Kako misle ostali sa Balkana o nama(Bosnjacima)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zili

Post by zili »

manijače, srbu jedan :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ne mogu da vjerujem, pa onda onaj sasvim pozitivan primjer zdravog razuma, ali zabogamiloga prvo proleće pa djelo

ja pa onda "slićno"

šta je ovo? skup nepismenih?
missA

#27 Re: COOL PEOPLE!

Post by missA »

Slatki84 wrote:evo, ovako! :-D

1. ja sam srbin iz bosne, ali zivim trenutno u njemackoj, gdje studiram. sledece godine na prolece dolazim dole da radim :)

2....volim te bosno! :D
Dragi srbine iz bosne, (sano da ne kazem slatki), mozes li molim te da homogeniziras svoje jezik. Ili ijekavski ili ekavski, al' samo to!
Ja nisam opterecena tvojom religijskom pripadnoscu, ali mi uvijek ide na zivce, kad nemi srb iz Bosne (ustvari Bosanac pravoslavac) preuzima tudji jezik i lomi mozdane vijuge, umjesto da progovori spontano i izrazava se onako kako se je i prije 1992.
Ovaj post je bobronamjeran da ne moze biti dobronamjerniji.
Eto ovdje pricamo o tome kakvo misljenje stanovnici balkana imaju do Bosanaca, i ja ti eto kazem.
Savjetujem ti da procitas noviiju literaturu koja se tice rata u BiH, prvenstveno diplomatski rezgovori, i dogadjanja u Srbiji u pred Daytonskom casu. Pa ces da saznas kakvo misljenje je Slobo (a i Srbi iz Srbije) i kakav pristup imaju do Pravoslavnih Bosanaca, zao mi vas je (ipak ste nasi) sto se sramotite i podnizavate, sto ste necije marionete.
Kad budes citao spomenutu literaturu, vidjeces kako je Slobo "nogirao" Paljanske srbe, Kako je B. Plavsci bio zabranjen ulazak u Srbiju, i kako je njen Mercedes vracen sa granicnoh prijelaza u Zvorniku, i Kako se je Slobo smijao Karadzicu, a Krajisnika smatrao najvecim seljakom,..sjeti se Gavrila i kako su vas i tada odvukli na tanak led.
Budi to sto jesi!
Jos bi da ti nabrajam, ali znam da su dugi postovi teski za citati.
missA

#28 Re: Kako misle ostali sa Balkana o nama(Bosnjacima)

Post by missA »

Atomic Punk wrote:
Patriotska_Liga_BiH wrote: Ali molim bez Cerilice, u slucaju da bude molim admina da izbrise tu postu.pozdrav
Ma mozda covjek nezna Cerilicu. Vidis da se bori i sa Latinicom.
Atomic, molim te. Ja sam ovdje najnepismenija na forumu, titula je moja, i samo moja!!!! (kolega Patriota je jucer konstatirao izrecenu tvrdnju). :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
AenemA

Post by AenemA »

Cijeli balkan je gomila nepismenih idiota i nacionalista....bas kao i 80% foruma ovdje.
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma misle o nama pravo! Nemaju ni o cemu drugome misliti!
Tako da cure - kao mlade intelektualke na hrvatskom miloneru nisu znale odgovotiti na pitanje koje je otprilike glasilo: "Zbog kojeg masakra je nizozemska vlada bila primorana da podnese ostavku?"
reaktor

Post by reaktor »

AenemA wrote:Cijeli balkan je gomila nepismenih idiota i nacionalista....bas kao i 80% foruma ovdje.
a ti na vrhu gomile?, PRVERZNJAKU :D
BECHO

Post by BECHO »

Posmatrajaci naslov topica, odma' me podsjeti na onu cuvenu emisiju: 'Sta djeca znaju o zavicaju!' Glup ti je naslov a jos gluplja tema moj autoru! ;)
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

arnaut wrote:Jedno pitanje za "patriotu":
Nije mi jasan tvoj post.
1. Prvo kazes; nas Bosnjake, a onda nas muslimane iz Bosne, na koga mislis???, jer "Bosnjaci" su i u Sandzaku, Hrvatskoj, Sloveniji!?!?
2. Dalje, da BiH pripadne Hrvatima i Srbima!?!??! To je kao da pitas da li BiH pripada Bosnjacima. Bosna pripada sva tri konstitutivna naroda. Bez ijednog od ta tri naroda nema Bosne, kapis.
3. Zadnje, zbilja ne praktikujem "Cerilicu", ali zar ono "Bosancica" ne spada u cirilicno pismo. To je ono pismo koje se nalazi, ako si nekada cuo za stecke, znas ono sto su bogumili, tj. praoci Bosne ostavili nam u amanet. Na jednom se cak nalazi i ime Radovan.

Zbilja je od svih bijeda najgora duhovna.
pa dobro sam neznam odakle da pocnem odgovarat al haj et probat cu,
zbog toga sto je ovo Sarajevo-x i po mom znanju sarajevo se nalazi u BiH tako da svako bi sam od sebe skonto da se radi o Bosni, za drugo pitanje, da bosna sad pripada sva 3 naroda ali zar oni nebi radije volili da se bosna podjeli tako da pripadaju srbi svojoj matici srbiji a hrvati hrvatima, to je bilo moje pitanje. trece pitanje, Cerilica ili Cirilica pravo da ti kazem nezanima me tako puno pa da ti necu odgovarat.

E sad, ko sto je jedan vec reko da je ovo glup naziv teme a jos gluplja tema, ja se potpuno slazem sa tobom, nisam uopste trebo da pocnem ovu temu trebo sam da skontam prije nego sto pocinjem kakve bi to bile vase reakcije, moja greska, svi mi pravimo greske i ucimo od njih.

Ali vidis, ja sam ipak mlad i imam mnogo toga da naucim, a siguran sam da vecina vas je starija od mene i puno zrelija tako da se ja nemogu poredit sa vama pogotov ako se pocne da prica o politici i historiji, a vi homici mjesto mene kao Bosnjaka da na pravi put stavite poceli ste da me provocirate i da me ponizavate, takve osobe su krive za svako lose ime koje se da nama Bosancima, seljaci koji samo gledaju na sebe a ne da pomognu drugima, ima vas gomila boze dragi ali stvarno vas nemogu.
A vecina vas je isto izvukla svoje dupe u inostranstvo i sve ste mogli da pratite fino preko televizije, i to je jedan od razloga zasto vi ustvari znate vise nego oni koji su ustvari bili tamo na mjestu i koji su to sve dozivljavali, kad gledas fudbalsku utakmicu inace znas vise sta se dogadzalo nego onaj sto igra.
Poceli ste da me zezate kako ja neznam latinicu neznam cirilicu, pa recite mi jedno, dali vi mislite da onaj nepismeni covjek koji je se borio za svoju zemlju nezasluzuje postovanje samo zbog toga sto je nepismen?
mislim da sam puno bolji covjek nego vecina od vas, a i stvarno mi je zao sto ste vi takvi.

pozdrav
arnaut

Post by arnaut »

Ok,
pretpostavljao sam da si mlad i nije mi namjera da ikoga napadam i ismijavam, pogotovo ne u ovom mjesecu.
Ima nesto sto moras da shvatis, da tvoj stav je kontra Bosne i onoga za sta se zalazes.
Ponovicu, Bosna i Hercogovina je zemlja tri konstitutivna naroda i ostalih naroda i svako nametanje bilo cije volje izaziva kontraefekat, tj. ima za posljedicu revolt. Rat je jedna od takvih posljedica.
I da, ne mislim da si los covjek.
Atomic Punk

Post by Atomic Punk »

Poceli ste da me zezate kako ja neznam latinicu neznam cirilicu, pa recite mi jedno, dali vi mislite da onaj nepismeni covjek koji je se borio za svoju zemlju nezasluzuje postovanje samo zbog toga sto je nepismen?
mislim da sam puno bolji covjek nego vecina od vas, a i stvarno mi je zao sto ste vi takvi.

pozdrav[/quote]

Ok, slazem se da se na ovom forumu previse paznje obraca na gramaticke greske. Bar mi koji zivimo u inostranstvu bi trebali imati razumijevanja za jezicke poteskoce.
Problem je u tome sto trazis od administratora da izbrise poruke na cirilici.
Nije da ja ne bih mogao zivjeti bez nje ali tvoj zahtjev je ipak malo nedemokratski.
Zagrepčanka

Post by Zagrepčanka »

Ligo a kaj da ti kažem.....meni su u Bosni svi isti..bio ti Srbin, Musliman ili Hrvat...Meni su to sve Bosanci jer stvarno uopće mi nije ni bitno ko je kaj, glavno je kakav si u duši.
Eto moja najbolja prijateljica je Bosanka po vjeri Muslimanka i nema bolje osobe od nje. Ovo ljeto sam joj postala vjenčana kuma i prvi put sam uopće bila u Bosni. I reći ću samo da sad ne mogu više bez tih ljudi...Svaki vikend idem dole i jednostavno ih obožavam.
Znate onu Bosna ljude spaja!!!!

Pozdrav mojim Ilijašanima i Kobiljacima!!!!!!!!
H2SO4

Post by H2SO4 »

Zagrepčanka wrote:Ligo a kaj da ti kažem.....meni su u Bosni svi isti..bio ti Srbin, Musliman ili Hrvat...Meni su to sve Bosanci jer stvarno uopće mi nije ni bitno ko je kaj, glavno je kakav si u duši.
Eto moja najbolja prijateljica je Bosanka po vjeri Muslimanka i nema bolje osobe od nje. Ovo ljeto sam joj postala vjenčana kuma i prvi put sam uopće bila u Bosni. I reći ću samo da sad ne mogu više bez tih ljudi...Svaki vikend idem dole i jednostavno ih obožavam.

Ne znam kako je u hrvatskom jeziku ali pretpostavljam da je isto,dakle muslimanka se pise malim slovom isto kao i katolkinja.

Dakle:

bosanka po vjeri muslimanka

bosanka po vjeri katolkinja

ili

Bosnjakinja po vjeri muslimanka

Bosnjakinja po vjeri Katolkinja

Hrvatica po vjeri katolkinja

A patrioti bih rekao,dovoljno je citati ovaj forum i sve ti je jasno.Da mogu obrisali bi nas gumicom.
Zagrepčanka

Post by Zagrepčanka »

H2SO4 ono zar je bitno kak se kaj piše...znamo svi na kaj se misli. Sad si ti mene našao ispravljat..e svašta!!!!
missA

Post by missA »

Zagrepčanka wrote:Ligo a kaj da ti kažem.....meni su u Bosni svi isti..bio ti Srbin, Musliman ili Hrvat...Meni su to sve Bosanci jer stvarno uopće mi nije ni bitno ko je kaj, glavno je kakav si u duši.

Zagrebcanko, na neki nacin je lijepo da to kazes. Svi u Bosni su Bosanci.

A sad, kako bi bilo da mi tebi kazemo nama su u Hrvatskoj svi isti, licki stbi, slavonski srbi, zagorci, hrvati, hadezeovci. Svi isti?!
missA

Post by missA »

Patriotska_Liga_BiH wrote:
pa dobro sam neznam odakle da pocnem odgovarat al haj et probat cu,
zbog toga sto je ovo Sarajevo-x i po mom znanju sarajevo se nalazi u BiH tako da svako bi sam od sebe skonto da se radi o Bosni, za drugo pitanje, da bosna sad pripada sva 3 naroda ali zar oni nebi radije volili da se bosna podjeli tako da pripadaju srbi svojoj matici srbiji a hrvati hrvatima, to je bilo moje pitanje. trece pitanje, Cerilica ili Cirilica pravo da ti kazem nezanima me tako puno pa da ti necu odgovarat.
E sad, ko sto je jedan vec reko da je ovo glup naziv teme a jos gluplja tema, ja se potpuno slazem sa tobom, nisam uopste trebo da pocnem ovu temu trebo sam da skontam prije nego sto pocinjem kakve bi to bile vase reakcije, moja greska, svi mi pravimo greske i ucimo od njih.
Ali vidis, ja sam ipak mlad i imam mnogo toga da naucim, a siguran sam da vecina vas je starija od mene i puno zrelija tako da se ja nemogu poredit sa vama pogotov ako se pocne da prica o politici i historiji, a vi homici mjesto mene kao Bosnjaka da na pravi put stavite poceli ste da me provocirate i da me ponizavate, takve osobe su krive za svako lose ime koje se da nama Bosancima, seljaci koji samo gledaju na sebe a ne da pomognu drugima, ima vas gomila boze dragi ali stvarno vas nemogu.
A vecina vas je isto izvukla svoje dupe u inostranstvo i sve ste mogli da pratite fino preko televizije, i to je jedan od razloga zasto vi ustvari znate vise nego oni koji su ustvari bili tamo na mjestu i koji su to sve dozivljavali, kad gledas fudbalsku utakmicu inace znas vise sta se dogadzalo nego onaj sto igra.
Poceli ste da me zezate kako ja neznam latinicu neznam cirilicu, pa recite mi jedno, dali vi mislite da onaj nepismeni covjek koji je se borio za svoju zemlju nezasluzuje postovanje samo zbog toga sto je nepismen?mislim da sam puno bolji covjek nego vecina od vas, a i stvarno mi je zao sto ste vi takvi.

pozdrav
Joj, Ligo, ti totalno nepismen! Malo sam ti gresaka nasla. Mala, mala lektura. I da ti odgovorim na pitanje, (dali vi mislite da onaj nepismeni covjek koji je se borio za svoju zemlju nezasluzuje postovanje samo zbog toga sto je nepismen). Nepismeni se nisu borili. Oni koji su bili mobilizirani odn. sposobni su bili pismeni (rat je bio 1992.-1995.) ljudi su bili pismeni. I ne mislimo da su manje obrazovani borci manje cijenjeni.
Nepismeni, takvi kao ti, se samo pametuju i brbljaju o necemu sto se ih uopce ne tice!
margareta

Post by margareta »

AenemA wrote:Cijeli balkan je gomila nepismenih idiota i nacionalista....bas kao i 80% foruma ovdje.
Nek' si ti pismen/a, cuj "balkan" -ispalo ti vel.slovo.
Zagrepčanka

Post by Zagrepčanka »

MissA, sve to stoji ali svi su ono Hrvati jer su rođeni u Hrvatskoj a to kaj je druge vjere to je druga stvar. Jer u domovnici im ipak piše državljanstvo hrvatsko i narodnost Hrvat/Hrvatica, a ne slavonski Srbin... ili hrvatski Bosanac...
Svi smo mi stanovnici R Hrvatske.
livadic

Post by livadic »

moj karakterni prijatelj prag ... :)

navracao prije 4 dana ... 8) ... !!!

:D

a ja se vec poplasio ... :cry:

... da ce ispostovati obecanje ... :roll:

i da nam vise nikada nece doci ... :oops:

;)
Prag

Post by Prag »

livadic wrote:moj karakterni prijatelj prag ... :)

navracao prije 4 dana ... 8) ... !!!

a ja se vec poplasio ... :cry:

... da ce ispostovati obecanje ... :roll:

i da nam vise nikada nece doci ... :oops:

;)
Ne, posto te nije bilo par dana, naivno sam se obradovao da su te opet (konacno) banovali. Izgleda da je ova naivnost zarazna pa je sa Cehinja presla i na mene.

Pardon za ovu malu digresiju, nastavi da lupas po svim mogucim temama koje se otvore. Pa ti se komsija i u hardware razumijes cc...cc...cc
livadic

Post by livadic »

Ne, posto te nije bilo par dana, naivno sam se obradovao da su te opet (konacno) banovali. Izgleda da je ova naivnost zarazna pa je sa Cehinja presla i na mene.

------------------

radodajke jedne ... :shock:

... sta mi od komse ucinise ... :oops:

;)

************************+

Pardon za ovu malu digresiju, nastavi da lupas po svim mogucim temama koje se otvore. Pa ti se komsija i u hardware razumijes cc...cc...cc

------------------

zatreba li ti prijateljski savjet ... :)

samo reci ... :D

... tu smo da se poguramo ... ;)

;)
Patriotska_Liga_BiH

Post by Patriotska_Liga_BiH »

Joj, Ligo, ti totalno nepismen! Malo sam ti gresaka nasla. Mala, mala lektura. I da ti odgovorim na pitanje, (dali vi mislite da onaj nepismeni covjek koji je se borio za svoju zemlju nezasluzuje postovanje samo zbog toga sto je nepismen). Nepismeni se nisu borili. Oni koji su bili mobilizirani odn. sposobni su bili pismeni (rat je bio 1992.-1995.) ljudi su bili pismeni. I ne mislimo da su manje obrazovani borci manje cijenjeni.
Nepismeni, takvi kao ti, se samo pametuju i brbljaju o necemu sto se ih uopce ne tice!
Prvo ja nisam nepismen, ja znam kako osjecam o svojoj domovini, a ti sto govoris da samo brbljam nije istina, ja se necu sa tobom napirat zbog toga, a sto mi je Bosanska gramatika losa to me jos uvjek nepravi nepismenim i glupim, ja pricam 4 jezika tako da je tesko da mogu sva 4 jezika bez greski da izgovaram i da pisem.
a volio bi da te upoznam, da ti dokazem kakav sam ja to covjek i sta sam ja to sve spreman uradit.
ti puno pises i puno vise seres, mogla bi ti ustati sa te stolice i doprinjeti nesta ovom svijetu, a ne samo da druge zajebavas svojim seljackim izgovorima.
Nepismeni se nisu borili. Oni koji su bili mobilizirani odn. sposobni su bili pismeni (rat je bio 1992.-1995.) ljudi su bili pismeni. I ne mislimo da su manje obrazovani borci manje cijenjeni.
bilo je ljudi koji nisu bili bas pismeni, kako to znam? jer moj rodzak koji je organizovo odbranu u svom selu, i u toj odbrani je bilo isto nekih koji su sigurno bili nepismeni ljudi a koji su se srcem borili.
Vidis ja nemam sta da izmisljam ovdje i da se dokazujem, al nedo bog da rat opet u Bosni izbije, al vjeruj mi kad ti kazem da bi znao sta bi uradio, bas ono sto sam reko da bi uradio prije.
a sad ti nastavi da se ismijavas mojim greskama i da me ispraljvas, ali to me uopce nezanima, ja znam hvala bogu ko sam i zasta se borim.
Ja vidim da si ti onako sasava i tupa osaba, to ti kazem ozbiljno bez sale, nek ti bog pomogne.
andej osukintec
imigrant

Post by imigrant »

Prag vole kdo jses?

Kde zijes vole?
Napis a nekecej.

Zdar

Prag

Post by Prag »

imigrant wrote:Prag vole kdo jses?

Kde zijes vole?