti nać :lol:
swanfilter

#14 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by swanfilter »

un1ted wrote:Sta god da je razlog, fizicko lice legalnim putem od insitutcija ne moze doci do prebivalista drugog fizickog lica, osim ako ne dodje do policijskog naloga, ili sudskog postupka.

Zato sam i napisao, da zavisi od razloga, al preko policije i suda. Spominje ime, prezime i auto, sto znaci da bi vjerovatno nesto od njega potrazivao al mimo policije i suda ...
lajkujMe

#15 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by lajkujMe »

Mozda smjesno pitanje, ali jesi li probao ukucati ime i prezime na drustvene mreze i tako tu osobu pronaci?
pelcer224

#16 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by pelcer224 »

lajkujMe wrote:Mozda smjesno pitanje, ali jesi li probao ukucati ime i prezime na drustvene mreze i tako tu osobu pronaci?
Radi se o starijoj osobi 64 godine koja ne zna da koristi pametni tel i drustvene mreze.
Russki

#17 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by Russki »

Djido Mova je rješenje tvog problema.
Strong Liner

#18 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by Strong Liner »

Kada smo kod adrese osobe u BiH.

Ko može preko JMBG da nadje adresu osobe i ime osobe, tj. sve podatke?

Policija?
GRAS?
Duša raskopuša?
kakavdanakneiskustvu

#19 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

policija
kica

#20 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by kica »

Nece ti niko dat podatke, ako nemas osnova da ti da podatke.

Neka sudska presuda ili slicno.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#21 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by plain vanilla »

da ti pomognemo, pa sutra tu osobu mrak proguta
da je sta dobro, nasao bi je preko fejsa, spotteda, i slicnih belaja
Tomahawk11
Globalni moderator

#22 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by Tomahawk11 »

plain vanilla wrote:da ti pomognemo, pa sutra tu osobu mrak proguta
Piše čovjek da je starija osoba.
Sad što traži, neće da kaže.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#23 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by plain vanilla »

Tomahawk11 wrote:
plain vanilla wrote:da ti pomognemo, pa sutra tu osobu mrak proguta
Piše čovjek da je starija osoba.
Sad što traži, neće da kaže.
i mi stariji imamo fb :oops:

ima na fb grupa gdje ljudi traze clanove porodice, prijatelje i sl, ali moras se predstaviti i reci zasto trazis
Strong Liner

#24 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by Strong Liner »

Ma ne, nego tipa dat JMBG i samo to.

Ali ne broj lične, da li je moguce da GRAS da pise kaznu.

Backstory sestra dala moj JMBG GRASU. :twisted: :twisted:
MehmedPasaMoric

#25 Re: Kako pronaci adresu osobe u BiH

Post by MehmedPasaMoric »

Cuj preko spotteda :lol: Taj cirkus jos postoji?
Post Reply