Prodat će se, kad se dovoljno zaduže kod MMF. Čak će im oni reći i kome i za koliko će prodati !mirzet87sa wrote:Bh telekom se ne smije prodati.rekla-kazala wrote:Ima i opcija da se proda BH telekom( ne znam šta će RS prodati) i da se taj novac upotrijebi namjenski za saniranje šteta. Svakako će ga političari prodati za par godina i spičkati novac u par godina za krpljenje budžetskih rupa.
Kako obnoviti zemlju?
-
rekla-kazala
#51 Re: Kako obnoviti zemlju?
- agnostic_front
#52 Re: Kako obnoviti zemlju?
Naravno da smije i iskreno se nadam da će se prodati.mirzet87sa wrote:Bh telekom se ne smije prodati.rekla-kazala wrote:Ima i opcija da se proda BH telekom( ne znam šta će RS prodati) i da se taj novac upotrijebi namjenski za saniranje šteta. Svakako će ga političari prodati za par godina i spičkati novac u par godina za krpljenje budžetskih rupa.
- MMM1977
#53 Re: Odg: Kako obnoviti zemlju?
Pricas o stotinama miliona eura a poslali ste 1500 Eur? Koliko vas je u tom udruženju? Mislim da niste prešli 2% mjesečnih primanja, svako pojedinačno.Straza wrote:Neophodna je solidarnost.
Ocekujem da nasi ljudi u dijaspori u prvom mahu sakupe bar 100 miliona €. Mi to mozemo!
U narednim mjesecima ce trebati sakupiti 10 puta vise. Mi to mozemo!
trebamo biti sto akvniji
klub ksd bosna luxemburg je jutros preko westernuniona poslo 1500€ pomoc ugrozenim porodicama od poplava.
pomoc je poslata tuzlanskom kantonu.pare ce bit podjeljene porodicama koje su najvise ugrozene.
Poštujem sve ali nije dijaspora tako široke ruke i ja tu ne očekujem ništa spektakularno.
-
mirzet87sa
#54 Re: Kako obnoviti zemlju?
Ja nisam rekao da se ne smije zakonski prodati, smije, niko ne spori to. Vec da ne smijemo dozvoliti da se bh telekom proda, e onda smo ga tek, da se izrazim, popusili. Ako smo sad u govnima, nemoj da budemo u jos vecim.
-
rekla-kazala
#55 Re: Kako obnoviti zemlju?
Zašto ?mirzet87sa wrote:Ja nisam rekao da se ne smije zakonski prodati, smije, niko ne spori to. Vec da ne smijemo dozvoliti da se bh telekom proda, e onda smo ga tek, da se izrazim, popusili. Ako smo sad u govnima, nemoj da budemo u jos vecim.
Tebi kao korisniku može biti samo bolje kad se proda. A kao što sam rekao prodat će se sigurno. Gdje god je MMF došao sve se rasprodalo. Ne rade oni u interesu onih kojima pomažu nego u interesu krupnog kapitala.
Zato bolje da se proda sad za potrebe naroda nego kasnije za vraćanje onog što su progutali i što će progutati budžetlije.
Dalje, mnogo je putne infrastrukture oštećeno i ona bi se mogla finansirati iz kredita koji bi se otplaćivao iz cijene goriva isto kao što se i autoput gradi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#56 Re: Kako obnoviti zemlju?
nama je ovdje potrebno kumstvo i solidarnost
npr jedna dijasporska obitelj obnavlja jednu srušenu kuću
npr jedna dijasporska obitelj obnavlja jednu srušenu kuću
-
5 0 5
#57 Re: Kako obnoviti zemlju?
ovo od dijaspore ti je opet najsigurnije. za sve ostalo, pocev od drzave pa do humanitarne, dabogda.co211 wrote: Ne budi naivan. 100 miliona od dijaspore? Od čega? Pa da ih štampaju... Kao što rekoh - ovo je sada do države i na državi je da krene, već sada, sa razradom plana jer ako se bude čekalo onda im od srca želim da sve i jedna osoba domaršira do Sarajeva, dalje ćemo zajedno.
- MMM1977
#58 Re: Kako obnoviti zemlju?
Ja mislim da se moramo uzdati u vlastite snage, nema ništa od pomoći dijaspore. Treba uvesti poseban porez na visoke plate za pomoć stradalima u ovim poplavama. Ovo je vanredna situacija i tako treba djelovati.
Vojska, CZ i ostali moraju biti istjerani iz kasarni i kancelarija te moraju raditi na sanaciji šteta. Naravno, priključiti i dobrovoljce.
Vojska, CZ i ostali moraju biti istjerani iz kasarni i kancelarija te moraju raditi na sanaciji šteta. Naravno, priključiti i dobrovoljce.
- SmokingMan
#59 Re: Kako obnoviti zemlju?
Nekada bilo sada se spominjalo,ali po principu društvo i nema napredka ako nema kolektivnog duha i zajedništva u ovakvim i sličnim situacijama,a kamo sreće da imamo karaktera i mentaliteta kao japanci kojima se mnogo divim,u tom slučaju mi nikada ne bi imali naviku tražiti pomoć od drugih,ipak,navika vlasti,prije svega i nas samih uglavno je ostala ista,i dalje čekamo donacije,i čekamo pare naše dijaspore,kao da su nam oni dužni hizmetiti čitav život.Rat je davno prošao,ali mi i dalje živimo po istim,i dobrim starim navikama.neki wrote:Kad shvatimo da vise: nema donacija, nema kredita, nema pomoci u opremi i materijalu, nema otvorenih granica da ide gdje ko hoce,...i napokon zasucemo rukave, uzmemo krampu i lopatu i krenemo u obnovu...e tad ce nam biti bolje.
-
howdy
#60 Re: Kako obnoviti zemlju?
srce ruke i lopata.
-
Innovation
#61 Re: Kako obnoviti zemlju?
PostPostao/la Straza dana 17/05/2014 16:45
Neophodna je solidarnost.

-
mirzet87sa
#62 Re: Kako obnoviti zemlju?
Ne razumijes se, niti ima smisla pricati s tobom na ovu temu.rekla-kazala wrote: Zašto ?
Tebi kao korisniku može biti samo bolje kad se proda. A kao što sam rekao prodat će se sigurno. Gdje god je MMF došao sve se rasprodalo. Ne rade oni u interesu onih kojima pomažu nego u interesu krupnog kapitala.
Zato bolje da se proda sad za potrebe naroda nego kasnije za vraćanje onog što su progutali i što će progutati budžetlije.
Dalje, mnogo je putne infrastrukture oštećeno i ona bi se mogla finansirati iz kredita koji bi se otplaćivao iz cijene goriva isto kao što se i autoput gradi.
- ovo_malo_duse
#63 Re: Kako obnoviti zemlju?
Haj ne kaki matere ti da ti ovako fino kazem. Dijaspora se vec digla na noge, danas u carsiji max 50 - 60 familija skupilo se najmanje 100 paketa, sto odjece sto obuce, sto higijenskih proizvoda a ima oko nas carsija sa najmanje tri puta toliko nasih ljudi. Mislim da ce u narednih par dana krenut bar 2-3 velika slepera, prijeko potrebne pomoci. A lovi da i ne govorim.MMM1977 wrote:Ja mislim da se moramo uzdati u vlastite snage, nema ništa od pomoći dijaspore. Treba uvesti poseban porez na visoke plate za pomoć stradalima u ovim poplavama. Ovo je vanredna situacija i tako treba djelovati.
Otidzi na facebook stranicu "most- bro" pa pogledaj. Tebe i takih ublehasa je fakat dosta. Ljudi daju i sakom i kapom, a vi samo pljujete. Opet ce dijaspora najvise potegnut za sve... Sto me cojk nasekira u sekundi...izvinjavam se na dugom postu.
Saopstenje svim patriotama koji ovih dana neumorno rade na prikupljanju pomoci nasem narodu.
Nasu domovinu je nakon genocida i agresije zadesila katastrofa neslucenih razmjera.
Bosanci i Hercegovci iz Danske, a isto tako i iz drugih zemalja gdje zive, kao jedan su se digli da pomognu bracu i sestre u domovini.
IZBD kroz svoju H.O.Most-Bro i BH radio Odense pokrenule su akciju prikupljanja paketa sa humanitarnom pomoci i novcanih sredstava. Akcija je uzela takvoga maha da i najveci optimisti medju nama nisu mogli zamisliti ovakav odziv nasega naroda.
Generalno gledano, svi segmenti drustvenoga organiziranja nasega naroda su svi kao jedan ukljuceni u ovaj projekat.
Dzemati, udruzenja, omladinske organizacije, studenska udruzenja i mnogi drugi, svi su u istom stroju sa jednim ciljem sto vise i sto bolje pomoci svoj narod.Ovoliki trud i zalaganje moze pruziti samo narod koji srcem voli svoju domovinu.Vec samo za 24 sata provodjenja akcije po nasim dzamijama su hiljade paketa, vreca za spavanje, pelena, satora, higijenskih potrepstina i masu drugih stvari.
Ljudi koji stoje iza ovoga projekta zele da vas informisu na koji nacin cemo da dijelimo svu ovu pomoc.
Svu pomoc ce dijeliti nasi ljudi, koji ce ici sa kamionima u postradala podrucja.
Nikome ne zelimo ostavljati pakete pa da bilo ko dijeli bez prisustva nasih ljudi.
Probati cemo doci do najugrozenijih podrucja i pakete dijeliti direkno sa kamiona.
Novcana sredstva odluceno je da se dijele ljudima koji su potpuno ostali bez kuca.
Preko ljudi na terenu, kriznih stabova, prikupljamo spiskove onih koji su u ovoj katastrofi ostali bez svojih domova.
Ovdje ce biti obuhvaceni svi gradovi od Vogosce do Sapne.Broj onih kojima ce se uruciti ova pomoc ce zavisiti od sakupljenih sredstava i uplata na nas racun u Danskoj.
Dogovoreno je da se svakoj od ovih porodica direktno od nasih ljudi uruci jednokratna pomoc u iznosu od 2000 dk.
Sve podjele cemo,akoBogda, da snimamo i dokumentujemo, a na kraju i prikazemo nasim ljudima u Danskoj.
Na kraju da vas upoznam sa radnom grupom koja ce na terenu ispred svih Bosanaca i Hercegovaca u Danskoj vrsiti podjelu materijalnih i novcanih sredstava i biti odgovorna za cijeli proces.
Glavni imam za Dansku Nermin ef.Babic, vodja radne grupe
Mensur Graca, voditelj BH Radia Odense
Kadrija ef.Pitarevic, efendija u dzematu Randers
Senida Zaklan, saradnik BH radija Odense i humanitarni aktivista
Ovo nije konacna lista ove radne grupe.
Molim Allaha dz.s., da ovim ljudima oblaksa ovaj zaista zahtijevan zadatak.
Na kraju jos da kazem da svu pomoc primamo do narednoga petka.
Citav ovaj projekat je uspjeh sviju nas i ja licno sam ponosan sto sam pripadnik ovoga naroda!
Faruk Jakic
Predsjednik H.O.Bosnjaka Danske "Most-Bro"
- MMM1977
#64 Re: Odg: Kako obnoviti zemlju?
Pročitaj naziv teme.ovo_malo_duse wrote:Haj ne kaki matere ti da ti ovako fino kazem. Dijaspora se vec digla na noge, danas u carsiji max 50 - 60 familija skupilo se najmanje 100 paketa, sto odjece sto obuce, sto higijenskih proizvoda a ima oko nas carsija sa najmanje tri puta toliko nasih ljudi. Mislim da ce u narednih par dana krenut bar 2-3 velika slepera, prijeko potrebne pomoci. A lovi da i ne govorim.MMM1977 wrote:Ja mislim da se moramo uzdati u vlastite snage, nema ništa od pomoći dijaspore. Treba uvesti poseban porez na visoke plate za pomoć stradalima u ovim poplavama. Ovo je vanredna situacija i tako treba djelovati.
Otidzi na facebook stranicu "most- bro" pa pogledaj. Tebe i takih ublehasa je fakat dosta. Ljudi daju i sakom i kapom, a vi samo pljujete. Opet ce dijaspora najvise potegnut za sve... Sto me cojk nasekira u sekundi...izvinjavam se na dugom postu.
Saopstenje svim patriotama koji ovih dana neumorno rade na prikupljanju pomoci nasem narodu.
Nasu domovinu je nakon genocida i agresije zadesila katastrofa neslucenih razmjera.
Bosanci i Hercegovci iz Danske, a isto tako i iz drugih zemalja gdje zive, kao jedan su se digli da pomognu bracu i sestre u domovini.
IZBD kroz svoju H.O.Most-Bro i BH radio Odense pokrenule su akciju prikupljanja paketa sa humanitarnom pomoci i novcanih sredstava. Akcija je uzela takvoga maha da i najveci optimisti medju nama nisu mogli zamisliti ovakav odziv nasega naroda.
Generalno gledano, svi segmenti drustvenoga organiziranja nasega naroda su svi kao jedan ukljuceni u ovaj projekat.
Dzemati, udruzenja, omladinske organizacije, studenska udruzenja i mnogi drugi, svi su u istom stroju sa jednim ciljem sto vise i sto bolje pomoci svoj narod.Ovoliki trud i zalaganje moze pruziti samo narod koji srcem voli svoju domovinu.Vec samo za 24 sata provodjenja akcije po nasim dzamijama su hiljade paketa, vreca za spavanje, pelena, satora, higijenskih potrepstina i masu drugih stvari.
Ljudi koji stoje iza ovoga projekta zele da vas informisu na koji nacin cemo da dijelimo svu ovu pomoc.
Svu pomoc ce dijeliti nasi ljudi, koji ce ici sa kamionima u postradala podrucja.
Nikome ne zelimo ostavljati pakete pa da bilo ko dijeli bez prisustva nasih ljudi.
Probati cemo doci do najugrozenijih podrucja i pakete dijeliti direkno sa kamiona.
Novcana sredstva odluceno je da se dijele ljudima koji su potpuno ostali bez kuca.
Preko ljudi na terenu, kriznih stabova, prikupljamo spiskove onih koji su u ovoj katastrofi ostali bez svojih domova.
Ovdje ce biti obuhvaceni svi gradovi od Vogosce do Sapne.Broj onih kojima ce se uruciti ova pomoc ce zavisiti od sakupljenih sredstava i uplata na nas racun u Danskoj.
Dogovoreno je da se svakoj od ovih porodica direktno od nasih ljudi uruci jednokratna pomoc u iznosu od 2000 dk.
Sve podjele cemo,akoBogda, da snimamo i dokumentujemo, a na kraju i prikazemo nasim ljudima u Danskoj.
Na kraju da vas upoznam sa radnom grupom koja ce na terenu ispred svih Bosanaca i Hercegovaca u Danskoj vrsiti podjelu materijalnih i novcanih sredstava i biti odgovorna za cijeli proces.
Glavni imam za Dansku Nermin ef.Babic, vodja radne grupe
Mensur Graca, voditelj BH Radia Odense
Kadrija ef.Pitarevic, efendija u dzematu Randers
Senida Zaklan, saradnik BH radija Odense i humanitarni aktivista
Ovo nije konacna lista ove radne grupe.
Molim Allaha dz.s., da ovim ljudima oblaksa ovaj zaista zahtijevan zadatak.
Na kraju jos da kazem da svu pomoc primamo do narednoga petka.
Citav ovaj projekat je uspjeh sviju nas i ja licno sam ponosan sto sam pripadnik ovoga naroda!
Faruk Jakic
Predsjednik H.O.Bosnjaka Danske "Most-Bro"
- Grean
#65 Re: Kako obnoviti zemlju?
Za ovaj Most-Bro sam cuo od ranije. Stvarno su aktivni svuda i vec duze vrijeme. Posjetio sam njihovu stranicu i vidio da su oni obnavljali i prije ove nepogode, imali su akciju za obnovu kuca pripadnika A BiH.
A najzalosnije je da se onda nadje neko i obezvrijedi njihovih 1500€. Ne radi se vise samo o parama, vec i vremenu koji ti ljudi izdvoje da pomognu nekome. Ali sta ces, naopak smo narod, niko ne valja, svi su nam lopovi (uglavnom bez dokaza), uvijek najpametniji i sve znamo.
A najzalosnije je da se onda nadje neko i obezvrijedi njihovih 1500€. Ne radi se vise samo o parama, vec i vremenu koji ti ljudi izdvoje da pomognu nekome. Ali sta ces, naopak smo narod, niko ne valja, svi su nam lopovi (uglavnom bez dokaza), uvijek najpametniji i sve znamo.
- MMM1977
#66 Re: Kako obnoviti zemlju?
Naravno da ću podcjenjivati. Ovo nije nimalo normalna situacija i ne može se djelovati kao u običnim situacijama, ne može se dati 20 eur i kontati da je to to i imati mirnu savjest.
Mnogo je onih iz BiH, pojedinaca, koji su dali puno više od tih 1500 eur pa to ne ističu i ne obećavaju milione.
Ljudi, naša braća i sestre, su u trenutku izgubili sve, angažman mora biti maksimalan a ne sakupljanje nekih sergija.
Mnogo je onih iz BiH, pojedinaca, koji su dali puno više od tih 1500 eur pa to ne ističu i ne obećavaju milione.
Ljudi, naša braća i sestre, su u trenutku izgubili sve, angažman mora biti maksimalan a ne sakupljanje nekih sergija.
- Grean
#67 Re: Kako obnoviti zemlju?
Ne znam sta da ti kazem, ti ljudi rade deset godina, mozda i vise konstantno humanitarne akcije. Imaju i mjesecne pretplatnike koji idvajaju redovno za druge pa mozda je i red da se ovaj put drugi ukljuce vise od njih, oni koji nisu davali nikad.
Za vece akcije potrebna je i veca organizacija. Ovo sad je onaj prvi val, pomaze se sa onim osnovnim i mislim da za ovo nece biti zime jer su se ukljucili svi. Medjutim bit ce teze za jedno mjesec, kad ovo padne u zaborav. Tada ce ostati samo oni koji su bili i do sad, poput ovih Most-Bro, narodnih kuhinja, Pomozi.ba, Djeca-djeci, raznih dzemata i drugih koji se tim radom bave i kad nema medijske pompe.
Za vece akcije potrebna je i veca organizacija. Ovo sad je onaj prvi val, pomaze se sa onim osnovnim i mislim da za ovo nece biti zime jer su se ukljucili svi. Medjutim bit ce teze za jedno mjesec, kad ovo padne u zaborav. Tada ce ostati samo oni koji su bili i do sad, poput ovih Most-Bro, narodnih kuhinja, Pomozi.ba, Djeca-djeci, raznih dzemata i drugih koji se tim radom bave i kad nema medijske pompe.
- MMM1977
#68 Re: Kako obnoviti zemlju?
Pa o tome i ja govorim. Nema potrebe za posebnim reklamiranjem, to što se daje treba biti halal i od srca a ne u cilju bilo čije lične ili poslovne promocije. A obnova, obnova će tražiti jednu sasvim drugu dimenziju.
Neko je predložio i to je dobra ideja da se skupi po 20-30 ljudi i da se izgradi jedna kuća za ljude koji su ostali bez krova nad glavom. Tada se zna šta je urađeno a i sprječavaju se razni lovci u mutnom
Neko je predložio i to je dobra ideja da se skupi po 20-30 ljudi i da se izgradi jedna kuća za ljude koji su ostali bez krova nad glavom. Tada se zna šta je urađeno a i sprječavaju se razni lovci u mutnom
-
Bosniacum
#69 Re: Kako obnoviti zemlju?
Štete još uvijek nastaju i najbitnije je da se ovaj proces zaustavi, ali imajući u vidu broj klizišta u države, teško je prognozirat kad će se to dogodit.
-
hillbill
#70 Re: Kako obnoviti zemlju?
Konji409 wrote:Kao student gradjevine u nizozemskoj sam isao na ekskurzije nizozemskih unutrasnjih regulacija vode. Moj smjer nije voda ali sam u Bacheleru imao sve te predmete vezano za menezment vode posto su Nizozemci poznati po tome. Posle poplava su na takvim projektima radili vojnici, studenti, obicni ljudi. Znaci nista cudno .
Ovdje imas takozvane sluizen ili brane koje propustaju ili ne propustaju vodu. Kada voda dostigne odredjen nivo one se otvore i pune se kanali u unutrasnjosti zemlje i odvode vodu od rijeke. Znaci kanal koji student iskopa ima ogromni kapacitet da zadrzi vodu. Jer umjesto kubika pjeska tu se nalazi voda logicno.
Kada kanali veci dodju do odredjene granice pusta se voda u takozvane uiterwaarden. Yo su jednostavno podrucija ili polja koja su opkoljena zemljom u koja voda moze uci. Naci ogroman kapacitet za vodu imas ako je bas potrebno.
Tu netreba nikakva velika investicija ukoliko imas na desetine hiljada ljudi koji zele kopati. Te brane male koje samo mjere nivo vode nisu nista posebno skupe i to bi elektrotehnicki fakultet mogao napraviti ili bilo koji student sa zavrsenom elektrotehniko.
mali......ti si jedno zdravo, mlado ,obrazovano,moralno stvorenje,ali nemas predstavu kako to funkcionise na bosanski nacin.
donacije.....to je vec videno kako funkcionise ..........nestane 20 milijardi i niko ne odgovara...........mislis da ce isti ljudi sada reagovati drugaccije??????????????
mislim da ovoga puta treba pomagati direktno ljudima sa imenom i prezimenom.....izbjegavati donirati institucijama .
Tako da kada bi se digli ljudi da tako nesto ostvare nebi bio problem.
-
Drinski
#71 Re: Kako obnoviti zemlju?
e moj zemljace, upravo je i problem sto ljudi nece da se dignu.Konji409 wrote:Kao student gradjevine u nizozemskoj sam isao na ekskurzije nizozemskih unutrasnjih regulacija vode. Moj smjer nije voda ali sam u Bacheleru imao sve te predmete vezano za menezment vode posto su Nizozemci poznati po tome. Posle poplava su na takvim projektima radili vojnici, studenti, obicni ljudi. Znaci nista cudno .
Ovdje imas takozvane sluizen ili brane koje propustaju ili ne propustaju vodu. Kada voda dostigne odredjen nivo one se otvore i pune se kanali u unutrasnjosti zemlje i odvode vodu od rijeke. Znaci kanal koji student iskopa ima ogromni kapacitet da zadrzi vodu. Jer umjesto kubika pjeska tu se nalazi voda logicno.
Kada kanali veci dodju do odredjene granice pusta se voda u takozvane uiterwaarden. Yo su jednostavno podrucija ili polja koja su opkoljena zemljom u koja voda moze uci. Naci ogroman kapacitet za vodu imas ako je bas potrebno.
Tu netreba nikakva velika investicija ukoliko imas na desetine hiljada ljudi koji zele kopati. Te brane male koje samo mjere nivo vode nisu nista posebno skupe i to bi elektrotehnicki fakultet mogao napraviti ili bilo koji student sa zavrsenom elektrotehniko.
Tako da kada bi se digli ljudi da tako nesto ostvare nebi bio problem.
- agent_zero
#72 Re: Kako obnoviti zemlju?
Ja ne znam fakat, kao da je neko nekad bacio kletvu, prokletstvo na ove narode ex yu. Tri rata preko leđa, kraj s krajem većina sastavlja i sad ovo...
Ja mislim da nema ovolike tuge i nesreće da su neke narode pogodili kao ovaj.
Ja mislim da nema ovolike tuge i nesreće da su neke narode pogodili kao ovaj.
-
Eborg
#73 Re: Kako obnoviti zemlju?
Ma mi smo jednostavno kurčina.
Prilično sam siguran da će se ovo relativno brzo zaboraviti, "malo" će ljudi kukati ali će ih se vrlo brzo zaboraviti i prepustit će se da se seljaci sjekiraju i bodu noževima oko međa kao i do sada koje su sada pomjerene (ko je gledao "Vratit će se rode" shvatit će alegoriju, tako da se manite moralisanja). Uostalom, pojavit će se bijes i kod "nenastradalih" koji su davali od sebe a humanitarnu dobijali također drugi "nenastradali" a neki treći i prodavali istu. K'o biva: "Ja se slomio da pomognem a vi nezahvalnici ništa, ma marš svi u pizdu materinu, više od mene nećete ništa dobit'!"
Para i što dođe zvaničnim kanalima neće vidjeti neki normalni projekti već građevinske firme "zaslužnih" nakon što se drugi "zaslužni" oporezuju iz istih. Nešto minimalno će se napraviti za neku iole normalnu saobraćajnu komunikaciju, privatne kuće se neće obnavljati tek tako. Prilično sam siguran da će biti situacija: "A što njemu, a ne meni, a on ima i stan u Tuzli?" - "Eeee, ali on je oženio načelnikovu sestričnu a i aktivan je u stranci sad pred izbore, sluša ga narod šta priča."
Nisam u životu neki negativac niti pesimista pa da prosipam žuč ovdje kako će sve propasti. Ali kao što definicija kaže - ludilo je kada radiš stalno jednu te istu stvar a očekuješ drugačiji rezultat. I sad, nakon 20 godina patnje sa ovako neefikasnim aparatom koji nije u stanju regulirati jednu jedinu tramvajsku liniju u državi od nekoliko kilometara, napraviti TV prijenos koji ne izgleda kao da je iz 1978. god., omogućiti da na jednom šalteru dobiješ sve pečate za firmu umjesto na njih 7 (dakle stvari koje se mogu riješiti u rasponu od jedne sedmice do jedne godine), zar vi stvarno mislite da će biti u stanju iznijeti ovakav projekat oko kojeg bi se i jedna Njemačka sjebala?
Pušimo ga kolektivno kako smo ga i navikli, pogni glavu sretan što nije tebe zatrefilo i svojim putem.
Nažalost.
Prilično sam siguran da će se ovo relativno brzo zaboraviti, "malo" će ljudi kukati ali će ih se vrlo brzo zaboraviti i prepustit će se da se seljaci sjekiraju i bodu noževima oko međa kao i do sada koje su sada pomjerene (ko je gledao "Vratit će se rode" shvatit će alegoriju, tako da se manite moralisanja). Uostalom, pojavit će se bijes i kod "nenastradalih" koji su davali od sebe a humanitarnu dobijali također drugi "nenastradali" a neki treći i prodavali istu. K'o biva: "Ja se slomio da pomognem a vi nezahvalnici ništa, ma marš svi u pizdu materinu, više od mene nećete ništa dobit'!"
Para i što dođe zvaničnim kanalima neće vidjeti neki normalni projekti već građevinske firme "zaslužnih" nakon što se drugi "zaslužni" oporezuju iz istih. Nešto minimalno će se napraviti za neku iole normalnu saobraćajnu komunikaciju, privatne kuće se neće obnavljati tek tako. Prilično sam siguran da će biti situacija: "A što njemu, a ne meni, a on ima i stan u Tuzli?" - "Eeee, ali on je oženio načelnikovu sestričnu a i aktivan je u stranci sad pred izbore, sluša ga narod šta priča."
Nisam u životu neki negativac niti pesimista pa da prosipam žuč ovdje kako će sve propasti. Ali kao što definicija kaže - ludilo je kada radiš stalno jednu te istu stvar a očekuješ drugačiji rezultat. I sad, nakon 20 godina patnje sa ovako neefikasnim aparatom koji nije u stanju regulirati jednu jedinu tramvajsku liniju u državi od nekoliko kilometara, napraviti TV prijenos koji ne izgleda kao da je iz 1978. god., omogućiti da na jednom šalteru dobiješ sve pečate za firmu umjesto na njih 7 (dakle stvari koje se mogu riješiti u rasponu od jedne sedmice do jedne godine), zar vi stvarno mislite da će biti u stanju iznijeti ovakav projekat oko kojeg bi se i jedna Njemačka sjebala?
Pušimo ga kolektivno kako smo ga i navikli, pogni glavu sretan što nije tebe zatrefilo i svojim putem.
Nažalost.
- motorna_pila
#74 Re: Kako obnoviti zemlju?
Eborg, svaka čast na postu.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
- agnostic_front
#75 Re: Kako obnoviti zemlju?
Zašto bismo bili u još većim govnima? Jer partije ne bi mogle da zapošljavaju svoje kadrove tu? Evo da li Austrija, Njemačka imaju državni telekom? Da li SAD ima državni telekom? Dakle, svi pišu da je to propast države, da smo u govnima ako to prodamo, ali ako može samo odgovor, zašto?mirzet87sa wrote:Ja nisam rekao da se ne smije zakonski prodati, smije, niko ne spori to. Vec da ne smijemo dozvoliti da se bh telekom proda, e onda smo ga tek, da se izrazim, popusili. Ako smo sad u govnima, nemoj da budemo u jos vecim.