kako je to biti bosanac
- ljubav_aha
- uvjek dobar gost
#2 Re: kako je to biti bosanac
Bosanac je danas biti teško, ovo što vidio sam u kratkom filmu može nositi naziv kako je biti ministar, glumac ili pjevač... kako je biti neustavan, kako je biti ostali il kako je biti Bosanac je sasvim nešto drugo. nema nas na mapi, narodi su zauzeli brod, a mi Bosanci ga duvamo... mi živimo u iluzijama u sjećanjima, životarimo i lažemo sami sebe.... do kada to ni sam ne znam... no Bosanci... danas o tim ljudima se može snimati serijal "Opstanak" jer fakat sve manje ih je ili sve manje nas je... ali i dalje se lažemo da kao sve doći će na svoje mjesto, da ali u Limburgu mjesecu..
Bosanci danas nisu vrijedni, nisu nasmijani, šale sve manje je, jedino se vole odmarati i nekad vole čuti sevdalinku... no draža im postala je neka turbo folk kompozicija uz koju lakše zaboravljaju il lakše ga primaju... od strane onih koji im već skoro dvije decenije obećavaju prosparitet i napredak...
Meni je danas teško biti Bosanac... ne znam bii se smijao ili bih plakao !?
Bosanci danas nisu vrijedni, nisu nasmijani, šale sve manje je, jedino se vole odmarati i nekad vole čuti sevdalinku... no draža im postala je neka turbo folk kompozicija uz koju lakše zaboravljaju il lakše ga primaju... od strane onih koji im već skoro dvije decenije obećavaju prosparitet i napredak...
-
MUNAFIK
#3 Re: kako je to biti bosanac
uvjek dobar gost wrote:Bosanac je danas biti teško, ovo što vidio sam u kratkom filmu može nositi naziv kako je biti ministar, glumac ili pjevač... kako je biti neustavan, kako je biti ostali il kako je biti Bosanac je sasvim nešto drugo. nema nas na mapi, narodi su zauzeli brod, a mi Bosanci ga duvamo... mi živimo u iluzijama u sjećanjima, životarimo i lažemo sami sebe.... do kada to ni sam ne znam... no Bosanci... danas o tim ljudima se može snimati serijal "Opstanak" jer fakat sve manje ih je ili sve manje nas je... ali i dalje se lažemo da kao sve doći će na svoje mjesto, da ali u Limburgu mjesecu..
koja depresiva Boze sacuvaj... sacuvaj ti to za sebe ne siri okolo...
- red387
#4 Re: kako je to biti bosanac
Doći će i taj Limburg jednom, doći će vrijeme kad će i mali veliki postati. Opetuvjek dobar gost wrote:Bosanac je danas biti teško, ovo što vidio sam u kratkom filmu može nositi naziv kako je biti ministar, glumac ili pjevač... kako je biti neustavan, kako je biti ostali il kako je biti Bosanac je sasvim nešto drugo. nema nas na mapi, narodi su zauzeli brod, a mi Bosanci ga duvamo... mi živimo u iluzijama u sjećanjima, životarimo i lažemo sami sebe.... do kada to ni sam ne znam... no Bosanci... danas o tim ljudima se može snimati serijal "Opstanak" jer fakat sve manje ih je ili sve manje nas je... ali i dalje se lažemo da kao sve doći će na svoje mjesto, da ali u Limburgu mjesecu..
- ljubav_aha
#5 Re: kako je to biti bosanac
MUNAFIK wrote:uvjek dobar gost wrote:Bosanac je danas biti teško, ovo što vidio sam u kratkom filmu može nositi naziv kako je biti ministar, glumac ili pjevač... kako je biti neustavan, kako je biti ostali il kako je biti Bosanac je sasvim nešto drugo. nema nas na mapi, narodi su zauzeli brod, a mi Bosanci ga duvamo... mi živimo u iluzijama u sjećanjima, životarimo i lažemo sami sebe.... do kada to ni sam ne znam... no Bosanci... danas o tim ljudima se može snimati serijal "Opstanak" jer fakat sve manje ih je ili sve manje nas je... ali i dalje se lažemo da kao sve doći će na svoje mjesto, da ali u Limburgu mjesecu..
MUNAFIK,UDG je opisao depresivnu realnost,a sa kojeg se tacno neba javljas
-
PalaSa Marsa
#6 Re: kako je to biti bosanac
Najljepse je bit' Bosanac/ka. 
-
PalaSa Marsa
#7 Re: kako je to biti bosanac
...Moja Bosna..
"Bosna je moja velika stalna ljubav i moja povremena bolna mrznja. Bezbroj puta sam pokusavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije vazno gdje covjek fizicki zivi: Bosna je u meni, kao krvotok. Nije to samo neobjasnjiva veza izmedju nas i zavicaja, vec i koloplet naslijedja, (h)istorije, cjelokupnog zivotnog iskustva vezanog za ovaj kraj, iskustva mog i tudjeg, dalekog, koje je postalo moje."
M.S.

"Bosna je moja velika stalna ljubav i moja povremena bolna mrznja. Bezbroj puta sam pokusavao da pobjegnem od nje i uvijek ostajao, iako nije vazno gdje covjek fizicki zivi: Bosna je u meni, kao krvotok. Nije to samo neobjasnjiva veza izmedju nas i zavicaja, vec i koloplet naslijedja, (h)istorije, cjelokupnog zivotnog iskustva vezanog za ovaj kraj, iskustva mog i tudjeg, dalekog, koje je postalo moje."
M.S.
-
Gospoda Ministarka
#8 Re: kako je to biti bosanac
Nikako, odmah cu ti reci
Nigdje nisi dobro dosao i svagdje si gradanin drugog reda, ko kaze suprotno laze.
A ovako medu svojima, interno smo fini... ja volim nas mentalitet i temperament kad mi pokazemo nase zadovoljstvo/nezadovoljstvo, bosancu sve mozes procitati na licu (cehri) dok me kod stranaca (sj. Evropa) izbaci iz takta diplomatija, kultura dialoga i indiferentnost.
Nigdje nisi dobro dosao i svagdje si gradanin drugog reda, ko kaze suprotno laze.
A ovako medu svojima, interno smo fini... ja volim nas mentalitet i temperament kad mi pokazemo nase zadovoljstvo/nezadovoljstvo, bosancu sve mozes procitati na licu (cehri) dok me kod stranaca (sj. Evropa) izbaci iz takta diplomatija, kultura dialoga i indiferentnost.
- nellington
#9 Re: kako je to biti bosanac
Lijepo je biti Bosanac u Kanadi, kad padne snijeg, pa izađe grtalica...
Nit' mi kome valjamo, nit' nama ko valja. Prosta računica.
Nit' mi kome valjamo, nit' nama ko valja. Prosta računica.
- uvjek dobar gost
#10 Re: kako je to biti bosanac
Nije depresiva već je reala... kad sam se ženio.. pitali me kako se izražavam.. ili šta sam u prevodu, kad sam ja rekao da sam Bosanac... žena "matičarka" mi je više puta ponovila..da to nema u ponudi ali na moje insistiranje da želim biti Bosanac i tačka... žena onako zbunjena stavi u zagradi sa jesam ono čime se smatram... ovo je jedan samo mali primijer... Drugi recimo još strašniji kad se o njemu promisli jeste stanje Bobovca kraljevskog grada... ili da sad ne navodim još i strašnije u smislu koncepta obrazovanja ili il ...MUNAFIK wrote:uvjek dobar gost wrote:Bosanac je danas biti teško, ovo što vidio sam u kratkom filmu može nositi naziv kako je biti ministar, glumac ili pjevač... kako je biti neustavan, kako je biti ostali il kako je biti Bosanac je sasvim nešto drugo. nema nas na mapi, narodi su zauzeli brod, a mi Bosanci ga duvamo... mi živimo u iluzijama u sjećanjima, životarimo i lažemo sami sebe.... do kada to ni sam ne znam... no Bosanci... danas o tim ljudima se može snimati serijal "Opstanak" jer fakat sve manje ih je ili sve manje nas je... ali i dalje se lažemo da kao sve doći će na svoje mjesto, da ali u Limburgu mjesecu..
No ja ne mogu da odolim a da ne spomenem lažni mit o merhametluku koji nam se pred očima topi kao jedna gigantska čokolada.... mi svakim novim danom koji živimo u ovakvoj nakaradnoj državi sve manje smo ljudi sve manje smo Hercegovci i sve manje Bosanci.... a sve više smo ostali...
Ti svoju površnost zadrži za sebe i molim te širi je dalje....
- Michun
#11 Re: kako je to biti bosanac
UDG - ko da sam ja pisala al u zeMskom rodu.
Udala se nisam pa da se izrazavam...al' me cudno gledaju sto ne postim i ne idem na teraviju, sto obidjem i pravoslavnu i svetog ante i 7 brace kad mi je tesko ili kad mi je dobro, sto ne idem u hrvatsku na odmor nego idem u inostranstvo ko oni bjelosvjetski dangubi sa ruksacima (samo je nemam ruksak), sto mislim da sam bosanka, sto sam dosla iz drugog grada kao tinejdzer i "pohvale me" sa recenicom: nikad ne bi rekao da nisi iz SA
Tesko je biti normalna bosanka u bosni a tek van zemlje...e, to je vec poduhvat. Posebno kad je rijec o susjednim zemljama.
Nestaje pred nasim ocima vec 15-ak godina ono sto je nekad bila zemlja i sto je imalo kulturu i tradiciju bez laznog poturanja vjere kao odredjivanja nacionalnog identiteta. Nestaju moji prijatelji u rodnom gradu jer pridruzuju onima i slave krsne slave da ne bi bili mimo sav svijet. Nestaje jednostavnost, skromnost. Nestaje ljubav prema domovini jer da vam pravo kazem ne znam sta da volim - gdje god se okrenem, podvala, kradja, malverzacija, nekultura, malicioznost, nacionalizam, lazi - ko bi to volio.
Eto tako je biti bosanka na danasnjem vaktu...
Udala se nisam pa da se izrazavam...al' me cudno gledaju sto ne postim i ne idem na teraviju, sto obidjem i pravoslavnu i svetog ante i 7 brace kad mi je tesko ili kad mi je dobro, sto ne idem u hrvatsku na odmor nego idem u inostranstvo ko oni bjelosvjetski dangubi sa ruksacima (samo je nemam ruksak), sto mislim da sam bosanka, sto sam dosla iz drugog grada kao tinejdzer i "pohvale me" sa recenicom: nikad ne bi rekao da nisi iz SA
Nestaje pred nasim ocima vec 15-ak godina ono sto je nekad bila zemlja i sto je imalo kulturu i tradiciju bez laznog poturanja vjere kao odredjivanja nacionalnog identiteta. Nestaju moji prijatelji u rodnom gradu jer pridruzuju onima i slave krsne slave da ne bi bili mimo sav svijet. Nestaje jednostavnost, skromnost. Nestaje ljubav prema domovini jer da vam pravo kazem ne znam sta da volim - gdje god se okrenem, podvala, kradja, malverzacija, nekultura, malicioznost, nacionalizam, lazi - ko bi to volio.
Eto tako je biti bosanka na danasnjem vaktu...
- sodom
#12 Re: kako je to biti bosanac
ti si jedan od 1000 uzroka zasto se covjek ovako osjeca i zasto je ovo napisao-razmisli malo o tome ovo nije uvreda.MUNAFIK wrote:uvjek dobar gost wrote:Bosanac je danas biti teško, ovo što vidio sam u kratkom filmu može nositi naziv kako je biti ministar, glumac ili pjevač... kako je biti neustavan, kako je biti ostali il kako je biti Bosanac je sasvim nešto drugo. nema nas na mapi, narodi su zauzeli brod, a mi Bosanci ga duvamo... mi živimo u iluzijama u sjećanjima, životarimo i lažemo sami sebe.... do kada to ni sam ne znam... no Bosanci... danas o tim ljudima se može snimati serijal "Opstanak" jer fakat sve manje ih je ili sve manje nas je... ali i dalje se lažemo da kao sve doći će na svoje mjesto, da ali u Limburgu mjesecu..
- banovan
#13 Re: kako je to biti bosanac
Samo 4 miliona ljudi ima srecu da budu bosanci,ostali nemaju tu srecu al imaju sve ostalo 
- ljubav_aha
#14 Re: kako je to biti bosanac
Gospoda Ministarka wrote:Nikako, odmah cu ti reci![]()
Nigdje nisi dobro dosao i svagdje si gradanin drugog reda, ko kaze suprotno laze.![]()
sto je problem sa kulutruom dijaloga
diplomacija je ponkeda neophodna,narocito na poslu
indiferentnost je pristuna u sj. evropi jer ih drzava ne opterecuje svakodnevnim glupostima kao u BiH ,osim naravno sa taksom
- BSn
#15 Re: kako je to biti bosanac
to ti je kad svi vole tracat, a svi fini. to ti je kad cijela mahala misli da si fin/a, a ti 'vamo djumbus pravis, al' ti to vidis k'o svoj uspijeh. kad se jaranas sa znanim i neznanim, mrskim i dragim. kad ti je hejbet stvari ofirno. kad dicis multikulti, a ne znas ni sta je to. kad mrzis komsiju zbog imena, medze, polozaju antene na njegovom krovu, a Jope fin s njim. kad su ti svi krivi za sve, a ti nisi ni za sta. kad bi ti sve bolje od drugih, sam' ti mrsko. kad sve sto ti se ne svidja na kafi mozes promjenit. kad je zemlja ploca u cijem je epicentru bosna. kad svi kuju urote protiv tvoje zemlje. kad znas sta je merak, kad znas sta je ceif. kad u tuznoj pjesmi osjetis ljepotu zivota. kad se inatis i sebi i drugima. kad aksamlucis i kad po vas dan cirkajuci kafu uzivas na istom mjestu, bez obzira gdje si... kad...
- uvjek dobar gost
- fatality
#17 Re: kako je to biti bosanac
zar nema nista da te cini sretnim u toj drzavi ( ili tacnije gradu). Svaki post ti je pun depresije i pesimizmauvjek dobar gost wrote:Bosanac je danas biti teško, ovo što vidio sam u kratkom filmu može nositi naziv kako je biti ministar, glumac ili pjevač... kako je biti neustavan, kako je biti ostali il kako je biti Bosanac je sasvim nešto drugo. nema nas na mapi, narodi su zauzeli brod, a mi Bosanci ga duvamo... mi živimo u iluzijama u sjećanjima, životarimo i lažemo sami sebe.... do kada to ni sam ne znam... no Bosanci... danas o tim ljudima se može snimati serijal "Opstanak" jer fakat sve manje ih je ili sve manje nas je... ali i dalje se lažemo da kao sve doći će na svoje mjesto, da ali u Limburgu mjesecu..
- Dozer
#18 Re: kako je to biti bosanac
Meni, vala, nije nimalo tesko biti Bosanac
. Ni u BiH ni van nje.
Ako je negdje neki papir u pitanju na kojem se moram izjasniti "nacionalno" iako na meniju nema "Bosanac" ili "BiH", ja to uredno dopisem, a ponudjene "nacionalne" gluposti poput "Srbin", "Hrvat" ili "Bosnjak" - prekrizim.
Sve u skladu sa zakonom i nasiroko poznatom floskulom (100% pogresnom i nakaradnom), da se "nacionalno svako moze izjasniti kako osjeca ili zeli". E, @ebem ga u domali mozak ko je ovu budalastinu smislio... da je to tako kako nam zele nametnuti, onda bih se ja hladno mogao pisati i kao Holandzanin/Nizozemac, iako sam tamo bio samo jednom u zivotu, i to turisticki
Ako je na tom famoznom papiru pored nacionalnosti ponudjena i pripadnost narodu ili etnicka grupa, ja fino opalim: /
Niko me ne moze natjerati u tor, pa sta god da je stavio na papir
.
I meni je savrseno dobro
Bas me zaboli za okruzenje i da li neko posti ili ne, pije li pivu za vrijeme Ramazana ili ne, jede li janje sa govornom manom ili ne, psuje li k'o kocijas ili ne, jel' osunecen ili ne, zove li se Marko, Ivica, Marica, Pinokio ili Muhamed, jel' ima 55 ili 155kg, jel' ima 149cm ili 209cm, jel' ima bijelu, crnu, zutu, crvenu, smedju ili plavu kozu, koje mu je boje i duzine kosa i jel' je uopste ima, jel' ima bijele zube ili ih nema nikako, jel' zavrsio fakultet ili nema ni osnovnu zavrsenu...itd. itd. itd.
Ja sa svima lijepo i fino, sve do tad do kad je i taj neko sa mnom isto tako. I sve stima. Ako ne moze tako, ako krenu supljikati vezani za etnije, nacije, vjere i naturanje toga meni, s latentnim pokusajem ispiranja moga mozga, ja to fino spremim u 3 p.m., navedem par (cesto desetina) ilustrativnih primjera koji potvrde da su sve to ublehe i da me ne zanimaju s razlogom, i - takvima daleko kuca od moje.
Ukratko - ja prema svakome pokusavam biti COVJEK, i sve dok je neko COVJEK prema meni, sve je OK. One koji mi pocnu kenjati po etnickim ili vjerskim osnovama, pri tome pljuckajuci na sve sto nije "njihovo", ionako ne smatram kompletnim ljudima nego samo isfrustriranim i isfuranim poluljudima s kojima nema nikakve svrhe ni pokusavati kreirati ljudski odnos.
Nazalost, takvih je danas u BiH cijelo more...
Ako je negdje neki papir u pitanju na kojem se moram izjasniti "nacionalno" iako na meniju nema "Bosanac" ili "BiH", ja to uredno dopisem, a ponudjene "nacionalne" gluposti poput "Srbin", "Hrvat" ili "Bosnjak" - prekrizim.
Sve u skladu sa zakonom i nasiroko poznatom floskulom (100% pogresnom i nakaradnom), da se "nacionalno svako moze izjasniti kako osjeca ili zeli". E, @ebem ga u domali mozak ko je ovu budalastinu smislio... da je to tako kako nam zele nametnuti, onda bih se ja hladno mogao pisati i kao Holandzanin/Nizozemac, iako sam tamo bio samo jednom u zivotu, i to turisticki
Ako je na tom famoznom papiru pored nacionalnosti ponudjena i pripadnost narodu ili etnicka grupa, ja fino opalim: /
Niko me ne moze natjerati u tor, pa sta god da je stavio na papir
I meni je savrseno dobro
Bas me zaboli za okruzenje i da li neko posti ili ne, pije li pivu za vrijeme Ramazana ili ne, jede li janje sa govornom manom ili ne, psuje li k'o kocijas ili ne, jel' osunecen ili ne, zove li se Marko, Ivica, Marica, Pinokio ili Muhamed, jel' ima 55 ili 155kg, jel' ima 149cm ili 209cm, jel' ima bijelu, crnu, zutu, crvenu, smedju ili plavu kozu, koje mu je boje i duzine kosa i jel' je uopste ima, jel' ima bijele zube ili ih nema nikako, jel' zavrsio fakultet ili nema ni osnovnu zavrsenu...itd. itd. itd.
Ja sa svima lijepo i fino, sve do tad do kad je i taj neko sa mnom isto tako. I sve stima. Ako ne moze tako, ako krenu supljikati vezani za etnije, nacije, vjere i naturanje toga meni, s latentnim pokusajem ispiranja moga mozga, ja to fino spremim u 3 p.m., navedem par (cesto desetina) ilustrativnih primjera koji potvrde da su sve to ublehe i da me ne zanimaju s razlogom, i - takvima daleko kuca od moje.
Ukratko - ja prema svakome pokusavam biti COVJEK, i sve dok je neko COVJEK prema meni, sve je OK. One koji mi pocnu kenjati po etnickim ili vjerskim osnovama, pri tome pljuckajuci na sve sto nije "njihovo", ionako ne smatram kompletnim ljudima nego samo isfrustriranim i isfuranim poluljudima s kojima nema nikakve svrhe ni pokusavati kreirati ljudski odnos.
Nazalost, takvih je danas u BiH cijelo more...
Last edited by Dozer on 01/09/2010 12:23, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
#19 Re: kako je to biti bosanac
U mojoj državi u u mom gradu ima pregršt stvari koje me čine sretne, zbog tih stvari i jesam ostao u BiH, čini me sretnim rijeka Una, Neretva i recimo Vrbas, pored toga ljudi me čine sretnim ali istina je i tužnim jer njihova iskrenost nekad dovede me do ivice suza, čini me sretnim okruženje odnosno ljudi sa kojima se družim ali i pored ljepota Sarajeva, Stoca, Mostara, banja Luke, travnika, Vareša , Višegrada i Jajica uvijek i iznova me iznervira glupost ljudska koja postala nam je skoro pa vrlina..jel ta glupost graniči sa ludilom i skoro pa me natjera da zaboravim prvi snijeg u sarajevu, Jahorinu i Bjelašnicu pod snijegom, Počitelj okupan suncem ili Blagaj... sve to ovo naci ludilo zatire i trudi se sjebati... želim biti realan ukoliko smeta to tebi ili ostalima... šta ću ja sam takav. No živjeti u iluzijama je po meni loše... pogubno i desperatno u svakom pogledu moja realnost me i drži na vagi i pomaže mi da opstanem i ostanem normalan...fatality wrote:zar nema nista da te cini sretnim u toj drzavi ( ili tacnije gradu). Svaki post ti je pun depresije i pesimizmauvjek dobar gost wrote:Bosanac je danas biti teško, ovo što vidio sam u kratkom filmu može nositi naziv kako je biti ministar, glumac ili pjevač... kako je biti neustavan, kako je biti ostali il kako je biti Bosanac je sasvim nešto drugo. nema nas na mapi, narodi su zauzeli brod, a mi Bosanci ga duvamo... mi živimo u iluzijama u sjećanjima, životarimo i lažemo sami sebe.... do kada to ni sam ne znam... no Bosanci... danas o tim ljudima se može snimati serijal "Opstanak" jer fakat sve manje ih je ili sve manje nas je... ali i dalje se lažemo da kao sve doći će na svoje mjesto, da ali u Limburgu mjesecu..
Kad je došlo da "sevdalije" snimaju ovakve pjesme : http://www.youtube.com/watch?v=_wXbRsXE ... _embedded#!
Damir Imamovic Trio Ja se pitam
razmisli kako je fakat danas biti Bosanac-ka ili Hercegovac-ka...
- Zlata M.
#20 Re: kako je to biti bosanac
BSn wrote:to ti je kad svi vole tracat, a svi fini. to ti je kad cijela mahala misli da si fin/a, a ti 'vamo djumbus pravis, al' ti to vidis k'o svoj uspijeh. kad se jaranas sa znanim i neznanim, mrskim i dragim. kad ti je hejbet stvari ofirno. kad dicis multikulti, a ne znas ni sta je to. kad mrzis komsiju zbog imena, medze, polozaju antene na njegovom krovu, a Jope fin s njim. kad su ti svi krivi za sve, a ti nisi ni za sta. kad bi ti sve bolje od drugih, sam' ti mrsko. kad sve sto ti se ne svidja na kafi mozes promjenit. kad je zemlja ploca u cijem je epicentru bosna. kad svi kuju urote protiv tvoje zemlje. kad znas sta je merak, kad znas sta je ceif. kad u tuznoj pjesmi osjetis ljepotu zivota. kad se inatis i sebi i drugima. kad aksamlucis i kad po vas dan cirkajuci kafu uzivas na istom mjestu, bez obzira gdje si... kad...
kad bi ti sve bolje od drugih, sam' ti mrsko
-
Gospoda Ministarka
#21 Re: kako je to biti bosanac
Mislim da ovom nikakva analiza nije trebala.ljubav_aha wrote:Gospoda Ministarka wrote:Nikako, odmah cu ti reci![]()
Nigdje nisi dobro dosao i svagdje si gradanin drugog reda, ko kaze suprotno laze.![]()
sto je problem sa kulutruom dijaloga![]()
![]()
indiferentnost je pristuna u sj. evropi jer ih drzava ne opterecuje svakodnevnim glupostima kao u BiH ,osim naravno sa taksom
Rekla sam sta mislim o nama bosancima i zbog cega nas volim takvi kakvi jesmo. Prednosti postoje u tim stvarima koje nama nedostaju ali te stvari mene kao bosanku ne naviknutu na to izbijaju iz cipela. Jasno?
-
PalaSa Marsa
#22 Re: kako je to biti bosanac
Joo depresije, ne znat' ko si i sta ti je identitet, naravno da ce ti smetat' do podne ti sam sebi, od podne citav svijet, pa bio il' u Bosni il' negdje drugo. 
-
ismb
#23 Re: kako je to biti bosanac
Nije teško, čak je prelijepo biti Bosanac (pa čak i Hercegovac, for that matter
).
Očekivanja nisu prevelika, čak su (kada se govori barem o Evropi i njihovim očekivanjima) i premala.
Naravno, odmah se ograđujem - govorim u ime (na moju veliku žalost
) manjine, ali - u onim slobodnim trenucima ipak možemo uživati (opet, naravno, govorim iz perspektive Sarajeva (ja bih volio da se drugi ne nađu, Bože sačuvaj, uvrijeđenim) - malo se poslije posla ode do hotela na Ilidži, prošeta se (mada bi trebalo one "konjušare" i izmet dovesti u red - novčana kazna majka (ne može se početi hodati alejom, a da ti se ne smuči)), pa se vrati kući, prošeta po Vilsonovom, te se onda (bar kod my ladies) prošeta do Palme, ili do (kada je naravno tekma u pitanju, muški fol) do Derby-ja, ili se ode do Pub-a (prva bašta Grada
). Eh, onda lijepi (svako malo, volim
) produženi vikend, pa se ode negdje, da l' prelijepo Goražde (šta ćeš, sentiment
), da l' Hercegovina - Čitluk, Međugorje područje (Božja zemlja, Etno selo, vino, loza i ... vino
), da l' malo mora (3 sata vožnje)... Mah, uživanje i raj na Zemlji.
P.S.
Stjecajem okolnosti (i na moju veliku žalost), nemam rodbine ni imovine u Srednjoj Bosni, Tuzlanskom kraju, Posavini, Bihaćkoj regiji, RS-u - koji su jednako lijepi (znam sve te krajeve "by heart"), te ih volim, baš kao što volim ovu moju zemlju
).
Long live B&H (and us within it...)
P.S.
Copyright ismb
Očekivanja nisu prevelika, čak su (kada se govori barem o Evropi i njihovim očekivanjima) i premala.
Naravno, odmah se ograđujem - govorim u ime (na moju veliku žalost
P.S.
Stjecajem okolnosti (i na moju veliku žalost), nemam rodbine ni imovine u Srednjoj Bosni, Tuzlanskom kraju, Posavini, Bihaćkoj regiji, RS-u - koji su jednako lijepi (znam sve te krajeve "by heart"), te ih volim, baš kao što volim ovu moju zemlju
Long live B&H (and us within it...)
P.S.
Copyright ismb
- ljubav_aha
#24 Re: kako je to biti bosanac
Gospoda Ministarka wrote:Mislim da ovom nikakva analiza nije trebala.ljubav_aha wrote:Gospoda Ministarka wrote:Nikako, odmah cu ti reci![]()
sto je problem sa kulutruom dijaloga![]()
![]()
Rekla sam sta mislim o nama bosancima i zbog cega nas volim takvi kakvi jesmo. Prednosti postoje u tim stvarima koje nama nedostaju ali te stvari mene kao bosanku ne naviknutu na to izbijaju iz cipela. Jasno?
ma nema problema,to mozda ti nisi navikla,ali ne iskljucivo kao bosanka,jer to ziasta nema veze sa bosanstvom
Last edited by ljubav_aha on 01/09/2010 23:14, edited 1 time in total.
- bez_ideje
#25 Re: kako je to biti bosanac
Ja i ova papcina nismo iz iste drzave