Evo ja sam imala par eksperimenata koji su provjereni pa ako se kome desi, neka ne brine:
U 7h izjutra stavila jaje da se kuha u loncicu, na laganoj plinskoj vatri, otisla pod tus, spremila se i otisla na posao. Niti jednom nisam pomislila na kuhano jaje. U 17.30 u autu razmisljala sto cu sutra doruckovati i skontala da bih mogla jaja....Jaja? Prosla sva crvena u gradu ( nepozeljno) i dosla do stana. Prozori jos uvijek stoje. Uz stepenice, na treci sprat. Nikakvog mirisa paljevine. U kuhinji lonce crno, plin jos gori, ljuske od jajeta na plafonu. Trebam napomenuti, loncic od Metalke.
U 11h izjutra ukljucila peglu, spremila se i otisla u posjetu kod rodbine na drugi kraj grada pa onda na ribu u Hadzice. U Hadzicima, za ruckom oko 15.30 ukazala mi se pegla. Iz Hadzica brzinom za Sarajevo u poslijepodnevnoj spici. Ne znam da li je bilo pet ili poslije pet...sto za peglanje i pegla na njemu, metar od zavjese.
Pet puta ostavljala kljuc u bravi, a sjetila se odmah nakon sto sam zatvorila vrata. Za ovaj eksperiment potrebno je da vam komsinica ima sarafciger i po mogucnosti isto zaboravlja kljuceve kao i vi. I naravno, da vam je brava vec klimava od silnog cackanja sarafcigerom. Prvi put je samo najteze.
Obavezno ostavljam naocale na autu pri sipanju goriva. Stoga, nikada naocale skuplje od 5 maraka. Trenutne su kostale 2 marke i jos uvijek u zivotu.
Katkada zaboravim skinuti ves u toaletu. Ali taj eksperiment ne preporucujem.
I zadnje, redovno pretrazujem stan u potrazi za kljucevima, dok mi se kljucevi nalaze u ruci.
I da ne nabrajam....lista bi bila preduga.