Kafic San Remo iz LZN?
- Hopkins
#1 Kafic San Remo iz LZN?
malo mi bezze sto ovo pitam ali da li stvarno postoji ovaj kafic ( San Remo iz serije Lud zbunjen normalan) ili je to enterijer samo za potrebe snimanja serije? Ako postoji, gdje se tacno nalazi 
-
Gray
#2 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Hopkins wrote:malo mi bezze sto ovo pitam ali da li stvarno postoji ovaj kafic ( San Remo iz serije Lud zbunjen normalan) ili je to enterijer samo za potrebe snimanja serije? Ako postoji, gdje se tacno nalazi
Mislim da je to kafić/restoran koji se nalazi u ulici Sutjeska, preko puta Druge gimnazije. Ne znam kako se u stvarnosti zove. Neka me neko ispravi ako griješim.
-
juzna_strana
#3 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Nekada je bio caffe 'Trezor' na tom mjestu,u Sutjesci.
Ne znam da li je to taj lokal u kojem su snimali.
Ne znam da li je to taj lokal u kojem su snimali.
-
nedo_a
#4 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Zao mi je ali svi ste fulili... To je kafic "kod cetiri dolara" na Marijin Dvoru i taj kafic inace ne radi. Ako vas zanima ulica je Kralja Tvrtka a broj tacan ne znam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
cesar
#5 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Hopkins wrote:malo mi bezze sto ovo pitam ali da li stvarno postoji ovaj kafic ( San Remo iz serije Lud zbunjen normalan) ili je to enterijer samo za potrebe snimanja serije? Ako postoji, gdje se tacno nalazi
Kafić je samo enterijer tj studio. Prije se snimalo u Vogošći pa ja dolje bio instaliran taj studio, dok se zadnjih nekoliko sezona snima u Hrasnici u domu kulture gdje je kafic premješten kao i ostali dijelovi npr. stan, muzički stuio i kafic san remo.
- graue_maus
#6 Re: Kafic San Remo iz LZN?
to sam i ja htjela pitati ...i dali marija radi za sankom 
-
Mlad i Nevin
#7 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Znači i stan je dio studija? Ja sam baš mislio da se ustvari snimanje enterijera u stanu odvija u realnoj zgradi....Muzički studio i San Remo su bez dileme improvizovani samo za potrebe snimanja.
- mrtva kokoš
#8 Re: Kafic San Remo iz LZN?
a ja mislio san remo ona pizerija u kralja tvrtka 
- karanana
#9 Re: Kafic San Remo iz LZN?
meni stan izgleda pravi. cesto prikazu i stubiste i ulazna vrata i wc i razlicite dijelove stana.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#10 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Da, i meni isto.karanana wrote:meni stan izgleda pravi. cesto prikazu i stubiste i ulazna vrata i wc i razlicite dijelove stana.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Nije pravi, sve je dio scene.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#12 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Svaka im čast za scenografiju onda.ladyblue18 wrote:Nije pravi, sve je dio scene.
- Hopkins
#13 Re: Kafic San Remo iz LZN?
hvala na odgovorima. Zimus sam bio u nekoj piceriji na marijin dvoru i pita konobara za san remo. Objasnio nam je u kojem pravcu je kafic i rekao kako da dodjemo tamo. Sad mi je jasno zasto ga nakon vise od sat vremena trazenja, nikad nismo nasli

- mrtva kokoš
#14 Re: Kafic San Remo iz LZN?
zamisli sad kako bi dini bilo tesko uz stepenice niz stepenice u onim zgradurinama bez liftaEntropio wrote:Svaka im čast za scenografiju onda.ladyblue18 wrote:Nije pravi, sve je dio scene.
- Muhamed Đakmić
#15 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Jednom mi tako, dva jarana i ja, nedjelja ujutro, ne znamo šta ćemo, kad jedan predloži, idemo na kafu u San Remo. Joj tražili, zaustavili na ulici milion ljudi, zvali, pale opklade, na kraju ne nađosmo kafićHopkins wrote:hvala na odgovorima. Zimus sam bio u nekoj piceriji na marijin dvoru i pita konobara za san remo. Objasnio nam je u kojem pravcu je kafic i rekao kako da dodjemo tamo. Sad mi je jasno zasto ga nakon vise od sat vremena trazenja, nikad nismo nasli![]()
-
Mlad i Nevin
#16 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Bilo je tu i ''pravih'' enterijera tipa biblioteka, banke, neke kancelarije i sl.
- drndalo
#17 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Stan i stubiste su sigurno (barem prvih par sezona) na Marijin dvoru, znam kada je snimano... Ulaz preko puta Zeljeznicarske zadruge...
-
rozalija80
#18 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Istina o San Remu u Vogosci, je negdje na pola 
U KSC Vogosca, gdje su jedno vrijeme snimali, ima jedan kafic, koji je sluzio kao interni kafic KUD-a u Vogosci (nekad je tu bila i diskoteka Familija, tamo negdje 2000-2001. godine...uh, zar je vec proslo 10 godina).
Mislim da je za tu scenografiju koristen dio prostora tog kafica, ali kafic u onim gabaritima sa sankom i svim enterijerom, ne postoji definitivno. Inace za vrijeme snimanja u Vogosci (tamo negdje cini mi se 2006. i 2007. god) dosta scena je snimljeno i po vogoscanskim ulicama, jedna scena i u mojoj ulici...
Eh sad, mislim da znam sta izaziva zabunu... Naime, kako taj prostor studija u KSC nikad nije imao klasicni ulaz u kafic niti neki silaz sa ulice ili stepenice, vec se nalazi u okviru zgrade, u par scena (kada se nalaze Damir i cura ispred kafica, Faruk i Combe se srecu pa ulaze u kafic), koristeni su neki eksterijeri po Marijin Dvoru i Ulici Sutjeska cini mi se, koji nemaju nikakve veze sa kaficem, osim sto su koristeni kao "scenografija" za susret glumaca ispred kafica i onu spiku "haj'mo na po jednu
"
U svakom slucaju, bilo bi dobro da neko otvori bas kafic San Remo iz fazona
U KSC Vogosca, gdje su jedno vrijeme snimali, ima jedan kafic, koji je sluzio kao interni kafic KUD-a u Vogosci (nekad je tu bila i diskoteka Familija, tamo negdje 2000-2001. godine...uh, zar je vec proslo 10 godina).
Mislim da je za tu scenografiju koristen dio prostora tog kafica, ali kafic u onim gabaritima sa sankom i svim enterijerom, ne postoji definitivno. Inace za vrijeme snimanja u Vogosci (tamo negdje cini mi se 2006. i 2007. god) dosta scena je snimljeno i po vogoscanskim ulicama, jedna scena i u mojoj ulici...
Eh sad, mislim da znam sta izaziva zabunu... Naime, kako taj prostor studija u KSC nikad nije imao klasicni ulaz u kafic niti neki silaz sa ulice ili stepenice, vec se nalazi u okviru zgrade, u par scena (kada se nalaze Damir i cura ispred kafica, Faruk i Combe se srecu pa ulaze u kafic), koristeni su neki eksterijeri po Marijin Dvoru i Ulici Sutjeska cini mi se, koji nemaju nikakve veze sa kaficem, osim sto su koristeni kao "scenografija" za susret glumaca ispred kafica i onu spiku "haj'mo na po jednu
U svakom slucaju, bilo bi dobro da neko otvori bas kafic San Remo iz fazona
-
boracha
#19 Re: Kafic San Remo iz LZN?
i ja ko da sam negdje nekad procitala da je pravi stan, i da su htjeli tako zbog vjerodostojnijeg ambijenta.
- Zox
#20 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Meni se cini da je ulaz u kafic u stvari onaj ured UNIQA osiguranja u Kralja Tvrtka. A da je sam kafic u studiju.
-
Mlad i Nevin
#21 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Npr. eksterijeri za Vizu za Budućnost su snimani oko one zgrade preko puta autobuske i željezničke stanice. Bio sam u tom kvartu i sve je autentično, od parkinga, ulaza u haustore pa do čuvene piljare, tj. napuštenog poslovnog prostora. Enterijer, tj. stan/studio je u početku bio ''dvoetažni'' dok su ga kasnije promijenili, nije više bilo tih stepenica za drugi sprat.
Što se tiče Izetovog stana, stvarno bi bilo dobro da nam dođe neko ko zna tačne informacije, ja bih stavio ruku u vatru da je stan realan. Vidio sam u Sarajevu Damira(Moamer K.), prođe lik onako ufuran kraj mene
Što se tiče Izetovog stana, stvarno bi bilo dobro da nam dođe neko ko zna tačne informacije, ja bih stavio ruku u vatru da je stan realan. Vidio sam u Sarajevu Damira(Moamer K.), prođe lik onako ufuran kraj mene
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#22 Re: Kafic San Remo iz LZN?
što li ne izdaju fiskalne račune u ''San Remu''? Pod hitno zatvoriti kafić. Izet Fazlinović će gorjeti u Džehenemu komunističkom jer toliko pije onu svoju maxuziju i puši da ga i djeca imitiraju. Postaje normala da izeti piju onoliko,....

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#23 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Bio je poznanik nedavno na setu u Hrasnici, stan je samo dio seta. Ako on laze mene, lazem i ja vas.
- Magarece_godine
#24 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Kafic je nastao u KSC-u u Vogosci, ali taj kafic ne postoji. Ono sto se vidi u prvim epizodama je zapravo pozornica kino sale u Vogosci. Dakle ko hoce u pravi San Remo, bujrum u kino salu u Vogosci gdje se snimala prva sezona. Pozornica je bila kafic, a dio gdje su stolice stan ....
- Muhamed Đakmić
#25 Re: Kafic San Remo iz LZN?
Joj kako bi se visilo u San Remu, još samo da ga neko otvori