kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
spreca

#1676 Re: kad sam bio mali

Post by spreca »

Mariso jaja iz kokosinjca i pio :oops: :lol: :lol: :lol:
holowey

#1677 Re: kad sam bio mali

Post by holowey »

threshold wrote::lol: :lol: Violeta je prava macka. Igrali mi jednom fudbal a prijatelj se okolo folirao sa novom Violetom, kad negdje u 3 minuti drugog poluvremena mu oni sarafi popucase/odvrnuse sto cuvaju 2 dijela zajedno. Kad je lik pao pisancija je trajala sve do produzetaka.
hm, ne sjecam se violete "na sklapanje" ali se sjecam da se poni mogao sklapati
frameni

#1678 Re: kad sam bio mali

Post by frameni »

holowey wrote:
hm, ne sjecam se violete "na sklapanje" ali se sjecam da se poni mogao sklapati

je bas poni...pa preko zime u podrum...fino se sjetiti...hvala ti... :thumbup:
Toffee karamela

#1679 Re: kad sam bio mali

Post by Toffee karamela »

SandraB. wrote: Kad sam bila mala sa drustvom kad ostanemo sami u stanu smo redovno okretali nasumice brojeve telefona, govoreci svakakve gluposti, pustajuci muziku,...srecom tada nije postojao ispis uz tel.racun :D
Uh ovo me podsjeti na jednu od najgorih opačina koje sam izvela u djetinjstvu, i dan danas me stid kad se sjetim :shock: . Našla sam na stoliću neki nepoznat tel.broj i počela sumanuto da prozivam, danima, sedmicama...Uglavnom se javljao ljubazan ženski glas na koji bih ja odmah poklopila. Došlo je bilo dotle da su ljudi otišli u poštu i provjerili na kraju...Kad jedne večeri ulazi moj tata i kaže da mu je generalni direktor firme rekao da ga neko tel. maltretira iz njegove kuće :run: .

Ni danas mi nije jasno kako sam tada izbjegla batine, tata je valjda bio u šoku danima i dok se uhavizao prošao ga bijes :lol:
Gaia

#1680 Re: kad sam bio mali

Post by Gaia »

evo jedan od mojih 'nestašluka';

u blizini moje kuce bila je jedna od boljih gradskih čevapčinica - ploče naravno. :D i jedan dan meni i mojoj haverici od 12-13 godina bilo dosadno pa smo krenule smišljati kako da se zabavimo. a taman bilo vrijeme za pauzu radnim ljudima. i tako nama palo na pamet da zovnemo čevapčinicu i naručimo čevape za neko lafo preduzeće, ono, nekih petnaestak raznoraznih kombinacija porcija. i onda smo otišle kod njih na dvije porcije čevapa. sjele i gledamo ju kako je na rošti
j navaljala brdo čevapa... :D kasnije nam je bilo žao. srećom imali su dobar promet i sve je na kraju prodala. kako se samo upalila kad je skontala šta se desilo. srećom po nas da nikad nije saznala ko joj je podvalio. :lol:
dječija posla. :oops:
otherside

#1681 Re: kad sam bio mali

Post by otherside »

Toffee karamela wrote:
SandraB. wrote: Kad sam bila mala sa drustvom kad ostanemo sami u stanu smo redovno okretali nasumice brojeve telefona, govoreci svakakve gluposti, pustajuci muziku,...srecom tada nije postojao ispis uz tel.racun :D
Uh ovo me podsjeti na jednu od najgorih opačina koje sam izvela u djetinjstvu, i dan danas me stid kad se sjetim :shock: . Našla sam na stoliću neki nepoznat tel.broj i počela sumanuto da prozivam, danima, sedmicama...Uglavnom se javljao ljubazan ženski glas na koji bih ja odmah poklopila. Došlo je bilo dotle da su ljudi otišli u poštu i provjerili na kraju...Kad jedne večeri ulazi moj tata i kaže da mu je generalni direktor firme rekao da ga neko tel. maltretira iz njegove kuće :run: .

Ni danas mi nije jasno kako sam tada izbjegla batine, tata je valjda bio u šoku danima i dok se uhavizao prošao ga bijes :lol:
ja sam godinama zvala nekog Šuman Savu jer sam u stanu slučajno na papiriću našla njegov broj telefona. Nikad nisam saznala u kakvoj je relaciji taj čovjek bio s mojim roditeljima (a nisam smjela ni pitati) ali sam ga bjesomučno maltretirala :D
ovom prilikom mu se duboko izvinjavam :D
medvjed23

#1682 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

mama mi je govorila da ne gledam u sunce

jednom sam pogledao

:D
lik iz bajke

#1683 Re: kad sam bio mali

Post by lik iz bajke »

kad sam bio mali,4-5 godina,uz rat,četnici su zauzeli jednu stranu rijeke,a mi smo bili na drugoj,i sve smo se krili u kucu,dok nisu potpisali neki sporazum da se ne puca,ali opet moji nisu puno izlazili,osim ako se mora,meni nisu dali nikako,i ja sam mislio da četnici nisu ljudi,nego da izgledaju kao ona čudovista iz ''13 ratnika'' :D sve do jednom kad sam provirio kroz prozor i vidio da su to ljudi...e onda sam se razocarao :( :D :D
Makedonka

#1684 Re: kad sam bio mali

Post by Makedonka »

Zbrisala jednom sa starijom rajom "u život" na svojoj Violeti. NIje me bilo 5 sati. Došla kući oko 10 naveče. Moji se taman spremili da idu u policiju (nisu radili telefoni). Kad ono ja. Dan danas ne mogu da vjerujem da me nisu istulehali kad sam rekla da sam "bila van s rajom!" :shock: :P
jazzer

#1685 Re: kad sam bio mali

Post by jazzer »

Meni je mama govorila da cu, dok odrastem, okameniti (valjda sto sam bio hladan, nisu me pogadjale neke stvari).

I bas sada, dok gledam komsinicu na balkonu kako se sunca, shvatio sam da je mama, djelimicno, bila u pravu :) .
Kinaski

#1686 Re: kad sam bio mali

Post by Kinaski »

medvjed23 wrote:mama mi je govorila da ne gledam u sunce

jednom sam pogledao

Pi :D
Female_Sa

#1687 Re: kad sam bio mali

Post by Female_Sa »

Kad sam imala nekih 5 godina, pobjegla sam sa drugaricom od kuce. Roditelji su nas cijeli dan trazili, ja sam potorsila sav kusur koji mi je ostao od para za hljeb, a kad su nas nasli roditelji, moja drugarica je dobila takvu fasungu, a ja nista :lol: Ne znam kako se izvukoh:)

Kad sam bila mala prislonila sam brata na zid i ocrtala ga crvenim karminom na tek ofarbanom zidu. To su bili neki karmini iz Turske, zeleni su bili ali kad ih stavis na usne, pocrvene:) :lol: :lol: :lol: :lol:

Onda sam jendnom u crvenim stramplama stala objema nogama u tepsiju punu pite od jabuka...e tad sam dobila fasungu :lol: :lol:

Redovno sam se tukla sa djecom iz mahale, branila brata :lol:

Kad nam je u ratu dosla mamina prijateljica iz Njemačke, izvukla sam iz njene torbe neki sprej, mislila sam da je dezodorans, i namirisala se. To je u stvari bio onaj suzavac...jao kako me to boljelo i peklo..oci, nos usta..sve gorilo. Govorila sam mami da me vodi doktoru, da cu oslijepiti, ali kako kad smo imali goste :lol: :lol: :lol:

Eh, kakve sam sve zijane pravila...Bila sam bas onako mirna curica:) Hahahahahhahahaa
S4mpion

#1688 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Female_Sa wrote:Kad sam imala nekih 5 godina, pobjegla sam sa drugaricom od kuce. Roditelji su nas cijeli dan trazili, ja sam potorsila sav kusur koji mi je ostao od para za hljeb, a kad su nas nasli roditelji, moja drugarica je dobila takvu fasungu, a ja nista :lol: Ne znam kako se izvukoh:)

Kad sam bila mala prislonila sam brata na zid i ocrtala ga crvenim karminom na tek ofarbanom zidu. To su bili neki karmini iz Turske, zeleni su bili ali kad ih stavis na usne, pocrvene:) :lol: :lol: :lol: :lol:

Onda sam jendnom u crvenim stramplama stala objema nogama u tepsiju punu pite od jabuka...e tad sam dobila fasungu :lol: :lol:

Kad nam je u ratu dosla mamina prijateljica iz Njemačke, izvukla sam iz njene torbe neki sprej, mislila sam da je dezodorans, i namirisala se. To je u stvari bio onaj suzavac...jao kako me to boljelo i peklo..oci, nos usta..sve gorilo. Govorila sam mami da me vodi doktoru, da cu oslijepiti, ali kako kad smo imali goste :lol: :lol: :lol:

Eh, kakve sam sve zijane pravila...Bila sam bas onako mirna curica:) Hahahahahhahahaa
:lol: :lol: Ja sam zajedno sa burazom u sred rata plesao po tek ispecenim hurmasicama,ne trebam spominjat fasungu,takodje tek ispecene kolace natrpao u pec,tacnije u pepeo.Karmin sam jednom smazao,valjda fino izgledao :lol: :lol:
Modest Musorgski

#1689 Re: kad sam bio mali

Post by Modest Musorgski »

imao sam opiceno glasnu sirenu na biciklu i prepadao po gradu sve redom, najvise starije CURE :D nisam nikad zaradio belaja, zavrsavalo je prilicno veselo, danas kakva su vremena mislim da bi dohakala sirena nakon 3. puta

volio lutati po brdima, lokaciju sam odredjivao tako sto bi zazmirio zavrtio se i pokazao prstom odrediste! koji avanturista!

poljubio jednu tetu u usta, bez da je iko vidio :D u sred robne kuce pred roditeljima i njenim muzem.
dok su se moji i muz ispozdravljali ona se sagne da me cokne posto sam bio "meden" i ja ni manje ni vise u usta zakleo bi se da sam i jezik koristio hahahha

ubio vrapca kamenom :( nisam znao da cu biti toliko precizan... uzas, horor, agoniiija

krao u ratu one velike gumene "šipke" s okusom koka kole (sjeca li se iko?) iz magacina UN-a, bilo ih je na tone

volio viriti ljudima kroz prozore kuća (Big brother hahahah) zaletim se skocim i rukama se pridrzavam ... jednom sam zaradio i belaja, ciko me strucno skinuo s prozora jednim tačom :D

imao bandu "Protivnici" trener i vodja nam bio Dejan :D ulazili u frku s ostalim klincima, nekad iz sale nekad zaoprave. bili opremljeni home-made šurikenima, nun čakama, velikim stapovima (Bo) i maskirali se u ninje (majica omotana na glavi) kad se Dejan odselio posvadjali se oko toga ko ce biti glavni i tu nam bi i kraj :D
medvjed23

#1690 Re: kad sam bio mali

Post by medvjed23 »

187 wrote:
medvjed23 wrote:mama mi je govorila da ne gledam u sunce

jednom sam pogledao

Pi :D
:thumbup: :D
eki to

#1691 Re: kad sam bio mali

Post by eki to »

bilo mi pravo krivo kada sam saznao da lavovi pripadaju porodici macaka :D
gerberica

#1692 Re: kad sam bio mali

Post by gerberica »

S4mpion wrote:
Female_Sa wrote:Kad sam imala nekih 5 godina, pobjegla sam sa drugaricom od kuce. Roditelji su nas cijeli dan trazili, ja sam potorsila sav kusur koji mi je ostao od para za hljeb, a kad su nas nasli roditelji, moja drugarica je dobila takvu fasungu, a ja nista :lol: Ne znam kako se izvukoh:)

:lol: :lol: Ja sam zajedno sa burazom u sred rata plesao po tek ispecenim hurmasicama,ne trebam spominjat fasungu,takodje tek ispecene kolace natrpao u pec,tacnije u pepeo.Karmin sam jednom smazao,valjda fino izgledao :lol: :lol:
Sta bi sad rekli oni koji se protive batinama? :lol:
ever!

#1693 Re: kad sam bio mali

Post by ever! »

Evo da se i ja izjasnim inače tema je fenomenalna umro sam od smijeha :lol: :lol:
Ovak su moje priče malo neobične obzirom da sam dijete sa sela :zoka: :zoka:

Kad sam bio mali mislio sam da ići u školu znači ići lunjati po gradu, pa sam uvijek plakao, obzirom da mi je brat stariji i da je išao u grad u srednju, jer on uživa dole a ja nee :razz:

Kad sam bio mali starije generacije su nam pričale kako su oni činili velike i lude stvari (tipa da su jednom zapalili neko sijeno) a kako bi ja i moj prijatelj bili još luđi odlučili smo se da zapalimo jedan dio šume (morbidno :!: :!: ). Na svu srecu bilo je poslije kiše pa vatra nikad nije planula. hehe

Kad sam bio mali zanimalo me kako se dijete nastane pa su mi nekako objasnili iz ljubavi ili kako već, a to je za mene nekako značilo poljubcem :? :? I dan danas ne znam kako sam to mogao skužit na taj način :cry: :cry:

Kad sam bio mali imao sam simpatiju u koju sam gledao kao u boginju. Jednom mi je nestala gumica, a ja sam počeo histerisati. Kad priđe ona, zarovi se u džepove kaže da nije ova (moja gumica). Skontao sam da je imala namjeru da je "hepiše" pa sam je zamrzio i od tad haman pa da i nemam više simpatije :P

Kad sam bio mali po onoj staroj dobroj tuđe je slađe, sa svojim prijateljem sam otišao u jagode kod jedne komšinice. I haman pa smo joj to redovno brali jer su nam bile slatke Bože sačuvaj uprkos činjenici da smo imali svoje. A da stvar bude gore ona se jadala mojoj mami kako kod nje sve neke životinje jedu jagode jer je nemoguće da ima zelenih i odjednom sve nestane... hihih... Nikad nas nisu skapirali

Ima još po neki, inače sam bio mirno dijete, i danas sam... al eto potkrade se uvijek ovih "nezgodnih" iz djetinjstva :mrgreen: :mrgreen:
Margita81

#1694 Re: kad sam bio mali

Post by Margita81 »

jazzer wrote:Meni je mama govorila da cu, dok odrastem, okameniti (valjda sto sam bio hladan, nisu me pogadjale neke stvari).

I bas sada, dok gledam komsinicu na balkonu kako se sunca, shvatio sam da je mama, djelimicno, bila u pravu :) .

hahah :thumbup:
mrgreen

#1695 Re: kad sam bio mali

Post by mrgreen »

jel jos neko pravio "sok" od ruža :D friško nabrane latice, isprebijane u vodi, i stavljene u kutiju od cedevite "da odstoji". kako se to poslije usmrdiiiiiiii :D
mrgreen

#1696 Re: kad sam bio mali

Post by mrgreen »

i još... skupljala omote od čokolada. usred rata odbila čiki čokoladu od riže, jer ne volim ja tu :-)
Modest Musorgski

#1697 Re: kad sam bio mali

Post by Modest Musorgski »

mrgreen wrote:jel jos neko pravio "sok" od ruža :D friško nabrane latice, isprebijane u vodi, i stavljene u kutiju od cedevite "da odstoji". kako se to poslije usmrdiiiiiiii :D

Kako da ne! Zasto to ne pravi vise niko? :?: Ovaj sto sam ja pio bio je preukusan - vjesto pripremljen od strane komsinice teta Milke koja je bila jedna od onih popularnih domacica kojoj je sve savrseno uspjevala. Dobro se sjecam njenih sitnih , čajnih kolaca i soka od ruže i mirisa cimeta na ulazu...
mrgreen

#1698 Re: kad sam bio mali

Post by mrgreen »

Modest Musorgski wrote:
mrgreen wrote:jel jos neko pravio "sok" od ruža :D friško nabrane latice, isprebijane u vodi, i stavljene u kutiju od cedevite "da odstoji". kako se to poslije usmrdiiiiiiii :D

Kako da ne! Zasto to ne pravi vise niko? :?: Ovaj sto sam ja pio bio je preukusan - vjesto pripremljen od strane komsinice teta Milke koja je bila jedna od onih popularnih domacica kojoj je sve savrseno uspjevala. Dobro se sjecam njenih sitnih , čajnih kolaca i soka od ruže i mirisa cimeta na ulazu...
ah ti zaoprave su divni stvarno bili. samo sto sam ih ja ko mala pravila, kako je opisano :-D

a volim ovu temu. previse sam gluposti ko mala radila. npr. upala sam u šaht na glavu :lol:
S4mpion

#1699 Re: kad sam bio mali

Post by S4mpion »

Ne,al smo zato trpali sljive u flasu sa vodom,pa ti sad skontaj sta smo htjeli napraviti :lol: :lol:,a da ne spominjem one koji su trpali 2-3 pcele u teglu sa cvijecem ocekujuci 1-2kg meda :lol: :lol:
Ringhio

#1700 Re: kad sam bio mali

Post by Ringhio »

Vrhunac mog djetinjstva je bilo mlijeko u prahu plus secer u gvozdenom loncicu. Toga sam jeo na tone, svaki dan,, naguram u usta da ih nemogu zatvorit, izbacujes jezikom jer ti je sve zapeklo u ustima i nemozes progovoriti. Onda lomio stabljike nekakvog grmlja, nemogu se sjetiti, imalo je debele i suplje sabljike, a raslo je skoro svugdje, e odlomi se ta stabljika, oguli se lisce, i onda se ta stabljika zvace, to je meni i ostaloj djeci iz ulice bila "kiselica" i vjerovali smo da se od toga pravi kisela voda, iliti ga mineralna, gazirana, kako god.

Upadao u veseraje u podrumima da odjsecem one 2 duge aluminijske sipke sa one sprave sto se na njoj susi ves, stol za susenje ili kako se vec zove, eh on je imao one poprecne duge aluminijske sipke, ubile se za puhaljke, pa odsjeces, pa je malo izbrusis s krajeva, pa je ukrasis izolir trakom i selotejpom, i onda raTo u ulici. Koliko sam svesaka izderao za fiseke dragi si boze.

Jednom kad je zima bila i veliki snijeg, izasao da se sankam u 7 ujutro, vratio se u 11 navecer, stara izludila, trazila me po gradu, kontala ja negdje u snijeg upao i smrzao se. Ja u kadici lagano cekam da mi se odledi skafander da bi ga mogao skinut, a ona pored mene ceka sa kajsem. Jest me slomila tu noc to je bilo nevjerovatno.

Uvjek se pitao kako to da mi u kuci nemamo struje, a auto kad prodje gore mu svjetla i ima struju. Kako to da mi u kuci nemamo svjetla a auto ima.

Dosta vremena bio nafuran na istrebljivaca insekata, pa sam pravio razne smjese u flasicama, sa svakakvim hemikalijama, pa busio cep, i prskao po verandi, da istamanim mrave, bube, i ostale larvice.
Post Reply