piupiu wrote:A, profesor Baltazar, Gustav i Linea???cava wrote:A onaj tigar: Tako mi mlijeka u prahu, kidam na desnovozač wrote:
Kalimero,... NEPRAVDA, PA TO JE
![]()
"Aaaa, eeee, sabarakandi ... nanannanannanaaaaaa."
kad sam bio mali
- cava
#301 Re: kad sam bio mali
- inspektorica javert
#302 Re: kad sam bio mali
cava wrote:A onaj tigar: Tako mi mlijeka u prahu, kidam na desnovozač wrote:
Kalimero,... NEPRAVDA, PA TO JE
![]()
- vozač
#303 Re: kad sam bio mali
tigar se zvao škrbamaca, a koliko me sjećanje služi, mislim da je uvijek kidao nalijevo, nikad nadesno
po njemu su i željinog škrbu prozvali škrbamaca
za kalimera nisam siguran, jel govorio nepravda pa to je ili nepravda pa to ti je, sad sam se sjetio i valigatora
za kalimera nisam siguran, jel govorio nepravda pa to je ili nepravda pa to ti je, sad sam se sjetio i valigatora
- inspektorica javert
#304 Re: kad sam bio mali
škrbamacaaa
ja se nikad ne bih sjetila..i biće da jest nalijevo..al nebitno.. kako mi je simpa bio onaj njegov akcenat 
- Ridjobrki
#305 Re: kad sam bio mali
Kad sam ja bio mali...
...dajdža me 'nako slatkog koristio kao mamac za trebe. Čak me znao instruirati da kad naiđu dobre trebe izađem pred kapiju i vičem: ''pičkeee, jeb'o vas moj dajdža!!!''. Njima je to iz nekog razloga bilo simpatično, dajo je crkavao od šege i lafo se izvinjavao i brao brojeve telefona a za mene bilo nagradnih krem-bananica - svi sretni.
...dajdža me vodio u duge šetnje a u stvari smo visili u ''Boriku'' na tada prvom blackjack aparatu u Bihaću. Davao je i meni da povlačim ručicu. Jednom smo prošli pravo dobro, usr'o sam se od banana (koje su tada bile bruka skupe...). Ajoj da je dido saznao...
...sva muška rodbina mi lafo pipala međunožje i pitali me stalno jel' ćuna šta narasla. Ja uvijek govorio da jeste, gdje ćeš reći da nije...
...dajdža me 'nako slatkog koristio kao mamac za trebe. Čak me znao instruirati da kad naiđu dobre trebe izađem pred kapiju i vičem: ''pičkeee, jeb'o vas moj dajdža!!!''. Njima je to iz nekog razloga bilo simpatično, dajo je crkavao od šege i lafo se izvinjavao i brao brojeve telefona a za mene bilo nagradnih krem-bananica - svi sretni.
...dajdža me vodio u duge šetnje a u stvari smo visili u ''Boriku'' na tada prvom blackjack aparatu u Bihaću. Davao je i meni da povlačim ručicu. Jednom smo prošli pravo dobro, usr'o sam se od banana (koje su tada bile bruka skupe...). Ajoj da je dido saznao...
...sva muška rodbina mi lafo pipala međunožje i pitali me stalno jel' ćuna šta narasla. Ja uvijek govorio da jeste, gdje ćeš reći da nije...
- maslina
#306 Re: kad sam bio mali
Meščini da je govorio "pa to je nepravda".vozač wrote:tigar se zvao škrbamaca, a koliko me sjećanje služi, mislim da je uvijek kidao nalijevo, nikad nadesno
- Ridjobrki
#307 Re: kad sam bio mali
Ja bih se kladio da je bio lav i da se zvao Krezumica, hmmm možda su bile dvije varijante, zg i bg... I pripadam klanu onih koji misle da je kidao nalijevo čak! 
Dalje, pratim Valigatora i dižem za Kornija Kornjaču i njegov telefon u oklopu!
- ultima_palabra
#308 Re: kad sam bio mali
Ridjobrki wrote:Kad sam ja bio mali...
- inspektorica javert
#309 Re: kad sam bio mali
tana nana tana nana ..valiii gatooorr
čika tomo,čika tomo
pa stripi
eustahije brzić
......
čika tomo,čika tomo
pa stripi
eustahije brzić
- vozač
#310 Re: kad sam bio mali
moguće je i krezumica, to su ti bile vjerovatno dvije varijante, kao ono "šta te muči cakani" i "kaj te muči njofra"Ridjobrki wrote:Ja bih se kladio da je bio lav i da se zvao Krezumica, hmmm možda su bile dvije varijante, zg i bg... I pripadam klanu onih koji misle da je kidao nalijevo čak!
a ovo škrbamaca je 100%, ako ništa pamtim zbog željinog škrbe
- vozač
#312 Re: kad sam bio mali
tana nanainspektorica javert wrote:tana nana tana nana ..valiii gatooorr![]()
čika tomo,čika tomo![]()
pa stripi![]()
eustahije brzić......
a la linea i ono čuveno TI RI TI, TI RI TI TI RI TI, a na kraju kad propadne u ambis ide BARUM BARUM, BARUM BARUM, ...
- Šef
#313 Re: kad sam bio mali
Ovo su bile serije i emisije
:
A ova je bila omiljena u autobusu kad bi se negdje išlo sa školom
:
A ova je bila omiljena u autobusu kad bi se negdje išlo sa školom
- cava
#314 Re: kad sam bio mali
"sunce ima pege, mesec ima bore
a šta deca imaju, fazone i fore"
ili
"Roda leti iznad krova,
deca nove
poletarac"
Čini mi se da je Laboratorija zvuka pjevala najavnu pjesmicu za Poletarca.
Sjećate li se Laboratorije zvuka:
"Skakavac joj zašo u rukavac o o"
a šta deca imaju, fazone i fore"
ili
"Roda leti iznad krova,
deca nove
poletarac"
Čini mi se da je Laboratorija zvuka pjevala najavnu pjesmicu za Poletarca.
Sjećate li se Laboratorije zvuka:
"Skakavac joj zašo u rukavac o o"
- astrid
#315 Re: kad sam bio mali
Koliko se sjećam,imale su kočnice koje su se brzo izlizale ,pa ih ja odvrnulaljubav_aha wrote:izgleda da smo ista generacija 70i nekeastrid wrote:..nastavak sa 3.strane![]()
Kad sam bila mala šišali me na onu famoznu "tuta"frizuru,a kad sam malčice porasla ,šišala se na "lokice"
![]()
Redovno gledala crtani u 19:15,a nedjeljom naveče "Sport Bili","Pčelica Maja".....
Sjećam se da sam nedjeljom redovno gledala film "Tarzan gospodar džungle",pa poslije filma park je uglavnom zbog urilka podsjećao na džunglu![]()
Tata mi u robnoj kući "Sarajka"kupio vake![]()
role,a kasnije one Disco
..Što su ove Disco bile hit
![]()
zar nisi imala "kocnice" na rolama,kod mojih su bile ogromne crvene gume,naravno,prednji dio rola
..aha,generacija smo
Last edited by astrid on 15/12/2010 15:51, edited 1 time in total.
- astrid
#316 Re: kad sam bio mali
Nastavak
Kad sam bila mala tata mi u robnoj kući"Sarajka"
kupio Yassa klizaljke.Još uvijek su u "voznom" stanju

Ljeti smo se takmičili ko će više pojesti sladoleda..onih jeftnih :Rumenko,Hladiša,Limunko....a na kraju se počastimo Lenijem,Rum-koktelom,Kaprijem...
Kad sam bila mala tata mi u robnoj kući"Sarajka"

Ljeti smo se takmičili ko će više pojesti sladoleda..onih jeftnih :Rumenko,Hladiša,Limunko....a na kraju se počastimo Lenijem,Rum-koktelom,Kaprijem...
Last edited by astrid on 15/12/2010 15:53, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#317 Re: kad sam bio mali
Jooj, Laboratorija zvuka... 
Sjeća li se iko kako se zvala ona novosadska lutkarska emisija sa onim miševima i šeikom koji ne može otići kući jer mu se kamila zaljubila u neku orlušinu pa neće da ga ostavi. Bilo super songova a najjači mi je bio ''O, zašto nemaš četiri noge?'' Da li se još neko sjeća ovoga i ima li igdje za download?
Sjeća li se iko kako se zvala ona novosadska lutkarska emisija sa onim miševima i šeikom koji ne može otići kući jer mu se kamila zaljubila u neku orlušinu pa neće da ga ostavi. Bilo super songova a najjači mi je bio ''O, zašto nemaš četiri noge?'' Da li se još neko sjeća ovoga i ima li igdje za download?
- Ma.Le.Na
#318 Re: kad sam bio mali
Matilda kamilaRidjobrki wrote:Jooj, Laboratorija zvuka...
imas na yoztube-u
- Loulou
#319 Re: kad sam bio mali
Je l' kamila Matilda?Ridjobrki wrote:Jooj, Laboratorija zvuka...
EDIT: znamo i Malena i ja
- Ma.Le.Na
#320 Re: kad sam bio mali
Loulou wrote:Je l' kamila Matilda?Ridjobrki wrote:Jooj, Laboratorija zvuka...
EDIT: znamo i Malena i ja
hocuuuuu kuuuciiiii
- astrid
#321 Re: kad sam bio mali
@Ridjobrki ..jel`ovo...Orao Artemije,kamila Matilda, Šeik Spiridon Bulbul Tulbul tako nekako ... (skraćeno Spira), Lisac Pisac, Sova Julka i gospodin Raša (Pacov), Mačak Mutimir i Jarac Raka, Guska i tri Gusana (Sandi - vođa bande, Sendi - pijandura i Foli - uglađeni gospodin).
- Ma.Le.Na
#322 Re: kad sam bio mali
moj...jedan od omiljenih crtanih je bio ovaj
Somewhere In Dreamland

drugi je naziv na nasem bio i bio je sinhronizovan...
posebno mi je super bio dio kad kazu UMOCICU
to i danas znam koristit
Somewhere In Dreamland

drugi je naziv na nasem bio i bio je sinhronizovan...
posebno mi je super bio dio kad kazu UMOCICU
to i danas znam koristit
- jedna tamo
#323 Re: kad sam bio mali
Envy wrote:Sjecam se takode kad bila mala mozda imala 12..13godina, igrala se sa sestrom frizerki, i lijepo joj ispletem nekoliko pletenicavrlo strucno to uradim...
(da je znala jadna nikad ne bi na tu igru pristala)...i onda uzmem makaze i te pletenice osjecem, i to ne da sam osjekla malo,nego bas do glave...auuuuuuuuuu kad je vidjela posle sta sam joj uradila, rasplakala se i otrcala mami...pokazati moje djelo...taj put sam bas skupo platila te pletenice...
![]()
sestra vise nikad nije htijela se igrati iste igre sa mnom!:):):)
- Ridjobrki
#324 Re: kad sam bio mali
Hahahahahaha, jeste cure, to je to ali ja se samo sjećam nekih miševa, šeika i zaljubljenog para sa šest nogu i par krila.
Kako se emisija zvala?
- astrid
#325 Re: kad sam bio mali
LUTKOMEDIJARidjobrki wrote:Hahahahahaha, jeste cure, to je to ali ja se samo sjećam nekih miševa, šeika i zaljubljenog para sa šest nogu i par krila.Kako se emisija zvala?
http://www.youtube.com/user/ZubKojiSeNeKlima