KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Gospoda Ministarka

#126 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Gospoda Ministarka »

Alfons Kauders wrote:gavro sirovina... ja ga isfuravo u prolazu a on fakat zapuca... jebem ga ogranicena, sjeba onakvu drzavu...
Gavrno nije znao sta radi, mlad, lud i naivan... pa jos i nafuran :D ... Jednom slusam jednu staricu na TV, kaze za tursku vladavinu u Bih "Kad su BiH vec prodali trebali su nas povesti sa sobom a ne nas ostavljati..." Pa, sad nisu trebali ni dolaziti... bilo nam je dobro i bez njih, bili smo sila, vec kad su dosli, nisu nas trebali prodavat tako jeftino, a AU kad nas je vec kupila, trebala nas je i zadrzat...
Kad ti se drzava zgadi... trazis razlog da ostanes... ako nevidis ni razlog ni perspektivu... snalazi se. :)
bogumil-8

#127 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by bogumil-8 »

PipiDugaDevetka wrote:
bogumil-8 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:17. februara u 12 sati ispred Zemaljskog muzeja, pa dok ne ostvare svoja prava na besplatnu tramvajsku kartu.
Mislim da se pravo ne gradi na (bespravno datom) obećanju. Ministar nije ovlašten da daje takva obećanja (ko ga je ovlastio?). Pare nisu ministrove i on sa njima ne raspolaže, te nije u mogućnosti ni da ispunjava takva obećanja.
Obećali su nam i "zlatne kašike" i... Da svi tražimo "svoja prava" na zlatne kašike!
Studenti, neko vas "voza" (ko zna sa kakvim ciljem i namjerom)!!!!
Skontaće studenti ko ih ''voza'', ''farba'',.....sad je na tapetu prvi ministar Vlade Kantona,...

Ovo mi izgleda pametno obrazloženje, ali ima ono "ali"... (snalažljiva je i lukava ova "mraka na vlasti").
Hajdemo ovako razmišljati:
(1) Smislili ljudi (ovi na vlasti, jakako) kako da Grasu "uvale" - ili ti "prevale" znatna budžetska sredstva (iz svog džepa neće sigurno), a da usput ostvare i neku političku caku (korist za sebe, ili štetu za "protivnika", obje varijante su ostvarive).
(2) Smislili ljudi da "dignu sarajevske studente na noge", a onda da ih uz pomoć ostalih studenata (koji također imaju prava na beneficije, nisu samo sarajlije ti koji mogu i trebaju imati privilegije na budžetska sredstva), ili uz pomoć drugih, možda još ugroženijih, socijalnih kategorija - kontra protestima "spuste na zemlju" i time ih, bar u ovoj izbornoj godini isključe kao moguće intelektualne nosioce bunta (ili da ih pridobiju za sebe ispunivši im zahtjeve).
J..ga, koga su guje klale i guštera se boji! Ovi na vlasti su nas i navarali i nalagali i nakrali da im nikako nije moguće vjerovati.
Alfons Kauders

#128 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Alfons Kauders »

Gospoda Ministarka wrote:
Alfons Kauders wrote:gavro sirovina... ja ga isfuravo u prolazu a on fakat zapuca... jebem ga ogranicena, sjeba onakvu drzavu...
Gavrno nije znao sta radi, mlad, lud i naivan... pa jos i nafuran :D ... Jednom slusam jednu staricu na TV, kaze za tursku vladavinu u Bih "Kad su BiH vec prodali trebali su nas povesti sa sobom a ne nas ostavljati..." Pa, sad nisu trebali ni dolaziti... bilo nam je dobro i bez njih, bili smo sila, vec kad su dosli, nisu nas trebali prodavat tako jeftino, a AU kad nas je vec kupila, trebala nas je i zadrzat...
Kad ti se drzava zgadi... trazis razlog da ostanes... ako nevidis ni razlog ni perspektivu... snalazi se. :)
ja se, gospodjo min'strice, davno snasao i uhljebio... :D al mi nekako merak gledati masu kako se komesa, kontaju napraviti nesto, kontaju da znaju i mogu, samo ne kontaju da je zapravo u njima problem... :D zato sam i dalje tu, s nasim narodom nikad nije dosadno... :D
Gospoda Ministarka

#129 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Gospoda Ministarka »

Alfons Kauders wrote: ja se, gospodjo min'strice, davno snasao i uhljebio... :D al mi nekako merak gledati masu kako se komesa, kontaju napraviti nesto, kontaju da znaju i mogu, samo ne kontaju da je zapravo u njima problem... :D zato sam i dalje tu, s nasim narodom nikad nije dosadno... :D
Ima vremena, skontat cemo i mi... pa kad nam uvedu bezvizni rezim bice "ko zadnji izade nek ugasi svijetlo"
Pa ces onda ti vraga imat zanimaciju i razbibrigu :skoljka: sala
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#130 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by PipiDugaDevetka »

bogumil-8 wrote: Ovo mi izgleda pametno obrazloženje, ali ima ono "ali"... (snalažljiva je i lukava ova "mraka na vlasti").
Hajdemo ovako razmišljati:
(1) Smislili ljudi (ovi na vlasti, jakako) kako da Grasu "uvale" - ili ti "prevale" znatna budžetska sredstva (iz svog džepa neće sigurno), a da usput ostvare i neku političku caku (korist za sebe, ili štetu za "protivnika", obje varijante su ostvarive).

(2) Smislili ljudi da "dignu sarajevske studente na noge", a onda da ih uz pomoć ostalih studenata (koji također imaju prava na beneficije, nisu samo sarajlije ti koji mogu i trebaju imati privilegije na budžetska sredstva), ili uz pomoć drugih, možda još ugroženijih, socijalnih kategorija - kontra protestima "spuste na zemlju" i time ih, bar u ovoj izbornoj godini isključe kao moguće intelektualne nosioce bunta (ili da ih pridobiju za sebe ispunivši im zahtjeve).

J..ga, koga su guje klale i guštera se boji! Ovi na vlasti su nas i navarali i nalagali i nakrali da im nikako nije moguće vjerovati.
Moguće, moguće, ali već na protestima će se vidjeti o čemu se radi.
U ponedjeljak će biti ASP press za novinare, na kojem će Mehmedić biti javno pozvan da se obrati studentima na tom skupu i objasni. Ako bude dobijao aplauze,....Neću ništa dalje da predviđam sa ovim ''ako'',...

Kada pobjede, odmah,...drugi dan takoreći, započinje organizovanje nove akcije kontra, recimo, bolonje (Ne znam sad konkretno šta i kako, ali nešto kontra bolonje ili bilo čega u našem društvu).

Ako studenti budu umireni pobjedom i ostvarivanjem besplatne karte i ne krenu u novu, opštiju akciju,...pishaj ga.

Vidio sam na facebooku da je studentski lider upoznat sa organizovanjem protesta, očigledno je prošao neku obuku ili na neki drugi način stekao znanje, spominje ''fazu protesta'' pod nazivom ''privlačenje medija''.
Ovo neko ko nije izučavao organizovanje protesta, ne bi znao. Samim tim što se uključio i usudio organizovati Alternativni studentski parlament, ima nekoliko + poena kod mene.

Da li je dušmanin i petokolonaš ne znam, ali ubrzo će se saznati, 17. februara u 12 sati pred Muzejom.

Za sada, ja im vjerujem i dolazim na proteste da ih podržim.
Last edited by PipiDugaDevetka on 09/02/2010 22:36, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#131 Re: KAD TI SE DRŽAVA ZGADI

Post by Alfons Kauders »

Gospoda Ministarka wrote:
Alfons Kauders wrote: ja se, gospodjo min'strice, davno snasao i uhljebio... :D al mi nekako merak gledati masu kako se komesa, kontaju napraviti nesto, kontaju da znaju i mogu, samo ne kontaju da je zapravo u njima problem... :D zato sam i dalje tu, s nasim narodom nikad nije dosadno... :D
Ima vremena, skontat cemo i mi... pa kad nam uvedu bezvizni rezim bice "ko zadnji izade nek ugasi svijetlo"
Pa ces onda ti vraga imat zanimaciju i razbibrigu :skoljka: sala
ima vremena, isto ko sto je za moju generaciju bilo zadnjih 15 godina vremena... ode frtalj zivotnog vijeka u kurac, al eto ti mislis da ima vremena... ima, ima... ako ti je sad 6-7 godina... :D

na ben gurion internationalu danas ne pomisljaju da gase svjetlo i idu... bilo pa proslo... zahvaljujici stanovitom sarajevskom sefardu... a kod nas... jebiga, ugasili bi svjetlo i ko fol otisli svi... samo sto ne kontaju da ih gore ne ceka nista puno boljeg od ovog sto mi imamo... :D mislim, ocekuje ljude koji su se i ovdje snasli, ali masu dzabahljebarosa koji samo znaju narucit kafu i kukat par sati s cigarom u ustima niko nece docekati rasirenih ruku... :D

moj najbolji prijatelj iz djetinjstva radi za dnevnicu od oko $500... zato i jeste vani... ali nas zajednicki prijatelj, dobar ko hljeb, ovdje nema posla, a nazalost nema ga ni vani...

stoga se nista ne sikiraj, ceracemo se mi jos... :D koji bezvizni kurac, po bosne bi otislo i vratili bi se jos gladniji nego sad... :D nema ljeba bez motike, a motiku kod nas niko ne spominje vec godinama.... :D
Post Reply